Topuklu ayakkabı sorunu

Nette buldugum tavsiyeler :
Topuklu ayakkabı giymek her kadının harcı değil. Ayakların ağrıması bir yana, bir de yürüme meselesi var. Sık giyen kadınların işi kolay ama arada bir, özel yerlere bu ayakkabıları giymeye gelince iş, çuvallamamak elde değil. Ama endişelenmeyin, biraz yol göstermeyle siz de kolaylıkla yüksekten bakabilirsiniz

•1. Önce yüksek topuklu ayakkabılarla ayakta durmayı deneyin. Bir boy aynasının önünde bir süre durun, sonra yavaşça iki yana dönün. Böylece duruşunuzu ve profilinizi kontrol etmekle kalmayıp topuğun yüksekliğine de alışacaksınız.

•2. Topuklu ayakkabılarla birkaç adım atın. Eğer mümkünse sert bir yerde ya da ince bir halının üzerinde yürüyün. Kalın halıda dengenizi kaybedebilirsiniz.

•3. Yürürken dengenizi korumak için kollarınızı sallayın.

•4. Topuklu ayakkabılarla yürürken bacaklarınızı mümkün olduğunca birbirine yakın ve düz tutmaya çalışın. Her adımı atarken ayağınız mümkün olduğunca düz olsun. Yavaş adımlarla başlayın ve her adımınızın bilincinde olun. Kendinize güveniniz ve topuklu ayakkabıyla yürüme deneyiminiz arttıkça çok daha doğal yürüyeceksiniz.

•5. Yumuşak, eşit adımlar atın.

•6. Odada bir ileri bir geri yürümeye devam edin, farklı yönlere dönün ve durduğunuzda yalpalamamaya çalışın. Bunu rahatlıkla yapmaya başladığınızda aynı şekilde farklı yüzeylerde yürümeyi deneyin.

•7. Rahat yürümek için ise bol bol pratik yapmalısınız. Topuklu ayakkabılarla yürümek bambaşka bir deneyim ve ciddiye almazsanız ayaklarınız bir hayli ağrır, hatta yaralanabilirsiniz.

•8. Topuklu ayakkabılarla yürüme konusunda kendinize güveniniz artınca o özel günde giyeceğinizle aynı yükseklikte bir ayakkabıyla pratik yapmaya başlayın. Ama yüksekliği adım adım artırın. Bir anda beş santimetrelik bir topukludan 10 santimetrelik topuklu bir ayakkabıya geçmek de sizi biraz zorlayabilir, o yüzden pratiğe devam.

•9. Topuklu ayakkabılarla merdivenden inip çıkarken trabzanlara tutunun ya da trabzan kolunuzun ulaşabildiği uzaklıkta olsun. Merdivenden çıkarken, topuğunuz da, ayakkabının tabanı da basamağa sağlam bassın.

•10. Eğer topuklu ayakkabılarla dans edecekseniz bunu da önceden çalışın.

bide uzmantv'den goruntulu olarak baka billirsin :KK66:

Ama en basiti alcak topukdan yuksek topuga gecmek yuksek topuguda platformlu giyinmenii tavsiye ederim :KK61:

cok tesekkur ederim gercekten okudum bunları,bide böyle deniyim bakalım,belki bnde bigün okula topuklu ayakkabıyla gidebilen kızlardan olurum :KK70::KK70:

cok tesekkur ederim gercekten okudum bunları,bide böyle deniyim bakalım,belki bnde bigün okula topuklu ayakkabıyla gidebilen kızlardan olurum :KK70::KK70:

Olursun olursun canim bende gidiyorum artik is basi yaptigimda bile giyiniyorum ama o zamanlari alcak normal topuk tercih ediyorum cok ayakta durdugum icin :KK16:

ehe bnde işe basladıgımda pek giyemiycem o yüzden bari üni dönemimde giyiyim diyorum:)))
yarın calısmalara baslıycam,ev terliklerimi de annemin topuklularıyla degiştiriyorum hemen:KK70:
sonrada kendime ilk olarak kırmızı topuklu ayakkabılar alıcam:))

topuklu ayakkabı giydiğinde kesinlikle kendine hiç olmadıgı kadar guvenın gelıo ben genelde 12 cm faln gyyrm baya yuksek gyıyrm ama platformlu olması gerekıo yoksa rahat olmuyo.sana tavsiyem kesinlikle dolgu topukla başla bide çorapla giy ve ankle tarzı olanlarla daha rahat edeblrsın hazır havalar cok ısınmadan bence gymeye baslaki alış

ehe bnde işe basladıgımda pek giyemiycem o yüzden bari üni dönemimde giyiyim diyorum:)))
yarın calısmalara baslıycam,ev terliklerimi de annemin topuklularıyla degiştiriyorum hemen:KK70:
sonrada kendime ilk olarak kırmızı topuklu ayakkabılar alıcam:))

