• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Toplumun çocuk baskısına direnmekte zorlanıyorum

bizim milletimiz bayiliyor insanlarin ne zaman cocuk yapacaklarina karar vermeye
bu soylemler cocuk olsada bitmeyecek 1.dogacak 2.yide yap hen pesine ara verme beraber buyusunler diyecekler
2.yaparsan aman bukadar yeter daha yapmayin hayat cok pahali diyecekler
3.yu yapsan biraz maddi sıkışıklık yaşasan pirt pirt doguracagina korunsaymis caaanim oda diyecekler
tek cocukla kaldin diyelim bir cocuk hic cocuk
aa olurmu oyle kardeşsiz hiç tek basina ne yapacaklar havada ucacak oyüzden soylenenlere he he tabi de geç kulagini tika en dogru zamani sen kendin belirlersin zaten stres olmaya gerek yok

Bence bu durumda insanların hem maddi hem de manevi olarak hazır olması çok önemli. Artık her şey çok pahalı ve hayat çok zor. Çoçuğun hiçbir şeyden eksik kalmaması ve iyi bir eğitim alması için maalesef maddi durum çok önemli. Psikolojik olarak bu süreç içinde hem anne hem de baba çok yıpratıcı ve çok zor. Bir kere ilişki çok değişiyor. Bunlara hazır olmadan birileri diyor diye çocuk sahibi olmak hiç doğru bir karar olmaz.

• Muhteşem
Reactions: 000
Kaynınız cok ustune vazifeymıs gıbı cocugunuzun olmamasını dert edip anasına yetıstırmıs, anası da yememis ıcmemıs size yetıstırmıs.. Tipleri kes.

Hayat sızın, ıstedıgınız zaman yaparsınız cocugu olur olmaz orası da allahın bılecegı is.
Laf tasiyan kaynana, Naciye teyze kılıklı kayın, aslı zengine gıttı yapar tabi diyen beles konusan anne.
Bunları lutfen dert etmeyin

• Beğen
Reactions: 000
Canim işine karışmak istemem ama bende senin gibiydim sonradan çok zor oldu bence düşün herşey dört dörtlük olmak zorunda değil bu işler bizim istediğimiz zaman olmuyor Allah ne zaman nasip ederse o zmn oluyor ve olmayınca çok yıpranıyosun ister istemez etkileniyorsun

Sanki herkes cocuk sahibi olmak zorunda..

Biz 3 kardesiz en buyukleri benim. Biri 3 senedir evli oburu 7.
Ikiside cocuksuz ama etraf ayni size davranilan gibi. Kendi annem bile

Susmalari icin ne yapmak gerek bilmiyorum.

Hazır hissetmek daha onmeli bedenen ruhen ben çocuk istiyor muyum sorusuna evet cevabı verdiğinde yaparsın..ben ilk sene istemedim hazır değildim sonra ister oldum 4 yıl sonra hamile kalabildim yıprandım mi evet hemde çok ilk sene istememek benim elimdeydi sonraki 4 sene istesemde olmadı..Hayırlısini dilemek lazım

Çocuk olunca bir öğününü bu ınsanlar karsılamayacak ayrıca bakımı da cabası. Kıö ne derse desın sartların olgunlasmasını bekleyın. Isteyerek bebek yapın😋

Merhaba kızlar . Bir yıl bir aylık evliyim. Evliliğimde 2 yıl bitmeden çocuk düşünmüyorum. Daha doğrusu düşünemiyorum. Ben çocukları çok severim çocuk sahibi olmak benim için mükemmel bir olay. Ama gerek maddi sıkıntılar, borçlar gerekse eşimin çocukları çok sevmeyişi ve baba olmaya hazır olmayışı yüzünden şartların olgunlaşmasını beklemek zorundayım.

Ben zaten kendi içsel isteğimle zor baş ediyorum.
Bir sene kaldı, hem bak rahatsın uyuyorsun geziyorsun tadını çıkar, bir daha hayatın bu kadar rahat olmayacak, son bir senen, diye kendime gaz veriyorum

Ama gerek benim ailem gerekse eşimin ailesi direkt baskı yapmasa da imalarıyla canımı çok sıkıyorlar .

