Toplumun çocuk merakı...

İstemiyorsan ve hazır değilsen yapma.çocuk bakmak gerçekten çok zor bir iş.hayatın tamamen değişiyor.ben 21 yaşında anne oldum.çok zorlandım.ama ikinciye tam anlamıyla hazırdım onun için ikinci bebekte hiç zorluk yaşamadım.şimdi biri 7 biri 1.5 yaşında.canımdan çok seviyorum ikisinide.

İnsanların soylediklerini neden bu kadar umursuyorsunuz?
Bakin sevgilimle 5 yil sonra evlendim, surekli ayni evde yasiyorsunuz neden evlenmiyorsunuz sorusuna maruz kaldim,
Evlendim 7 yil sonra cocuk sahibi oldum, 7 yil boyunca basimin etini yediler, ustune bi de rahmin kuser, allahin gucune gider çocuğun olmaz diye cahil cahil konusup sinirimi bozdular, ilk korunmasiz iliskimde hamile kaldim
Simdi 2. Cocuk dirdiriyla ugrasiyorum, cok gec kaliyormusum ilerde olmazmis, kardes sartmis bilmemne (bunu diyen adam gencliginde kardesinin evinden icrayla televizyonunu almisti)
Yani ozetle insanlar hic uzerlerine vazife olmayan konularda surekli size fikir verecek, israr edecek ve biseyleri dayatmaya calisacaklar, ama sonucta sizin ozgur iradeniz var, takmayin.
Ha bu arada evet bebegin ilk yili cinsellik ve sosyal yasam ciddi sekilde aksayabiliyor.

çocuk dunyanın en guzel nımetı tabıkı ısteyen ve ona gereken ılgıyı alakayı gopsterebılecek ebeveynler ıcın.
cocugun hayatını zorlastırmasını ıstemıyorsan 1- manevı anlamda gercekten cocuk sahıbı olmaya hazır olacaksın
2-fızıkı olarak varsa tedavı edılemsı gereken hastalıkların, fazla kıloların vs bunları kontrol altına alacaksın
3-esının de gercekten ıstedıgını emın olacaksın
4-maddı anlamda ımkanların yerınde olacak
5-gelecegı ıyı planlayacaksın kım bakacak, çalışacak mısın, nasıl brı ebeveyn olmak ıstersın vsvs
6-son olarak çalışmalara baslayıp sonucu goreceksın.
her anne bır olmadıgı gıbı her cocukta bır degıldır ilk 3 ay alısma surecı uykusuzlugun tavan yaptıgı zamanlar zor oluyor yalan yok ama sonrası tatlı bır yorgunluk , ısteyerek cocuk sahıbı olursan asla neden dogurdum demezsın ıyıkı var dersın her daım..
ve cocuktan sonra ıster ıstemez bır sure cınsel hayat ve ozel hayat sekteye ugruyor ama gecıcı bır durum, bır sure sonra cocukla da aktıvıte yapabılıyorsun, es olmanın yanında anne baba oluyorsunuz sorumluluk artıyor ve once dusunmenız gereken cocugun saglıgı geelcegı oluyor ....
ve evlılıgınız saglam temellere sahıp ıse cocuk asla evlılıgı kotu etkılemıyor.
cocuktan sonra kotu gıden velılıklerın ıkı sebebı var bırıncısı bencıl erkeklerın hemen cınsellık talebınde bulunması ve cocuk bakımında eşlerine yardımcı olmaması.
ikincisi kadınların annelık rolune burunup eş olmayı ve bır kadın olmayı unutup kendılerını buır anda prenses ten köle isaura moduna sokmaları bence.. yanı dıs gorunus ve fızıkı anlamda kendılerı ıle ılgılenmemelerı..
sıze gelırsek yasınız genc ama evlılıgınız oturmus olmalı 3 yılda, tabıkı cevre ıstıyro dıye cocuk yapomayın bakımı sıze aıt olacak onlar sevecek sadece ama yınede ara sıra doktor kontrolunden egcın ha deyınce olmayabılır belkı hıc olmayabılır bır gun yapmak ıstıyorsanız kontrollerınızı ıhmal etmeyın ve ıkıncıyı dusunursenız ılerde 30 dan once muhakkak ılkını dogurun.

Bence toplumun hangi kesimiyle konuştuğuna bağlı. Evet çocukla cinsellikte bir azalma oluyor ama ben çok mutluyum :) eşimle olan ilişkimizi de pekiştirdiğini düşünüyorum. Gece gündüz uykusuzum evet ama değer yani :)

Yaşınız daha küçükmüş zaten,bence dilediğiniz kadar gezin tozun dolaşın,zaten çocuk istemeye başlayacağınız zamanı anlıyorsunuz :) Çocuk olunca da belli bir süre için eski hayatınıza dönemiyorsunuz,en azından ohh heryere gittim gördüm dersiniz :) Hayırlı zamanda hayırlı evlatlat nasip etsin Allah isteyen herkese

Ikinci olunca da iki tane az ucuncuyu yapin diyorlar.Benim iki cocugum varken esim bir yandan cevrem bir yandan baski yapmaya ben kesinlikle dusunmuyorum .Bunlari hayirlisiyla buyuteyim yeter bana psikolojim bir cocuk daha kaldirmaz diyordum .15 sene gectikten sonra nasil bir cesaretse 3 uncuyu yaptim .Ama cok isteyerek oldu ancak 15 senede psikolojim normale donmus.Hayatimizi renklendirdi.

