- 4 Mart 2016
- 2.953
- 4.782
- 133
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
-
Çocuk evliliği olumsuz etkiler diye bir kural yok, misal bizi çok fazla olumsuz etkilemedi çünkü her zaman Karıkoca ilişkimizi ön planda tuttuk. Şimdiki ilişkimiz ilk evlendiğimiz zamandan daha iyi diyebilirim. Ben çocuklu hayattan memnunum ama kimseye de çocuk yap diye baskı yapmam hiçbir zaman, tabii ki anlatırım çocukları bebekliklerine falan ama kimseye yap demedim şimdiye kadar. Sen de de belki zamanla oluşur o duygu o zaman isteyebilirsin kadınların hormonları çok değişik işliyor.
Ayh o çocuk yap diyenlerin hiçbiri hayatından pek de memnun değil,
İnatla bir de istemeyenlere şaka gibi yap demeleri yok mu,
Ağızlarına kum küreği ile çakasım geliyor.
Sanane benim rahmimden,hayat anlayışımdan,seveceğim sevmeyeceğim şeylere ne hakla sen karar veriyorsun ya,yap bak nasıl dünyan değişecekler falan.
Ay senin başın arşa değdi de ufacık beyninle akıl veriyorsun,diye dalacam bir gün ben de.
Ben ki lafımdan hiç sakınmam ama yüzsüzlük müdür nedir,her gördüğünde laf sokuştur bana diye kaşınıyor bazıları resmen.
İnsanların çocuk yap demesi emreder gibi en sinirime dokunan şey oldu. Kendi evlenip üçüncü ay çocuk yapmış. Çocuk uyumuyor diyo gece uyuyor mu diyorum yok diyo gündüz diyorum yok diyo yaramaz mı diyorum felaket diyo. Ablamın da var hergün şiksyet ediyor kafayı yiyorum diyor. sonra çocuk yap sende diyorlar. Niye yapayım ben de kafayı yemek için mi? Ayrıca kimseyi ilgilendirmez. 23 yaşındayım 3 yıl olacak kasımda evleneli hala düşünmüyorum. Eşim istiyor da bn istemiyorum. Anne olmak için erken olduğunu düşünüyorum. Anne olmak için hazır değilim. İnsanlar hem yap diyo hm de çok fena zor diyolar neyin derdindeler anlamıyorum. İyice soğudum çocuklardan.. Ya hiç bi zmn anne olmak istemezsem? Hiç demiyorum birgün diyorum ama o birgün şimdi değil gelince hissedeer miyim ki?
Çocuk demek benim için şuan sadece gece gündüz uykusuzluk yorgunluk olumsuzluk, azalan cinsellik, azalan ilişki vs.
Geçen instagram da aşk doktoru mehmet çoşkundeniz canlı yayın yaptı ona sorular sordum evlilği çocuk olumsuz etkiler mi dedim evet dedi. Açıkladı.. Şimdi hiç istemiyorum.
Evet aynen dediğiniz gibi çocuk olduktan sonra kocayı da unutmamak lazım :) bizim zaten sorunumuz yoktu çocuklarda daha da güzel oldu. Evlilik kötü gidiyorsa çocuk boşanmayı engelliyor ama eşler yüne mutsuz oluyor çocuklara da yansıyor o yüzden çocuk yapmadan önce sorunları halletmek lazım.Bir yerde okumuştum. Çocuk kötü giden bir evliliği güzelleştirmez ama zaten iyi giden bir evlilik varsa ortada bu evliliği daha da güzelleştirir diye. Ne mutlu size. Tabi burda eşlerin birbirini ikinci plana atmaması ve zor zamanlarda anlayışlı olması dediğinizi gibi çok önemli
ay ayni ben:))İki çocuklu bir kadın olarak yazıyorum sana :) hemde 3 çocuk doğurmuş , 2 çocuklu bir kadın :/
Canın ne zaman isterse o zaman doğur .. ben pişman mıyım ,hayır ..dünyanın en güzel şeyi ama aynı zamanda büyük sorumluluk ve emek gerektiren şeyi .. rahatıma düşkün biriyim . Çocuklardan sonra tepetaklak oldum ,daha yeni yeni toparlıyorum. .büyüdüler ,daha da istemem .2 tane çocuğum var hala 3.yu yap diyen insanlar var ..bir bakışım yeterli oluyo ,o cümlenin üstüne başka cümle kuramiyorlar. .canım çıktı ya makine miyim ben :/
Ben şuan intgram da doğum fotoğrafı paylaşan doktorların fotolarina :) bebek bezi reklamlarına bundan sonra dikkat edicem :) alt temizleme olayı bana zor geldiği için dikkat etmedim sanırım
Aynı yaştayız. Lütfen kafanıza takmayın. Bir kere istedikleri kadar reddetsinler çocuk maddi ve manevi külfetli. Bu hafta bir tanıdığımıza bebek için alışveriş yapmaya gittik. Doğumuna az kaldı. İnanın dünyanın parası gitti. Çünkü en basitinden biberonlarda bile bir sürü çeşit var. Alışveriş için gelenlerin çoğu kadındı. Ve bir satıcıyla konuştum abla gereksiz şeyler bile alıyorlar dedi. İstedikleri kadar rahatsız olsunlar ama evlilik, annelik hala birçok kadın için statü. Başka bir varlık alanı bulunamayınca bunlara sarıyorlar.İnsanların çocuk yap demesi emreder gibi en sinirime dokunan şey oldu. Kendi evlenip üçüncü ay çocuk yapmış. Çocuk uyumuyor diyo gece uyuyor mu diyorum yok diyo gündüz diyorum yok diyo yaramaz mı diyorum felaket diyo. Ablamın da var hergün şiksyet ediyor kafayı yiyorum diyor. sonra çocuk yap sende diyorlar. Niye yapayım ben de kafayı yemek için mi? Ayrıca kimseyi ilgilendirmez. 23 yaşındayım 3 yıl olacak kasımda evleneli hala düşünmüyorum. Eşim istiyor da bn istemiyorum. Anne olmak için erken olduğunu düşünüyorum. Anne olmak için hazır değilim. İnsanlar hem yap diyo hm de çok fena zor diyolar neyin derdindeler anlamıyorum. İyice soğudum çocuklardan.. Ya hiç bi zmn anne olmak istemezsem? Hiç demiyorum birgün diyorum ama o birgün şimdi değil gelince hissedeer miyim ki?