Hatta babaannem bunların çocukları olmuyor galiba demiş anneme..

Kaynım bile kayınvalideme abimler niye bir çocuk yapmıyorlar demiş.

Eşimin babannesi 90 yaşında kadın bile benim adet günlerimi takip etmeye çalışıyor. hiç kafa yok sende bir çocuk yapıp da kenara koymadın bile dedi bir seferinde şaka yollu.

Geçen annem benden bir sene önce evlenen arkadaşım için Aslı da ikinciyi düşünüyormuş. düşünür tabi evde oturuyor koca zengin para var pul var dedi.

Öyle üzüldüm ki. biz de ev aldık tadilat yaptık onların borcu içindeyiz . Şimdi çocuğum olsa bile her şey içimde kalacak. her şeyin ucuzuna kaçmak zorunda kalıcam mecbur bir sene daha beklicem

Aynı yollardan geçen var mı ne yapmalıyım çok etkileniyorum insanlardan. Sizler 2-3 yıl çocuk yapmayanlar hakkında ne düşünüyorsunuz sanki bir yıl bana 10 yıl gibi geliyor geçmeyecek gibi. mesela hemen kısır muamelesi görmek zorundamıyım psikolojim bozuldu. Normal mi bu yaşananlar biz mi anormaliz
Deniypruz olmuyor de tatlım😂
Biz 8 sene istemedik.
Sonra tüp bebekçiler çıktı,
Dedim gerek yok sağlıklıyoz vakti gelince olur.
Beni çok darlayana diyordum ki, belki de olmuyor?
Belki de herseyi denedik ve olmadı ?
Belki de böyle konuşarak beni üzüyorsun?
Bize insanlar sormaktan vazgecmişti artık 😂 9. Yılda gebe olduğumu öğrenip , aaaa biz sizin olmuyo sanıyoduk diyen var yüzüme😂😂

2 buçuk senelik evliyim. Çocuk mocuk yok. Yapmıyorum. Ama millet beni sokakta kıstırsa kaptığı gibi doktora yetiştirecek.

Her yerde sorular, imalar,baskilar zorlamalar...

Benim sizden farkım çocuk istemiyor oluşum.

Yaşım 31 . Insanlar o kadar üstüme geliyorki... kimseyi görmek istemiorum

insanlar dedikodu seviyor, alternatif dedikodu yoksa ellerindekine sarıyorlar çünkü eğer başkası hakkında konuşmazlarsa kendi haklarında konuşulur. Sen kafana taktığın için üstüne çok gelmişler, takmaya devam ettikçe de üstüne gelecekler. Önemli olan senin düşüncen, istememişsin ve yapmamışsın, bakacak olan sensin, zorda kalınca o insanlar sana yardım etmezler. Zamanı gelince istersin ve denersin. O zaman gelinceye kadar rahat davranıp insanların ağzını kapaman gerekiyor. Senin seks hayatınla bu kadar ilgilenmeleri çok itici. Doğum sonrası seks hayatın eskisi gibi hiç olmayacak(öyle diyorlar). insanların düşüncelerine değil kendine odaklan. Uykusuzluk, maddi yetersizlik, eşinle ilişkinizin farklı bir boyuta geçmesi, iş hayatına ara vermen... the letdown ve working mums dizilerini izlemeni tavsiye ederim.

Başta korununca isteyince geç olabiliyormuş hatta hiç olmayabiliyormuş onun için yap diyorlardır

Yok yalniz degilsin 4 yıllık evliyiz denemedik hazir degiliz 32 yaşındayım biyolijik olarak tedirgin olsam da sartlar yeterli degil

Başta korununca isteyince geç olabiliyormuş hatta hiç olmayabiliyormuş onun için yap diyorlardır

Lütfen bilimsellikten uzak, yanlis bilgileri paylasmayin!
Hap dogurganligi etkilemez.
Igne dogruganligi etkilemez
Spiral dogurganligi etkilemez.

