tokiden ev alan var mı?

ya kızlar soylım ben tokı oıturuyonm 2 yıl oldu tasınalı bıraz gec teslım aldık bızde ama soylum hıc hıc ıscılık yokkkk kesınlıkle tokıde luksu aramayın heryerı zaten sonradan dokuluyo bız korkumuzdan kapıları kapatamaz olduk kapıyı kapattıgımız gıbı duvar soyuluyo parca parca yere dokuluyo kı zaten yere serılen halıfılekler yokmu onlardanda aynı renkte kırkayak cıkıyo bu elazgda zaten bız kırkayarkların elınde kaldık tum takode bu mevcud o halıfıleksler neden kırkayak yapıyo hemen onuda solım ıslanınca nem yapıyo ondan kırkayak nemde hemmen halıfıleksın altına gırıyo valla ben daha oglumun kulagına gırcek dıye ok korkuyorum ımkanınız varsa lamınant yaptırın eger yenı tokıler lamıneyse bısey dıyemem ama bızımkıler halıflekstı

canım, hiç işçilik olmadığını biliyorum çok fazla bir beklentim yok zaten...ayrıca bizim de üç oda halıfleks ve ben taşınmadan hemen halıları kaldırıp iyice temizletip yeri, gerekirse ilaçlatırım, laminant yaptıracağım...ayrıca boyasını, alçısını falanda yaptıracağım...

hiç biz oturuyoruz, çok memnunuz diyen yok mu ya...tüm paramızı yatırıyoruz biz bu eve....altınlarımı peşinata verdim.....birikimlerimizi de.....14 yıl daha ödeyeceğiz..tek sorun içindeki işçilikse yavaş yavaş yaptırmaya da razıyım ama bu kadar kötü mü ya....

Bende toplu konutlarda oturuyorum .Çok iyi diyemem ama sağlam .Benim için öncelikli olan depreme karşı dayanıklı olmasıydı ve öylede zaten. Bence de toplu konutları yapan firma önemli .

Bende toplu konutlarda oturuyorum .Çok iyi diyemem ama sağlam .Benim için öncelikli olan depreme karşı dayanıklı olmasıydı ve öylede zaten. Bence de toplu konutları yapan firma önemli .

yapan firmayı araştırdık ve çok iyi refaransları var...ben de öncelikle içinin işçiliğinden ziyade dayanıklı olmasını istedim..bu yüzden tokiye güvendim....zaten dayanıksız yaptılarsa toplu bir katliam olur..evler çok katlı ve çok fazla kişi yaşıyor....güzel bir site kurdular, Allahları var....girince bambaşka bir yere girmiş gibi oluyorsun ama söylenenler beni çok korkutmaya başladı...

bu arada kızlar, biz evi aldıktan sonra herkesin yorumu şu oldu, çok pahalı almışsınız, hem orası uzak, o kadar paraya kredi çekip daha güzel ve yakından bir ev alabilirdiniz gibi....

hem de tokinin evlerini kötüleyici laflar ettiler....geçen gün, eşime yolda bizim bir tanıdık "abi, ben gittim, gördüm evleri, çok güzelmiş, okulu falan, nasıl aldınız, biz de alabilir miyiz falan diye sorular sormuş...geldi bana anlattı, çok şaşırdım çünkü aynı kişi ev aldığımızı söylediğimde bana bu lafların on katını etmişti....

Merhaba Çamaşırsuyu, eviniz hayırlı uğurlu olsun. Burada birçok arkadaş yazmış, önemli olan yüklenici firma diye. Madem yüklenici firmanız iyi, dert etme. Hem önemli olan ana yapının sağlamlığı. Yeni, eski fark etmez; artık herkes eve girdiği gibi oturmuyor. Mutlaka bir yerlerini yaptırıyor. Dert etme... Ne güzel ev sahibi olmuşsunuz, tadını çıkart.

