- 24 Aralık 2011
- 2.723
- 3.865
zeytincim ben sana balık yağı hakkında bişey sorcaktım belki araştırmışsındır.balık yağı oranı en fazla olan hangisi?
araştırdıysan..
İnanmıyorum canım, ben de 1 hafta önce balık yağına başladım baya araştırdıktan sonra
kesinlikle omega 3 içerenler zayıflamaya da destekmiş, kilo aldırdığı doğru değilmiş zaten, ama omega 3 içerenler... hatta bir ayda sporla anca biraz azalan selulitlerim balık yağıyla bir haftada resmen silinmeye başladı, kalçada kalmıştı asıl, gitmiyordu o bir türlü, bayaderindi, %50si azaldı, çünkü omega 3ler hücrelerdeki yağların kan dolaşımına alınmasında etkinmiş... benim kilo alma nedenim yağı çok azaltmış ve karbonhidrata yüklenmiş olmamdı sanırım. kilo verememe nedenim de kilo aldıkça yemeklerdeki yağı iyice azaltmış olmam, azalttıkça daha da şiştim şimdi öğün esnasında alıyorum hapı. ama aklınızda olsun balığın karaciğer yağını kesinlikle almayın, o hem iştah yapıyorhem de karaciğerde toksik madde olabiliyormuş.
ben çok araştırdım, iyice etkisini gördükten sonra yazacaktım da, gerçekten de iştah falan hiç açılmadı... bu balık yağının güvenilirliğini ölçen bir köpük bardak testi de varmış, gerçek omega 3 köpük bardağı eritiyor. ben en son marincap special'da karar kıldım, nette biri yapmış testini.. en güzeli fiyatı da çok uygun, türk markası, avrupaya da ilaç gönderdiklerinden sık sık teste tabi tutulıuyormuş. koçak firması. 720 g omega 3 içeriyor. en az 380'i epa, 200'ü dha imiş. piyasaya göre çok yüksek değerler gerçkten.. sığır jelatininden.. ama bu marincapin 12 liralık normal balık yağı var, o değil, "special 720 mg" olanı.. 35 lira civarı. bir de bende acayip zihinsel yorgunluk vardı, işe konsantre olamıyordum. kafamı toplayamıyordum, asıl ondan başladım, 1 haftada resmen canlandım. şekere destek, kolesterole destek. özellikle herhangi bir nedenden östrojen, doğum kontrol hapı vs hormon desteği alıyorsanız, mutlaka omega 3 alın çünkü kan dolaşımına etki ediyor, hızlandırıyor. ben zaten hormon tedavisindeyim hala.. resmen selulit basmıştı hormona başladıktan sonra, hormona devam etmeme rağmen selulite böyle güzel etki etmesine çok sevindim, sanırım yaza hiç selulit kalmayacak gerçekten Bir de bu forumdan bir doktordan özelden marka rica ettim, sağolsun ilgilenmiş, o da seven seas önerdi ancak balık yağlarını değil değil, yine omega 3lü kapsülleri olacak.
ama açıkçası marincap special da beklentimin çok üzerinde çıktı, bir de türk markası olduğundan sanırım, güvendim.. yanında suda çözünen vitaminler de faydalıymış, özellikle dolaşım sorunları selulit ve cilt için. ben b vitamini alıyordum (b12 içeriği önemli), yanında ester c'ye de başlayacağım. uzun vadede omega 3 de cilde destek zaten kızlar, cilde elastikiyet kazandıırıyormuş.. yani her derde deva..
**UYARI: kan seyreltici ilaç kullanıyorsanız ya da kanınızda pıhtılaşmama sorunu varsa doktora danışmadan kesinlikle almayın, kan seyreltici çünkü... ayrıca bir dokunuşa bir yeriniz morarıyorsa da kan sorununuz olabilir, şüpheleniyorsanız kan pıhtılaşma değerlerinizi ölçtürün, ucuz bir test
not: vejetaryenler için ikamesi keten tohumu yağı ama keten tohuunun düzenli kullanımı rahimde kalınlaşma yapıyormuş, dikkat edin, her gün keten tohumu ürünleri tüketmeyin
kısacası herkese tavsiye ederim, ben çok memnunum şimdiden