• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmmunoloji - Allerji ve Bağışıklık Hastalıkları Toza alerjim var... Tedavisi var mı acaba?

ya arkadaşlar benimde alarjim var hemde herşeye karşı ve sürekli cildim de kaşıntı bir süre ilaç tedavisi gördüm ama banamısın demedi daha bu gün dr gittim perşembe günü profösörle konuşup karar verecekler dr %99 aşı dedi şimdi bende korktum çoğu arkadaşımız olmuş ve 5 yıl falan sürüyormuş yanılmadıysam şuan yaşım 26 ve ben anne olmak istiyorum beş yıl sürürsen nasıl olacak yada bu tedaviyi yaptırırken hamile kalıram bir etkisi olurmu acaba lütfen bana yardımcı olun bir karar vermem gerekli ne olur

arkadaslar benimde toza karsi alerjim var sonradan oldu ,turrkiyeye izine gittim gelir gelmez baslad nerdeyse bir seneye yakin hergun hastaydim burnumdan yara esik olmuyodu, bi hapsurmada 10 kere hapsuruyodum, burnum kasiniyo, gozum akio, burnum akiyo cok kotu oluyo ,boyle boyle cektim

en sonunda alerji doktoruna gttim oda test yapti toza karsi alerjim oldugu cikti
sonra bana dedi ilacla ve igneyle tedavisi var hangisini kabul edersin dedi, bende ilk once ilac dedim oda dedi ilac biraz zor gecirir ignedaha iyi dedi ve 3 sne boyunca igne vurulcakmisim tabi nezaman duzelirse
bana recete verdi bu igneyi biz parise gonderdik ozel benim adima hzirlandi 3 kutu geldi, ve bu geldikten sonra doktor bi kutuyu ,verdi ve 3 ay boyunca her hafta vuruldum tabi dozai her hafta fazlalasiyodu
sonrasinda 15 gune cikardi iste o 3 kutu bitti
ve tekrardan ilac geldi bir kutu ,ona basladim dun hemsire geldi ignelerimi o yapiyo iste boyle boyle insallah duzelcek eskisine bakarak iyim amayinede arada oluyo
ve igneden haric sprey ve ilacda veriyodu o sprey hersabah burna yapiyosun ilacta gunluk aliyosun

cok kotu bu alerji aksam yorgan yuzunu degistirdim allahim oldum hapsurcam diye
kizlar kesinlikle alrji doktoruna gidin degilse baska cozumu yok

ya arkadaşlar benimde alarjim var hemde herşeye karşı ve sürekli cildim de kaşıntı bir süre ilaç tedavisi gördüm ama banamısın demedi daha bu gün dr gittim perşembe günü profösörle konuşup karar verecekler dr %99 aşı dedi şimdi bende korktum çoğu arkadaşımız olmuş ve 5 yıl falan sürüyormuş yanılmadıysam şuan yaşım 26 ve ben anne olmak istiyorum beş yıl sürürsen nasıl olacak yada bu tedaviyi yaptırırken hamile kalıram bir etkisi olurmu acaba lütfen bana yardımcı olun bir karar vermem gerekli ne olur

canimcim bende suan bebek icin tedavideyim ilk once sorun bendey zannediliyodu esimde cikti herneyse
bebek icinde igne vuruldum alerji icinde her iki doktorumada dedim alerjim var veya bebek icin igne vurulcam diye, her iiside bisey olmaz dedi
ve 7 gun boyunca bebek icin igne vuruldum tabi aradada alerji icin vuruluyodum anlicagin bsey olmuyo kesinlikle git doktora
evet tedavi suereci uzun ben 1 sne oldu daha gecmedi yavas yavas insallah gecer ama oncekinebakarak cok iyim

Sabahları uyanır uyanmaz hapşırık krizlerim tutuyordu. Bahar mevsiminde ise dışarıya çıkmaktan korkar olmuştum. Gözlerimde sulanma burun kaşıntısı beni resmen mahfetmişti. Malesef benim ailemde de alerji olan çok yakınım var ve bu hastalık genetik olduğu için bana da geçti. Ama artık tıp alanında öyle güzel gelişmeler yapılıyor ki, doktorum tüm bu sorunlarımın adını 20 dakika içinde koyabildi ve düzenli ilaç ve tedbirlerim ile alerji hastalığımın önüne geçebildim.