Kıskanç insanlara da kulaklarını tıka... O kadar laf ederler, sonra size komşu olmayı isterler :)

hala teslim etmediler evi ya. bir taşınabilsek....sözleşmede hep alıcıya yüklenmişler, hiç satıcının yapacağı bir şey yok..16 ay da vermeleri gerekiyordu...16 ay doldu bu ay...

bizde aldık tokiden ev, nisanda peşinatı yatırıcaz mayıstada içine geçicez inş, bende heveslendim kendi evim olcak diye ama yorumları okuyunca korktum sanki kafamçokkarıştı
çamaşır suyucum a.s siz geçebildiniz mi evinize ?

bizde aldık tokiden ev, nisanda peşinatı yatırıcaz mayıstada içine geçicez inş, bende heveslendim kendi evim olcak diye ama yorumları okuyunca korktum sanki kafamçokkarıştı
çamaşır suyucum a.s siz geçebildiniz mi evinize ?

yok canım geçemedik....bir sürü yalanlarla atlatıp duruyorlar bizi...güya aldığımız yaz geçecektik eve, kaç ay oldu hala geçemedik, ondan sonra mart dediler, şimdi de eylül diyorlar...

tokiden ev almayın demiyorum kimseye ama alacaksanız da teslim tarihi kesin olan evlerden alın..yengemin abisi bizden sonra ev aldı tokiden (başka bir il), onları ki hemen teslim edildi...ne zamandır da içinde oturuyorlar. 10 milyar masraf ettiler, ama baştan aşağı yenilediler evi..çokta memnunlar

ya bizimki kesin inşallah, bi aksilik çıkmazsa ödemeleri içine geçtikten sonra başlıycak
bide bende biliyorum, çokta bi kalite beklemiyorum ama kendi evimiz sonuçta istediğimizi yaptırırız,
neyseki bizimki çok küçük olanlardan değil, değil 146 m2, 3+1, yerler laminant, çok da güzel bi manzarası var
şu anda verdiğimiz kira havaya uçuyor, ama o zaman her ay kenara belli miktar bi para ayırmış gibi olucaz

bu arada kirada ödüyordunuz sanırım, ikisi birden çok zor olsa gerek Allah yardımcınız olsun benneyaptımki

Çamaşır suyu'cum şimdi de yorumları senden alalım arkandan gelenlere yardımcı olursun umarım :)) Nerdeyse 2 sene geçmiş konunun üzerinden evini teslim aldın mı işçilik tahmin ettiğin gibi kötümüydü bana biraz bilgi verirmisin?? :)

Arkadaşlar tokiden ev almadım ama ben bankacıyım. tokiden ev alan arkadaşların bilgisi olması amacıyla yazıyorum. toki şimdi kalan borcunu nakit ödeyene %20 indirim yapıyor.bu indirim kampanyasını yılda 2 kez düzenliyor. bu seneki durum için bir hesaplama yapmştım.tokiye 50000tl 180 ay borcu kalan birisi, bunun yerine 120 ay vadeli kredi alsa 15 bin tl kadar avantajlı konuma geçiyor. borcu olanlar bankalarla irtibata geçip avantajını hesaplatabilir.

çok uzun zamandır yazılmamış buraya ama yinede düşüncelerimi yazmak istedim
şuan ailemle kalıyorum ve 6 yıldır Eskişehir tokide oturuyoruz Eskişehirliler varsa duymuşlardır 3 müttait değiştiren mütahit i ölldürülen vs en sorunlu teslim süreci olanlardı ve gecikmeli
gecikmeli alanlar evlerini mahkemeye başvurup gecikme döneminde hem taksit yatırıp hem kira ödedikleri için bu mağduriyetlerini giderebiliyorlar araştırabilirsiniz

ayrıca 6 yıldır oturuyoruz dediğim gibi 3 artı 1 115 m2 eve girmeden önce sadece yerleri laminant parke yaptırdık direk oturduk badanasını daha geçen sene yaptırdık duvarla düşmedi dökülmedi sadece wc fayansları alt kata akıtma yaptı onun dışında hiç bir sorunumuz olmadı
biz buraya 25 yıl kerpiç binada oturduktan sonra geldik bize göre lüks dü bile burası zamanında laf edip aşağılayanlar tokiyi şimdi evlere hayran kalıyorlar cevre düzenlemesi çok güzel okul cami market kuaför kırtasiye berber mevcut yalıtım yok diyenler olmuş öyle uzaktan bakmayla görülmez yalıtım bizim kombili olduğu halde ben kışın askılıyla geziyorum evde ki eskişehir burası bilen iyi bilir kış ayazını ve doğalgaz ödemeleride standartın üzerinde değil

