Amin ins cnm burda kromozom bozukluğu olup doğum yapanlar varmış okudum da malesef cok az yaşıyormuş ve hastanede sürekli tedavi görüyormuşRabbim meleğinizle cennette buluşmayı Nasib etsin inşallah. Çok yanıyor hemde içim parça parça oluyor bir yandan yavrumu kaybedeceğimi biliyorum diğer yandan acaba birdaha yaşayacakmıyım korkusu var. Her sabah uyandığımda çok şükür bugünde benimlesin diyorum kızıma.
Hanımefendi zaten aynı şeyi söylüyoruz.. Kendimle alakalı da biraz bilgi verdim ki öyle boş sallayıp dolu tutturacak bir yapıda bir insan olmadığımı bilin istedim o yüzden çok gerekli buldum.. Burada farklı mevzular üzerine duyar kasma gibi bir düşüncem yok yani..Kendinizle ilgili bu kadar bilgi, birikim, kabiliyet bilgisi vermenize gerek yoktu..Siz gittiğiniz perinatologların size baskı yaptığını, yargı dağıttığını söylüyorsanız, doğrudur. Her doktor etik değerlere ya da hasta psikolojine yeterli düzeyde vâkıf değil. Yani mesajda yalan iması yoktu. Ancak o dönem kadınlar hormonların etkisiyle çok fazla duygusal oluyor ki bizzat tecrübe ettim. Hassas dönemde söylenen olumsuz durumların anne adayını çok daha fazla yıprattığı kanaatindeydim. Konu çok hassas olduğu için de konu sahibine psikolojik destek eşliğinde bu yüzden karar almasını tavsiye ettim.
Yazınızdan perinatolog genellemesi yaptığınız sonucu çıkarmıştım, fakat siz bu konu özelinde demişsiniz, ama bu da bana çok keskin bir tavsiye gibi geldi. Elbette çok zor bir durum, yaşayan bilir buna eminim. ancak işinin ehli farklı uzmanlardan alınacak görüş ile, aile bireylerinin önünü daha net görebileceği kanaatindeyim.
Burdaki doktorumda aynı şeyi söyledi. O yüzden hazırlıklıyım. Hatta doğum olursa benimle birlikte kalp, böbrek ve çocuk doktorları amaliyathanede hazır bekleyecekler. Bebeği birkaç günlüğünede olsa hayatta tutmak için.Amin ins cnm burda kromozom bozukluğu olup doğum yapanlar varmış okudum da malesef cok az yaşıyormuş ve hastanede sürekli tedavi görüyormuşRabbim hayırlısını nasip etsin ins ne diyeyim ikisi de cok zor cnm
Rabbim senin için yavrun icin en güzelini nasip etsin ins.. Gelismeleri bize de yaz olur muBurdaki doktorumda aynı şeyi söyledi. O yüzden hazırlıklıyım. Hatta doğum olursa benimle birlikte kalp, böbrek ve çocuk doktorları amaliyathanede hazır bekleyecekler. Bebeği birkaç günlüğünede olsa hayatta tutmak için.
Çok teşekkür ederim. Mutlaka yazacağım.Rabbim senin için yavrun icin en güzelini nasip etsin ins.. Gelismeleri bize de yaz olur mu
Mesajınızın hepsini okumadım açıkçası. Böyle bir konu üzerinden fikir çatışmasına girmeyeceğim. Konu sahibinin konusunu dağıtıp saygısızlık yapmak istemiyorum. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım.Hanımefendi zaten aynı şeyi söylüyoruz.. Kendimle alakalı da biraz bilgi verdim ki öyle boş sallayıp dolu tutturacak bir yapıda bir insan olmadığımı bilin istedim o yüzden çok gerekli buldum.. Burada farklı mevzular üzerine duyar kasma gibi bir düşüncem yok yani..
Ayrıca farklı uzmanlardan görüş alma konusuna gelince zaten ortada tanısı koyulmuş bir durum var amniyosentez ile hem de.. Farklı görüş farklı uzmanlar birşeyi değiştirmeyecektir.. Bilmiyorum bu bahsedilen trizomi 18 ile alakalı bilginiz var mı ama bizzat yaşadığım için maalesef bu konu hakkında belki bilmem gerekenden fazlasını öğrendim ve arkadaşıma da fikir verdim.. Tekrar söylemek istiyorum tam olarak anlaşılmadım galiba arkadaşımız için onun durumu üzerine söyledim hala daha aynı şeyi düşünüyorum çünkü bu kromozom bozukluğu karşısında artık 100 perinatoloğa gitse hepsi aynı şeyi söyleyecek... Farklı bir durumu olsa ortada kesinleşmemiş muallakta kalan bir problem olsa elbette ki tekrar gidecek başkasını araştıracak ama bu böyle birşey değil..
