Toplumun çocuk merakı...

Emrivaki konusunda haklisin. Kimse sana karisamaz lakin cocuk evin nesesidir. Uslu cocukta vardir yaramazida. O sana kalmis birsey.

Senin isteyip istememen önemli değil Allah verecek mi bakalım ..çocuk evin altın topu insanlar milyarlar harcıyor çocuk sahibi olmak için.sizin gözünüzü çok korkutmuşlar bir oğlum var onun annem demesi dünyalara bedel çok şükür iyiki var..çocuk evin neşesidir sizin gözünüzü korkutmaya mı çalışıyorlar anlamadım .

İnsanların çocuk yap demesi emreder gibi en sinirime dokunan şey oldu. Kendi evlenip üçüncü ay çocuk yapmış. Çocuk uyumuyor diyo gece uyuyor mu diyorum yok diyo gündüz diyorum yok diyo yaramaz mı diyorum felaket diyo. Ablamın da var hergün şiksyet ediyor kafayı yiyorum diyor. sonra çocuk yap sende diyorlar. Niye yapayım ben de kafayı yemek için mi? Ayrıca kimseyi ilgilendirmez. 23 yaşındayım 3 yıl olacak kasımda evleneli hala düşünmüyorum. Eşim istiyor da bn istemiyorum. Anne olmak için erken olduğunu düşünüyorum. Anne olmak için hazır değilim. İnsanlar hem yap diyo hm de çok fena zor diyolar neyin derdindeler anlamıyorum. İyice soğudum çocuklardan.. Ya hiç bi zmn anne olmak istemezsem? Hiç demiyorum birgün diyorum ama o birgün şimdi değil gelince hissedeer miyim ki?
Çocuk demek benim için şuan sadece gece gündüz uykusuzluk yorgunluk olumsuzluk, azalan cinsellik, azalan ilişki vs.
Geçen instagram da aşk doktoru mehmet çoşkundeniz canlı yayın yaptı ona sorular sordum evlilği çocuk olumsuz etkiler mi dedim evet dedi. Açıkladı.. Şimdi hiç istemiyorum.

Herkes anne olmak zorunda değil ki? Maalesef bizim toplumumuzda böyle sosyal roller dayatılarak yaptırılıyor. Siz çevreyi duymayın çünkü onlar hiç susmazlar :işsiz:

Benim bedenim benim kararım. İster hiç çocuk yapmam ister 10 tane yaparım diyip işin içinden çıkın. Hayatınıza burnunu sokanları da tersleyin gerekiyorsa. Bir daha yapmamaları gerektiğini anlarlar. :KK12:

Şuan çok saçma gelicek ama bende aynı dusunuyordum. Ne acelesi var ben hazır değilim , evliliğin tadını çıkaralım ben çocuk sevmiyorum, olmazsa üzülmem vs vs smdi 2bck senedir istiyorum ve düşük yaptım ve her regl döneminde ay ortasında bebek resimlerinde vs çılgınlar gibi ağlıyorum.

İlk hamile kaldigimda "çocuk kabul edilmiş dua "dir sözünü duyunca benim öyle bir duam olmadı diye düşündüm. Cinsiyetini öğrenmeye gittiğimizde kalp atışının olmadığını öğrendim ve psikolojik olarak yıkıldım ve hala toparlayamiyorum.. bı hamilelik testi bile yapsaniz içinizi ısıtan o heyecan bile yetiyor insanın kendini hazır hissetmesine.. ve smdi okadar gec kaldıgimi hissediyorum ki...

