• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Toplumun çocuk baskısına direnmekte zorlanıyorum

Benim 2 arkadaşın zor oldu mesela

Örnekleminiz de çok genişmiş maşallah. Onların olmayacağı vardır da denk gelmiştir. Dediğiniz gibi bir şey yok. Gebe kalamamak için o kadar olumsuz etken var ki günümüzde, korunmaya sıra gelmez. Dediğiniz gibi olsaydı çocuklarının arasında çok yaş farkı olan insanların da çocuğu olmazdı.

Örnekleminiz de çok genişmiş maşallah. Onların olmayacağı vardır da denk gelmiştir. Dediğiniz gibi bir şey yok. Gebe kalamamak için o kadar olumsuz etken var ki günümüzde, korunmaya sıra gelmez. Dediğiniz gibi olsaydı çocuklarının arasında çok yaş farkı olan insanların da çocuğu olmazdı.
Yalnız ben 2. 3. için bir şey demedim farkındaysanız baştan korununca vücut tembelliğe alışıyormuş

Yalnız ben 2. 3. için bir şey demedim farkındaysanız baştan korununca vücut tembelliğe alışıyormuş

Aynı şey. Sizin dediğiniz gibi olsa o zaman adet görmeye başladığımızda hemen evlenmemiz gerekir. Ortalama adet yaşı 12 desek en erken ortalama 22-23te evleniyor hatta çoğu insan daha geç. Vücut 10 senede tembelliğe alışmıyor da 2-3 senede mi alışıyor?

Aynı şey. Sizin dediğiniz gibi olsa o zaman adet görmeye başladığımızda hemen evlenmemiz gerekir. Ortalama adet yaşı 12 desek en erken ortalama 22-23te evleniyor hatta çoğu insan daha geç. Vücut 10 senede tembelliğe alışmıyor da 2-3 senede mi alışıyor?
12 den sonra olgunlaşma dönemi olmuyor mu onu bunu bilmem teyzeler 40-50 sene yaşamış görmüş geçirmişler çoğu dedikleri şeyler çıkıyor

Konu sahibi kesinlikle kulaklarınızı tıkayın. Umursamayın. Herkese tek tek cevap vermekle yetişemezsiniz. Bizim toplumumuzda ilk defa gördüğünüz bir insan bile kendinde bu konuyla ilgili fikir belirtme hakkını buluyor. Keşke çocuk yapıp da kenara koyulacak bir şey olsaydı o zaman herkes 10 tane yapardı.

Kaldı ki çocuğunuz olmuyor da olabilir. Ama insanlar o kadar düşüncesiz ki karşılarındaki insanın günü o soru yüzünden mahvolacak belki haberleri yok.

Ben de 2 yıllık evliyim ve çocuk düşünmüyorum henüz. Üstelik eşim çocuklara aşık olduğu için eşimle de mücadele ediyorum. Ama çocuğa en çok ben bakacaksam, en çok ben fedakarlık yapacaksam benim kararım önemli.

Sorun bakalım çocuk yap diye hariçten gazel okuyanların kaçı çocuğunuz varken herhangi bir sorunda yardıma koşacaklar.

Benim 2 arkadaşın zor oldu mesela
(Şaka)
Açıklamalarınız bilimsel, ben ikna oldum. Yıllarca korunup (30 yaş üstü olup) çocuk kararı aldıktan sonra üç beş ay içinde hamile kalıp doğum yapan arkadaşlarımın çocuklarıyla konuşacağım. Çocuklar dış güçlerin oyunu olduklarını bilsinler. Yüksek ihtimal agu bugu diye cevap verecekler ama olsun. Bilimsel otorite olan iki arkadaşınıza teşekkür ediyorum.

Sen şaka san o teyzeler gibi 40-50 sene yaşayıp tecrübe sahibi olunca anlarsın

Benim söylediğimle bu ne alaka sen benim ne demek istediğimi anlamadın mı ben mi anlatamadım acaba

Korunma yöntemi ile çoçuk zor olur diyen sen degilmiydin?
Diyorum ki böyle birsey yok. Bilimsel birsey degil. Hürafe. Kadinlari kulukça makinesi olarak kullanilmasi için bir yöntem.

