- 28 Eylül 2017
- 64
- 42
- 18
- 40
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
Sadece Türklerde olduğunu düşündüğüm, her b.ka brnunu sokan teyze ve densiz amca modeli.. Y. dışında böyle bir soruyla hiç karşılaşmadım.. Bu kadar amhrem bir konuda bu kadar rahat bir şekilde çocuk niye yapmıyorsnuz?? sorusu gelince gerçekten artık saldırasım geliyor.. Bilenler bilir bazı kapalı etnik gruplara ait kişiler (çerkesler, ermeniler, balkan halkları vsvs) ‘de bu konular çok özeldir, herkesin yanında konuşulmaz ve sorulmaz. Bizde de de çok ayıptır. Bu kadar hereksin içinde, özellikle de eşimin yanında sorulması beni inanılmaz rahatsız ediyor. Kimi diyor kızım hamile ya da ben hamileyim allah sana da versin.. ‘isteyene versin’ diyorum.. ‘niye yapmıyorsunuz’ gibi bir soru.. Arakdaş neyi duymak istiyorsun ‘olmuyor’ mu diyeyim ne diyeyim.. Bakıyorsun hatunun tek becerdiği şey anne olmak, torun sahibi olmak, ordan sana gol atmış gibi ‘niye yapmıyosunuz’. ‘işte diyorum annem rahatsız, onu bir sağlığına kavuşturalım tadavisi ağır’, ‘yok ama bak yap ki ona iyi gelir’ uzuyor da uzuyor muhabbet.. Bir gün hepsinin hırsı birinden çıkacak, kaldırıp ağır bir laf söyleyeceğim, insanlaarı kıracağım diye de korkuyorm…