Trafiğe Çıkamıyorum

IwishIcould

Guru
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2014
100
43
Benimkisi çok büyük bir dert değil ama konuyu nereye açacağımı bulamadım.İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum. Trafikte araba kullanabilmek için iyi bir direksiyon hocasından ( tercihen bayan) ders almak istiyorum. Tavsiyelere ihtiyacım var..

Ben de çıkamıyorum. Boş tarlada çok güzel sürüyorum halbuki(!)

Sokağa çıkınca yanımdan araba geçse heyecanlanıyorum. Karşıdan geliyordu, biraz sağa geçeyim de geçsin yanımdan derken çok sert bir şekilde kaldırıma çıktım. Yanımda oturan kardeşim 1 metre havaya zıpladı, kafasını çok kötü tavana vurdu. Lastiği yardım, öndeki iki tanesi değişti mecburen. Her oturuşumda ayrı bir vukuat. Çok üzülüyorum

Takipteyim şayet benimde ihtiyacım var derse
Tek başıma daha az stresle sürüyorum arabayı
Kardeşim yanımdayken bildiğimide yapamıyorum
Arabacığına bişey olacak diye kaygım tavan oluyor!!
Gerçi bişey demiyor ama kendi emekleriyle aldı bişey yaparsam üzülürüm
Sanırım onun stresi üstümde

Araba sürmeyi en doğru şekilde teknikleriyle öğrenmek istiyorum, çünkü can bu tehlikeye atılacak bişey değil kaldı ki başkasına zarar vermenin vicdan azabı hele korkunç..Allah korusun..o nedenle profesyonel yardım almak istiyorum..hele İstanbul gibi bi metropolde işimi şansa bırakmak istemiyorum..

Evine yakin bir surucu kursuna gitm ehliyetim var ama kullanamiyorum hica lazim de. Onlar ders verir.

Ehliyet alırken verilen dersler trafiğe çıkmaya yeterli olmuyor maalesef
Eskiden evet yeterli olmuyordu ama artık öğrenmeden ehliyeti alamıyorsunuz. Siz ne zaman aldınız ehliyeti?

Gece ya da sabah erken vakitte pratik yapabilirsiniz.

Kardeşim 7 yıl önce almıştı ehliyeti ve pratiği yoktu. 2 saatlik ders sonunda trafiğe çıkmaya başladı. Ehliyeti aldığı kurstan bir hocadan özel ders aldı. Çok faydası oluyor inanın.

bende ehliyetimi aldıktan sonra uzun süre kullanmamıştım. araba aldıktan sonra 4 gün peşpeşe özel ders aldım ehliyet kursundan. epey işe yaradı. sağdan sağdan yavaş yavaş trafiği birbirine katmadan takılabiliyorum. benim için önemli bir adım oldu. sonra gelişiyor zaten yavaş yavaş. ben özel dersin bir şahıstan yerine ehliyet kursundan olmasını daha mantıklı buldum hiç arabamı yormadan, benzin harcamadan daha ucuza geliyor.

sürücü kursuyla olmaz. ciddi anlamda hergün trafiğe çıkmalısın. yada bir gün çıkıp bir gün dinlenmelisin. eğer korkuyorsan eşine dostuna öğretme yeteneği olan birisine rica et trafiğin yoğunluğunun azaldığı saatlerde çık. ama sürücü kursundan öğrendiğinle olmaz. araba kullanmayı öğrenmen için trafikte bir fiil olmalısın.

ben ilk başladığımda kendimi düşünüyorum da tırın döneceği yerlerden dönemezdim. 20 senelik şöförüm kendimden kaynaklı kaza çok şükür olsun ki yapmadım. ama bana vuranlar oldu. kendine güven, yapacağına inan, direksiyonun başına geç ve ders çalışır gibi başında çalış. HERKESİ DELİ KENDİNİ AKILLI OLDUĞUNU düşünerek kullan. o zaman bütün algıların açık oluyor...

7 yıldır ehliyetim var ama ben de trafige cikmaktan cok korkuyorum. Ara sokaklarda , evimin yakınında cok guzel sürüyorum. Park konusunu da artık hallettim ama ana yola cikamiyorum çünkü 40km hızdan daha hızlı gidemiyorum. Daha hızlı olunca hersey cok hizli gelisiyor sanki o kadar hizli karar veremeyecek gibi hissediyorum. Ayni anda her aynayi, yolu filan kontrol edemeyecegimi, gidecegim yolu bulamayacagimi filan dusunuyorum. Ana yola katıldığımı hayal ederken bile kalbim hızlanıyor nefesim daraliyor keske super bir şoför olsam... Hele simdi bir de bebegim var. Onunla araba surerken ağlıyor bagiriyor iyice konsantrem bozuluyor. galiba ben hic ogrenemeyecegim artik bu isi...

Aynı dertten bende de var bırakın trafiğe çıkmayı boş yolda bile korkuyorum heyecan yapıyorum. Eşim gel otur direksiyona diyo çok istiyorum ama şimdi hazır değilim başka zaman diyorum. 2 senede 2 kere oturdum direksiyona sadece o da 5 dk lık. Araba kullanmak ehliyet alırken çok zevkliydi ama şuan işkence gibi düşününce bile heyecanlanıyorum. Hele bi yokuş falan çıkmam gerekse heralde orda bırakırım arabayı çünkü geri kaydırırım diye korkuyorum. Keşke kullanabilsem çok işime yarardı bi yere giderken başkasına muhtaç olmazdım.

surekli gaza basiyor olursunuz nirmalde kaymaz yokusta araba
tabi dur kalk yapmamalisiniz :)

Ben de zamanında ehliyeti aldım 3 sene kullanmadım sonra tabii unuttum doğal olarak. Sonra eşimle çalıştım o da yarım saat anca çıktım trafiğe ama her binişimde korku,heyecan, kalbin hızlı atması... ilk başta arabayı çizdim 3 kere koca yoldan geçemedim. Neyse artık iyi sayılırım. Bugün o kadar dar bir yerden geçtim ki iki yanımda araba teki koca cip. Onda da kadın var ama geçmeyi denemiyor bile bekliyor ki ben geçeyim uyanık. Demem o ki trafiğe çıkmadan öğrenilmiyor.

Bende ara sokaklarda daha iyiyim ama iş çıkışına denk gelirsem fena yani
Geçen gün ara yoldan direk karşı yola geçecektim durdum o araba geçsin bu geçsin derken kaldım orda
Sağolsun bi amca durdurdu koca servisi bana yol verdi de geçtim
Çok kötü hissettim kendimi

kesinlikle çok haklısın..bende araba kullanmayı doğru tekniklerle öğreneyim hemde kendime güvenim gelsin diye evimin yakınındaki bir sürücü kursundan yardım almaya karar verdim..inşallah iyi bir hocaya denk gelirim..

off işte trafik de cesaret de önemli tabi riske girmeden..ne zor işler acemi için

Geçmiş olsun gelişi güzel araba kullanmamalısıniz . Lütfen iyi bir hocadan ders alın o zaman zevkle araba kullanırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…