Ben bebek bezi reklamlarında ağlardım yaaa :D

İnsanların çocuk yap demesi emreder gibi en sinirime dokunan şey oldu. Kendi evlenip üçüncü ay çocuk yapmış. Çocuk uyumuyor diyo gece uyuyor mu diyorum yok diyo gündüz diyorum yok diyo yaramaz mı diyorum felaket diyo. Ablamın da var hergün şiksyet ediyor kafayı yiyorum diyor. sonra çocuk yap sende diyorlar. Niye yapayım ben de kafayı yemek için mi? Ayrıca kimseyi ilgilendirmez. 23 yaşındayım 3 yıl olacak kasımda evleneli hala düşünmüyorum. Eşim istiyor da bn istemiyorum. Anne olmak için erken olduğunu düşünüyorum. Anne olmak için hazır değilim. İnsanlar hem yap diyo hm de çok fena zor diyolar neyin derdindeler anlamıyorum. İyice soğudum çocuklardan.. Ya hiç bi zmn anne olmak istemezsem? Hiç demiyorum birgün diyorum ama o birgün şimdi değil gelince hissedeer miyim ki?
Çocuk demek benim için şuan sadece gece gündüz uykusuzluk yorgunluk olumsuzluk, azalan cinsellik, azalan ilişki vs.
Geçen instagram da aşk doktoru mehmet çoşkundeniz canlı yayın yaptı ona sorular sordum evlilği çocuk olumsuz etkiler mi dedim evet dedi. Açıkladı.. Şimdi hiç istemiyorum.
Ben de bir kaç hafta çocuklu evde kaldım. Ben de artık uzun bir süre istemiyorum. Bütün hevesim geçti. Üstelik 29 yaşındayım ve büyük ihtimal istesek bile olursa tedaviyle olacak çocuğum. Neymiş o öyle yaa... Ben öyle o kucağımda uyurken ben bilgisayar başında durmaya ya da kitap okumaya devam edebilirim sanıyordum. Sadece sevmesini yeni giysiler almasını falan hayal ediyodum. Bana ne gider kendime alırım giysi, geçer alış veriş isteğim. Kendi çocuğun olunca seversin diyorlar ama bilemiyorum...
Sen ise zaten daha çok küçüksün. Boş ver bekle. Ya hiç istemezsem diye korkma. Kadınız zaten ara ara hormonlar zorluyor. Bir ara zorlar seni de istemeye başlasın hiç farketmeden. Ya da istemezsin ne olacak? Sanki padişah soyu muyuz da illa ürememiz lazım? Yaşlanınca ne yapacaksın falan diyorlar. Sanki garantisi var yaptığım çocuğun yaşlanınca bana bakacağının. Benim çocuğum olacaksa o, parası neyse verir bakıcı tutar kesin. Yüzünü zor görürüm. Hem yaşlanınca fayda sağlasın diye hiç çocuk yapılır mı? Bencilce. Sonra gıcık kv oluyorlar işte çocuğu menfaat için yapınca.
Çocuk olunca şu an yaşadığın hayat tamamen bitiyor. Bambaşka yepyeni bir hayat oluyor. O hayat çooook daha güzel de olabilir şimdikinden, çoooook daha kötü de. Ben çok mutluyum şimdi. Hiç riske atasım da yok. Hele vücut değişimi, cinsellikteki sıkıntılar, riskler falan iyice soğutuyor zaten.

Hem şikayet edip hem sen de yap diyolar. Yap da sen de gör gününü der gibi aynı

Hah ayyyyynennnn...

Bebek doğunca da diyorlar ki bir 6 aylık olsun da sen o zaman gör... yürüsün de bittin sen.... bu seneye şöyle olur böyle olur diyip göz korkutuyorlar.

O yüzden benim cevabım, ben biliyorum bu süreçleri çocuk yapmış olmak benim kararım ve bütün süreçlere razıyım. Şikayet edecek olsaydım çocuk yapmazdım :63:

Screenshot_20170929-223149.png
durum tam olarak böyle :KK14:

daha erken 23 yaş. Evlilik için bile erken. Kim ne derse desin acele etme. İçinde birşey kalmasın ye iç gez ne istiyorsan onu yap.

Ben de bir kaç hafta çocuklu evde kaldım. Ben de artık uzun bir süre istemiyorum. Bütün hevesim geçti. Üstelik 29 yaşındayım ve büyük ihtimal istesek bile olursa tedaviyle olacak çocuğum. Neymiş o öyle yaa... Ben öyle o kucağımda uyurken ben bilgisayar başında durmaya ya da kitap okumaya devam edebilirim sanıyordum. Sadece sevmesini yeni giysiler almasını falan hayal ediyodum. Bana ne gider kendime alırım giysi, geçer alış veriş isteğim. Kendi çocuğun olunca seversin diyorlar ama bilemiyorum...
Sen ise zaten daha çok küçüksün. Boş ver bekle. Ya hiç istemezsem diye korkma. Kadınız zaten ara ara hormonlar zorluyor. Bir ara zorlar seni de istemeye başlasın hiç farketmeden. Ya da istemezsin ne olacak? Sanki padişah soyu muyuz da illa ürememiz lazım? Yaşlanınca ne yapacaksın falan diyorlar. Sanki garantisi var yaptığım çocuğun yaşlanınca bana bakacağının. Benim çocuğum olacaksa o, parası neyse verir bakıcı tutar kesin. Yüzünü zor görürüm. Hem yaşlanınca fayda sağlasın diye hiç çocuk yapılır mı? Bencilce. Sonra gıcık kv oluyorlar işte çocuğu menfaat için yapınca.
Çocuk olunca şu an yaşadığın hayat tamamen bitiyor. Bambaşka yepyeni bir hayat oluyor. O hayat çooook daha güzel de olabilir şimdikinden, çoooook daha kötü de. Ben çok mutluyum şimdi. Hiç riske atasım da yok. Hele vücut değişimi, cinsellikteki sıkıntılar, riskler falan iyice soğutuyor zaten.

