Nette buldugum tavsiyeler :
Topuklu ayakkabı giymek her kadının harcı değil. Ayakların ağrıması bir yana, bir de yürüme meselesi var. Sık giyen kadınların işi kolay ama arada bir, özel yerlere bu ayakkabıları giymeye gelince iş, çuvallamamak elde değil. Ama endişelenmeyin, biraz yol göstermeyle siz de kolaylıkla yüksekten bakabilirsiniz
•1. Önce yüksek topuklu ayakkabılarla ayakta durmayı deneyin. Bir boy aynasının önünde bir süre durun, sonra yavaşça iki yana dönün. Böylece duruşunuzu ve profilinizi kontrol etmekle kalmayıp topuğun yüksekliğine de alışacaksınız.
•2. Topuklu ayakkabılarla birkaç adım atın. Eğer mümkünse sert bir yerde ya da ince bir halının üzerinde yürüyün. Kalın halıda dengenizi kaybedebilirsiniz.
•3. Yürürken dengenizi korumak için kollarınızı sallayın.
•4. Topuklu ayakkabılarla yürürken bacaklarınızı mümkün olduğunca birbirine yakın ve düz tutmaya çalışın. Her adımı atarken ayağınız mümkün olduğunca düz olsun. Yavaş adımlarla başlayın ve her adımınızın bilincinde olun. Kendinize güveniniz ve topuklu ayakkabıyla yürüme deneyiminiz arttıkça çok daha doğal yürüyeceksiniz.
•5. Yumuşak, eşit adımlar atın.
•6. Odada bir ileri bir geri yürümeye devam edin, farklı yönlere dönün ve durduğunuzda yalpalamamaya çalışın. Bunu rahatlıkla yapmaya başladığınızda aynı şekilde farklı yüzeylerde yürümeyi deneyin.
•7. Rahat yürümek için ise bol bol pratik yapmalısınız. Topuklu ayakkabılarla yürümek bambaşka bir deneyim ve ciddiye almazsanız ayaklarınız bir hayli ağrır, hatta yaralanabilirsiniz.
•8. Topuklu ayakkabılarla yürüme konusunda kendinize güveniniz artınca o özel günde giyeceğinizle aynı yükseklikte bir ayakkabıyla pratik yapmaya başlayın. Ama yüksekliği adım adım artırın. Bir anda beş santimetrelik bir topukludan 10 santimetrelik topuklu bir ayakkabıya geçmek de sizi biraz zorlayabilir, o yüzden pratiğe devam.
•9. Topuklu ayakkabılarla merdivenden inip çıkarken trabzanlara tutunun ya da trabzan kolunuzun ulaşabildiği uzaklıkta olsun. Merdivenden çıkarken, topuğunuz da, ayakkabının tabanı da basamağa sağlam bassın.
•10. Eğer topuklu ayakkabılarla dans edecekseniz bunu da önceden çalışın.
bide uzmantv'den goruntulu olarak baka billirsin
Ama en basiti alcak topukdan yuksek topuga gecmek yuksek topuguda platformlu giyinmenii tavsiye ederim
cok tesekkur ederim gercekten okudum bunları,bide böyle deniyim bakalım,belki bnde bigün okula topuklu ayakkabıyla gidebilen kızlardan olurum