- 15 Ocak 2016
- 332
- 133
- 103
- 35
Merhaba bugün bende böyle bi durumla karşılaştım daha 7 haftalık hamileyim sizin şuan nasıl cvp verirseniz mutlu olurumSelamlar başımdan geçen ve aynı zamanda sizlerin de başına gelebilecek olan bir deneyimden bahsetmek isterim sizlere. Hamileliğimin 8. Haftasında rutin testler yapılırken toksoplazma testinin pozitif olduğunu farketti SAYGIDEĞER DOKTORUM(neden böyle dediğimi anlatacağım sizlere). 8 . Haftada igg ve igm pozitif cikti. Avidite testi dusuk avidite olarak cikti yani hastalığı içinde bulunduğum zaman içerisinde, muhtemelen son 3 ay icinde yakalanmis olarak geçiriyordum. Tabi ilk anne olmanın verdiği ne yapacağını bilmezlikle kendimi heder ettim. Çünkü İnternette toksoplazma için hiçte hoş şeyler yazılmiyordu. Bu süreç içerisinde 4 yada 5 Dr ile temasta bulunduk eşim ve ben. Eşim doktor olduğu için çok samimi cevaplar alıyorduk. Doktorların yarısı gebeliği sonlandırma konusunda kararı bize bırakırken yarısı da bir antibiyotik tedavisi ile amniyosentez ı beklememi önerdi. Tabi ben çoktan kendi "doktor müsveddemi" bırakmıştım. Perinatoloji uzmani olan bir profesorle devam ettik. Bu yeni doktorumuz 10. haftadan once yakalanan tokso enfeksiyonunda bebege gecisin cok düşük olduğunu anlatıyordu. Amniyosentez 16. haftada yapılacakti ve bu 8 hafta bana ölüm gibi geldi. Biz eşimle şu kararı aldık ne olursa olsun 16. haftayı beklemek ve kararimizdan pişman olmamaktı. Tabi bu süreç içerisinde antibiyotik tedavisine basladim. Ve çok şükür iyi bir riskli gebelik uzmanımız vardi. Amniyosentez sonucum ise negatif yani bebekte Allah a çok şükür hastalik olmadigi seklinde geldi. Cok sukur bebeğim kontrollerde çok sağlıklı ve iyi ki kürtaj yoluna başvurmamisiz. Gel gelelim benim toksoplazma ya teşhis koyan doktor hanıma. Teşhisi koyar koymaz "bebeği almamız lazım" dediginde, ben yapmayın hocam deyince, bana bagirarak "bebeğin sakat mi dogsun hastalıklı bir bebeğin vebalini nasıl kaldıracaksin?" diyen hem anne hemde doktor müsveddesi olan bir doktor!!!!!!!. Kesinlikle bunun gibi insanlara inanmayın ve bir canlıya kıymayın. Toksoplazma hakkında herşeyi sorabilirsiniz şu geçen 12 hafta bana çok bilgi edindirdi. Bize en uygun yolları tarif eden ve güzel bir dille herşeyi anlatan ve kararı bize bırakan saygıdeğer hocalarıma minnettarım. Allah a şükürler olsun..Bu arada şuanda 20 haftalık gebeyim. .
Can'ım geçmiş olsun benimde o haftalarda rovamisin tedavisine başlandı doktorum tıp fakültesine gönderdi ilçaın dozu 3 e çıktı ben bebeğimden vazgeçmedim erken dönem tedaviye başlanması iyidir canını sıkma Allah'a güven şuan 14 haftalıktayım herşey yolunda çok şükür ben kafaya takmıyorumMerhaba bugün bende böyle bi durumla karşılaştım daha 7 haftalık hamileyim sizin şuan nasıl cvp verirseniz mutlu olurum
Sağolasın canım bugğn doktor a gittim tekrar test yapalım dedi kesin olsun dedi onu bekliyorum bakalım hayırlısıCan'ım geçmiş olsun benimde o haftalarda rovamisin tedavisine başlandı doktorum tıp fakültesine gönderdi ilçaın dozu 3 e çıktı ben bebeğimden vazgeçmedim erken dönem tedaviye başlanması iyidir canını sıkma Allah'a güven şuan 14 haftalıktayım herşey yolunda çok şükür ben kafaya takmıyorum
Değerlerin kaç çıktı avidite testi yapar muhtemelen sana olası olumlu olumsuz herşeyi söyler moralini bozma doktorlar demesi gerekeni diyor devlette bu test rutinlerden çıkmış ben özele gidiyordum orda yapıldı ondan sonra 1 ay boyunca tıp fakültesine gittim geldim stresi beni öldürdü bebeğim doğmadan bişey diyemem en erken organ taraması. Sen sonuçlarını Bi yazarmısınSağolasın canım bugğn doktor a gittim tekrar test yapalım dedi kesin olsun dedi onu bekliyorum bakalım hayırlısı