Süper yazmışsın katılıyorum hepsine

Yaramaz diyenlere aldanma.. hayatta sevildigini hissettigin ve tek gercek sevdigin o olcak. Yasamaya değer :emir_bebek: gece 3 defa uyandigimi hatta hiç uyumadığını bilirim ama bi kere of demedim. Bu sevgi tarif edilemez. Kocamla bin tane sorun olsada asla pisman olmadim. Hayatta iyki dedigim tek şey evlatlarım Rabbim herkese bu duyguyu tattirsin.
Cocuklarim olmadan önce nasıl yasiyordum acaba diye düşünüyorum nasıl bi duygu olduğunu sen anla.. hayatinizn dönüm noktası oluyor .

Son düzenleme:
Bebek bakmasi evet cok zor ama hayatta daha once tadilmamis sevgidir..anne demesiyle kendinizi o kadar onemli hissedersiniz ki birak uykusuzlugu ugruna ölürsunuz bile..Allah gercekten isteyene nasip etsin.

Ben de epey sonra istedim çocuk. Insanların laflarindan gına gelmişti, gerçekten iyi anlıyorum sizi.
Ama eşiniz, gidip başkasından çocuk yapacağım diyen biri! Bi de burdan düşünün isteyip istemediginizi..

Bence insanlar mutlu olmani istemiyorlar cocuk yapta sende gor istiyorlar :))))) şaka bir yana bnde cok karsilasiyorum botle seylerle allahtan soguyorum cunku zaten olmuyor. Sen takma insanlari

Evlendigim ilk aydan hamile kalan biri olarak diyorumki ,kendinizi hazir hissetmeden cocuk yapmayin.Ilk ikisinde buyuturken hic bir sey anlamadim cok zorluk yasadim.Beklemedigim zamanlarda hamile oldugumu ogrenmistim.Ama 3 uncuyu bilerek isteyerek planli bir sekilde Allahin izniyle oldu .En rahat ,en sabirli ve en guzel baktigim bebegim oldu.Hazir hissettiginiz zaman her sey daha anlamli ve kolay oluyor.

Bize kimse cocuk yapin demiyordu ama 3 sene oldu artik ve yavaş yavaş arada birileri cikiyor. "Cocuk yapin, olmazsa pisman olursunuz, cocuk mucize" gibisinden. Ben pek sinirlenmiyorum. Desinler ne olacak sanki, öylesine konusuyorlar işte.

Benim dana bugün 05 de uyandı. Gece saatte bir uyanıp emdi. Öksürüyor, burnu akıyor. Ben az sonra işe gideceğim, uykusuzum. Ama keşke yapmasaydım demedim hiç. Uyuşturucu gibi çocuk:) hem senden alıp götürüyor ama yine de istiyorsun. Uyumadı diye üzülüyorum şimdi gidip emzireceğim tekrar, sonra işe koşacağım.

Ama ben kafa olarak hazırdım 33 de doğurdum. Senin yaşındayken üniversite yurdunda bira içiyordum, sabah 9 da kalkıp okula gidiyordum, flörtlerim oldu. Hayatımı dolu dolu yaşadım. Senin yaşında daha çok küçük. İnsanların baskısına gelince, evlenirsin çocuk yap derler, çocuk olur, ikinciyi isterler, ikinci olur, gittiği kreşi beğenmezler, büyür, üniversitesini beğenmezler, evlenmek ister talibi beğenmezler. Yani insanlar memnun olmaz hiç. Umursama kendi bildiğini yap.

24 yaşında anne oldum suan 33 yaşındayım ve 2.çocuğu istemiyorum :)
Millet dediğin kişiler de bana kardes yap deyip duruyor :)
Ben fazla anaç biri değilim evet kızımı çok seviyorum ama 2.bir çocuğa bakabilecek sağlam psikolojide değilim

Back