..

Ve ayirten kondom denilen sey var. Kimse, kimsenin seks hayatini, korunma yönetimini sorgulamaya hakki yok!
Bu konuda seksuolog Rayka Kumru çok güzel açiklamalarda bulundu

Merhaba kızlar . Bir yıl bir aylık evliyim. Evliliğimde 2 yıl bitmeden çocuk düşünmüyorum. Daha doğrusu düşünemiyorum. Ben çocukları çok severim çocuk sahibi olmak benim için mükemmel bir olay. Ama gerek maddi sıkıntılar, borçlar gerekse eşimin çocukları çok sevmeyişi ve baba olmaya hazır olmayışı yüzünden şartların olgunlaşmasını beklemek zorundayım.

Ben zaten kendi içsel isteğimle zor baş ediyorum.
Bir sene kaldı, hem bak rahatsın uyuyorsun geziyorsun tadını çıkar, bir daha hayatın bu kadar rahat olmayacak, son bir senen, diye kendime gaz veriyorum

Ama gerek benim ailem gerekse eşimin ailesi direkt baskı yapmasa da imalarıyla canımı çok sıkıyorlar .

Hatta babaannem bunların çocukları olmuyor galiba demiş anneme..

Kaynım bile kayınvalideme abimler niye bir çocuk yapmıyorlar demiş.

Eşimin babannesi 90 yaşında kadın bile benim adet günlerimi takip etmeye çalışıyor. hiç kafa yok sende bir çocuk yapıp da kenara koymadın bile dedi bir seferinde şaka yollu.

Geçen annem benden bir sene önce evlenen arkadaşım için Aslı da ikinciyi düşünüyormuş. düşünür tabi evde oturuyor koca zengin para var pul var dedi.

Öyle üzüldüm ki. biz de ev aldık tadilat yaptık onların borcu içindeyiz . Şimdi çocuğum olsa bile her şey içimde kalacak. her şeyin ucuzuna kaçmak zorunda kalıcam mecbur bir sene daha beklicem

Aynı yollardan geçen var mı ne yapmalıyım çok etkileniyorum insanlardan. Sizler 2-3 yıl çocuk yapmayanlar hakkında ne düşünüyorsunuz sanki bir yıl bana 10 yıl gibi geliyor geçmeyecek gibi. mesela hemen kısır muamelesi görmek zorundamıyım psikolojim bozuldu. Normal mi bu yaşananlar biz mi anormaliz

Ben 6.5 sene yapmadım
Çocuğumun olmadığını düşünen de olmuştur belki ama ne zaman kv çocuk dese eşim ondan önce daha erken düşünmüyoruz dedi ağzını kapattı.
Aslında bi kaç sene daha yapmasak olurmuş ama insana bi hormonal bişeyler geliyor, biliyorum o hissi.
Hayırlısıyla istediğiniz zaman olsun

Öyle meraklılar ki insanların özeline, yatak odasına...Diyecek şey çok fazla da banlanmak istemiyorum.Kimse kimsenin hayatına karışamaz şunu herkes bir anlasa çağ atlayacağız ama değişen bir şey yok.

Lütfen bilimsellikten uzak, yanlis bilgileri paylasmayin!
Hap dogurganligi etkilemez.
Igne dogruganligi etkilemez
Spiral dogurganligi etkilemez.

..

Ve ayirten kondom denilen sey var. Kimse, kimsenin seks hayatini, korunma yönetimini sorgulamaya hakki yok!
Bu konuda seksuolog Rayka Kumru çok güzel açiklamalarda bulundu

Benim söylediğimle bu ne alaka sen benim ne demek istediğimi anlamadın mı ben mi anlatamadım acaba

Bende 1 sene 3 olcak benimde çocuğum olmuyor insanları duyma huzuruna bak insanların lafına baksak yandık

Back
X