• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmmunoloji - Allerji ve Bağışıklık Hastalıkları Toza alerjim var... Tedavisi var mı acaba?

ev tozu akarına polenlere baharatlara karşı alerjim var benimde ilaç tedavisi çok kullandım geçmedi yakında aşı tedavisine başlayacağımm

Ben de ev tozu akraları (mıte) alerjım var .yaklasık 4-5 yıldır var. sonbaharda da arttı.10 MG alerji hapı kullanıyorum.bır de gerekmedıkce kullanmamak üzere kortizonlu burun spreyı kullanıyorum. Ev eşyaları toparlandıgında,yazlıklarda kıslıklar degıstıgınde ev süpürüldüğünde çok fena oluyorum bır ıkı haftada bır bütün çarşafım çırpılır yıkanır yenısi takılır hep antialerjık yastık yatak kullanmalı sık hepatit filtreli süpürge ile süpürme ve silme toz alma yapılmalı bır de yunlulerı nemi 18-20 dereceyi havaları çok sevdıklerınden korunmak ıcın evı bol bol havalandırmlı

ev tozu akarına polenlere baharatlara karşı alerjim var benimde ilaç tedavisi çok kullandım geçmedi yakında aşı tedavisine başlayacağımm

söylediğine göre birçok şeye alerjin var ve aşı tedavisi olacağım diyorsun. doktorun mu önerdi cnm. Yani hangi birine aşı olup fayda göreceksin benim arkadaşımında çok alerjisi vardı birden fazla şeye doktoruma götürdüm ama aşıyı tavsiye etmedi. Ama ben aşı oluyorum. Çünkü tek birşeye yüksek var

söylediğine göre birçok şeye alerjin var ve aşı tedavisi olacağım diyorsun. doktorun mu önerdi cnm. Yani hangi birine aşı olup fayda göreceksin benim arkadaşımında çok alerjisi vardı birden fazla şeye doktoruma götürdüm ama aşıyı tavsiye etmedi. Ama ben aşı oluyorum. Çünkü tek birşeye yüksek var

Evet canım kendi başıma karar vermedim doktorum önerdi daha önce çok kez hapla ve spreyle tedavi denedim geçici çözümler , en son doktorumla konuştuğumda aşı tedavisini önerdi zaten kopmle geçmez dedi bununla yaşamayı öğrenmelisin dedi. İşlerim yoğun biraz müsait olduğumda gidip tedavimi başlatıcam

Merhaba öncelikle belirmek istiyorum ki bu toz akarları '' Mite, bakteri veya uyuz böcekler vb'' Canlı organizmalar nemli ve kapalı ortamlarda daha çok ürerler. Bu yüzden evin iyi havalanması ve doğru temizliğin yapılması gerek bununla ilgili ben çok araştırma yaptım.

Kendi evimi, yatağımı kendim temizlerim hallederim dedim öncelikle internet yoluyla öğrendiğim örnekleri uyguladım. Bunlardan biri ise süpürge ile yatağı temizlemek sonra fark ettim ki toz akarları tozda yaşayan üreyen canlı organizmalar ve evimizde bulunan süpürgelerimiz içerisi mite kaynıyor. Yani evimizi süpürdükten sonra iyice havalandırmamız gerek hele o süpürgeyi yatağa sürdüğümüzde durumu daha kötüye çekiyoruz.

.. sitesinden birisi ... önerdi fakat .. alacak maddi gelirim olmadığı için ... güvencesi veren ....com ile görüşme sağladım, geldiler yatağımı dezenfeksiyonunu gerçekleştirdiler. 2 ay aralıklar ile yatağımı temizletiyorum ve gerçekten çok memnunum.

Eklentiler

• 4133d827-ee11-4ee3-8d21-1e3ab62f060c.jpg
    4133d827-ee11-4ee3-8d21-1e3ab62f060c.jpg
    222,3 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:
Back