Ayrıca ben bebeğimin hastalığını bildiğim halde hayatına son vermemiş bir insan olarak Allah korusun yine aynı şey başıma gelse yine aldırmayacağımı bildiğim halde bütün incelemeleri bütün testleri yaptırdım.. Yapacağım başka birşey öğrensem onu da yaparım Kaybettiğim bebeğimde yine yaptırmıştım.. Burada konu bilimden kaçmak bilimi reddetmek perinatologları reddetmek değil..
Gebeliğine son vermek son vermemek konusunda da kimse kimseye bir fikir veremez ben açıkçası kendi adıma asla bir fikir vermem ancak verilen karara saygı duyarım..karar ne olursa olsun her ikiside çok zor çünkü...
Yaranızı deşmek istemem ama sizin bebeğinizde mi trizomi 18 Di? Bide daha önce anne olmusmuydunuz?Benim melek kızımda da kromozom bozukluğu vardi doktorum ultrason bulguları dan söylemişti bende aldirmicaktim asla ama 15 haftada gelişimi durmuştu suyu bitmişti melek yavrumun kaybettikcok canin yanıyo suan biliyorum sabır versin rabbim sana
Cok gecmis olsun. Peki kesin sonuc dimi ne biliyim bi umut iste. Bence bebek dogduktan sonra kaybetmen daha zor olmaz mi? Bilemedim.Teşekkür ederim. Aynen yaşamla bağdaşmayan bir hastalıkmış ya hamileliği tamamlayamazsın yada doğduktan sonra en fazla 1 yıl yaşar oda hastanede kalır dedi.
Mesajımı baştan sona okuduğunuza o kadar eminim ki
Teşekkür ederim. Evet kesin sonuç malesef. İki türlüde çok zor ama ona kıyamadım. Herşeye rağmen direniyorCok gecmis olsun. Peki kesin sonuc dimi ne biliyim bi umut iste. Bence bebek dogduktan sonra kaybetmen daha zor olmaz mi? Bilemedim.
Kiyamam ya. Zor durum ama biraz sabret. Bu gunler de gececek. Cok gecmis olsun.Teşekkür ederim. Evet kesin sonuç malesef. İki türlüde çok zor ama ona kıyamadım. Herşeye rağmen direniyor
Ilk bebegimdi melek kizim. Ultrason bulgusundan doktorum öyle söyledi kesin olarak amniyosentez yada fetal dna yaptirmadik. Kalbi su toplamıştı ve beyin yapısı kötüydüYaranızı deşmek istemem ama sizin bebeğinizde mi trizomi 18 Di? Bide daha önce anne olmusmuydunuz?
Benim bebeğimin de böbrekler bitmek üzere, beyinde iki tane kist ve kalpte sorun var. Gelişimi 22 haftayla uyumluIlk bebegimdi melek kizim. Ultrason bulgusundan doktorum öyle söyledi kesin olarak amniyosentez yada fetal dna yaptirmadik. Kalbi su toplamıştı ve beyin yapısı kötüydü
Rabbim en güzelini nasip etsin ins.. İnanki bişey diyemiyorum cnm yaşasa mi iyi diger türlü muBenim bebeğimin de böbrekler bitmek üzere, beyinde iki tane kist ve kalpte sorun var. Gelişimi 22 haftayla uyumlu
Gerçekten okumadım. Okusaydım mesajınız üzerinden size karşı cevap yazma ihtimalim vardı çünkü. Benim konuyu bir yere getirmişliğim yok. Asıl siz beni anlamadınız ve gerçekten bu konu üzerinden uzun uzun açıklama yapma ihtiyacı hiç hissetmiyorum belirttiğim sebeplerden.Mesajımı baştan sona okuduğunuza o kadar eminim ki
Keşke ilk başta bunu düşünüp de ne demek istediğimi başta anlayıp konuyu buralara getirmeseydiniz.. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim..
Amin çok teşekkür ederimAllah yardımcınız olsun konu sahibi.. umarım en doğru kararı alırsın.imtihan dünyası ne denir bilmiyorum Allah kalbine ferahlık versin. Hakkında hayırlı olanı nasip etsin.
Çok teşekkür ederim. Rabbim yavrularınızı size bağışlasın. Doktordan geldim yeni bebeğin kalp atışları var ama duruşu ters dedi. Eğer ölüm gibi bir olay olursa sezeryana alırım direk dedi. Ama tehlikeli değilmi ya6yıl önce 6 aylık ölü doğumla kaybettim oğlumu trizomi 18di,ilk gebelğimdi. Rabbime çok dua ettim, şimdi 4.5 yaşında oğlum ve 9 aylık bir kızım varumudunuzu yitirmeyin
Duruşu ters ne demek?Çok teşekkür ederim. Rabbim yavrularınızı size bağışlasın. Doktordan geldim yeni bebeğin kalp atışları var ama duruşu ters dedi. Eğer ölüm gibi bir olay olursa sezeryana alırım direk dedi. Ama tehlikeli değilmi ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?