• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Toplama İşlemi Sonrası OHSS Olanlar

Bize yapılan testlerde düşüğe sebebiyet verecek bir şey bulamıyorlar. Sadece eşimin bir geninde transkolasyon çıktı ama bu düşüğe sebebiyet olmaz diyor doktorum. Ama sebepsiz düşüklerde de ngs yöntemi ile yapılan genetik tarama olumlu sonuç veriyormuş doktorumun önerisi bu oldu.
Dün itibari ile transfer hazırlıklrına başladık bu ayın 19-20 si gibi transferim olur İnşallah
Anladım inşallah transferinde sağlıkla olur ve tutar 🙏🏻

Canım çok geçmiş olsun. Üzüldüm, hemşireler seni uyarmadı mi bu konuda. Dikkat etmen gereken konular söylemediler mi. Benimde 17 yumurta toplandı. Yumurtaları dondurduk. Ohss olcam diye çok zor zamanlar geçirdim. Bana ayrı bir diyet verdiler. Günde 6 tane yumurta yemem gerekiyordu. Ve 4 sise powerade enerji içeceği içmem gerektiğini söylediler. Şu sadece 2 bardak. Ilaç olarak da monodoks antibiyotik ve dostinex kullandım. 5 gün cetrotide igne kullandım. O günler çok zor geçti benim için. Ama çok şükür bir şey olmadi. Adet olayım bir an once diye çok dua ettim. Allah tan opudan sonraki 5. Gün adet oldum. Şu an nasilsin durumun nasıl
Canım merhaba, yarın opu günüm. Ohss riskim cok fazla simdiden deli gibi sistim. Günde 4 tane enerji içeeceği ve 6 yumurtadan bahsetmişsin bu diyeti kaç gün boyunca sürdüreceği?. Bir de su içiminin kısıtlaması ne zaman oldu. Yani ben opudan çıktıktan sonra nasıl besleneyim
Bana biraz akıl verir misin kuzum ya. Senin mesajını okumustum aylar önce bugun gittim enerji içeceği aldım 4kutu günde 4 kutu olduğunu yeni farkettim 😊

Merhaba, pko olmama rağmen 29 yumurtam toplandı, yumurta toplama anından itibaren doktorum ohhs riskim olduğu için suyu tamamen yasakladı, ayran, çay ve soda içmemi söyledi. Şu an test sonucum pozitif ve keseyi görmeyi bekliyorum, bu ana kadar da çok şükür ohss olmadım, ancak kalp atışına kadar hala su içmem yasak, ben ohss olmamamı öncelikle Allah’ın takdiri sonrasında da hiç su içmeme bağlıyorum, faydası olması adına paylaşmak istedim🌿

Merhaba, pko olmama rağmen 29 yumurtam toplandı, yumurta toplama anından itibaren doktorum ohhs riskim olduğu için suyu tamamen yasakladı, ayran, çay ve soda içmemi söyledi. Şu an test sonucum pozitif ve keseyi görmeyi bekliyorum, bu ana kadar da çok şükür ohss olmadım, ancak kalp atışına kadar hala su içmem yasak, ben ohss olmamamı öncelikle Allah’ın takdiri sonrasında da hiç su içmeme bağlıyorum, faydası olması adına paylaşmak istedim🌿
Pko değilim, yanlış yazmışım🤗

Bende de pko var cuma günü opu oldum 21 yumurta toplandı, ama doktorum özel bir diyet vermedi suyu yasaklmadı tam tersi 2 litre su içtim günde şükür ohss falan olmadım hatta ağrım sızım bile olmadı

Merhabalar 15 dk sonra ben de opuya giriyorum ve heyecanlıyım ohss riskim cok fazla o yüzden bu mesajınız çok iyi gel uygulayacağım sağolun 🙏🏻

Canım merhaba, yarın opu günüm. Ohss riskim cok fazla simdiden deli gibi sistim. Günde 4 tane enerji içeeceği ve 6 yumurtadan bahsetmişsin bu diyeti kaç gün boyunca sürdüreceği?. Bir de su içiminin kısıtlaması ne zaman oldu. Yani ben opudan çıktıktan sonra nasıl besleneyim
Bana biraz akıl verir misin kuzum ya. Senin mesajını okumustum aylar önce bugun gittim enerji içeceği aldım 4kutu günde 4 kutu olduğunu yeni farkettim 😊
Merhaba. Inşallah en rahat şekilde atlatırsın opuyu. Kaç yumurta toplandığına bağlı aslında ohss durumu bi de e2 degerin çok mu yüksek. Aslında her koşulda dikkat edilmesi gereken bi durum ohss. Ben o diyeti adet olana kadar surdurdum ama hemşireler bir kaç gün daha devam et dediler. Zaten adet olunca hafiflediğini rahatladığını hissediyorsun. Su da vücut ödem toplamasın diye günde sadece 2 bardak ilaçlarla birlikte içmiştim. Ilaç saatlerine dikkat etmeni tavsiye ederim. Bana verilen ilaçlar antibiyotik falandı bi de sanirim ohss riskini düşürsün diye dostinex vermişlerdi

Bir de ohss sonrası çikolata falan da yeme demişlerdi bana onlara da özellikle dikkat ettim

Bir de ohss sonrası çikolata falan da yeme demişlerdi bana onlara da özellikle dikkat ettim
Cok tesekkur ederm simdi çıktım kendime geldim adet gibi ağrım var
Dostinex ve cetrotide vurulacağım. Diyet hakkında uyarı yapmadılar fakat ben siizn dediklerinizi uygulayacağım. Zaten taze transfer yapılmayacak 15 yumurta toplanmıs. 2 gün sonra kontrol olacağım tahlil vs yapılacak bakalım

Merhaba, M Mucize02 nin bahsettiği sporcu içeceği, normal enerji içeceği almadınız değil mi? ☺️

Biz M Mucize02 ile aynı yerde tedavi gördüğümüz ve benzer probleme sahip olduğumuz için benzer bi tedavi aldık ancak herkese aynı tedaviyi vermediler. Siz yine doktorunuz ne dediyse onu yapın bence.
Doktorum herhangi bir öneride bulunmadı. Enerji içeceğini sordum yumurta durumunu felan nasıl istersen şart değil dedi. Bence bir sakıncası olcağnı düşünmüyorum. Protein ağrlıklı beslenmek olağan bir durum zaten . Vucudumun tepkisne göre ayarlarım ben onu teşekkürler :)

Back