şuan evlilik hazırlığındayım ve tokiden ev almaya çalışıyorum Allahın izniyle
hiç düşünmeden banka kredisiyle uğraşmaktansa tokiden alırım düşüncesi var
kiralık ev bakıyorum tokideki evin yarısı kadar bile değil özellikleri 500 lira istiyorlar senelerce başkasına 500 kira vericeğime 100-200 fazla veririm kendi evim olur
emekiliğimde rahat ederim

:KK36:
kusura bakmayın kızlar ama hepimiz saraylardan şatolardan gelmedik başını sokacak kendi evin olsun huzurun sağlığın olsun işçiliği içini istediğin gibi yaptırırsın çok sıkıntı yaratmasın ev alanlar Allahın izniyle her şey olacağına varır

arkadaşlar geçen hafta tokiden ev almak için bankaya peşinat yatırdık. ama fikrimiz değisti ve paramızı geri almak için bankaya başvurduk. peşinata ek olarak yatırılan damga vergisi, komisyon , BSMV adı altındaki 1500 tl mizi geri alamayacağımızı söylediler. yani vazgerek 1500 tl lik zarar etmiş olacağız ayrıca peşinat paramızı (15000 tl) yi de 2 ay sonra geri vereceklermiş. bu çok katı değil mi? bizim gibi vazgeçip parasını alanlar varsa lütfen bilgilendirsin. ne yapmalıyz??

eşimle biz tokiden ev aldık ve bu kararımızdan da memnunuz. eylülde de teslim alıp taşınacağız. 15yıl sonra borç bitince ev bizimolacak. ama çevremde tokiden ev alan fazla yok, eğer tokiden ev alan varsa ve paylaşımlarını yazarsa çok sevinirim...

hala eylülde teslim diyorlar ama bi gelişme yok...bakalım ne olacak? teslim edildiğinde yazarım buraya da..sanırım çok fazla ev alan yok tokiden
eşimle biz tokiden ev aldık ve bu kararımızdan da memnunuz. eylülde de teslim alıp taşınacağız. 15yıl sonra borç bitince ev bizimolacak. ama çevremde tokiden ev alan fazla yok, eğer tokiden ev alan varsa ve paylaşımlarını yazarsa çok sevinirim...
ben aldim kirsehirden 98 ay vade 2, taksidi yatirdik yuzde 10 pesinatla 13 verdik 1200 lira odeme ile basladik.alti ayda bir memur enflasyon zammi var yillik sigortasini borc bitene kadar yaptirmak zorunlulugu var.iscilik cok kotu akari kokani cok santiye icinde ise zamanla duzeltiyolar ama biraz baskin olmalisiniz.yoksa takmiyolar.ama tek maasla baska alternatifimiz yoktu , ira vererek ev sahibini zengin ediyoruz.orta sinif vatandas nasil ev sahibi olacak baska.mecbur yemeyecegiz icmeyecegiz odeyecegiz sonucta kendimize yatirim yaptik.insallah borcu bitince hersey daha guzel olacak insanin kendi evi gibisi yok.cok huzurluyum.balkona cam banyoya duskabin yaptirdim ilerdede dolap falan yaptircam.giris kat dustu sansimiza kura ile almadik elde kalan evlerden aldik ama gayet memnunum plani cok guzel.tavsiye ederim

hala eylülde teslim diyorlar ama bi gelişme yok...bakalım ne olacak? teslim edildiğinde yazarım buraya da..sanırım çok fazla ev alan yok tokiden

X