Selamlar başımdan geçen ve aynı zamanda sizlerin de başına gelebilecek olan bir deneyimden bahsetmek isterim sizlere. Hamileliğimin 8. Haftasında rutin testler yapılırken toksoplazma testinin pozitif olduğunu farketti SAYGIDEĞER DOKTORUM(neden böyle dediğimi anlatacağım sizlere). 8 . Haftada igg ve igm pozitif cikti. Avidite testi dusuk avidite olarak cikti yani hastalığı içinde bulunduğum zaman içerisinde, muhtemelen son 3 ay icinde yakalanmis olarak geçiriyordum. Tabi ilk anne olmanın verdiği ne yapacağını bilmezlikle kendimi heder ettim. Çünkü İnternette toksoplazma için hiçte hoş şeyler yazılmiyordu. Bu süreç içerisinde 4 yada 5 Dr ile temasta bulunduk eşim ve ben. Eşim doktor olduğu için çok samimi cevaplar alıyorduk. Doktorların yarısı gebeliği sonlandırma konusunda kararı bize bırakırken yarısı da bir antibiyotik tedavisi ile amniyosentez ı beklememi önerdi. Tabi ben çoktan kendi "doktor müsveddemi" bırakmıştım. Perinatoloji uzmani olan bir profesorle devam ettik. Bu yeni doktorumuz 10. haftadan once yakalanan tokso enfeksiyonunda bebege gecisin cok düşük olduğunu anlatıyordu. Amniyosentez 16. haftada yapılacakti ve bu 8 hafta bana ölüm gibi geldi. Biz eşimle şu kararı aldık ne olursa olsun 16. haftayı beklemek ve kararimizdan pişman olmamaktı. Tabi bu süreç içerisinde antibiyotik tedavisine basladim. Ve çok şükür iyi bir riskli gebelik uzmanımız vardi. Amniyosentez sonucum ise negatif yani bebekte Allah a çok şükür hastalik olmadigi seklinde geldi. Cok sukur bebeğim kontrollerde çok sağlıklı ve iyi ki kürtaj yoluna başvurmamisiz. Gel gelelim benim toksoplazma ya teşhis koyan doktor hanıma. Teşhisi koyar koymaz "bebeği almamız lazım" dediginde, ben yapmayın hocam deyince, bana bagirarak "bebeğin sakat mi dogsun hastalıklı bir bebeğin vebalini nasıl kaldıracaksin?" diyen hem anne hemde doktor müsveddesi olan bir doktor!!!!!!!. Kesinlikle bunun gibi insanlara inanmayın ve bir canlıya kıymayın. Toksoplazma hakkında herşeyi sorabilirsiniz şu geçen 12 hafta bana çok bilgi edindirdi. Bize en uygun yolları tarif eden ve güzel bir dille herşeyi anlatan ve kararı bize bırakan saygıdeğer hocalarıma minnettarım. Allah a şükürler olsun..Bu arada şuanda 20 haftalık gebeyim. .