• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

trambolin

kittybetty

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2013
497
612
103
merhabalar. hemen konuya giriyorum. geçen yıl eşimden boşandım. 3 yaşında bir oğlum var allah bağışlarsa. velayeti bende. sabah 8 akşam 5 çalışıyorum. annem ve babamda birlikte yaşıyoruz çünkü oğluma bakıyorlar. ayrıca bi abim var. Bekar.Aynı ilde farklı ilçelerdeyiz, aramız yaklaşık yarım saat. hemen hemen her hafta sonu gelip 2 gün kalıyor.

oğlumla abimin ilişkisi çok güzel, dayısını çok seviyor. bense zor bir dönemden geçiyorum malum bütün düzenimiz değişti, alışmaya çalışıyorum. eski eşimle tekrar bir araya gelme ihtimalimiz sıfır. Elimden geldiği kadar oğlumla ilgilenmeye vakit geçirmeye çalışıyorum. Biraz pimpirikli bir anneyim. Örnek vermem gerekirse oğlum için bir ilaç kullanmamız bile gerekse en ince ayrıntısına kadar araştırıyorum elimde değil.

Az önce abim bi video gönderdi. Parka gitmişler hep beraber. Genelde parklarda bulunan büyük trambolinlerden birine sokmuş oğlumu tek başına. Oğlum zıplamaya cesaret edemediği için trambolinin kenarından yürüyor videoda. O esnada 6-7 yaşlarında bir çocuk oğlumu kucağına alıp trambolinin ortasına gidiyor ve zıplamaya başlıyor. Çıldırdım. Daha dün bir yazı okudum bu trambolinlerle ilgili. 6 yaş öncesi için çok zararlı. Düşerse kalça kırığı vs. olabilir diye. Aradım abimi. Gayet sakin keşke bindirmeseydin, ya o çocuk düşse bişey olsa dedim. İyi be aman dedi kapattı. İşte sıkıntı bu. Ben bişeyin zararlı olduğunu söylediğimde " aman bi senin çocuğun var, herşeyi sen biliyorsun" vs. diyor bana ve günlerce surat asıyor. Çok alıngan. Kırmadan nasıl söyleyebilirim ya da daha mı sert davranmam gerekiyor bilemedim. Bi akıl verin lütfen..

Ya senin davranışın aşırı mı bilemicem de o 6yaşındaki çocuğun annesi babası yok mu bi sorsaydın abine. Yani bi zahmet kendinden küçük çocuklara karışmasın diye uyaracak biri olsun başında ya da abin uyarsın. Tepki verilmesi gereken bir hareket çünkü.

Çocuğunuzu kendi bildiğiniz gibi büyütmeniz en doğal hakkınız. Ama ortak bakım yürüttüğünüz kişiler varsa bu tarz olaylar hep yaşanıyor. Aslında sorun müdahale eden diğer çocuğu uyarmaması bence.
Tramboline gelince, evet riski varmış, ben de okudum haberi. Ama etrafı çevrili olanda çok sakınca görmüyorum, kızım 1 yaşından beri trambolin sevdalısı. Benimkine bir şey olmadı diye hiç birine bir şey olmayacak değil tabi. Yaygın bir tehlike değil. Biraz içiniz rahatlasın diye söylüyorum :)

Bence siz çok haklısınız..Yine sakin davranmissiniz. Abiniz çok gamsız sanırım.hic anlamıyor bişey olurmu olmazmi diye
Gamsız değil aslında, sağlıkla ilgili vs. bir durum olduğunda çok ilgili.ama benim çok pimpirikli olduğumu düşünüyor. Napıyım bende elimde değil.

Ya senin davranışın aşırı mı bilemicem de o 6yaşındaki çocuğun annesi babası yok mu bi sorsaydın abine. Yani bi zahmet kendinden küçük çocuklara karışmasın diye uyaracak biri olsun başında ya da abin uyarsın. Tepki verilmesi gereken bir hareket çünkü.
soramadım ki hemen kapattı telefonu :((

Uyarmışsnız, uzatmayın daha fazla. Bilseydi zararlı olduğunu sizce böyle bişey yapar mıydı ? Çocuğu yok sonuçta bekar adam, riskli olan şeyleri güzelce anlatın bir daha yapmaz diye düşünüyorum... kızılacak bişey fakat herkes bizim evladımızı biz kadar düşünemiyor...

Çocuğunuzu kendi bildiğiniz gibi büyütmeniz en doğal hakkınız. Ama ortak bakım yürüttüğünüz kişiler varsa bu tarz olaylar hep yaşanıyor. Aslında sorun müdahale eden diğer çocuğu uyarmaması bence.
Tramboline gelince, evet riski varmış, ben de okudum haberi. Ama etrafı çevrili olanda çok sakınca görmüyorum, kızım 1 yaşından beri trambolin sevdalısı. Benimkine bir şey olmadı diye hiç birine bir şey olmayacak değil tabi. Yaygın bir tehlike değil. Biraz içiniz rahatlasın diye söylüyorum :)
Elimde olmadan hep bir yıl öncesiyle kıyaslama yapıyorum. eski eşimle büyük sorunlarımız vardı ama oğlumun bakımıyla hep tek başıma ilgilendim. belki anneme ve babama haksızlık olacak ama daha iyiydi sanki diye düşünüyorum. Eskidende pimpirikliydim ama şimdi velayeti bende olduğu için en ufak bişeyde karşı taraf koz olarak kullanırsa diye ödüm kopuyor açıkçası. Ama bunu bizimkilere anlatamıyorum.

