• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Toplama İşlemi Sonrası OHSS Olanlar

Benimde ilk denemem çok heyecanlıyım o yüzden. Özellikle ilk 5 gün hep telefon elinde embriyoloğun aramasını bekliyordum. 5. Güne kadar her şey olabiliyor mesela bizim embriyolarımız 3. Güne de fire vermeden devam etti ama 5. Günde 2 tanesinin gelişimi yeterli olmamış
Gerçekten öyle aklımdan çıkaramıyorum

Embriyo koçu mu 😱 ilk defa böyle bir şey duydum tam olarak ne yapıyorki?
Tüp bebek koçu biraz yaşam koçu gibi ama tüp bebek üzerine, embriyolarinizi yorumluyor, size doğurganlık üzerine yönlendirmeler yapıyor. Almanız gereken besinler , ne yemeniz gerekiyor, hangi vitamin doğurganlığı etkiliyor vs vs... Doktorunuzun uyguladığı tedaviye asla laf etmiyor, destek olarak tüp bebek koçluğu sağlıyor. Bilmediğiniz embriyo konularıyla ilgili bilgi veriyor. Mesela imsi, mikroçip yöntemleriyle ilgili konuşmuştuk kendisiyle.Bizler çok şey okuyup tedirgin oluyoruz mesela, bu konu onun mesleği olduğu için sizi cevaplarıyla rahatlatıyor ya da yönlendiriyor.

Tüp bebek koçu biraz yaşam koçu gibi ama tüp bebek üzerine, embriyolarinizi yorumluyor, size doğurganlık üzerine yönlendirmeler yapıyor. Almanız gereken besinler , ne yemeniz gerekiyor, hangi vitamin doğurganlığı etkiliyor vs vs... Doktorunuzun uyguladığı tedaviye asla laf etmiyor, destek olarak tüp bebek koçluğu sağlıyor. Bilmediğiniz embriyo konularıyla ilgili bilgi veriyor. Mesela imsi, mikroçip yöntemleriyle ilgili konuşmuştuk kendisiyle.Bizler çok şey okuyup tedirgin oluyoruz mesela, bu konu onun mesleği olduğu için sizi cevaplarıyla rahatlatıyor ya da yönlendiriyor.
Böyle bir hizmet verildiğini bilmiyordum dün baya araştırdım çok faydalı şeyler paylaşmış. Bilgilendirdiğiniz için sağolun ☺️

Vücut şu toplamasın diye enerji içeceği verdiler bana. Bir de her gün idrar çıkış miktarını bildiriyordum hemsirelere. Göbek çevremi ölçüp not ediyordum. Şunu da sorayim sana catlatma iğnesi olarak ovitrelle mi kullandird
Vücut şu toplamasın diye enerji içeceği verdiler bana. Bir de her gün idrar çıkış miktarını bildiriyordum hemsirelere. Göbek çevremi ölçüp not ediyordum. Şunu da sorayim sana catlatma iğnesi olarak ovitrelle mi kullandirdilar.

Merhaba, Eskişehir Acıbadem’de mi tedavi görüyorsunuz?

Benim 9 yumurtam toplandı içlerinden 7 si döllenmeye uygunmuş 7si de döllendi. 5. güne 5 adet yumurtam geldi onlarda genetik incelemeye gitti sonuç bekliyoruz şimdi.
mrb bişey sorcaktım size embriyolar neden genetik incelemeye gitti sormamdaki amaç benimde çok fazla düşüklerim var ve bugün tüp bebek için iğneye başladık..ben devlette başladım suan ama genetik taramaya gerek yok diyolar :( siz özeldemi yaptırıyosunuz

ya bu bir nevi pskoloik destek aslında.. benimde cok ihtiyacım var... tşk ederim bende araştırıp yardım alıcam inş

mrb benim daha önceden ohss geçmişim var ..yumurtaların herbiri 90 mm 80 mm olmustu o dönem aşılama yapılmıstı..zaten sonuç negatifti.. şimdide tüp bebeğe başladık bugün iğne kullandım.. inş tekrar olmam ohss.. olursa neolur hiç bi fikrimde yok:110:

ya bu bir nevi pskoloik destek aslında.. benimde cok ihtiyacım var... tşk ederim bende araştırıp yardım alıcam inş
Embriyolog İdil Bozkurt diye hem YouTube da hem de instagramda bulabilirsiniz. Youtube videoları daha sade bir anlatıma sahip ama instagramdan mesaj atıyorum ben kendisine, daha öznel cevaplar veriyordu.spermiyogram sonuçlarıma kadar yorumlatmistim. Ben devlet hastanesinde tedavi gördüğüm için bir tek embriyomun labaratuvardaki raporunu temin edememiştim. Onu da yorumlamasını cok isterdim... Dogurganlikta yoga konusu çok ilgimi çekmişti ama yoga filan yapamıyorum ben kendimi veremiyorum o stresten kurtulmamız lazım ki vücut iyilikle gelişsin temasını kavradım ama ben yapamıyorum 😅 onun yerine stresin verdiği negatifligi antioksidan tavsiyeleriyle vücudumdaki etkisini azaltmaya çalıştım. Mikrocip yontemi diye inliyordum ama hiç ileri hareketli sperm olmadığı için bize bu yöntemin uymayacagini yine ondan öğrenmiştim. Geçen pozitif haberimi verdim kendisine sevindi ama iyi gitmeyen hcg takibim ve ultrason takibim bitince durum degerlendirmesini konuşmak istediğim ilk kişi yine kendisi olacak. Hiç yüzyüze gelmeden ısındım kendisine. İşin içinde olan birinden destek alabilmek güzel oluyor

mrb bişey sorcaktım size embriyolar neden genetik incelemeye gitti sormamdaki amaç benimde çok fazla düşüklerim var ve bugün tüp bebek için iğneye başladık..ben devlette başladım suan ama genetik taramaya gerek yok diyolar :( siz özeldemi yaptırıyosunuz
Merhaba, ben doğal yollar ile hamile kaldım 3 defa. 2sinde boş gebelik 1inde ise kimyasal gebelik yaşadım. Sebepleri için bana ve eşimi çok test yapıldı ama hiçbir şey bulamadılar. Doktorumda artık daha fazla yıpranmamam için bu yöntemi tercih etti. En iyi yumurt en iyi spermi seçelim sonrasında en iyi kalitedeki embriyolara genetik test yaptıralım dedi. Zaten embriyo genetik araştırması yapışması gereken sebepler diye biraz araştırırsanız tekrarlayam düşüklerde yapılmasının şiddetli tavsiye edildiğini fark edersiniz size de acil şifalar diliyorum🌸

Evet ben de orda tedavi gördüm, rahim dinlendirme dönemindeyim. Yumurtalı powerade li menüyü gördüğüm an anladım :eğlence::eğlence:
Ah allah ım nasıl bir kötü dönemdi. Ağlıyordum artık yumurta görünce. Ordan olmanıza sevindim. Benim pazartesi transferim var. Sizin ne zaman. Hangi aşamadasınız

Ah allah ım nasıl bir kötü dönemdi. Ağlıyordum artık yumurta görünce. Ordan olmanıza sevindim. Benim pazartesi transferim var. Sizin ne zaman. Hangi aşamadasınız

Benim sanırım ekim başı gibi olacak transfer. İlk adetimi oldum, cyclo prognovanın 11. Günündeyim.
Yavaştan tekrar yumurta yemeye başladınız mı? Ben poğaçanın üzerine sürülmüş yumurtayı bile yiyemedim, umarım hamileyken yumurta ye demezler.

En azından size müdahale etmişler. Bana hemşireler daha çok şişerse karnın gel dediler, karnım şiş dedim, kanama olursa gel dediler falan... adet olunca biraz daha rahatladım sonra tatile çıktık denizde yüzmek de iyi geldi. 1 ay içinde limonlu naneli su içerek rahatladım. Ertesi adet döneminde rahimde 10mm kadar sıvı birikmesi vardı. Merak etme normal dedi doktorum. Dondurulmuş embriyo transferi sonrasında pozitif sonuç aldık. Hala karnım bazen şişiyor ama progestan yüzündendir muhtemelen. Limonlu naneli suya devaaaam 👍 Limonun bu dönemde vücuttan ödem attırıcı, enfeksiyon engelleyici, kan akışını sağlayıcı etkisi mükemmel.
Benim de Rahimde sıvı gördü doktor toplamadan sonra ancak benim muayene esnasında dalı canım yandı daha önce çok rahat muayene olurdum. Ohss sizde de böyle bir etki yaptı mı mesela 1 haftadır yumurtalıkalrım çok hassas dokunamıyorum bile 😞

Benim de Rahimde sıvı gördü doktor toplamadan sonra ancak benim muayene esnasında dalı canım yandı daha önce çok rahat muayene olurdum. Ohss sizde de böyle bir etki yaptı mı mesela 1 haftadır yumurtalıkalrım çok hassas dokunamıyorum bile 😞

o kadar işlem yapıldı normal ya. bende muayene yapılmadı o yüzden onu bilemiyorum ama ilk iki gün hareket ettikçe ağrım oldu. Doktorum da travmalardan sakın dedi.

Toplama işleminden 1ay sonra muayeneye girdiğim için o an bir şey hissetmedim. Ama toplama sonrası hassasiyet normal. Yumurtalıklar şişer, acır ama zamanla geçer.

Back