İnsanların çocuk yap demesi emreder gibi en sinirime dokunan şey oldu. Kendi evlenip üçüncü ay çocuk yapmış. Çocuk uyumuyor diyo gece uyuyor mu diyorum yok diyo gündüz diyorum yok diyo yaramaz mı diyorum felaket diyo. Ablamın da var hergün şiksyet ediyor kafayı yiyorum diyor. sonra çocuk yap sende diyorlar. Niye yapayım ben de kafayı yemek için mi? Ayrıca kimseyi ilgilendirmez. 23 yaşındayım 3 yıl olacak kasımda evleneli hala düşünmüyorum. Eşim istiyor da bn istemiyorum. Anne olmak için erken olduğunu düşünüyorum. Anne olmak için hazır değilim. İnsanlar hem yap diyo hm de çok fena zor diyolar neyin derdindeler anlamıyorum. İyice soğudum çocuklardan.. Ya hiç bi zmn anne olmak istemezsem? Hiç demiyorum birgün diyorum ama o birgün şimdi değil gelince hissedeer miyim ki?
Çocuk demek benim için şuan sadece gece gündüz uykusuzluk yorgunluk olumsuzluk, azalan cinsellik, azalan ilişki vs.
Geçen instagram da aşk doktoru mehmet çoşkundeniz canlı yayın yaptı ona sorular sordum evlilği çocuk olumsuz etkiler mi dedim evet dedi. Açıkladı.. Şimdi hiç istemiyorum.
çocuk dunyanın en guzel nımetı tabıkı ısteyen ve ona gereken ılgıyı alakayı gopsterebılecek ebeveynler ıcın.
cocugun hayatını zorlastırmasını ıstemıyorsan 1- manevı anlamda gercekten cocuk sahıbı olmaya hazır olacaksın
2-fızıkı olarak varsa tedavı edılemsı gereken hastalıkların, fazla kıloların vs bunları kontrol altına alacaksın
3-esının de gercekten ıstedıgını emın olacaksın
4-maddı anlamda ımkanların yerınde olacak
5-gelecegı ıyı planlayacaksın kım bakacak, çalışacak mısın, nasıl brı ebeveyn olmak ıstersın vsvs
6-son olarak çalışmalara baslayıp sonucu goreceksın.
her anne bır olmadıgı gıbı her cocukta bır degıldır ilk 3 ay alısma surecı uykusuzlugun tavan yaptıgı zamanlar zor oluyor yalan yok ama sonrası tatlı bır yorgunluk , ısteyerek cocuk sahıbı olursan asla neden dogurdum demezsın ıyıkı var dersın her daım..
ve cocuktan sonra ıster ıstemez bır sure cınsel hayat ve ozel hayat sekteye ugruyor ama gecıcı bır durum, bır sure sonra cocukla da aktıvıte yapabılıyorsun, es olmanın yanında anne baba oluyorsunuz sorumluluk artıyor ve once dusunmenız gereken cocugun saglıgı geelcegı oluyor ....
ve evlılıgınız saglam temellere sahıp ıse cocuk asla evlılıgı kotu etkılemıyor.
cocuktan sonra kotu gıden velılıklerın ıkı sebebı var bırıncısı bencıl erkeklerın hemen cınsellık talebınde bulunması ve cocuk bakımında eşlerine yardımcı olmaması.
ikincisi kadınların annelık rolune burunup eş olmayı ve bır kadın olmayı unutup kendılerını buır anda prenses ten köle isaura moduna sokmaları bence.. yanı dıs gorunus ve fızıkı anlamda kendılerı ıle ılgılenmemelerı..
sıze gelırsek yasınız genc ama evlılıgınız oturmus olmalı 3 yılda, tabıkı cevre ıstıyro dıye cocuk yapomayın bakımı sıze aıt olacak onlar sevecek sadece ama yınede ara sıra doktor kontrolunden egcın ha deyınce olmayabılır belkı hıc olmayabılır bır gun yapmak ıstıyorsanız kontrollerınızı ıhmal etmeyın ve ıkıncıyı dusunursenız ılerde 30 dan once muhakkak ılkını dogurun.