- 31 Ocak 2024
- 228
- 44
- 13
- 30
- Konu Sahibi morsardunya7
-
Aynen öyle yapın ya da yapmayın demeye gerek yok eşimle ikimizin kararıÇocuk yapın ya da yapmayın demek net hadsizliktir. Çiftlerin el ele tutuşmasını bile ayıp bulan bir toplumda böyle mahrem bir konuyu sürekli dile getirmek ikiyüzlülükten başka bir şey değil. Hamile kalırsanız söylemeyin ilk aylar sonra siz değil eşiniz patlatsın haberi de ona mı kalmış anlasın.
Ha bu arada kv yaşlı falan değil 49 yaşındaKayınvalidenizin karışması saçma tabiki ama aynı seyi anneni yapsa sana ne der misiniz? Yaşlı bir kadına hele eşinizin annesine sana ne diyecek kadar küçülmeyin bence. Eşinizi büyütmüş daha ne yapsın. Duymayın herşeyi. Belli ki yaşlanmak istemiyor. Genelde tam tersi olur torun baskısı yapılır o zaman da gelinler triplere girer. Şu kayınvalide düşmanlığını anlamıyorum. Mesafe iyidir. Yorum yapmasına izin vermesin eşiniz. Ayrıca siz de duymayın. İşyerinde herkesi ciddiye alıyor musunuz? Bunu da böyle düşünün
Evet bence de oğlunu doğurmuş erkenden o sevmiyor diye de biz sevmeyecek değiliz tabiCocuk sevmiyordur, zamaninda herkes yapiyor diye yapmistir, simdi olsa yapmaz.
İnanın ben de anlamadımBu konuda da kaynanaları koruyan tayfayı anlayamadım. Hadi şakasını yapsın 1 olsun 2 olsun her seferinde aynı şeyi neden söylüyor yani itici. Bence haklısınız sonuna kadar. Torun istemiyorsa ölene kadar gelmesin o zaman görmeye siz de aynen bu şekilde söyleyin bir dahakine. Sanki siz aman çocuk olsun gel bak diye tutturdunuz. B.kunu çıkarmış
İnşallah Rabbim öyle bir durum yaşatmaz bir gün bile baktıracak :)He de geç boşver.
Ama çocuğun olursa 1 gün bile verme baktırmaya. Gelip gitsin sevsin o kadar
Valla çok sık açılmaya başlanınca insan sinir oluyor ondan yoksa tabiki bana neAmaan yap dese ne yapma dese ne? Şeyime kadar yolu var afedersiniz. Yani konusu yapılacak kadar bile bir sorun yok. Bebek doğunca da yanına götürüp getirmezsiniz. Bahanesiyle mesafe de korunmuş olur.
Djdjdjdn benziyor bu arada tarzı falan da diyebilir ahahahahahKaynananız Firdevs yöreoğlu olabilir miÇocuk haberine Aptalll diye tepki vermesine de hazır olun..
Yok der o zaten söylüyor da :) ay oğlum ben sizin için diyorum diyorGayet güzel söylenir ama siz değil eşiniz söyleyecek. Oğlu terslesin haddini bildirsin. Bi zahmet eşinizi dürtün, ya sen konuş ya ben veririm cevabını diyin.
Derdim valla annemi tanıyorum öyle bir şey demez ama direk derdimAnnesine ilk dediği anda bile derdi. 1 değil 2 değil kaç kere söylemiş su zamana kadar çoktan tepki verilmeliydi.
Valla öyle olmuyor inanın bir kere duymam patavatsızca derim geçerim ama her defasında yapılan şey hata değildir gözümde. Zaten ne alaka anne neden diye sordum ayy ne gerek var vıdı vıdı dedi. Ben öyle istiyorum dedikten sonra da tekrar ayy mıııyy napcaksınız demeye hiç hakkı yok. Gençler kendi bilir deyip susmasını bilmeli bir yerdeBen mesafeden yanayım. Kibarca tepki verip sonra sessiz kalmak benim için yeterli bir tepki mesela. Kibarlıktan kastım net ve doğru iletişimle alınmadan kırmadan derdini anlatmak. Açık iletişimin olmadığı yerde bunun gibi sorunlar hep olur. Mesela neden böyle düşündüğünü öğrendi ve biz istiyoruz dedikten sonra benim için konu kapanır. Karşı taraf ne söylerse söylesin duymam.