Ki sadece hap ile degil, kondom ilede korunuyor. Insanlara ne, bir çiftin korunup, korunmadigi? Hadi diyelim hürafe degil, gerçek, onlar kim ki insanlarin seks hayatini sorguluyorlar? Insanin korunma yöntemini sorguluyorlar?

Evlenmeden önce seks tüh kaka oluyor, evlenmeden sonra millet bir çiftin korundugunu sorgulamaya cürret gösteriyor!

Sen şaka san o teyzeler gibi 40-50 sene yaşayıp tecrübe sahibi olunca anlarsın

Bilimsellik önemli degil diyorsun, uzun yasamak önemli. Anladik!

Kondoma ne diyorsun ayrica? Onaylandimi senin tarafinca?

Hiçmi mantik süzgeçin yok? Hadi diyelim dedigin dogru (ki kesinlikle degil). 1inci çoçuktan sonra 5 yil çoçuk yapmazsan, yine vücüd tembellesiyormu? Yoksa bir çoçuk ömür boyu vücüdü koruyormu bu tembellikten?

Milyonlarca kadinin yillarca hap kullanmasi, ve sonra bebegi olmasini nasil açikliyorsun?

Yani gerçekten bu kadar yanlis bilgileri burda paylasmak yasaklanmali. Zaten ülkede cinsel egitim sifir, korunma yöntemleri üzerine bilgi sifir. Bide senin gibi hürafeleri gerçek gibi gösterme illegal olmali gerçekten.

Baştan korununca dedim vücut tembelliğe alışıyormuş sonra zor oluyormuş karışsınlar demedim belki o amaçla söylüyorlardır dedim sonuçta 40-50 yaşlarında insanlar bir şeyler duymuşlardır görmüşlerdir o yaşa kadar boş geleceklerini sanmıyorum

Hiçmi mantik süzgeçin yok? Hadi diyelim dedigin dogru (ki kesinlikle degil). 1inci çoçuktan sonra 5 yil çoçuk yapmazsan, yine vücüd tembellesiyormu? Yoksa bir çoçuk ömür boyu vücüdü koruyormu bu tembellikten?

Bu fikrimi belirttiğimde beni payladı 😂 Aaa okumuyor musunuz cık cık cık. 2. Ve 3. Çocuk için bir şey dememiş farkındaysam 😂

Baştan korununca dedim vücut tembelliğe alışıyormuş sonra zor oluyormuş karışsınlar demedim belki o amaçla söylüyorlardır dedim sonuçta 40-50 yaşlarında insanlar bir şeyler duymuşlardır görmüşlerdir o yaşa kadar boş geleceklerini sanmıyorum
Bizim ülkemizde 60 yaşına kadar bommmboşşş kafayla gelen o kadar insan var ki inanamazsın.

Merhaba kızlar . Bir yıl bir aylık evliyim. Evliliğimde 2 yıl bitmeden çocuk düşünmüyorum. Daha doğrusu düşünemiyorum. Ben çocukları çok severim çocuk sahibi olmak benim için mükemmel bir olay. Ama gerek maddi sıkıntılar, borçlar gerekse eşimin çocukları çok sevmeyişi ve baba olmaya hazır olmayışı yüzünden şartların olgunlaşmasını beklemek zorundayım.

Ben zaten kendi içsel isteğimle zor baş ediyorum.
Bir sene kaldı, hem bak rahatsın uyuyorsun geziyorsun tadını çıkar, bir daha hayatın bu kadar rahat olmayacak, son bir senen, diye kendime gaz veriyorum

Ama gerek benim ailem gerekse eşimin ailesi direkt baskı yapmasa da imalarıyla canımı çok sıkıyorlar .

Hatta babaannem bunların çocukları olmuyor galiba demiş anneme..

Kaynım bile kayınvalideme abimler niye bir çocuk yapmıyorlar demiş.

