İmmunoloji - Allerji ve Bağışıklık Hastalıkları Toza alerjim var... Tedavisi var mı acaba?

Merhaba, alerjin toz akarına karşı mı? uzun tedaviler gözünü korkutuyorsa eğer, bizim kullandığımız anti mite spreyini tavsiye edebilirim. Bizim doktorumuz bu alanda profesör ve herhangi bir aşı tedavisi gerek görmedi; hatta yatağımıza kullandığımız anti mite spreyinin işe yarayacağını söyledi; "mitealerjisi" diye bir websitesi var, oldukça faydalı bilgiler veriyor; üstelik aşı tedavilerine göre çok daha ucuz bir yöntem. Biz kullandık işe yaradı, yılda bir defa kullanıyorsun o kadar. İncelemende fayda var derim, Türkiye ye yeni gelmiş, Sağlık Bakanlığı onayı olduğu için de güvenilir bir ürün.

benim şikayetlerim gebeliğimde arttı bu yüzden tekrar tedavi düşündüm. Normalde baya iyileşmiştim aslında. Gebelikten sonra da eskisi gibi olacagımı yani düzeleceğini düşünüyorum. Bir kaç haftam kaldı ve astım oldukça geriledi şimdiden.
Birden fazla şeye alerjim vardı. Ama tamamen kurtulamadığım tek şey akar. Biomeeni araştırdım 1 yıla kadar garanti vermesi güzel. Kullanmayı düşünüyorum.
Bana ilk teşhis koyan Çapa'daki doktorum benzyl benzoat tozudan bahsetmişti ama kimyasal oldugu için cazip gelmedi. Bunun içeriği de tamamen bitkiselmiş..o yönden de iyi. Teşekkürler

benimde var toza allerjim bi yerden toz çok olsun hemen hapşurmaya başlıyorum temizlik yaparken falan mesela her yerim kaşınmaya başlıyo:sm_confused:

benimde var toza allerjim bi yerden toz çok olsun hemen hapşurmaya başlıyorum temizlik yaparken falan mesela her yerim kaşınmaya başlıyo:sm_confused:

Rica ederim, aynı şekilde bizde ailece kimyasallara karşıyız. Gerçekten uzun süredir şiddetli olan şikayetlerimiz kesildi, bunu önemseyen herkese tavsiye ediyorum; Umarım hamilelikten sonra da hiçbişey kalmaz. a.s

Rica ederim, aynı şekilde bizde ailece kimyasallara karşıyız. Gerçekten uzun süredir şiddetli olan şikayetlerimiz kesildi, bunu önemseyen herkese tavsiye ediyorum; Umarım hamilelikten sonra da hiçbişey kalmaz. a.s

allerjı testı yaptırıp aşıya başlamak ya da ilaç kullanmak alternatif yollardır. Bunu için iyi bir iç hastalıkları uzmanın gitmekte yarar vardır. Geçmiş olsun

Bende de var
Nefes almakta sorun yaşıyorum.Sürekli gripmişim gibi akıntım hiç bitmiyor doktor banda üç kez kullan geçmezse iğne yapalım dedi ama tıp fakültesine güvenemiyorum

bende de var allerji...maalsef 2 yıldır ilkbahar mevsiminden yaz mevsimine geçişlerde sürekli hapşuruyorum,1 kereye mahsus iğnesini vuruldum,burun spreyi ve hapını da kullanınca rahatlıyorum ,geçiyorr...kışında burnum hep kapalı,zor nefes alıyorum valla,

Arkadaslar alarjim var toza karsi ve kotu durumdayim.Geceleri bile hapsurarak kalkiyorum Lutven bi billgisi olan yardim etsin.

benim de toza karşı alerjim var ve ilaçsız çaresini buldum: nar
gün aşırı nar yiyiyorum ve gayet rahatım
nar antialerjendir
geçmiş olsun

aşı verdiler banada aleri var yazın ayrı kışın ayrı bela yazın daha kötü, çok araştırdım tam olarak ilaç yok kortizon kremler ve iğnesi o kadar kaşıntı önleyiciler ve astım ilaçları. Vücut kendisi kortizon üretiyormuş yabancı proteinler girince savunmaya geçiyormuş vücut savunma sistemi çalışıyor neden kaynaklandığı tam bilinmiyor sadece alerji yapan etken tespiti yapıyorlar.

Alerjisi olanlara tropikal yiyecek ve içicekler yasak aşırı kakao, kahve, ananas, kivi, mongo, enerji içecekleri, karışık meyve suları, sigara dumanı, toz, polenler ama kavak poleni değil ingiliz çimi çok etkiliyormuş alerjiyi. Saç boyaları spreyler, bağzı rujlar fontotenler

iyi gelen yiyecekler kuşburnu, keçiboynuzu, vücuda sürülen şeylerse vazelin zeytinyağ kaşıntı için birde killi çamur dediler denemedim..

siz ne kullanıyorsunuz yazarmısınız..

ben turkiyede bir kere ignesini oldum ama pek faydasini gormedim simdide burada burun spreyi verdiler ama oda kafa agrisi yapiyor.Valla simdi daha cok agirlasti yuzum sisiyor ve vucudum kasiniyor.Neyacam bilmiyorum bir tedavini bulamiyorlar.Allah herkese sifa versin

