topuklu ayakkabı giymeye nasıl alışırım?

bu tarz on kısmı da topuklu ayakkabılar al canım daha rahat bunlar

ayy cnm ya ben bunlarla hiç yürüyemem yaaa kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

kesin düşerim böyle ayakkabıyla kaydirigubbakcemile3

doğru söylüyosun bende onu raştırdım çok yüksek topuklu giymek iyi bişey değil :1no2:
zaten istesemde giyemem kii :1no2:

Son düzenleme:
bugün işe gelirken bi kız gördüm topuklu ayakkabı giyinmişti ama topuğu baya bi yüksekti. ama kız nasıl rahat yürüyodu görseniz.

alışkanlık meselesi yaa ben hep rahat ayakkkabılar giyindim bu güne kadar ( 26 yaşındayım) hayatımdsa toplasan 5-10 saati geçmez topuklu ayakkabı giyme sürem.

hep rahat ayakkabılar topuksuz babet tarzı. çizmelerimde öyle rahat topuksuz çizmeler hep böyleydi ayakabılarım ama şimdide topuklu ayakkabı giymek istiyorum yaaa hep olmuyo topuksuz.

topuklu ayakkabınıda şöyle bir özelliği var insanın yürüyüşünü ve duruşunu tamamen değiştiriyo sanki yaa daha bi ciddi oluyosun sanki...

bazen vergi dairelerinde işim oluyo bi bakıyorum bütün bayanların ayaklarında topul-klu ayakkabı bi kendi ayağıma bakıyorum rahat çizme yada ayakkabı bi garip hissediyorum kendimi sanki farklı bi yerden gelmiş gibi:kedi:

ama kararlıyım topuklu ayakkabı giycem delikafadulden

ben bunla baslayın demedım ornek olarak ön platformunu gostermek ıstemiştım ayakkabıyı degıl..on kısmı yuksekler ayagı dengede koyar

Bu aykkabilari giyerse ayakbilegi degil bacagi kirar allah korusun hehe ama arkadasin dedigi gibi önleri de hafif ön platformlu ayakkabilar iyi fikir örnek 8 cm lik topuklu giyecegine 2cm önü arkasida 8 oldumu 6 cm topuklu ayakkabi kadar rahat oluyor..
bu arada havalimaninda calisanlar buna benzer yüksek topuklu giyorlar hatta dahada abartili sasip kaliyorum o ayakkabilarla bi ucdan bi uca yürüyorlar :bbo:

ben bunla baslayın demedım ornek olarak ön platformunu gostermek ıstemiştım ayakkabıyı degıl..on kısmı yuksekler ayagı dengede koyar

Ben de zaten siz öyle dediniz,demedim.Koyduğunuz ftğ.dan hareketle öyle anlayanlar da olabilir.Konu sahibi de öyle sanmış mesela.bayanssulusmile

arkadaşlar bu konuda bir yazı buldum paylaşmak istiyorum...

Amerikan Hackensack Üniversitesi direktörü doktor Morris Morin bu konuyu şöyle açıklıyor: “ Uzun süreli olarak kullanıldığında, topuklu ayakkabılar çok acı verici olabilir. Özellikle topuk ve bileklere verdiği zarar gittikçe artar. Bunun psikolojik açıdan da kötü yanları bulunuyot. Amerikan Pediyatri Derneği ile yaptığımız bir araştırmada, topuklu ayakkabından vazgeçemeyen kadınların %42’isinin acı hissettikleri fakat görünüşün daha önemli olduğunu belirtiyor

Peki yapılması gereken nedir? Doktorlar, eğer sürekli topuklu ayakkabı giymek zorunda iseniz bazı önlemler almanız gerektiğinizi belirtiyor.

Topuklu veya topuksuz, eğer ayağınızın doğal şeklinden daha farklı bir yapıya sahip ayakkabı giyerseniz bu acı yaratır. Fazla sıkı olması ağrı, fazla bol olması da burkulma riskiyle karşı karşıya bırakır. Topuklu ayakkabının ekstra zararı ise, vücudunuzun bütün ağırlığını topuklarınız üzerinde toplamanız, onları taşıyabileceklerinden daha ağır bir görevle tek başlarına bırakmanızdır.

Topuklu ayakkabı, direkt olarak ayakta parmağın üzerindeki baskı şişliği olarak adlandırılan bunyona neden olmaz, fakat oluşması için yardım eder.

