Birçok sebebi olabilir, pcos bunlardan biriymiş ama ben kendi tecrübemi paylaşacak olursam bende pcos yoktu. Bizim erkek nedenli infertiliteydi. Vücut değişikliklere tepki verebilir. Önceki tedaviden daha az doz hormon iğneleri kullanılması rağmen Amh'ımın 2 ile 3 arasında olmasıyla tedavi sırasında östrojen seviyem şiddetli bir artışa geçmişti. Hormon iğnesi kullanıyoruz sonuçta, vücut her şekilde tepki verebilir. İğnelerin amacı zaten fazla yumurta elde etmek, bazı kadınlar daha hassas oluyor, daha fazla etkileniyor ignelerden. Hcg içermeyen çatlatma iğnesi verdiler. Sonra yumurta toplamaya kendi doktorum izinli olduğu için bölüm başkanı girdi. Fazla yumurta olduğu için toplama sırasında rahimdeki kılcal damarlardan yırtılan olmuş, yumurta toplama sonrası karnımın şişmesinde o kanamanın da etkisi oldu bende tabi. Ama kimse korkmasın rahim kendini bir şekilde toparlıyor. Zaten antibiyotik kullanılıyor bir süre. Ertesi ay rahmindeki az da olsa sıvı birikmesine rağmen pozitif sonuç aldık biz. Arkadaşımın annesi emekli kadın doğum doktoru progesteron rahmini iyice toparlar dediler. Embriyo tutunması sonrası bu 2hafta çok karın ağrısı yaşadım. Progestan bağırsaklarımı etkiledi. Sağ bacağım kasiktan ayağa kadar ağrıyordu. Embriyo koçluğu yapan bir embriyolog var İstanbul'da yaşıyor kendisi ama sosyal medya üzerinden hizmet veriyor.Embriyolog İdil Bozkurt ismi. Babası kadın doğum uzmanı, eşi de onkoloji doktoru. Beslenme üzerine eğitimler almış. Zeytinyağında bekletilmiş kuru inciri sabahları yememi tavsiye etti, ağrı da zamanla geçer dedi. Kendisini tavsiye ederim sizlere de. Artık çok dert etmiyorum. Yediğimiz içtiğimiz şeylerin vücut sağlığımızdaki önemi büyük. Bol su, limon, taze nane rahatlatacaktır. Ananas gibi antioksidan özellikli meyveler tüketiyorum. Doğal beslenmeye dikkat edeceğiz. Ama ne yesem de vitaminlerin günlük referans değerini alabilmek zor. O yüzden Vitamin takviyesi de kullanıyorum. Benim ohss konusundaki size aktarabileceğim tecrübem bu şekilde...