- 18 Ekim 2016
- 35
- 24
- 3
Enfeksiyon bölümüne gidebilirsiniz vakit kaybetmeden ilacın Bi zararı yok bebeğe geçmesini engelliyorBende bu konudan muzdaribim cok korkuyorum doktor banada değerlerin sınırda çıkmış deyip tıpa sevk etti orda avidite istendi sonuçlar haftaya çarşamba belli olcak ama ben çok korkuyorum çocukken aşı olup olmadığımı geçirip gecirmediğimi bilmiyorum 9+5 günlük hamileyim geçmi kalındı bu test için neden bana antibiyotik vermediler her ihtimale karsi
Ya benimde ıgg 250 idi ama avidite düşük çıktı anlam veremedi doktor sonra tıpa gittim orda orta değerde çıktıBenim de ıgg ve ıgm pozitif çıktı aviditem yüksek çıktı şimdilik rahatız 2 hafta sonra tekrar yaptıracağız bu arada ıgg 250 çıktığı için oldukça iyi bir değer buldu dr çok şükür..inş sonraki testte güzel çıkar ilk öğrendiğimde çok korktum ama yersiz olduğunu anladım Rabbim bebeklerimizin sağlığıyla imtihan etmesin bizleri
Igm kaçtı 1.2 çıkmıştı ben de , avidite de 0,5Ya benimde ıgg 250 idi ama avidite düşük çıktı anlam veremedi doktor sonra tıpa gittim orda orta değerde çıktı
Canım merhaba tekrardan geçmiş olsun ben de seninle aynı durumdayım 7+2haftalık hamileyim iki yıldır uğraşıyorum tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım. çocukluğum hayvanların arasında geçti bu virüse kesinlikle bağışıklık sağlamam lazımdı ama Rabbimin imtihanı demek ki hamilelilikle birlikte başlamış bu virüs. IgG negatif Igm pozitif çıktı avidite yapıldı o da düşük bir değermiş yani hastalık yeni başlamış. pazartesi tekrar lgm ölçülecek ona göre ilaca başlayacağım. canım sen ankarada hangi doktora gittin? ben çankırıdayım tedavi için ankaraya geliyorum. aklımda olsun belki çıkış yolu bulamazsam senin doktoruna da giderim.Selamlar başımdan geçen ve aynı zamanda sizlerin de başına gelebilecek olan bir deneyimden bahsetmek isterim sizlere. Hamileliğimin 8. Haftasında rutin testler yapılırken toksoplazma testinin pozitif olduğunu farketti SAYGIDEĞER DOKTORUM(neden böyle dediğimi anlatacağım sizlere). 8 . Haftada igg ve igm pozitif cikti. Avidite testi dusuk avidite olarak cikti yani hastalığı içinde bulunduğum zaman içerisinde, muhtemelen son 3 ay icinde yakalanmis olarak geçiriyordum. Tabi ilk anne olmanın verdiği ne yapacağını bilmezlikle kendimi heder ettim. Çünkü İnternette toksoplazma için hiçte hoş şeyler yazılmiyordu. Bu süreç içerisinde 4 yada 5 Dr ile temasta bulunduk eşim ve ben. Eşim doktor olduğu için çok samimi cevaplar alıyorduk. Doktorların yarısı gebeliği sonlandırma konusunda kararı bize bırakırken yarısı da bir antibiyotik tedavisi ile amniyosentez ı beklememi önerdi. Tabi ben çoktan kendi "doktor müsveddemi" bırakmıştım. Perinatoloji uzmani olan bir profesorle devam ettik. Bu yeni doktorumuz 10. haftadan once yakalanan tokso enfeksiyonunda bebege gecisin cok düşük olduğunu anlatıyordu. Amniyosentez 16. haftada yapılacakti ve bu 8 hafta bana ölüm gibi geldi. Biz eşimle şu kararı aldık ne olursa olsun 16. haftayı beklemek ve kararimizdan pişman olmamaktı. Tabi bu süreç içerisinde antibiyotik tedavisine basladim. Ve çok şükür iyi bir riskli gebelik uzmanımız vardi. Amniyosentez sonucum ise negatif yani bebekte Allah a çok şükür hastalik olmadigi seklinde geldi. Cok sukur bebeğim kontrollerde çok sağlıklı ve iyi ki kürtaj yoluna başvurmamisiz. Gel gelelim benim toksoplazma ya teşhis koyan doktor hanıma. Teşhisi koyar koymaz "bebeği almamız lazım" dediginde, ben yapmayın hocam deyince, bana bagirarak "bebeğin sakat mi dogsun hastalıklı bir bebeğin vebalini nasıl kaldıracaksin?" diyen hem anne hemde doktor müsveddesi olan bir doktor!!!!!!!. Kesinlikle bunun gibi insanlara inanmayın ve bir canlıya kıymayın. Toksoplazma hakkında herşeyi sorabilirsiniz şu geçen 12 hafta bana çok bilgi edindirdi. Bize en uygun yolları tarif eden ve güzel bir dille herşeyi anlatan ve kararı bize bırakan saygıdeğer hocalarıma minnettarım. Allah a şükürler olsun..Bu arada şuanda 20 haftalık gebeyim. .