Bu anormal kemiksi şişlikler önce başparmak ile başlar ve diğer parmakları zorlar. Böylesi bir durumda, başparmağınız doğal yerini değiştirir ve bu da ağrıya neden olur. Bu durumda ayak başparmağınız ayağınızın dışına doğru taşarak normal profilinden ayrılır ve ağrıya neden olur.

Uzmanlar ayakların yaşlanma ile birlikte çok değiştiğini de belirtiyorlar. 20’lerinde ve 30’larında daha az tehlikeli olan topuklu ayakkabı giymek, 40’lı ve 50’li yaşlarda daha nadiren tercih edilmelidir. Yaşlandıkça ayaklarınızı koruyan yağ depozitlerinin oluşumu da yavaşlar ve azalır.

Ayaklardaki kırışıklıkları yok etmek silikon enekte edilmesine de kesinlikle karşı olan Dr. Morin, bu tarz operasyonların sonuçlarının riskli olduğunu belirtiyor. Özellikle silikon enjekte edilmiş bir ayağın topuk üzerinde tüm vücut ağırlığını taşıması da ayrıca tehlikeli.

Topuklu Ayakkabıdan Vazgeçemeyenler İçin Öneriler

Sneaker tarzı spor ayakkabıları tercih etmeyerek, zararlarını okuduktan sonra, topuklu ayakkabıdan yine de vazgeçemem diyorsanız RealAge.com.tr olarak sizler için bazı öneriler hazırladık.

1: Olabilecek en uygun topuklu ayakkabıyı tercih edin. Bunun anlamı topuk dışında, ayakkabının iç konforu size uygun olsun. En azından topuğunuz ve yer seviyesi arasına bir cep telefonu sığmasın!

2: Silikon tabanlardan kullanabilirsiniz. Olası kayma ve düşme durumlarında, şoklara karşı olan emme gücü sayesinde ayağınız için iyi bir koruyucu olacaktır.

3. Kalın topukları tercih edin. Ayakkabınızın topuğu ne kadar kalın olursa, üzerinde taşıdığı ağırlığı yayma konusunda daha başarılı olur. Aynı zamanda aşil tendonunuz ile ilgili olası sorunların da büyümesini engelleyebilir.

5. Ayağınız ağrımaya başlarsa kesinlikle bir pediyatrite görünün. Ona sorunlarınızı anlatın ve ağrınızı sakın hafife almayın.

yo ıyı okuyan benı dogru anlıycaktır zaten kesınlıkle ön platformu anlatmak ıcın baska resım bulamadım onu koydum ayrıca ben cok rahat yuruyorum onlarla hemde uzun yol tabı cok uzun sure ayakta kalınca acıtıyor hele sıcak memleketlerde yazın mahvoluyoruz

evet kesinlikle öndede 2-3 santimlik topuğun çok faydası oluyor. çok doğru söylemişsin. başlangıç olarak çok ideal. bende eskiden dolgu topuk, önden topuk.. bu şekilde alıştırdım kendimi şimdi her tür ayakkabıyı çok rahat giyebiliyorum. saatlercede yürüyorum. mesela en son aldığım ayakkabının topuğu tam 10 cm herkes hayret ediyor ama ben özel günlerde çok rahat giyiyorum zemuszemus

ilk başlarda bende yürüyemzdim ama 3 4 5 derken artık 12 cme kadar çıktım yuuh dediğini duyar gibiym ama alışıo insan bi süre sonra... sağlıksız oldunu biliorum ama insan vazgeçemiodaa onlardan alışınca.. kıyafetin bile havasını değiştiren bişi buu :)

kemerli topuklularla baslayin cok rahat oluyorlar. ne kadar cok giyerseniz o kadar alisirsiniz. bir sure sonra vazgecemeyeceksiniz emin olun. bakin bu sayfadaki ilk uc ayakkabi gibi. bende ilki var ama ikinci ve ucuncuyu de denemistim onlar benimkinden de rahatlardi.
http://www.deichmann.com.tr/site/tr/catalog.php?brand=2&category=0150157100000604&page=14&size=12

bu tur ayakkabilarla baslarsaniz cok cabuk alisirsiniz. bunu 6 ay once topuklu giymeye baslamis ve basparmaginin yaninda kemik buyumesi olan biri soyluyor.

kiyafetin havasini degistirdigine kesinlikle katiliyorum. basit bir kot pantolon ve tshirtle bile sikligi yakalayabiliyorsunuz topuklu bir ayakkabiyla.kaydirigubbakcemile5

vay bee 12 cm haa güzelmiş :)))
bende alıştırma yapıyorum evde giyiyorum bakalım bende alışırım elbet ..

