- 24 Ağustos 2022
- 576
- 1.866
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eski sahipleri çok satalım, sürümden kazanalım mantığında. Bu zamana kadar öyle yapmışlar. Ucuz tabii ki tost. O yüzden de çevredeki bütün çalışanlar bizden yiyor. Onlarda yoğunluğa yetişemedikleri için çok eleman tutuyor. Bizim payımıza aylık 40-50 bin tl kalıyordu ama Ramazan'dan sonra düştü. Son haftalarda başa baş gitmeye başladık.
Bugün konuşacağız. Bizde sonuçta oraya para bağladık.
Sigorta maaş size bir şey kalmaması normal, yarın asgari ücrete tekrar zam gelirse iyice olaylar karışır. Dışarı elemanını azaltmak mantıklı değil. Siparişe yetişemez iseniz sizden sipariş vermeyi keserler. İçerden bir tanesini çıkarın gözlem yapın. Ücretleri de bir tık yükseltin.Arkadaşlar iyi günler. 6 ay önce Antalya'da bir tostçuya ortak olduk. 500 bin tl para verdik. 200 bin tl sahiplerinin borçlarını ödemesi içib extra para verdik. Aslında başta güzel para kazanıyorduk. 5 senelik dükkan. Rehberde 6000 kişinin telefon numarası var. Günde 160 ekmek satılıyor. Ortalama 15-17 bin arasında günlük cirosu var.
Sorun şu ki Ramazan'dan sonra malzemelere(sucuk, kaşar, kavurma..) zam geldi ve son haftalarda gelir-giderimiz başa baş çıkmaya başladı.
Bence en temel yanlışımız çok fazla eleman çalışıyor. 3 motor kuryemiz var. Dükkanda da 3 kişi var. Biri tostu yapıyor. Diğeri ona yardım ediyor. Bir de kasada duran ve telefonlara bakan biri var. Bir tostcu dükkanında 6 kişinin çalıştığı nerede görülmüş? Tamam ağırlık paket servis ama resmen elemanlar için çalışıyoruz.
Biz yarım ekmek karışık tostu 80 tl satıyoruz. Bunu 200 tl yapacak halimiz yok. Bir tosta kaç para verirsiniz?
Bence bir dışardan, bir içerden eleman çıkarıp daha az tost satarak daha fazla kar etmeyi hedeflemeliyiz.
Sizin fikriniz nedir? Nerede yanlış yapıyoruz?
Yok karamel. Part-time kurye mümkün değil. Onu ben de söyledim eşime. Antalya'da güneşli gün sayısı fazla. O yüzden kuryeler aşırı revaçta. Bizdekiler mesai saati 8 saat az diye tercih ediyor. Başka yerler 10 ve üzeri çalıştırıyormuş. Tabii ücrette daha fazla.Böyle işletmeler hep sürümden kazanır, ucuza satar ama çok sattığı için kazsncı çok olur.
O 6 eleman hala çok. 3 kurye, 1 mutfak, yeterli sizin için. Belki part time kurye bulabilirsiniz.
Hem oyalanır hem de bize ek gelir olur düşüncesiyle açtık. Ama baştan konuştuk. Mesai saati 7.30-15.30 eşim 12 gibi gidiyor. Bir kaç kere sabah gitti. Benim büyük kız babasıyla uyuduğu için arkasında uyandı. Benim bir de küçük kızım olduğu için ben o günler isyan ettim. Haftanın 6 günü günde 8 saat çalışacak olsa bu parayı her yerde kazanır. Biz bakıcı tutmaktansa ortaklaşa bakmak istiyoruz.Bildiğim kadarı ile eşinize açmıştınız siz orayı o ilgilenmiyormu?
80 tl tost çok ucuz değil mi ya bizim burada en az 120 den başlıyor oda sadece kaşarlı
Bide tosta zam yapın 100, 120 arası bişey olsun
Fiyat da 100-120 arası yapın derim.
Istanbuldayim basit bir soguk sandvc 130TL ortalama ucuz fiyati.
tosta zam yapın bence
80 TL civarlarinda tostu minicik dukkanlarda satılıyor orda da 1-2 kişi çalışıyor.Hatta hastane kantininde falan o fiyat. Eğer sizin mekan büyükse ona göre zam yapabilirsiniz.
Tosta biraz zam yapin yarim ekmek karisik tost 100 tl olabilir bu pahalilikta.
Bence de tost ucuz bilmemkaç ay önce İzmir’de tosta 100 lira verdim yılbaşında
Tost bari 95 tl filan olsun
Şubede yerse 80 online sipariş olursa 90 tl gibi
Ürünlere zam geldikçe siz de fiyatları yükseltmelisiniz
Siparişin sebebi fiyat uygunluğu ise bunu da göz ardı etmeyin alternatif yiyeceklerin civardaki fiyatlarını takip edin
İstanbulda et olan tostlar 150–180 civari peynirliler 100-120 civari. Personel azaltip fiyat arttirabilirsiniz.
Genel görüş zam yapmamız doğrultusunda. Ben çevredeki fiyatlara da bakacağım. İlk zam yapalım. Belki sipariş azalır. Ona göre de eleman çıkarırız.Arkadaşlara katılıyorum zam yapın ürünlere.
