Toplumun çocuk merakı...

Sadece Türklerde olduğunu düşündüğüm, her b.ka brnunu sokan teyze ve densiz amca modeli.. Y. dışında böyle bir soruyla hiç karşılaşmadım.. Bu kadar amhrem bir konuda bu kadar rahat bir şekilde çocuk niye yapmıyorsnuz?? sorusu gelince gerçekten artık saldırasım geliyor.. Bilenler bilir bazı kapalı etnik gruplara ait kişiler (çerkesler, ermeniler, balkan halkları vsvs) ‘de bu konular çok özeldir, herkesin yanında konuşulmaz ve sorulmaz. Bizde de de çok ayıptır. Bu kadar hereksin içinde, özellikle de eşimin yanında sorulması beni inanılmaz rahatsız ediyor. Kimi diyor kızım hamile ya da ben hamileyim allah sana da versin.. ‘isteyene versin’ diyorum.. ‘niye yapmıyorsunuz’ gibi bir soru.. Arakdaş neyi duymak istiyorsun ‘olmuyor’ mu diyeyim ne diyeyim.. Bakıyorsun hatunun tek becerdiği şey anne olmak, torun sahibi olmak, ordan sana gol atmış gibi ‘niye yapmıyosunuz’. ‘işte diyorum annem rahatsız, onu bir sağlığına kavuşturalım tadavisi ağır’, ‘yok ama bak yap ki ona iyi gelir’ uzuyor da uzuyor muhabbet.. Bir gün hepsinin hırsı birinden çıkacak, kaldırıp ağır bir laf söyleyeceğim, insanlaarı kıracağım diye de korkuyorm…

Çocuk istemek tercih meselesi tabiki saygı duyarım ama başkalarının yorumlarıyla yapıp yapmamaya karar verilmez. bu konuyu sizin içinizde çözüp sonra eşinizle karar vermeniz gerekir. Bir kere şunu unutmayın çok zor da uyumuyorda yemiyorda diyenlerin çoğu nazardan da korktuğu için abartır. Dünyanın en korkunç şeyi olsa kimse ikinci çocuğu da yapmaz. Allah dermanı olmayan dert verip sınamasın inşallah onun dışında her şey yolunu bulur. hayatınızda birçok şey değişecek şüphesiz, öncelikleriniz beklentileriniz ama bir bakacaksınız ki siz bu değişimden çok memnunsunuz. Keza eşinizle olan ilişkiniz kabuk değiştirecek çünkü başka sıfatlar eklenecek hayatınıza. ama bu durum ilişkinize, birbirinize olan bağlılığınıza olumlu etki yapacaktır. Bence insanların sözlerini pek önemsemeyin. .çocuk yapsanız ikinciyi, oğlan olsa sünnetini, kız olsa aman bi de değişik olsun ... uzatmak mümkün. Siz ''Allah isteyene aratmadan versin'' diyin geçin. bir de bu kadar olumsuza şartlanmayın, akışına bırakın derim. Gönlünüzce olsun her şey
Nasıl güzel yazmışsınız parmaklarınıza sağlık.
Aynı yaştayız. Lütfen kafanıza takmayın. Bir kere istedikleri kadar reddetsinler çocuk maddi ve manevi külfetli. Bu hafta bir tanıdığımıza bebek için alışveriş yapmaya gittik. Doğumuna az kaldı. İnanın dünyanın parası gitti. Çünkü en basitinden biberonlarda bile bir sürü çeşit var. Alışveriş için gelenlerin çoğu kadındı. Ve bir satıcıyla konuştum abla gereksiz şeyler bile alıyorlar dedi. İstedikleri kadar rahatsız olsunlar ama evlilik, annelik hala birçok kadın için statü. Başka bir varlık alanı bulunamayınca bunlara sarıyorlar.
Vuhu son iki cümle çok iyiydi, ifade etmek istediğim şeyleri zaten ifade eden üyeleri görünce bi sarılasım geliyor :KK19:
Geçmişe gidebilsem asla evlenmem. Sevmediğim herkese evlilik överim. Çocuğum var iyiki var ama aşırı yoruyor. Sevdiklerime acele etme derim, sevmediklerime ayy hiic zorluğu yok melek gibi benim yavrum annelik çok kutsal falan diyorum. Neden yapıyorum? çünkü inceden bir fesatım maalesef kadın olmak bunu gerektirir
:oha:

Geçmişe gidebilsem asla evlenmem. Sevmediğim herkese evlilik överim. Çocuğum var iyiki var ama aşırı yoruyor. Sevdiklerime acele etme derim, sevmediklerime ayy hiic zorluğu yok melek gibi benim yavrum annelik çok kutsal falan diyorum. Neden yapıyorum? çünkü inceden bir fesatım maalesef kadın olmak bunu gerektirir
Allah iyiliğinizi versin. Güldürdünüz beni...

Gercekten cok fesatmissiniz:KK53:Aklima bile gelmez .Daha neler duyup ogrenicem burda.:confused:

Tabii ki ilk başta zorlukları olacak ama bu onların çocuk yapmaktan pişman olduklarını göstermiyor ki onların çocuğu uyumuyor olabilir ama güzel yanlarını sorsanız söylerler ancak siz olumsuz taraflarını duymak istediğiniz için olumsuz şeyler soruyor ve yanıt alıyorsunuz. Ben çocuk istemiyorum belki hiç istemem gibi şeyler tek taraflı alınacak kararlar değil bir eşiniz var ve en baştan bunları konuşulmalıydı eşiniz çok istiyormuş siz istemiyorsunuz ileride sorun yaratabilir.