Arkadaşlar benimde 5 yıldan beri kaşıntım var sırtımda başladı bütün vücuduma yayıldı kaşıdıkça kabarıyo kanatıyorum kolanca basıyorum düşünün bazen ağlıyorum çünkü kaşıntının sonu yok tenim acısada hala kaşıntım devam ediyo.bir çok kez doktora gittim sonuç alerjim var dediler toza,polen,hamam bölceği (şok oldum bu sonuca),doğal mantarlara alerjim çıktı.verilen haplar jeller işime yaramadı ve hiçbirşey maalesef kullanmıyrom.

bir senedir de example de olduğu gibi hapşırık krizlerim başladı günde 20-25 kez hapşırdığım oluyo nedenini bilmiyorum buda alerjiden sanırım.

valla bunlara çözüm bulan varsa lütfen bilgilendirin deliricem özellikle kaşıntıdan.vücudumdan derimi kazımak istiyorum düşünün artık.yazın denize gidip tuzlu su bide güneşle tenimi yakarsam kışın bi nebze rahatlıyorum tek bulduğum şey bu kaydirigubbakcemile

benimde alerjim var doktora gittim bişey demedi.alerji dedi.tamaaam..okulda silgiyle silince öksürüyorum 1 saat üff

benimde var allejim canlarım 10 yıldır çekiorum tedavısı falanda yok hep bi peçete dolaştırıorum yanımda tozlu yerde hemen burnum akıo:1no2:

bende 7 yıldır cekiyorum bu alerji olayını:s ama bu yıl dahada arttı bizim ailede de var genetikmiş zaten gecen yıl gittigim dr hem test yapmıstı hemde aileden gelir bu hastalık demişti gercektende öyle ananemde teyzemde ve annemde de var onlardan da bana gecti işte :s ilaçlar pek işe yaramıyor yaramadıgı gibi burun spreyleri bende zamanla el titremesi yapmaya basladı oyüzden onuda kullanmıyrm bu yıl ama ölüyrm resmen ya gece uykudan uyunayrm hasurarak basladıgında 2 3 kereylede kalmıyoki benmkiler en az 6 7 kere hapsuruyrm hatta 10 nu buldugu oluyr nefes alamıyrm o anda cok kötü oluyr yaa bu sene bide burun tıkanıklıgı cıktı nefes alamıyrm napsam acılmıyr burnum of offf iğne olan arkadaslar varmıs koldanmı oluyosunuz igenyi biraz bahsedebilirmisiniz

Benim birden çok fazla maddeye alerjim olduğu için doktorum iğne tedavisinin bana etkili olmayacağını belirtti. Çünkü bir maddenin iğne tedavisi yapılsa diğerlerine karşı olan alerjimin devam edeceğini söyledi. Benim ev tozu, polen, küf ve hayvan tüylerine karşı alerjim var. Ama koldan yapılan aylık iğnelerin dışında, dil altı alerji damlalarıda varmış, bu da hastalara baya etki gösteriyormuş. Her ne kadar aşı olamasam da bu hastalıklar hakkında baya bilgi edindim :)

bende 7 yıldır cekiyorum bu alerji olayını:s ama bu yıl dahada arttı bizim ailede de var genetikmiş zaten gecen yıl gittigim dr hem test yapmıstı hemde aileden gelir bu hastalık demişti gercektende öyle ananemde teyzemde ve annemde de var onlardan da bana gecti işte :s ilaçlar pek işe yaramıyor yaramadıgı gibi burun spreyleri bende zamanla el titremesi yapmaya basladı oyüzden onuda kullanmıyrm bu yıl ama ölüyrm resmen ya gece uykudan uyunayrm hasurarak basladıgında 2 3 kereylede kalmıyoki benmkiler en az 6 7 kere hapsuruyrm hatta 10 nu buldugu oluyr nefes alamıyrm o anda cok kötü oluyr yaa bu sene bide burun tıkanıklıgı cıktı nefes alamıyrm napsam acılmıyr burnum of offf iğne olan arkadaslar varmıs koldanmı oluyosunuz igenyi biraz bahsedebilirmisiniz

evet canim ben igne vuruluyorum ,8 aydir tedavi goruyorum ve iki hafta sonra tekrar randovum var
igne evet koldan vuruluyo,
tabi ben fransadayim belki turkiyedeki doktorlar ,daa baska tedavi uygulayabilirler
ilk oncelri ,ilac igne ,sprey falan hepsini kullaniyodum simdi 15 gunde bir igne vuruluyorum
ilk basladigimda haftada bir vuruluyodum
benim baya azaldi ,ama yinede dikkat etmek gerekiyo, bugun acayip hava esiyodu nerden geldiyse toz geldi ,sabahtan beri hapsurcam diye oldum