Sürümden kazanmayı riske atmayın bence. Tost ve dürüm aynı ya da benzer yakın fiyatlarda olursa doymayacağım tostu söylemem ben gider dürüm yerim ağız tadıyla. Hatta bizim burda çok güzel bir balıkçı var o da sürümden kazanıyor kişi başı 250 tl alabalık. Dürüm olmuş 150 tl. O bile gözüne batıyor iş yerinde ki arkadaşların en azından sağlıklı diyip ızgara balık söylüyor insanlar. Eleman çıkartıp 80 i 90 yapmak daha mantıklı. Bir anda 90 dan fazla zamlı fiyat görürsem ben geri dönerim şahsen yemem ordan ölmem de sonuç itibariyle.Genel görüş zam yapmamız doğrultusunda. Ben çevredeki fiyatlara da bakacağım. İlk zam yapalım. Belki sipariş azalır. Ona göre de eleman çıkarırız.
Hepinize teşekkür ederim
Şimdi eşim geldi. Burda yazılanları ona da anlattım. Zam fikrine pek sıcak bakmıyor. Yeni yılda yaptıklarında 15 gün telefon çalmamış. Bizi tercih edenler zaten fiyattan dolayı ediyor dedi. Adam tost alıyormuş. Yanına 20 tl ayran dahi almıyormuş. Suyla yiyormuş. Düşün ayağına kadar karışık tost geliyor ve sadece 80 tl.Sürümden kazanmayı riske atmayın bence. Tost ve dürüm aynı ya da benzer yakın fiyatlarda olursa doymayacağım tostu söylemem ben gider dürüm yerim ağız tadıyla. Hatta bizim burda çok güzel bir balıkçı var o da sürümden kazanıyor kişi başı 250 tl alabalık. Dürüm olmuş 150 tl. O bile gözüne batıyor iş yerinde ki arkadaşların en azından sağlıklı diyip ızgara balık söylüyor insanlar. Eleman çıkartıp 80 i 90 yapmak daha mantıklı. Bir anda 90 dan fazla zamlı fiyat görürsem ben geri dönerim şahsen yemem ordan ölmem de sonuç itibariyle.
Şimdi eşim geldi. Burda yazılanları ona da anlattım. Zam fikrine pek sıcak bakmıyor. Yeni yılda yaptıklarında 15 gün telefon çalmamış. Bizi tercih edenler zaten fiyattan dolayı ediyor dedi. Adam tost alıyormuş. Yanına 20 tl ayran dahi almıyormuş. Suyla yiyormuş. Düşün ayağına kadar karışık tost geliyor ve sadece 80 tl.
Ortaklarla bugün konuşacaktık. Kuzeni trafik kazası yapmış. Başka bir güne kaldı.
Şu an nakit para hiç olmadığı kıymetli. 700 bin tl aylık 35 bin faiz veriyor. Hiç bir şey yapmasak bile 35 bin tl kazanç elde edebilirken bu yatırımın anlamı kalmadı. Ortaklarda bilirdi kredi çekip, borçlarını ödemeyi ama 700 bin tl kredi çekseler aylık 85 bin tl ödemeleri gerekirdi.
Valla ben çok dişimi sıktım. Sırf eşim bana destek olmuyorsun demesin diye. Artık kendileri bir çözüm bulacaklar. Para yatırdık ama kazanç elde edememeye başladık. Böyle de gitmez.
Ekonomik bir krizde normalde insanlar en son boğazından kısar. Yani çalışan bir insan öğle molasında ne yiyecek. Simit, ayran mı? Evinden sandviç mi yapıp getirecek? En düşük ne kadara mal edecek.Bende 80 tl 100 uzeri olsa almam
Burada yuzde 50 zamma denk geldim biraktim. Demekki cok kazaniyor kazanc hirsi geldi fikri olusuyor insanda, isyerinde cogu kisi birakti hatta. Ve evet icecegi marketten tercih ediyorum cok oldu aman ya dukkandan alayim ne fark eder demeyi birakali
Ekonomik bir krizde normalde insanlar en son boğazından kısar. Yani çalışan bir insan öğle molasında ne yiyecek. Simit, ayran mı? Evinden sandviç mi yapıp getirecek? En düşük ne kadara mal edecek.
Kendi aralarında konuşsunlar. Artık bir çıkış yolu bulsunlar.
Valla inanın sıkıntıda olan insan yeri geliyor kuru ekmekle gün geçiriyor. Tostla insanların doyduğuna da inanmıyorum ben maksimum üni öğrencisi kızlar ve çocuklar doyar benim kocam ölse yarım ekmek tostla doymaz ki gayet fit biri. Siz eleman çıkartmaya bakın sonrasında umarım işleriniz açılır ekonomi rahatlar da hem esnaf hem müşteri rahat rahat yer içer alır satar. Umarım işleriniz bereketlenir bol kazanırsınızEkonomik bir krizde normalde insanlar en son boğazından kısar. Yani çalışan bir insan öğle molasında ne yiyecek. Simit, ayran mı? Evinden sandviç mi yapıp getirecek? En düşük ne kadara mal edecek.
Kendi aralarında konuşsunlar. Artık bir çıkış yolu bulsunlar.