Bende evlendiği mde düşünüyordum hiç soranlara da sinir oluyordum ve sert cevap veriyordum.simdi de 2 buçuk yıldır istiyorum ama olmuyor.yani öyle istediğinde ha deyince olmayabiliyor.

Sadece Türklerde olduğunu düşündüğüm, her b.ka brnunu sokan teyze ve densiz amca modeli.. Y. dışında böyle bir soruyla hiç karşılaşmadım.. Bu kadar amhrem bir konuda bu kadar rahat bir şekilde çocuk niye yapmıyorsnuz?? sorusu gelince gerçekten artık saldırasım geliyor.. Bilenler bilir bazı kapalı etnik gruplara ait kişiler (çerkesler, ermeniler, balkan halkları vsvs) ‘de bu konular çok özeldir, herkesin yanında konuşulmaz ve sorulmaz. Bizde de de çok ayıptır. Bu kadar hereksin içinde, özellikle de eşimin yanında sorulması beni inanılmaz rahatsız ediyor. Kimi diyor kızım hamile ya da ben hamileyim allah sana da versin.. ‘isteyene versin’ diyorum.. ‘niye yapmıyorsunuz’ gibi bir soru.. Arakdaş neyi duymak istiyorsun ‘olmuyor’ mu diyeyim ne diyeyim.. Bakıyorsun hatunun tek becerdiği şey anne olmak, torun sahibi olmak, ordan sana gol atmış gibi ‘niye yapmıyosunuz’. ‘işte diyorum annem rahatsız, onu bir sağlığına kavuşturalım tadavisi ağır’, ‘yok ama bak yap ki ona iyi gelir’ uzuyor da uzuyor muhabbet.. Bir gün hepsinin hırsı birinden çıkacak, kaldırıp ağır bir laf söyleyeceğim, insanlaarı kıracağım diye de korkuyorm…

Benim eşime biri tüm akrabaların içinde bu kızı neden hamile bırakmadın dedi herkes şok artık yuh dedim ya

30 yaşımdayım benim de çocuğum yok. muhtemelen olmayacak. sağlık durumlarından dolayı. bu duruma alıştım üzüldüğüm söylenemez. ama millet canımı sıkıyor. aaa hadi artık yapsana. geçen sinir olduğum biri bu cümleyi kurdu. ben de ona ben düşünmüyorum sen doğurdun da ne oldu sanki dedim. sinir etmeseydi demezdim. demem o ki karşı tarafı kışkırtmayın sevmediğiniz cevaplarla karşılaşabilirsiniz

Evet cocuk hayati zorlastiriyor ama 3 yasindan sonra tadindan yenmiyor.
Benim oglan cok yordu beni, o da hakli.. disi, gazi, yurumesi, konusmasi, cis ogrenmesi, uyku duzeni vs.. bebekler icin mucadele bi nevi.
Simdi oglum elim ayagim,arkadasim.. sipa buyudu kardesine emzik yetistirip sarkilar soyluyor:anne::KK200:
Zor zor ama guzel sey evlat.
Bu kadar isyanla soylersen sinavin olur bu cocuk mevzusu, dikkat.

Uykusuz kalacağım diye çocuk yapmama nedeni olamaz
Hazır değilim olur o ayrı. Ama sizinki tembellikten biraz da. Çok garip geldi doğrusu.

Bendede var aynı dert ıstemıyoruz arkadaş sızene hemen altında bırsey arıyorlar manyak ınsanlar ıster tembellıkden yapmam ıster doğru zaman olmadıgından kime ne ben öle dıyenlere gezmelere doyamadık daha doyunca yaparız ben daha kendım bebegım diyorum bu arada 29yasındayım

Bendede var bu baskı sanki kendileri bakacaklarmış gibi çocuk yap diyorlar yahu sanane sıkıntısını ben çekeceğim sen 2 dk sevip bırakacaksın diye çocukmu yapayım yok Ya !

Şu an 38 haftalık hamileyim. İnsallah Allah sağ salim bebeğime kavuşmayı nasip eder. Eşim çok korkuyordu başlarda bir çocuğun sorumluluğunu almaktan. Geçen bana diyor ki İyiki sen bana cesaret vermişsin. Yoksa çocuk yapamazdık ve ben ilerde çok pişman olurdum.
Ben de ilk başlarda çok korktum. Dedim bız ne yaptık böyle. Bütün hayatımız degisecek. Eskisi gibi olmayacak hiçbir şey. Hata mı yaptık acaba?
Ama çevremde yaşı 50-60 olmus, çocuğu olmayan insanların konuşmalarına veya çocuk için sürekli tedaviye gidenleri görünce Allah'a şükrettim. İstediğim zamanda Allah bana böyle bir lutufta bulundu. Ne kadar sukretsem az...

Soyleyenlerin agzini cambatlayasim geliyor sinir bozucu bi durum bi de bunlarin aaaa neden olmuyor doktora gitmediniz mi diyenler var onlarinda agzina islak tuvalet terligle vurmak istiyorum :işsiz:

Herkes herkese karismasa iyide.. burdaki bazi yorumlarda icler acisi.. cocuk yap diyomus herkes ama sikayetciymis herkes :) ee olacak o kadar. Gulu seven dikenine katlanir dimi? Yani bu kose yastigi degilki? Bizler kolay mi buyuduk sanki? Evet cok zor bi cocugu elde etmek hamile kalmak tasimak binbir aciyla dogurmak.. helede buyutmek... ama guzel taraflari yok mu? Rabbim saglik sihhat versin yeterki..

Back