Eşimin babannesi 90 yaşında kadın bile benim adet günlerimi takip etmeye çalışıyor. hiç kafa yok sende bir çocuk yapıp da kenara koymadın bile dedi bir seferinde şaka yollu.

Geçen annem benden bir sene önce evlenen arkadaşım için Aslı da ikinciyi düşünüyormuş. düşünür tabi evde oturuyor koca zengin para var pul var dedi.

Öyle üzüldüm ki. biz de ev aldık tadilat yaptık onların borcu içindeyiz . Şimdi çocuğum olsa bile her şey içimde kalacak. her şeyin ucuzuna kaçmak zorunda kalıcam mecbur bir sene daha beklicem

Aynı yollardan geçen var mı ne yapmalıyım çok etkileniyorum insanlardan. Sizler 2-3 yıl çocuk yapmayanlar hakkında ne düşünüyorsunuz sanki bir yıl bana 10 yıl gibi geliyor geçmeyecek gibi. mesela hemen kısır muamelesi görmek zorundamıyım psikolojim bozuldu. Normal mi bu yaşananlar biz mi anormaliz
Biliyormusun yazilanlari hic okumadan sade senin yazdgni okuyup cevap veriyorum 1 yil ne ki dha su gbi yesyeni evlilik canim keyfine bak milletw bakma ... kmse sana yardima gelmeyecek bi kap yemek getirmeyecek bebegn aglarken alip biri pispislamayacak... 3 bucuk sene sonra istedk biz bebegi sukur Rabbim aratmadi oda guzel bi duygu ama hic pisman olmadm daha once olsaydi demedim hersey vaktnde guzel bizde ev kredi borcumuz vardi ki hala dha var az biraz calisip durumu rahatlatalim diye dusundum bende calisiyordm bebek olsa cikacaktm falan diye ... bana hatta hc unutmam birisi bukdr zaman korunuyprsun istedgn zaman hamile kalamazssin bile demisti pehh😁😁 herkes konusuyor evet biri bisey dedgnde uzuluyordum bende ama uzulmeye gerek yokmus

Merhaba kızlar . Bir yıl bir aylık evliyim. Evliliğimde 2 yıl bitmeden çocuk düşünmüyorum. Daha doğrusu düşünemiyorum. Ben çocukları çok severim çocuk sahibi olmak benim için mükemmel bir olay. Ama gerek maddi sıkıntılar, borçlar gerekse eşimin çocukları çok sevmeyişi ve baba olmaya hazır olmayışı yüzünden şartların olgunlaşmasını beklemek zorundayım.

Ben zaten kendi içsel isteğimle zor baş ediyorum.
Bir sene kaldı, hem bak rahatsın uyuyorsun geziyorsun tadını çıkar, bir daha hayatın bu kadar rahat olmayacak, son bir senen, diye kendime gaz veriyorum

Ama gerek benim ailem gerekse eşimin ailesi direkt baskı yapmasa da imalarıyla canımı çok sıkıyorlar .

Hatta babaannem bunların çocukları olmuyor galiba demiş anneme..

Kaynım bile kayınvalideme abimler niye bir çocuk yapmıyorlar demiş.

Eşimin babannesi 90 yaşında kadın bile benim adet günlerimi takip etmeye çalışıyor. hiç kafa yok sende bir çocuk yapıp da kenara koymadın bile dedi bir seferinde şaka yollu.

Geçen annem benden bir sene önce evlenen arkadaşım için Aslı da ikinciyi düşünüyormuş. düşünür tabi evde oturuyor koca zengin para var pul var dedi.