Arkadaşlar eşim ve kızımda olan mayt allerjisi 3 yıldır aşı tedavisi görmelerine rağmen kesilmemişti herşeyi denedik yurtdışından ilaç bile getirttik fayda etmedi azalır gözüksede şikayetler kaldığı yerden devam ediyordu evde temizlik yaptığım zamanlarda şikayetleri azda olsa belli bir süre azalıyordu ev kirlendikçe tekrar artıyordu, tam bir temizlik delisi olmuştum ama zamanımın çok büyük kısmını almaya başlamıştı buda beni bunaltıyordu. Her neyse geçenlerde kız kardeşim şehir fırsatında çıkan dr.cleanette diye bir firmadan benim için kampanya satın almış uzun lafın kısası evime gelip hizmeti verdiler inanılmaz memnunum çünkü 4 gün oldu sanki yıllardır eşim ve kızım tedavi görmüyor, sanki ben saçımı süpürge edip temizlik delisi olmamışım gibi bir anda tüm şikayetler bitti şok oldum. kesinlikle umutsuz olmayın herşeyin başı sağlık değil mi?

selam arkadaşlar, bnım yaklasık 1 yıldır alerjik rinitim var deri testı yaptrdım hem polene hemde ev tozu aktarına (maytına) alerjım varmıs, ılac kullanmayı ıstemedım ama sonunda dr. gıttım ve kullanmaya başladım ılac kullanırken araştırmalar yaptım ınternetten uyku setlerı ve spreyler varmıs, dr. sordum kullanıyımmı dıye bı dene dedı onemlı olan kendını korumak derken, inetterenten bı sıteye sparıs verdım 1 aydır kullanıyorum uyku setını cok memnun kaldım ve 1 aydır ılac kullanmıyorum hapsuruklarım burun akıntım gectı tavsıye ederım, yastık kılıfı carsaf ve yorgan kılıfı var %100 pamuklu olanını aldım careshop tan aldım tavsıye ederım,

Çocuğum astım hastasıydı ve diğer tüm alerjik hastalıklara da yatkınlığı vardı. Doç. Dr. Ahmet Akçay doktorumuz ve hastalığımızı kontrol altına aldı. Çok şükür şikayetlerimiz bitti. Çocuğunda alerjik hastalık olan herkese tavsiye ederim. Alerjiden kurtulmak mümkün, umutsuzluğa kapılmayın. Soracağınız herhangi bir soruyu cevaplamaya hazırım sevgili anneler :)

Çocuğunuz için Doç. Dr. Ahmet Akçay' a gidebilirsiniz. Kendisi bence Türkiye'de bu konudaki en iyi doktor. Biz ona çok şey borçluyuz. Gerçekten alerji çocuklar için çok zor. Hayat kalitesini tamamen düşürüyor. Artık dünya varmış diyebiliyorum.

Arkadaslar alarjim var toza karsi ve kotu durumdayim.Geceleri bile hapsurarak kalkiyorum Lutven bi billgisi olan yardim etsin.

Alerji, hastaların yaşam kalitesini etkileyen hastalıkların başında gelir. Alerji kronik bir rahatsızlıktır. Tamamen geçmese de kontrol altına alınabilir. Toplumun %9’da ev tozu akarlarına karşı duyarlılık söz konusudur. Akar duyarlılığı olan kişilerin bir kısmında alerjik rinit, alerjik astım, alerjik konjuktivit, ya da egzema ortaya çıkar. Akarlarla ilgili ev içinde alınması gereken tedbirler ve saydığımız durumlara yönelik tedavi uygulanması yakınmaları azaltacaktır.
Alerjik hastalıkların olağan seyrini değiştirme kapasitesine sahip tek tedavi şekli immunoterapi dediğimiz halk arasında aşı tedavisi diye bilinen tedavi şeklidir.İmmunoterapi allerjik rinit birlikteliği olan hafif astımlı hastalarda veya arı allerjisi olanlarda, hastanın duyarlı olduğu allerjenlerin gittikçe artan dozlarda enjekte edilmesi veya dil altına damlatılmasıdır. Amaç, hastanın alerjik olduğu maddelere karşı duyarlılığını azaltmak ve alerjik şikayetleri önlemektir.
İmmunoterapide kullanılan aşılar hastanın bağışıklık sistemine, duyarlı olduğu allerjenlere karşı "allerjik yanıt vermemelerini" öğretir ve böylece antijen ile doğal karşılaşma sonucu ortaya çıkan alerjik reaksiyonlara, belirtilere engel olunur. İmmunoterapi seçilmiş hastalara uygulanabilir, her hastaya uygun değildir. Hangi hastaya uygulanabileceği konunun uzmanı olan hekimin muayene ve testleri sonrası yapacağı değerlendirmeye göre belirlenecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Merhaba,
aşı tedavisi uygulanabiliyor. Doç. Dr. Ahmet Akçay Alerji uzmanı. Allah ondan razı olsun. benim çocuğuma çok yardımcı oldu. Daha önce çok doktor gezdik ama onun gibi bir doktor bulamadık. Kesinlikle AHMET AKÇAY'ı tavsiye ediyorum.

Merhaba
Öncelikle çok geçmiş olsun, şıan ne durumdasın acaba merak ettiğim için yazdım. Benim çocuğumunda toz alerjisi vardı aşı tedavisi görüyor, çok iyi durumda şikayetleri tamamen geçti doktorumuz sayesinde bende buradan yazrdım istemiştim doktor tavsiye edin diye Sevin Karaları tavsiye etmişlerdi, araştırdım ve gittim iyiki tanımışız onu. Mükemmel bir doktor. Tedavi yönemi falan herşeyi çok profesyonel. Kendisi uzman ama şunu anladım ki başındaki profosör. kelimesine takılıp aldanmıcakmışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…