Teşekkür ederim canım o kadar zor kavuştum ki bebişimeEmlHll canım buraya da yaz istersen daha güncel bir başlık.. üzülme bebişin etkilenmesin
Aminnn sen dua et kuzum geçmez inş bebişine..başka yerlerde okumuştum bebeğine geçirmeyen çok insan varTeşekkür ederim canım o kadar zor kavuştum ki bebişimeRabbim bizleri evlat acısı ile sınamasın
İnşallah canım inşallah inan hissediyor bebişim. hamileliğimin başından beri ne ağrı ne sızı hissettim şu iki gündür kasığımda ara ara ağrı oluyor konuşuyorum onunla üzülme annem bişey olmayacak diyeAminnn sen dua et kuzum geçmez inş bebişine..başka yerlerde okumuştum bebeğine geçirmeyen çok insan var
Herşey Allahtan derdi veren dermanı elbet gönderir bu da imtihan canım sen Rabbine teslim et kendini..İnşallah canım inşallah inan hissediyor bebişim. hamileliğimin başından beri ne ağrı ne sızı hissettim şu iki gündür kasığımda ara ara ağrı oluyor konuşuyorum onunla üzülme annem bişey olmayacak diyeinşallah pazartesi sonucum güzel çıkar da ona göre tedavime başlarım
Gelmis gecmis olsun.Su an takipli olsugunuz doktorunuz kim?Selamlar başımdan geçen ve aynı zamanda sizlerin de başına gelebilecek olan bir deneyimden bahsetmek isterim sizlere. Hamileliğimin 8. Haftasında rutin testler yapılırken toksoplazma testinin pozitif olduğunu farketti SAYGIDEĞER DOKTORUM(neden böyle dediğimi anlatacağım sizlere). 8 . Haftada igg ve igm pozitif cikti. Avidite testi dusuk avidite olarak cikti yani hastalığı içinde bulunduğum zaman içerisinde, muhtemelen son 3 ay icinde yakalanmis olarak geçiriyordum. Tabi ilk anne olmanın verdiği ne yapacağını bilmezlikle kendimi heder ettim. Çünkü İnternette toksoplazma için hiçte hoş şeyler yazılmiyordu. Bu süreç içerisinde 4 yada 5 Dr ile temasta bulunduk eşim ve ben. Eşim doktor olduğu için çok samimi cevaplar alıyorduk. Doktorların yarısı gebeliği sonlandırma konusunda kararı bize bırakırken yarısı da bir antibiyotik tedavisi ile amniyosentez ı beklememi önerdi. Tabi ben çoktan kendi "doktor müsveddemi" bırakmıştım. Perinatoloji uzmani olan bir profesorle devam ettik. Bu yeni doktorumuz 10. haftadan once yakalanan tokso enfeksiyonunda bebege gecisin cok düşük olduğunu anlatıyordu. Amniyosentez 16. haftada yapılacakti ve bu 8 hafta bana ölüm gibi geldi. Biz eşimle şu kararı aldık ne olursa olsun 16. haftayı beklemek ve kararimizdan pişman olmamaktı. Tabi bu süreç içerisinde antibiyotik tedavisine basladim. Ve çok şükür iyi bir riskli gebelik uzmanımız vardi. Amniyosentez sonucum ise negatif yani bebekte Allah a çok şükür hastalik olmadigi seklinde geldi. Cok sukur bebeğim kontrollerde çok sağlıklı ve iyi ki kürtaj yoluna başvurmamisiz. Gel gelelim benim toksoplazma ya teşhis koyan doktor hanıma. Teşhisi koyar koymaz "bebeği almamız lazım" dediginde, ben yapmayın hocam deyince, bana bagirarak "bebeğin sakat mi dogsun hastalıklı bir bebeğin vebalini nasıl kaldıracaksin?" diyen hem anne hemde doktor müsveddesi olan bir doktor!!!!!!!. Kesinlikle bunun gibi insanlara inanmayın ve bir canlıya kıymayın. Toksoplazma hakkında herşeyi sorabilirsiniz şu geçen 12 hafta bana çok bilgi edindirdi. Bize en uygun yolları tarif eden ve güzel bir dille herşeyi anlatan ve kararı bize bırakan saygıdeğer hocalarıma minnettarım. Allah a şükürler olsun..Bu arada şuanda 20 haftalık gebeyim. .