Bazı demek istediği şeyleri diyemiyor insanKaynanamın torun istiyorum demesi de istemiyorum demesi de benim için bişey ifade etmiyor. Çocuk yapma fikrini ona soracak değilim. Fikrini söylediğinde yapalım mı diye sormadık yav bi sakin, deyip gülmeli.
Kadin istemiyorum dese ne olabilir ki?
O istemiyor diye yapamayacak misiniz?
Sonuçta bu bebegin yapim aşamasında olmasi gereken siz ve eşinizsiniz.
Yoo yapıyoruz şuan ben yapmam demiyorum saçma saçma yapmayın çocuk yaaa demesini saçma buldum jxndjKadin istemiyorum dese ne olabilir ki?
O istemiyor diye yapamayacak misiniz?
Sonuçta bu bebegin yapim aşamasında olmasi gereken siz ve eşinizsiniz.
Yani iki insan arasındaki şeylere 3.şahısların karışmasını anlamıyorum ben de bu anne de olsa olmaz :)Ay genelde tersi olur, torun diye tuttururlar. Ben bir flörtümden başlamadan ayrıldım bu yüzden. Kadının kendi öz kızı doğuya tayin olmuştu ve bir yıl beklemek istedi çocuk yapmadan önce, Sadece 1 yıl. Kadın "arkadaşlarım torun seviyorlar, kızım bana çok görüyor, kısır mıdır nedir" dedi. Kendi öz kızına bunu diyen gelinine ne demez diye topukladım.
Büyük şansıma çocuk istemeyen bir eş buldum. İstemiyoruz. Kayınvalidem içten içe istiyor gibi geliyor bana ama asla karışmıyor. Biz de çocuk istemediğimiz için kayınvalidenizin söylediklerini anlayabiliyorum ama karışmaması lazım. Siz duymayın, aldırış etmeyin. Şaka gibi yaklaşın, canınızı sıkmayın.
Bu kadar karısmasın sacma gelıyor diyorsunuz yaArkadaşlar eşimle 2 yıllık evliyiz çocuk düşünmeye başladık ama kayınvalidem 2 yıldır sürekli konusu açıldığında amaan çocuk mocuk yapmayın hayatınızı yaşayın yaparsanız da geç yapın deyip duruyor başta aldırmıyordum ama şu sıra takıyorum saçma geliyor sanane diyesim geliyor :) çalışmalara başladık bu arada yaşım 30 :) birkaç gün önce misafirliğe gittik eşimin dayısı diyor ki sizde de olsa severdik şimdi biz de eşimle hayırlısı dedik :) kayınvalidem durur mu hemen yapıştırdı ayy babaanne olmak istemiyorum ne çocuğu Allah aşkına dedik ben dayanamadım daha fazla ne alaka anne niye öyle diyorsun hayırlısı olsun ama istemiyorum da deme kısmet dedim eşim de evet anne ikiniz büyütcez ya sonuçta:) dedi. Ben iyiliğiniz için diyorum canımm dedi boş boş. Dayanamayıp seni ne ilgilendirir diyesim geliyor ama diyemiyorum ne yapmam lazımeşim de annemi boşver sen ne takılıyorsun diyor ama yine de bu kadar karışması saçma geliyor kendi annem her türlü destek siz nasıl isterseniz diyor ama kayınvalidemin asla istemem demesi saçma sanki kendisi bakacak
Tabiki bakmayacak öyle bir düşüncem yok zaten bakmak istemediğini kelimelerle dile getiriyor ben de baktırmak istemiyorum:) hem bakmayacak hem de bu kadar karışması saçma olan zatenBu kadar karısmasın sacma gelıyor diyorsunuz ya
Haklısınız bende karısılsın istemezdim
Ama ben dogurunca da karıstırmam baktırmam baktırmadım da ne anneme ne annesıne.
Sız dogurunca karıssın yani baksın isteyecek mısınız? Oyleyse sen ne karısıyosun fılan diyemezsiniz cunku
Dogururken karısmasın dogurunca al bak kaynana. Seklınde olmaz
Bence de"çocuk olunca sana baktirmayiz anne korkma" diye yapıştırın cevabı. Sorumluluk almaktan korkuyor bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?