Elimde olmadan hep bir yıl öncesiyle kıyaslama yapıyorum. eski eşimle büyük sorunlarımız vardı ama oğlumun bakımıyla hep tek başıma ilgilendim. belki anneme ve babama haksızlık olacak ama daha iyiydi sanki diye düşünüyorum. Eskidende pimpirikliydim ama şimdi velayeti bende olduğu için en ufak bişeyde karşı taraf koz olarak kullanırsa diye ödüm kopuyor açıkçası. Ama bunu bizimkilere anlatamıyorum.
Çocuk bu, düz yolda yürürken düşüp kafasını yarabilir. Ben içimi böyle rahatlatmaya çalışıyorum hep. Anlıyorum sizi.

Uyarmışsnız, uzatmayın daha fazla. Bilseydi zararlı olduğunu sizce böyle bişey yapar mıydı ? Çocuğu yok sonuçta bekar adam, riskli olan şeyleri güzelce anlatın bir daha yapmaz diye düşünüyorum... kızılacak bişey fakat herkes bizim evladımızı biz kadar düşünemiyor...
Haklısınız bekar olduğu için bazen beni anlamıyor. ama söyleyince ya da uyarınca hemen alınganlık yapıyor. beşte eve gidicem mesela herkeste bi karış surat olacak. E sussam da olmuyor. Napıcam bilemedim.

Haklısınız bekar olduğu için bazen beni anlamıyor. ama söyleyince ya da uyarınca hemen alınganlık yapıyor. beşte eve gidicem mesela herkeste bi karış surat olacak. E sussam da olmuyor. Napıcam bilemedim.
Yapar çünkü onun kötülüğünü istemiyor hata yapınca da üzülüyor... Daha tatlı dille uyarın bence :)

O konudaki riski bilmiyorum ama açıkçası pimpirikli insanların çocuğuyla vakit geçirirken çok geriliyor insan.

Tabii ki sizin fikrinize saygı duyulmalı da onu yapmasınlar şunu size sorunlar derken eziyete döner.[/QUOTbunu da düşünüyorum, çok sesimi çıkarmayım diyorum. çoğu zamanda bişey demiyorum zaten. ama işte buna sessiz kalamadım.

QUOTbunu da düşünüyorum, çok sesimi çıkarmayım diyorum. çoğu zamanda bişey demiyorum zaten. ama işte buna sessiz kalamadım.

Yapar çünkü onun kötülüğünü istemiyor hata yapınca da üzülüyor... Daha tatlı dille uyarın bence :)
o kadar zor ki inanın. bi tarafta annelik hassasiyeti bi tarafta ailem ve yaptıkları bütün fedakarlıklar. bi taraftan yüreğim pır pır bi şey olurda babası velayeti alırsa diye. off engel olamıyorum :((

o kadar zor ki inanın. bi tarafta annelik hassasiyeti bi tarafta ailem ve yaptıkları bütün fedakarlıklar. bi taraftan yüreğim pır pır bi şey olurda babası velayeti alırsa diye. off engel olamıyorum :KK43:(
Bakın mesela bunu söyleyin. Kötü bişey olursa babası benden alabilir diye... İlk vukuatı mı yoksa sürekli böyle düşüncesz mı davranıyor?

Kendinizce haklısınız.Ama bu kadar evhamlı olmayın.Sizin gerginliğiniz çocuğunuza da yansır.Bir süre sonra da "çocuğum çok hırçın,sözümü dinlemiyor" demeye başlarsınız.Olacağı varsa gözünüzün önünde de istemediğiniz kazalar yaşayabilirsiniz.Allah hepimizin yavrularını korusun.

18 aylık kızımı özellikle ziplasin hem enerji atsın hem kasları uzasın diye tromboline götürüyorum

Her hafta gidiyor hiç bir zararını görmedim aksine sağlık ocağına gittiğimizde inanılmaz uzadığını gördük zıplamak uzatiyormus

Siz uyarmissiniz oda dikkat edememiş bilmemis bundan dikkat eder

+1

Bakın mesela bunu söyleyin. Kötü bişey olursa babası benden alabilir diye... İlk vukuatı mı yoksa sürekli böyle düşüncesz mı davranıyor?
evet bunu mutlaka söylicem eve gidince, gitmemiş olursa. (ki büyük ihtimal kızıp gitmiştir.) mesela abur cubur nerdeyse hiç vermem oğluma. belki küçük bir parça çikolata o kadar. ama dayısının elinde bisküvi vs. görünce istiyor. o da kıramıyor veriyor. bende "abi yanında yeme lütfen" deyince kırılıyor hemen.

Back