Bu hikayede siz ne yapmışsanız kendinize yapmışsınız kusura bakmayın. Evlenme niyeti ve hayali olan birinin 8 yıllık ilişkisi olmaz. Şartlar oluşmadı diye birşey yok, şartları oluşturması gereken taraflardır. Bir erkek 8 yıldır bir kadını evlenme hayali ile bekletiyorsa ben burada kadına kızarım.
Şu durum türk kadınından başka bir kadın ırkında yok malesef. Ben cidden bizim kadınlarımıza çook üzülüyorum ve kızıyorum. Evlilik niyetin ve hayalin yoksa istediğin kadar uzun ilişki yaşa zaten böyle bir kafadaysan evlilik sayesinde elde edeceğin tüm faydayı ilişkinde yaşıyor ve bir eksiklik hissetmiyorsundur. Ancak evlilik hayali ve beklentisi olan bir kadının senelerce bir erkeğin yolunu gözlemesini, erkeğin hayatı düzene girsin diye kendi hayatından çalmasını cidden anlamıyorum. Bunu sizin gibi zaten ortalama evlilik yaşında ilişkiye başlayanlarda yapıyor üzülerek söylüyorum daha üniversiteli gencecik kızlarda yapıyor. Kız başlıyor üniversiteye gözü daha yeni açılmış, tek başına genç olmanın tatını çıkaramadan buluyor birini yapışıyor adamın o yaşta verdiği evlilik vaadine, senelerce genç olmanın birey olmanın tadına varamıyor. Zira bunlar güya evlilik hayali olan ciddi ilişki ya; adam kısıtlıyorda kısıtlıyor, ne karşı cinsle adam gibi ileyişim ve dostluk kurabiliyor, ne üniversiteli genç olmanın tadına varıp arkadaşları ile gezip tozup hayatın tadını çıkarabiliyor, seneler geçip okullar bitip, adam gerçek hayata ve kişiliğine kavuşup ve birazda maddi olarak belli bir yere gelince ilk tekmeyi kıza atıyor. Zira o öğremci hali ile bulabildiği kız, şimdi yeni hayatı çevresi ve konumu ile daha iyisini bulabileceğini , bulana kadarda hayatın tatına bakabileceğini biliyor. Birde sizin gibiler var; zaten evlilik çağında ilişkiye başlıyor, senelerce adamın keyfini bekliyor, iş bulsun para biriktirsin evlenin diye. Bir kadın bana göre zaten belli bir yaşta ise ve evlilik beklentisi varsa ne olursa olsun ilişki iki yılda bir yere varamadıysa yol vermeyi bilecek, bu süre otuzlu yaşlarda daha kısa bir yıl . Zaten erkeklerde bu sürelerde evlenmiyorsa kolay kolay evlenmiyor. Ayrıca bir kadının erkeğe evlilik konusunda böyle bir konuma düşmesi cidden çok üzücü. Pazarlıkla evlilik teklifi mi olur? Basacaktınız tekmeyi geçecektiniz.
Burada tüm kadınlara diyorum. Kadın erkek ilişkilerine rahat bakıyorsannız, evlilik sizin olmazsa olmazınız değilse birşey diyemem istediğiniz gibi yaşayın ancak evlilik hayaliniz varsa ve bazı şeylerin evlilikte yaşanması gerektiğini düşünen muhafazakar bir dünya görüşünüz varsa lütfen ama lütfen erkeklerin boş vaadleri ile ömrünüze ipotek koymayın. Ünivetsitenizde gezin tozun hayatı öğrenin, karşı cinsle arkadaşlık gerçek samimi dostluk kurmayı deneyimleyin, erkeklerin dünyalsrını hayata bakışlarını tanıyın, istetseniz flörtleriniz olsun ama kimsenin boş sözleri ile hayatınızı kısıtlamayın, geleceğinizi bir erkeğin lafına göre şekillendirmeyin, bir erkeği hayatınızın kariyerinizin önüne koymayın. İlerki yaşlardaki ilişkilerde de evliliğe maddi manevi hazır olmayan erkeklerle yola çıkmayın, senelerce belirsizlikleri beklemeyin, kendinizden hayatınızdan vermeyin, iş evlilğe gitmiyorsa belli süreden sonra koparmayı bilin. Burada onlarca konu var sizin gibi. Bundan sonra dik durmayı öğrenin , o adam canınızı yaktı çünkü siz izin verdiniz ve hala daha veriyorsunuz. Önünüze bakın onun yüzünden kaçırdığınız hayatı yaşayın, gezin tozun yeni ortamlara girin, onun ne halt ettiği umrunuzda olmasın, o adam eğer üzülen taraf olacaksa diğer kadın hayatını mahvettiği için değil, siz hayatınıza mutlu mesut devam ettiğiniz için sizi kaybettiğine üzülsün ama bu amacınız olmasın. Ben sıfatı ne olursa olsun benim hayatımdan çıkan bütün insanlara kendi kaybetti gözüyle bakarım, zira beni istemeyen birini zorla yanımda tutmak ne onu ne beni mutlu eder. Kendileri mutlu olmayan insanlar başkalarını mutlu edemezler, o yüzden erkekler hep mutlu olan kadınların peşine düşer. Bir kadın kendine yetiyorsa ve kendine hayatında erkek olmadanda yaşayabileceği mutlu bir alan kurabiliyorsa o zaman mutlu olur. Mutluluğumuzu başka birinin insafına bırakmak bir kadının kendine yapabileceği en büyük kötülüktür. Bence sizinde erkek arkadaş olmadan kendinize mutlu bir hayat kurma zamanınız gelmiş. Ayrılık tabiki üzer ama sizin yaptığınız gibi tüm hayali, geleceği ve hayatı bir adama bağlarsanız böyle canınız yanar ve yola nasıl devam edeceğinizi bilemezsiniz
Ayrıca rica ediyorum kızlar daha ortada söz nişan yokken çeyiz almak nedir. O paralarla yaşayın hayatınızı, siz evlenme durumu olmadan çeyiz için buz dolabı alan adam gördünüz mü? Kenarda birikiminiz tabiki olsun gerekirse biriktirin ama sırf sevgilisi var diye tabak çanak , ev aleti alan kadın erkeklerin gözüne hiç hoş gelmiyor.