- 4 Temmuz 2019
- 141
- 169
- 53
- 39
Kızlar benim de transferden sonraki 21. Günüm. Kalp atışını duymayı bekliyorum nasipse. Bundan 15 gün önce bende burada sonuç bekliyordum. Çok zor bi süreç tüp bebek süreci. Herşeyden önce sabır ve umut istiyor. Bu yola girmeden önce anlatsalar anladım desende anlamazmışım onu anladım yaşayınca. Ama inananın bunu ilk kez deneyimleyen biri olarak umutlu olsamda olumsuz sonucunada hazırlamıştım kendimi. Yorumlarda hep ilk transferler tutmuyordu çünkü. Ama transfer yapılırken ve transferden sonrada sadece dua ettim. Nasipte ne varsa onu yaşıyo insan belki fazla kaderciyim ama fındığıma onu çok istediğimi, eğer oda isterse onun annesi olmak istediğimi söyledim sürekli, doktorum ne dediyse hepsini aynen yaptım. Nolur bunların dışındaki şeylere çok takılmayın, transfer sonrası 7. Güne kadar kolay olmasa da bi şekilde sabrettim. Sürekli çalışan biri olarak evde tek başına öylece yatıp beklemek gerçekten zordu. Ben tüp bebek sürecimi ailem dahil hiç kimseyle paylaşmamıştım bide onların beklentisi beni strese sokmasın diye. Bu durumu kimseyle konuşamamak cabası sıkıntı. Evde normal bi hamilelik testi vardı zaten çıkmaz ama gene de deniyim diye yaptım. Ama olmasa alıp yapmazdım zaten öyle çıkıcak olsa doktorumuz 7. Gün idrar testi alıp yapın derdi. Nolur evde erken idrar testi yapmayın yapsanız bile çizgi çıkmadı deyip kendinizi helak etmeyin olacağı varsa olumsuz bi sürece gitmesin bedeniniz. En erken 10. Günde kan testi isteyen doktorumun dediklerine rağmen 7.günde silik çizgiyi görünce 8. Gün kan verdim ve değerin 42 kusur çıktı. Kan testi kesin sonuç ama düşük çıktı diye de kendinizi bitirmeyin bir yıl önce dış gebelik yaşadığımda çok güzel yükselen kan değerlerime rağmen çok kötü sonuç yaşadım. Şimdi keseyi görüp kalp atışını duymayı bekleyen biri olarak hala tamam herşey yolunda diyemiyorum. Korkuyorum Rabbim isteyen bekleyen herkese en kısa zamanda hayırlısını nasip etsin, güzel haberler almayı nasip etsin. Nolur kendinizi ağlayarak, strese girerek daha olumsuz bir duruma sokmayın. Ben dediğim gibi bu yola girmeden önce bir sürü hikâye dinledim, okudum. 17. Denemede hamile kalanlar vardı ya nasıl bir sabırdır bravo diyordum ama şimdi bunca ilacı iğneyi kullanıp bu süreci yaşayıp ne olduğunu anlayınca onların önünde saygıyla eğilmek istiyorum. Biraz uzun yazdım kusura bakmayın ama hislerinizi anlayan ve yaşayan biri olarak yüreğinizi hafifletmek için yardımcı olur belki diye yazdım. Dua dua dua... Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah. İsteyen bekleyen hiç kimsenin kucağını boş bırakmasın.....