Istiyorum.. deyin.. istemiyorum, arkasından göbekten bağlandım deyin.. ikinci şoku yaşasınlar...

Benim fikrime göre 20 yaş evlilik 23 yaş cocouk için zaten erken yaşlar. daha zamanın var gibi.
çocouk tabiki zor zahmetli bir iş ama insanin kendi çocuğu olunca her türlü kabulu oluyor merak etme.
Ayrıa çok rica ediyorum annelere hele yeni doğum yapmış annelere uyuyormu, yaramazmı, emiyormu gibi sorular sorma, belki birgün sende görürsün oldukça sinir bozucu sorular bunlar.

Amaaaan bırak istediklerini söylesinler, bende de var hala olmayı isteyen birisi, hala olmak istiyorum deyince ben de hemen yapıştırıyorum lafı, sen üçüncüyü yap, bi de oğlun olsun 2 kızdan sonra diyorum :)

28 yaşıma doğru gidiyorum, eşim de 35 'e gidiyor. Biri çocuk yap diyince gülüp geçiyorum :)
KV geçen gün sizin çocuk mocuk yapacağınız yok, anca çalışın siz dedi
Bir örnek şu andan; yarın 20-25 kişilik bir davet vereceğiz, her şeyi gidip dışarı yaptırdık.
Çünkü sadece okulda değil evde de gece 1-2-3 lere kadar çalıştığımız sıkı bir dönemdeyiz.
Ben evi temizleyip yemek yapamıyorum.
Gelecek misafirlerime kendim bir şeyler hazırlayamıyorum.
Sabah yataktan sürünerek çıkıyorum desem yeri,
Şimdi; bu koşullar altında bana "çocuk yapın" diyen birine ne dememi beklersiniz?
Yapsam sanki gelip o bakacak, o temizleyip paklayacak, akşam yemeğimi hazır edecek.
Hele ki sizin yaşınız çoook genç! O nedenle zamanı gelince, en uygun şartlarda nasip olsun inşallah.
Hazır olmak çok önemli. Tüm bu sorumlulukları ikiniz alacaksınız.
Bir hayatı şekillendireceksiniz birlikte, bu basit bir olay değil.

daha yasın genc ama ben isteyince yaparımla olmuyor karra verincede Rabbimin vermediği oluyor bukadar üstüüne konusma hayırlısı de.evet zor ama dünyadaki en güzel sylerden biri önemlisi

Kendi hayatları sarpa sardığı için sizin rahat hayatınızdan rahatsız oluyorlardır. Bu olaylar herkesin başına geliyor maalesef çok sinir bozucu ben de yaşadım

Anne olmaya karar verdiğimde 26 yaşımdaydım.Ama olmadı problemler vs derken Allah 30 yaşımda tattırdı anneliği.
İşte bazen bazışeyler istediğimiz yada planladığımız gibi olmuyor tıpkı ben gibi.
2. çocuğumu da 34 de doğurdum.Bu kez tedavisiz ve tamamen bir sürpriz hiç beklemiyordum ama içten içe de bir isteme vardı yani.
Evet şartlarım elverse bir tane daha isterim çok seviyorum çocukları.Ama çalışan anne olunca zor yani.
Allah isteyenlere nasip etsin inşallah.

Sizin sıkıntınız ne biliyor musunuz? Genel olarak insanlara karşı laf söyleyemeyişiniz, hayır demeyi bilmeyişiniz. Eski konularınızda da böyle. Kayınbabanızın ikinci eşine laf söyleyemiyorsunuz, çocuk yapmanızı isteyenlere laf söyleyemiyorsunuz, burada da içinizi döküp rahatlıyorsunuz. Bu bir alışkanlık haline gelmiş sizde ve insanların yüzüne söyleyemedikçe mutsuz olmaya devam edeceksiniz. Psikolojik destek almanızı öneririm.

çocuk aslında güzel bir şey
sana hep olumsuz örnekler denk gelmiş
mutluluk kaynağı, yaşama sevinci gibi bir şey
uykusuz kalsan da bir süre sonra o uyku sana yetmeye başlıyor (kimse uykusuzluktan ölmemiş)
mesela 1 saat çocuğu uyutmaya çalırşırsın uyuyunca da özlersin uyansa da sevsem dersin :)
tabiki eşinle, evinle eskisi kadar ilgili olamıyorsun ister istemez
ama çocuğun biraz büyüyüp kendi işini kendi görmeye başladığında rahatlarsın
bana sorarsan yaşın henüz küçük bebek sahibi olmak için. o yüzden birkaç sene daha bekleyip evliliğinin tadını çıkarmalısın. eşinle bol bol gezip tozup vakit geçirmelisin. sonra illa ki bir gün sen de istersin. istemezsen de millet istiyor diye çocuk yapmamalısın..

isstemediğin sürece yapma.. evet olunca annelik duygulrı geliyor boşuna yaşamışım bunca sene diyorsun ama isteyerek olmalı bu.. kimseyi dinleme .birinciyi yapsan ikinciyi sorarlar.bitmez yani insanların talepleri.

Şu an istememekler hiç istememek aynı değil ki. Çevremizdeki tehditçi parmak sallayan ablalar burda da var. 'Bak öle deme sonra hiç olmaz ararsın haaa. '

Rabbim çift olarak istediğimiz zamanda hayırlı bebişler nasip etsin hepimize

Reactions: GCA
Ay bu konu sahibi üvey kaynanası başına musallat olan mı
Yakında üvey kaynanacık yapar bi bebiş belki ona yoğunlaşır insanlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…