en iyisi giyin canim simdi giyinmiyecende ne zaman giyinecen:KK66:
Benimde suan bitane siyah var aklimda arkadasmin kinasi var elbisemin altinda diye alsam diyorum :KK70:
hatta o aldigim elbise nuri dizisinde biri giyinmisti gecenki boldumde olmasi gerek sarii :KK69:

ehee bnde dün biyerde siyah bi topuklu gördüm içim gitti cok güzeldi yaa..hngi magazaydı hatırlamıyrm ama bi alışıyım gidicem bütün magazaları tavaf edicem bulcam kendime söle sıkır sıkır topuklular sonra hep giycem:p
hayal tabi hep giyemem ama en azından sıkca giyebilmek istiyorum:KK70:
nuri dizisni düzenli izlemiyrm ama kıyafetleri hoşş:))

ehee bnde dün biyerde siyah bi topuklu gördüm içim gitti cok güzeldi yaa..hngi magazaydı hatırlamıyrm ama bi alışıyım gidicem bütün magazaları tavaf edicem bulcam kendime söle sıkır sıkır topuklular sonra hep giycem:p
hayal tabi hep giyemem ama en azından sıkca giyebilmek istiyorum:KK70:
nuri dizisni düzenli izlemiyrm ama kıyafetleri hoşş:))

Aldigin pabuclari bizede goster oldumu aldiginda :)
Alistiginda giyersin canim istedigin zaman hemde
Kina haziranda kin bolca resim cekerim eklerim bakarsiniz pabuclarii aldigimdada eklerim resmini :)

geçen sene çok güzel açık topuklu bir ayakkabı aldım indirimden :KK28: tam bir sene oldu ama halen giyemiyorum... topukluya alışkın değilim nasıl alışacağım bilmiyorum :KK51::KK51:

geçen sene çok güzel açık topuklu bir ayakkabı aldım indirimden :KK28: tam bir sene oldu ama halen giyemiyorum... topukluya alışkın değilim nasıl alışacağım bilmiyorum :KK51::KK51:

Alisirsin ilk once buna kendin inan gerisi kolay zamanla denemeyle giyinmeyle alisirsin canim

tamam alısabilirde alırsa fotolarını ceker koyarım:)) bakalım begencek misiniz:))
sende cek koy ki bizde görelim,bayılıyorum burdan ceşitli tarzlardaki insanların tarzlarını takip etmeye yaa:))

tamam alısabilirde alırsa fotolarını ceker koyarım:)) bakalım begencek misiniz:))
sende cek koy ki bizde görelim,bayılıyorum burdan ceşitli tarzlardaki insanların tarzlarını takip etmeye yaa:))

Aynen bnde oyle herkezin kendine gore bir tarzi var bazilari kendi tarzina yakin bazilari kendi tarzina uzak
Tamam aldigimda eklerim ama once nasil ekledigin ogrenmem gerek xD

bırı topıklu ayakabımı deıd:KK70: bende severım ama ozel gunler harıcı gıymem :KK70:ama bu sene kafaya takdım yaz gelmeden almaya basladım ayakabı:KK70: gecen gun gıttım begendım aldım rahatda :KK70: evde denedım varmı yokmu bellı degıl ne ınce ne kalın topugu rahatlıgı onemlı benım ıcın ama sende alsıırsın canım ayagınada vurmaması ıcın ayagına gıymenden once topuk kısmına pecete katla koy rahat gezersın