Çocuk demek benim için şuan sadece gece gündüz uykusuzluk yorgunluk olumsuzluk, azalan cinsellik, azalan ilişki vs.
Geçen instagram da aşk doktoru mehmet çoşkundeniz canlı yayın yaptı ona sorular sordum evlilği çocuk olumsuz etkiler mi dedim evet dedi. Açıkladı.. Şimdi hiç istemiyorum.
Teşekkür ederim :)ay ayni ben:))
bende diyorum niye kendime yakin hissediyorum.
cocuk sevgisi baska bisey ama hic birzaman kendimi tamamen cocuklarina adayan bir anne olamadim.
yanliz kalmak istedigim
oturup kahve icip film izlemek istedigim
bazen hic bisey yapmadan bos bos oturmak istedigim zamanlar oluyor..
aksam olunca 9:30 dedin mi en gec 10 cocuklar yatakta olacak.
esimle oturup bir cay icecegim.iki laf edecegim.
cocuklar biraz buyudu tam bunlari rahat rahat yapiyirum derken..
"2 oglun var Allah birde kiz versin insallh."
amin desem bir turlu demesem bir türlü.
hayirlisi deyince
aaaa niye istemiyor musun??
3.dogursam ortalarda uc cocuk perisan dolansam bu seferde
yazik kadina derler:))ama sedece derler.
konu sahibi hayat sizin.ne zaman isterseniz Allah o zaman nasip etsin.
cocuk boyle biseydir iste.
hem uyusada rahat rahat otursam diye beklersin.
hemde uyuyunca basina gider yarim saat oper koklar ,sabah olsada uyansa dersiniz
yani cok takilmayin insanlarin ne dedigine.onlarda tam olarak cozmus degil bu paradoksu
cok haklisiniz.bizdede durumlar ayni sizdeki gibi hemen hemen.Teşekkür ederim :)
Söylediklerinde haklısın .. bazen eşime bile tahammül edemiyor ,yalnız kalmak istiyorum ..bunun anlasamamakla değil nefes almakla alakalı olduğunu anlamıyor bir kısım insan .. çocuklarda durum böyle olmuyor malesef ..canım istemiyo git ,canım istiyo gel diyemiyorsun. .zaten yüreğim de kaldırmaz .. akşam erken uyuyorlar , vakit bana kalıyor ..ne istersem onu yapıyorum .bunun ekstrasını istemek bencillik olur ..yapamam diyen de çocuk sahibi olmanın zamanını bekleyecek yada olmayacak ..ben evde olduğum zaman eşim gelene kadar çocuklarımla ilgileniyorum ,tv karşısına bağlamıyorum ..eşim geldiğinde pijamalarını giydirip masal anlatıyor ,uyuyorlar ..öncesinde bir de yemek maceramız var tabi ,evlere şenlik :/ yani zor ..bu sene bu zorluklardan biraz olsun sıyrılmayı umut ediyorum :)
Aman nolcak yap bi tane diyenlerin ağzına geniş bir kürekle geçirmek istiyorum ..
Allah hepimize kolaylık versincok haklisiniz.bizdede durumlar ayni sizdeki gibi hemen hemen.
kucugum evde oldugu icin aksama kadar eli yuzumde geziyor.suan yazarken bile geldu elledi gitti:))
en fazla oglum gozumden cek elini bari doyorum bazen.
aksam uyuyuncada ustlerini orterken ellerini tekrar opuyorum.
yemek vaktindeki senligi bir bizde saniyordum
Allah isteyen herkese versin.
kimseye evlat acisi gostermesin.sinamasin insallh.
ayrica baskilar her zaman ters teper.
bunu yapan insanlar bir ögrenemedi gitti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?