Ben bugün 7+3 hamileyim sağlık Ocağına bu pazartesi kan testi verdim olması gereken gibi dün Ebe aradı değerin yüksek pozitif toksoplazma dedi değer yazmamışlar emin olmak için On gün sonra tekrar kan verip emin olucaz dedi ben şok ne olduğunu bilmediğim bi durumla karşılaştım tüm hevesim bitti bugün özel e gittim kendi doktoruma bi bakalım hemen telaş yapma dedi ve senin de dediğin gibi avidite testini yaptıralım dedi ben aydın da oturuyorum test izmir de yapılcakmış haftaya salı belli olur dediler ve şuan nasıl geçicek zaman hiç bilmiyorum canımDeğerlerin kaç çıktı avidite testi yapar muhtemelen sana olası olumlu olumsuz herşeyi söyler moralini bozma doktorlar demesi gerekeni diyor devlette bu test rutinlerden çıkmış ben özele gidiyordum orda yapıldı ondan sonra 1 ay boyunca tıp fakültesine gittim geldim stresi beni öldürdü bebeğim doğmadan bişey diyemem en erken organ taraması. Sen sonuçlarını Bi yazarmısın
Sağlık ocağında nasıl yapıyorlar ki Anamur'da devlet hastanesinde bile yapmıyorlar inşwllah bişey çıkmaz avidite yüksek çıkarsa önce geçirdiğini gösterirBen bugün 7+3 hamileyim sağlık Ocağına bu pazartesi kan testi verdim olması gereken gibi dün Ebe aradı değerin yüksek pozitif toksoplazma dedi değer yazmamışlar emin olmak için On gün sonra tekrar kan verip emin olucaz dedi ben şok ne olduğunu bilmediğim bi durumla karşılaştım tüm hevesim bitti bugün özel e gittim kendi doktoruma bi bakalım hemen telaş yapma dedi ve senin de dediğin gibi avidite testini yaptıralım dedi ben aydın da oturuyorum test izmir de yapılcakmış haftaya salı belli olur dediler ve şuan nasıl geçicek zaman hiç bilmiyorum canım
Ben sonucumu yüklemeye çalıştım ama olmadı galiba özel hastane toksoplazma ıgm ve ıgg testini yapabilir istersen onu yaptır doktor ona göre ilaca başlasınSağlık ocağında nasıl yapıyorlar ki Anamur'da devlet hastanesinde bile yapmıyorlar inşwllah bişey çıkmaz avidite yüksek çıkarsa önce geçirdiğini gösterir
yaptırdım bizim burda anlaşması yok sanırım izmir e gidicek tahlilim bakalım haftaya belli olucak bende nasıl beklicem bilmiyorum canımB
Ben sonucumu yüklemeye çalıştım ama olmadı galiba özel hastane toksoplazma ıgm ve ıgg testini yapabilir istersen onu yaptır doktor ona göre ilaca başlasın
İnşallah canımSonucum yukarda 2. Kez yapılan da bu avidite düştüğü için doktor telaş yaptı enfeksiyona gönderdi o da ilacı günde 3 kez Doğum yapana kadar al dedi ben şuan organ taramasını bekliyorum İnşallah güzel çıkar bebişlerimiz etkilenmemiştir
Sordum haftaya gel hepsini bir bakalım dedi bende tamam dedim bekliyorum bakalım canımAvidite izmire giderde diğer sonuçlarına göre tedaviye başlanmalı özeldeki doktoruna Bi sor derim
İnşallah canım tabi haber ederim bi aksilik olmazsaİnşallah iyi çıkar riskli gebelik uzmanı bir doktor bulursan her türlü takibi yapar sonuçları paylaşırsan sevinirim
İnşallah canım tabi haber ederim bi aksilik olmazsa
kızlar mrb bende yanı durumdayım.hamılelıgımın 5. haftasında cıktı bu sorunlar avıtıde cok dusuk cıktı rovamısın kullanıyorum antibıyotık gunde 3 gez suan 19.hafta ıcındeyım ve bu hafta amniyosentez olacagım.cok korkuyorum ama doktorum ısrar ettı yapalım dıye bakalım sonucum umarım guzel gelır Allah yardımcımız olsunİnşallah iyi çıkar riskli gebelik uzmanı bir doktor bulursan her türlü takibi yapar sonuçları paylaşırsan sevinirim
Avidite kaç çıktıkızlar mrb bende yanı durumdayım.hamılelıgımın 5. haftasında cıktı bu sorunlar avıtıde cok dusuk cıktı rovamısın kullanıyorum antibıyotık gunde 3 gez suan 19.hafta ıcındeyım ve bu hafta amniyosentez olacagım.cok korkuyorum ama doktorum ısrar ettı yapalım dıye bakalım sonucum umarım guzel gelır Allah yardımcımız olsun
geçmiş olsun inşallah sonuç temiz çıkarAvidite kaç çıktı
dusuk avitide cıktı yeni akut enfeksıyon diye geldı rakam hatırlamıyorum cunku cok önemı yok dusuk cıkması onemlı doktorlar ıcın.cok tşk ederım umarım hepımızın sonucu temız cıkarAvidite kaç çıktı
inşallah güzel sonuçlar çıkarkızlar mrb bende yanı durumdayım.hamılelıgımın 5. haftasında cıktı bu sorunlar avıtıde cok dusuk cıktı rovamısın kullanıyorum antibıyotık gunde 3 gez suan 19.hafta ıcındeyım ve bu hafta amniyosentez olacagım.cok korkuyorum ama doktorum ısrar ettı yapalım dıye bakalım sonucum umarım guzel gelır Allah yardımcımız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?