ya kıyafetin havasını değiştiriyo evet daha şık duruyo ....
yürüyüşünü bile çok değiştiriyo daha derli toplu yürüyorsun...

inşallah bende 12 cm olmasa bile giyebilicem kaydirigubbakcemile3

çok teşekkür ederim ayakkabı modelleri güzelmiş bayanssulusmile
çok şık ayakkkabılar gerçekten ....

bi avantajıda ince topuk değiller kalınla başlamak gerekiyo sanırım ...

arkadaşımın bu ayın 22 sinde düğünü var şimdiden düşünüyorum nasıl tpuklu giycem diye boshayallersmile

kiyafetin havasini degistirdigine kesinlikle katiliyorum. basit bir kot pantolon ve tshirtle bile sikligi yakalayabiliyorsunuz topuklu bir ayakkabiyla.kaydirigubbakcemile5

aynen geçen gün topuklu giyindm herkes vayy dedi converse dönünce kimsenin bişi dedği yok :dance::dance::dance:

Arkadaşlar az önce başka bir topikte yazdım burayada yazıyorum umarım işinize yarar..
Arkadaşlar bi kaç kişi bu tarz ayakkabılarda yürümekte zorlandığını söylemiş o yüzden bi kaç bişey söylemek istedim.
Ben 2 yıl önce bayılıyordum bu tarz ayakkabılara -özellikle ince uzun topuklulara- ve gidip bi tane aldım. 3 adımdan sonra ayaklarım burkulmaya başlıyordu ve yürüyemiyordum. En önemliside millet benle dalga geçiyordu, yürüyemiyorsun niye giyiyorsun falan gibi şeyler duyuyordum. Neyse annemin yardımıyla bunun üstesinden gelmeye çalıştık.
İlk olarak kalın ve ufak topuklu bir çizmeyle başladım nerdeyse her gün giydim. akşamlarıda evin içinde daha yüksek ve daha ince bir ayakkabıyla dolaştım sürekli hareket ettim. Daha sonra akşamları evde giydiğim ayakkabıları dışarda giymeye ve evde bunlar gibi çok uzun ve ince topuklular giymeye başladım ve en sonunda bu tarz uzun ince topukluları dışarda giymeye çalıştım. Gene az çok zorlanıyordum ama hergün giye giye alıştım ve 1 yıldır hergün bunları giyiorum çok rahat yürüyorum hatta nerdeyse koşabiliyorum.

paylaştığn için teşekkür ederim :)
evet herkes böyle alıştığını söylüyor topuklu ayakkabıya ama mesele olan evdede giymek yaa ben giyemiyorum malesef evdede :1no2:

sabır gerektiren bişey aslnda ben ayağım biraz acımaya başlayınca çıkarıyorum hemen yaaasenağlama

hep düz ayakkabıya alştnmı çok zor yaa topuklu giymek işkence gibi geliyo bana topuklu mafoldumben

Ya canm evet ben çok zorlanıyordum gerçekten laf olsun diye söylemiyorum bırak yürümeyi ayakta bile duramıyordum.çok değil günde 1-2 saat topukluyla dur o kadar alışıyorsunki sana spor ayakkabı gibi geliyor. Ayağına ne giyersen ayak onun şeklini alıyor ona alışıyor zaten önemli olan senin sabırlı olman ilk gün ayağın çok ağrır düşersin falan ama 1 ay sonraa tıkır tıkır yürürsün emin ol.

topuklu ayakkabı giymekte zorlanıyorsanız başlangıcı size destek verecek ayakkabılardan başlamalısınız
yani bilekten bağlamalı gibi bunlar örnek olabilir

IMG]http://img326.yukle.tc/images/6807ayakkabi2.jpg[/IMG][/URL]

bu tip kalın topukluda olabilir

URL=http://www.yukle.tc]
[/URL]

ama asla bu tip bir topuklu ayakkabı ile başlamayın

bu tip ayakkabılar kayık şeklinde olduğu için ayağınız bu şekil içinde durmakta zorlanır herhangi bir desteğide olmadığı için eğer
ayaklarınızdan terleyen biri iseniz yürürken ayağınızın yamulması vs bigi sorunlar yaşarsınız iyice alıştıktan sonra bu tip ayakkabılara
geçebiliriniz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…