Öyle üzüldüm ki. biz de ev aldık tadilat yaptık onların borcu içindeyiz . Şimdi çocuğum olsa bile her şey içimde kalacak. her şeyin ucuzuna kaçmak zorunda kalıcam mecbur bir sene daha beklicem

Aynı yollardan geçen var mı ne yapmalıyım çok etkileniyorum insanlardan. Sizler 2-3 yıl çocuk yapmayanlar hakkında ne düşünüyorsunuz sanki bir yıl bana 10 yıl gibi geliyor geçmeyecek gibi. mesela hemen kısır muamelesi görmek zorundamıyım psikolojim bozuldu. Normal mi bu yaşananlar biz mi anormaliz

Kendileri bakacakmis gibi boylesine onemli bir konuya kendilerini muhattap gormeleri çok can sıkıcı. Bizdede ilk 1 sene baski coktu.
Tabi biz 3.aydan sonra baslamistik calismalara. Olmadi 5 sene olmadi. Bu surecte eltim hamile kaldi. Bu seferde gereksiz kisiler eltin bile hamile kaldi sen kalamadin dediler. Tabi bu surecte benim ailem akrabalarim ve esimin aile ve akrabalari susmuş. Komsular konusuyordu.
En son cok bebek sevmek istiyorsaniz kendiniz yapin da biz sevelim diye susturmaya calismis yine de susturamamistim. Yani velhasil onlar heppp konusacaklar.!
2 sene yapmayacaginizi kesin bir dille soyleyin.

Aksine evlenildiği gibi çocuk yapmayı çok yanlış buluyorum. Uzağa gitmeye gerek yok bu forum boşanmak isteyen 4 yıllık evliyim 3 yaşında çocuğum var 2 çocuğum 1 yaşında konularıyla dolu. İnsanlar birinciyle yetinmiyor çünkü başlıyorlar ikinci ne zaman diye didiklemeye.Mazallah çocuk tek kalmasın kardeşi olsun.
İnsanlara göre yaşamayın hayatınızı karar sizin hayat sizin. Çocuk yap diye size akıl verenler anca haftada bir çocuğu sevmeye gelir. Bütün sorumluluk sizde çocuk çok ağır bir sorumluluktur. Oyuncak bebek değil bu. Maddi açıdan hazır olunmalı her şeyden önce bebek bezi, maması bile dünya para olmuş. Bunun manevi boyutu var üstüne hiçbir evliliğin bir yılda oturacağını düşünmüyorum elbette istisnalar mevcut olabilir ama bir anda aynı evde yaşamaya başlayan iki insanın sorun yaşaması, düzen oturtamaması çok normal. Genelde ilk yıl alışma süreciyle geçer.
Kimsenin lafını umursamayın ağzı olan konuşuyor. Başlık bile toplumun çocuk baskısına direnmekte zorlanıyorum. Kulak tıkarsanız hiç zorlanmazsınız. Direnmeyip ne yapacaksınız ayrıca sırf istiyorlar diye çocuk doğurmak doğru mu?

O ayni kadinlara sorsan, kadinin suçudur eger oglan doguramiyorsa, yada düsük yapiyorsa. X Y kromosomlardan habersizler. Kan pihtilasmadan habersizler. Burda bu gözler ne okudu, o 40-50 yildir yasayan teyzelerin yaptiklari konusunda. Cocuga bal veren, abur cubur verenler var. Halen tuzlamaya çalisanlar var.

Yani gerçekten yasli, cahil teyzelerin lafina inanipta, bilimsel makalelerini inanmiyormusun?

Tekrar, milyonlarca insanlarin haptan sonra dogurmalarini nasil açikliyorsun? Hapin içinde zaten kadin vücüdunda var olan hormonlari barindiriyor.

Ki hadi hap degil, tekrar soruyorum, kondom ile korunuyorlar, budami kadin vucudunu tembellestiriyor?

Yani yil olmus 2020 neredeyse ve ben neyi tartisiyorum burda. Cok içten isterim senin troll olmani, bizim ile dalga geçmeni, yoksa gerçekten içler acisi.

Çocuk yap kenarı koy? Çeyrek altın mı bu yapıp yapıp kenarda biriktirelim yumurtamız değer kaybetmesin:KK70:Yatırım tavsiyesinin böylesi ay çok güldüm:KK70:

Duymazdan gelin, boşverin. Kendilerine dedikodu çıksın diye doğurun istiyorlar başka bir şey değil.

O teyzelerle o korunmadan yapılan çocuklar tiktok hesapları açmış yargı dağıtıyorlar

Back
X