İmmunoloji - Allerji ve Bağışıklık Hastalıkları Toza alerjim var... Tedavisi var mı acaba?

almis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2008
42
0
86
Hollanda
Arkadaslar alarjim var toza karsi ve kotu durumdayim.Geceleri bile hapsurarak kalkiyorum Lutven bi billgisi olan yardim etsin.

Bölüm moderatörünün bilgisine , konu tarafımdan taşınmıştır..

ah ah hic sorma o dertleri sinir bise...bendede toza karsi alerji var tozlu ortamlardan kacarim evimi devamli havalandiririm ve is yaparken toz kaldirmamaya calisirim ama bi kac sene oncesine kadar daha kotuydum kucuklugumden beri burnumda kemik vardi onunla beraber sorunlar 2 kati oluyodu ama bi turlu cesaret edememistim ama bi gun dedim yeter ve ameliyat oldum kemigi aldirdim simdi niye daha once olmadim diyorum yani daha iyiyim simdi...belki sendede kemik yada et varsa daha cok rahatsiz olursun bi baktir istersen....sagliklar dilerim...a.s.

bende alarji mi war ne war bılmıorum da en ufak bı tozada cildim kabarıyo ozellıkle bıleğim ve elımın ustu.. isilik gıbı oluyo kaşıntı başlıyo gozlerım akıyo hapsurmaya çalışıyorum olmuyo. napcam ya warmıdır tedavisi

alerji testi yaptir canim............

ahh ben kendimi bildim bileli alerjim var hemde herseye senağlama iki ay kadar önce gittim kimyasal maddelere özellikle dikkat etmem söylendi. bu zamanda içinde kimyasal madde olmayan birsey varmı acaba:uhm:.desensitiyazyon (deri altına alerjik maddenin özü yavas yavas verilerek vücudün alıstırılması)işlemi var ama hava yolu alerjisi için polen,toz vs. o işlem uygulanamıyo galıba.işte antihistaminik ilaçlarla bir nebzede olsa daha dayanıklı oluyosun.yine en iyisi doktora gidip alerji testi,gögüs rontgen vs.tetkıkler yaptırman.

ben de hiç alerji gibi bir şey yoktu.
6 aydır sürekli hapşırıyorum ben de.
hatta geceleri bile.

normalde cok sıkıntılı bir durum değil belki ama,
hamile olduğum için çok tedirgin oluyorum hapşırırken..

Arkadasim tozlu ortamdan kacmak pek bi mumkun olmuyo.Ev temizlerken hele camasirlari katlarken cok kotu oluyorum.Bende doktora gittim banada kemik var dediler ameliyat dediler tam karar verdim ameliyat olmaya ev doktoru kesin bir cozum degil dedi bende vazgectim simdide cesaret edemiyorum.

Canim benimkide ilk hamileligimde basladi.Normalde her insanda oluyormus ama bunun hepsininki ortaya cikmiyor.Sadece insan zayif aninda oluyormus.Hamilelikte cok dikkat et.Ozellikle temizlik ilaclarina onlarin cok yan etkisi oluyor.Ve birseydaha sakin demir haplarini ihmal etme cunku hamilelikte cok demire ihtiyacin var.Benim suanda demir proplemim var oda hamilelikte demiri kullanmadigim icin.ALLAH kolaylik versina.s.

benimde hem ev tozu hemde polenlere karşı alerjim var.alerji testi yaptırdım ege ün.de ve 1.5 yıldırda immünoterapi alıyorum yani aşılanıyorum.hafifse 3 yıl daha ağırsa en az 5 yıl aşı olmak gerekiyormus ve 40 yasın altında bayağı etkili olduğu söyleniyor. benim henüz %70-80 gibi bir rahatlamam oldu ama çok rahatsız olursam antihistaminik ilaç ve burun spreyi kullanıyorum .ayrıca bende burunda kemik var ama aldırmaya korkuyorum...

Benimde burunda egrilik oldugunu soylediler bende ameliyat olmaktan korkuyorrum.Burun spryyide kafami acayip agritiyor Benim Hollandaya gelince basladi ilk onceleri cok agir gecirdim yuzumuz bir tarafi tammamen siserdi vucudunm da kizariklar olmya basladi cok kotu kasinirdi ona burda bir hap verdiler gecti ama alerjim devam ediyor.Caresini bulamadim.

toza karsi benimde alersim var gittigim yerlerde hapsirmaya basladimmi biliyorumki o an orada benim göremedigim cok toz var
kendi evimde sadece emizlik yaparken oluyor

alerji ve alerji kaynaklı egzama, sman nezlesi gibi rahatsızlıklarda en son netten araştırmam soncu biorezonans denen bir tedevi buldum özellikle istanbulda bir kaç tane var alerji sebebini bulup o hücreleri normal algılamaya yönlendirip alerjiyi ortadan kaldırıyorlarmış uygulatanlar lütfen sonuçları ayrı bir alan açıp biorezonans uygulatanlar olarak bizleri bilgilendirsinler lütfen herkese selamlar
a.s.

biorezonansı aile hekimimden çok duydum ama bu yöntem alternatif tedavi olarak kabul ediliyor ve çoğu prof. kabul etmiyor.uygulatan bir kaç arkadaşta bana şarlatanlıktan başka birşey olmadığını söyledi ama memnun kalan varsa bilmek isterim sonuçta umut dünyası işte...

Aşının sizi bu kadar rahatlatıp iyileştirmesi benimde ümidimin artmasına sebeb oldu Kanımda yoğun miktarda akar alerjisine rastlandı Kortizon kullanıyorum ve aşı tedavisine başlanamıyor ne yazıkki bu yüzden çok mutsuzum ilaçlarla bile zor nefes alabiliyorum Size sağlıklı günler dilerim

Sanırım bendede var ama neye karşı bilmiyorum henüz doktora gitmedim en kısa zamanda gitcem
Aman aman öle çok hapşırmıyorum ama günde 5-6 kez oluyor bu ve çok afadersini,z burnum akmaya başlıyor sanki gripmişim gibi hapşrmamda sanki burnumun içinde birşeyler geziyo ondan sonrada başlıyorum hapşırmaya ama neye karşı anlamadım toz diycem ama toz olsa anından hapşırmam gerekmezmi?
En kısa zamanda gitcem bakalım

canım yaşın kaç ben 15 yaşındayken tıkanıyordum hele bir gün hastaneye kaldırdılar hem hapşırma hem tıkanma dönüştü 5 yıl ithal aşı oldum şu an hepsi bitti

Kızlar şimdi ben sürekli hapşırıyorum ve geniz akıntısı oluyor dolayısıyla sanırım alerjim var.
Yakında doktora gitcem fakat acaba bu alerjiden başka bir şey olabilirmi yani hapşırmayla çıkan başka br rahatsızlık olabilirmi diyede içten içe korkuyorum ((

benımde toza alejım var aslında benım herseye alerjım var:)tedavısı var toz alerjısının ama ılerı duezeye gıdınce oluyor bence ıyı bır uzman doktora gorun arkadasım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…