kızlar valla okuyunca şaşırdım nasıl topuklu giymekde bir marifetmiymiş, giyiyorum yürüryorum bunu nasıl anlatıp yardımcı olabilirim ki diye düşündüm sonra aklıma geldi ilkokuldayken annemin modası geçmiş platformlu kalın topuklu ayakkabı terlikleri bana oyuncak olarak kalmıştı annem evde yokken giyer gezerdim hatta onlarla ip atladığımı bilirim, şimdi kızım giymeye kalksa kıyamet koparırım bileğin burkulur diye ama ozaman bana hiç bişeycikler olmazdı demekki neymiş küçükten alışmak gerekmiş:))
olimposa 7cm topuklu ayakkabıyla tırmanmış biri olarak(kokoşluktan değil, plansız bir geziydi, gelmişken hadi görelim dediler nerden çıktı bu diyemedim tırmandım valla, dönüşte ayakkabı çöpe tabii yinede çok sağlammış iyi dayandı:))) şöyle aklıma gelenleri sıralayayım;
küçükken sık sık düz bir çizgide yüzrüme provası yaptığımı hatırlıyorum, halıda yürümesi zordu sert zeminde deneyin,
merdiven inip çıkmayıda mutlaka prova edin,
süreyi yavaş yavaş uzatarak ayak kaslarınızı yüksekliğe ve değişen ağırlık merkezine alıştırın.
vücudumu biraz öne arkaya eğerek bir denge noktası bulup o halde kalarak yürüyünce daha doğrusu ip atlayınca daha kolay olduğunu hatırlıyorum:))
birde 7cm den daha yüksek topuklu giymeyin yürüyebilsenizde sağlıklı değil, daha fazla yükseklik istiyorsanız platform ile yükseltin yani ayağın topuğu ucundan 7cm den fazla yüksekte durmasın hiç sağlıklı değilmiş. doktor bana düm düz olmasıda iyi değil demişti sebebinide anlatmıştı ama unuttum şimdi...
sivri topuk yerine biraz daha kalın topukla başlayın topuğun yere değen yüzeyi ne kadar geniş olursa denge okadar kolay sağlanıyor.
ayakkabı sivri uzun burun olmasın zaten bu sene moda değil ama aklınızda olsun o tür fazlalıklar takılıp düşme riskini arttırıyor.
ayakkabı hafif olsun, dolgu topukla daha kolay yürünür gibi görünüyor ama genelde ağır oluyorlar, ağır ayakkabıyla bir süre sonra yorulan ayaklar bir birine dolanır ve yürüdüğünüz zemin düz değilse dolgu topuk yeri kavramakta genelde başarılı olamıyor.
ayrıca ayakkabı ayağa iyi oturmazsa buda burkulma riski yaratıyor belki bilekten bağlı modeller yada bu yılın modası bot tipi ayakkabılar daha kolay adaptasyon sağlar, benim ayaklarım ince uzun olduğundan ben bu konuya çok dikkat ediyorum, ayakkabı alırken hep giyip 3-5 adım atar ve mutlaka yerimde zıpların yere sağlam dengeli inemiyorsam almam. bol ayakkabılarda bu sorun olduğu gibi ucuz ayakkabılarda da taban topuk vs.. de asimetri olabiliyor, dikkat etmek lazım.

aklıma gelenler bunlar, kolay gelsin umarım istediğiniz kadar rahat ve şıkır şıkır giyersiniz topukluları...

nnnyyy canım süpersin, topuklu giyemeyen biri olarak bu önerilerini kafama kazıyorum. :KK1:ben 4 cm dolgu topukla bile rahatsız oluyorum:KK60: bi sefer 7 cm dolgu topuk giymiştim bütün bir gün bacaklarım ayaklarım ağrımıştı. :KK1: çok özeniyorum. biraz spor yaparsam bacaklarım kuvvetlenir daha rahat giyerim diye düşünüyorum.

bn de çok severim topuklu.ama hep spor ayakkabı giyiyorum maalesef.eşim de diyor hep topuklu giy çok yakışıyor diye,yakışıyor yakışmasına da çok yürüyünce ayakalarım feci şekilde ağrıyor.ilk giydiğimde gayet rahat,iş yerinde zaten oturarak çalışıyrm onda da sorun yok ama mesela bi pazar günü gezmeye gittiğimzde kesinlikle giyemiyorum,çok ama çok acıyor:KK43: uzun süre yürürken nelere dikkat etmek lazım,ayaklarımın acımaması için ne yapmam lazım:18:

günaydın kızlar bugun hastaneye gittm mini topuklumla başladım giydim gittm.teeeee giymez olaydım parmacıklarım su topladı :2::2::2::2::2::2::2::2::2::2:

günaydın kızlar bugun hastaneye gittm mini topuklumla başladım giydim gittm.teeeee giymez olaydım parmacıklarım su topladı :2::2::2::2::2::2::2::2::2::2:

Canim sende yara bandii yapistir giyindigin zaman hasas olan yerlere faydasi oluyor hatta ozel topuklu icin yarabantlari var

"uzun süre yürüycem canım yanmasın" diyorsanız onun çaresi olduğunu sanmyorum. bugün 7cm topukluyla 4 saat alışveriş merkezinde gezdim eve gelirken yolda biraz ağrım vardı şimdi de ayaklarımda yorgunluk var. genelde ödenen parayla ağrı miktarı arasında ters orantı oluyor malesef. bir de her yeri yumşacık dolgulu olan ayakkabılar var, hani tam ortapedik diye satıyorlar maksimum 4 cm topuklu oluyorlar ve genelde çok klasik modeller yapıyorlar onları deneyebilirsiniz, annanem onlarla uzun uzun yürür. pek seksi modelleri olmuyor ama klasik, şık, işe gitmeye uygun modelleri oluyor.

X