Benimde toza karşıı allerjim var.Bundan 8 yıl öncee kulak burun boğaza gittiğimde koldan yapılan test sonucunda .eV TOZU akarlarına karşoı oldugu çıktıı..Burun spreyi ve hap kullandım .Ama artık bıraktım .Başka dr gittim oda aynı ilaçları yazdıı.Amann içmiyorumm bişi vallaa.ilaç içe içe herşeyden kevgire döndümm...Benim birde deride kaşıntı oluyorr kızlarrr sizde oluyormuuu?Kolumu az kaşısam kabarıyorr,yüzümü ,kolumu vs..kıprmızı oluyor sonra 1 kaç dk.sonra geçiyorr.Çevremdekiler ne oldu diyorlarr kızarmışş.Boşverin aldırmayın dercesinee birazdan geçicek bişi olmadı diyorum:delphin::delphin::delphin::çok üzgünüm:

ya isim verilirmi bilmiyorum da benmde aynen var ve hitrizin diye bi hap kullanıyorum çok da ucuz fiyatı

selam dostlar benim kızımda da toza alerji var Esra Erolun programında reklamı olan potema diye bir sprey aldık gece hapşırmaları ve burun akıntıları inanılmaz bir şekilde bitti üstelik gelip yataklardaki bakterileride öldürüyorlar bence denenmeli biz çok memnunuz....

Bir dönem bende alerji ilacı kullandım.Ancak vücudumun verdiği tepki daha da arttı.O yüzden ilaç kullanmıyorum.Toza alerjim vardı.En ufak bir tozda nezle oluyordum.Bir zamanlar yaptığım iş yüzünden adeta tozun içinde yüzmek zorunda kalınca nezlem ortadan kayboldu.Atalarımızın dediği gibi çivi çiviyi söktü.Ancak şu anda nezle olmuyorum ama bu seferde kaşıntıya çevirdi.Yediğim çoğu şeyde bunu tetikliyor.Sağlık sektöründe çalışan bir arkadaşım bunu engellemenin mümkün olmadığını bunu bizim savunma mekanizmamız ile ilgili bir şey olduğunu söyledi.Yani bizim vücudumuzda fazladan asker var ve vücudumuza giren herşeyi düşman kabul edip tepki veriyor.Bu ister nezle ister kaşıntı vs. şeklinde.Kısacası bununla yaşamayı öğrenmemiz lazım.Tabi alerjik astımı olanların durumu daha da zor.onlar tedavi görmek zorundalar çünkü nefes almak hiçbirşeye benzemiyor.

Bu ara yine başladım burun spreyi ,allerji hapım ve bepanten kremim ilaç ilaç mahvolduk:sinifsinif:

Bu ara yine başladım burun spreyi ,allerji hapım ve bepanten kremim ilaç ilaç mahvolduk:sinifsinif:[/QUOT

Burun spreyi kullanmak iyi değil diye duydum balsurat yasakkelime burun kanalı direk beyne açıldığından çok fazla kullanma bence...tabi insanın alerjisi tuttuğunda yeter artık deyip canına tak ediyor biliyorum.Gözüne birşey gelmediğine eminim.Şu alerjinin kökünü kazıyacak bir ilaç bulsalarda hepimiz rahatlasakyerimsenibenyerimsenibenyerimseniben

Bu ara yine başladım burun spreyi ,allerji hapım ve bepanten kremim ilaç ilaç mahvolduk:sinifsinif:[/QUOT

Burun spreyi kullanmak iyi değil diye duydum balsurat yasakkelime burun kanalı direk beyne açıldığından çok fazla kullanma bence...tabi insanın alerjisi tuttuğunda yeter artık deyip canına tak ediyor biliyorum.Gözüne birşey gelmediğine eminim.Şu alerjinin kökünü kazıyacak bir ilaç bulsalarda hepimiz rahatlasakyerimsenibenyerimsenibenyerimseniben

Canım ben yılda 1 kutu kullanıyorum.Yani öyle hep alıp kullanmıyorum bu ara burun kanamalarım olduğu için mecbur kullanıyorum:)bu allerji ömür boyu bizimlee :))

Canım ben yılda 1 kutu kullanıyorum.Yani öyle hep alıp kullanmıyorum bu ara burun kanamalarım olduğu için mecbur kullanıyorum:)bu allerji ömür boyu bizimlee :))

Kanamalara da alerjimi sebep oluyor? bak bunu hiç duymamıştım.:uhm:Çok sevdiğim bir büyüğüm alerjinin kökünü kazıyamazsınbirgün o şekilde birgün bu şekilde görünür diye söyledi.Ne kadar değişik belirtileri var.:uhm:

Kanamalara da alerjimi sebep oluyor? bak bunu hiç duymamıştım.:uhm:Çok sevdiğim bir büyüğüm alerjinin kökünü kazıyamazsınbirgün o şekilde birgün bu şekilde görünür diye söyledi.Ne kadar değişik belirtileri var.:uhm:

Yok canıım benımburun içinde kemık deviasyon var allerji ile çatışınca kötü oluyorr :sinifsinif:

Back