Siz gidiyor musunuz bir doktoraGelmis gecmis olsun.Su an takipli olsugunuz doktorunuz kim?
Gittin mi doktor a kusura bakmayın bebeğimi dünyaya getirdim ilgilenemedim fazla burası ileCanım merhaba tekrardan geçmiş olsun ben de seninle aynı durumdayım 7+2haftalık hamileyim iki yıldır uğraşıyorum tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım. çocukluğum hayvanların arasında geçti bu virüse kesinlikle bağışıklık sağlamam lazımdı ama Rabbimin imtihanı demek ki hamilelilikle birlikte başlamış bu virüs. IgG negatif Igm pozitif çıktı avidite yapıldı o da düşük bir değermiş yani hastalık yeni başlamış. pazartesi tekrar lgm ölçülecek ona göre ilaca başlayacağım. canım sen ankarada hangi doktora gittin? ben çankırıdayım tedavi için ankaraya geliyorum. aklımda olsun belki çıkış yolu bulamazsam senin doktoruna da giderim.
Gittin mi doktor a kusura bakmayın bebeğimi dünyaya getirdim ilgilenemedim fazla burası ileCanım merhaba tekrardan geçmiş olsun ben de seninle aynı durumdayım 7+2haftalık hamileyim iki yıldır uğraşıyorum tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım. çocukluğum hayvanların arasında geçti bu virüse kesinlikle bağışıklık sağlamam lazımdı ama Rabbimin imtihanı demek ki hamilelilikle birlikte başlamış bu virüs. IgG negatif Igm pozitif çıktı avidite yapıldı o da düşük bir değermiş yani hastalık yeni başlamış. pazartesi tekrar lgm ölçülecek ona göre ilaca başlayacağım. canım sen ankarada hangi doktora gittin? ben çankırıdayım tedavi için ankaraya geliyorum. aklımda olsun belki çıkış yolu bulamazsam senin doktoruna da giderim.
Ben bebeğimi dünyaya getirdim sağlığı çok şükür yerinde Rabbim herkesin evladını korusunMerhaba bugün bende böyle bi durumla karşılaştım daha 7 haftalık hamileyim sizin şuan nasıl cvp verirseniz mutlu olurum
Amniyosentez yaptırmayı sakın ihmal etmeyin 16. HaftadaCan'ım geçmiş olsun benimde o haftalarda rovamisin tedavisine başlandı doktorum tıp fakültesine gönderdi ilçaın dozu 3 e çıktı ben bebeğimden vazgeçmedim erken dönem tedaviye başlanması iyidir canını sıkma Allah'a güven şuan 14 haftalıktayım herşey yolunda çok şükür ben kafaya takmıyorum
Hayırlı olsun canım ben o işi çözmüştüm çankırıda yanlış sonuç çıkmış ankarada ikisi de negatif çıktı ama bebeğimin kalp atışını duyamadık gelişmediği için kürtaj oldumGittin mi doktor a kusura bakmayın bebeğimi dünyaya getirdim ilgilenemedim fazla burası ile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?