tokiden ev alan var mı?

tokinin evlerini ben beğeniyorum özellikle çevre düzenlemesini.site içinde herşey var.marketleri,camisi,sağlıkocağı vs.eviniz hayırlı olsun.

evet haklısın....bazıları şehir merkezine uzak....konutlar da öyle süper değil, ama herkes bütçesine göre davranıyor, bizim de gücümüz ona yetti...malzeme göz boyamamı bilmem ama çok kaliteli olduğunu da düşünmüyorum, zaten paramız oldukça banyosunu, mutfağını zevkimize göre yaptıracağız inş..umarım çok pişman olmayız ama bu bizim kendi seçimimizdi, sonuçlarına katlanıcaz artık....

evet bizde kirada yaşıyoruz 420 ytl ödüyoruz her ay...
toki düşündük
çevre kalitesinin en düşük olduğu yerde ayda 900 ytl ödüyeceksiniz dediler şok geçirdik...
hele bir tane Toki gözümüzün önünde 2 senede yapıldı ve inanırmısınız zemin kazmadan yaptılar ne yalıtım sistemi hiçbir şey yoktu...
birde nette Toki alanların yorumlarını okudum
çoğu kişi açıklamalarıyla memnun olmadığını yazmış...
bana göre her ay ödenen taksit fiyatları çok yüksek
hele kimileri biraz ödüyor sonra faizlerine dayanamayıp devrediyor
birde işin içine ev alma komşu al girince
bir duraksıyor insan...

canım zaten sehrın merkezınde olsa bu kadar ucuz olmaz..
ve tokı yerlestıkten sonra oralarda merkez halıne gelecek 3-5 yıl zaman alır ama oralarda merkes olacaksengözlerimebaksanab

bizim bir ablamız şehrin dışında 600ytl 50 ytl de aidat ödüyor
alt gelir ise niçin bu kadar fazla günah bence...

bu devirde herkes bir yolla ev sahibi olmalı
ama duyduklarım ve gördüklerim beni tokiden soğuttu..
alanlarda tokiden zoraki memnun oluyor...
ben burda yorumlardan bunu anladım...

İzmirdeki tokilere malzemeleri veren büyük bir firmayız (torbalı ve buca hariç) verdiğimiz bütün malzemeler kalıteli ve standartlara uygun zaten imkansız böyle yerlere kötü malzeme vermek taşeron firma alımını yapar biz veririz ama şöyle bir şey var malzeme ne kadar iyi olursa olsun işçilik kötü olduktan sonra ne yapsan kar etmez önemli olan işçilik giderlerden wc lerden kötü koku gelmesi zaten tamamen işçilikle alakalıdır Sen gidersin en pahalı seramığı alırsın fakat usta öyle bir yaparki 1-2 sene sonra fayanslar elinde kalır.Şöylede bir şey var 1 conta düşünün o bile bozuk çıksa geri alma tahahüdü var

heryerde yapılan evler aynı değil sanırım.yüklenici firmanın büyük önemi var.ben 5 aydır oturuyorum.oldukça memnunum.ufak tefek sıkıntılar oldu ama anında ücretsiz olarak giderildi.bu açıdan şanslıyız.şehre uzak ama sonuçta bu bölge de başlı başına bir kent olma yolunda.zamanla çok daha iyi olacaktır.evim 116 m2 ve 1 büyük balkonu var.odalar standart bir aile eşyaları için oldukça uygun.işcilikj fark ediyor yanlız bunu ben diğer etap evleri ile kendimizinkini kıyaslayınca fark ettim.malzeme çok iyi bile olsa işinin ehli olmayan bir usta fayansları çok berbat döşeyebilir.imkanlarımız ölçüsünde beklentilerimi ortalama düzeyde karşıladığını söyleyebilirim.başka türlü nasıl ev sahibi olurduk biz bilemiyorum.

heryerde yapılan evler aynı değil sanırım.yüklenici firmanın büyük önemi var.ben 5 aydır oturuyorum.oldukça memnunum.ufak tefek sıkıntılar oldu ama anında ücretsiz olarak giderildi.bu açıdan şanslıyız.şehre uzak ama sonuçta bu bölge de başlı başına bir kent olma yolunda.zamanla çok daha iyi olacaktır.evim 116 m2 ve 1 büyük balkonu var.odalar standart bir aile eşyaları için oldukça uygun.işcilikj fark ediyor yanlız bunu ben diğer etap evleri ile kendimizinkini kıyaslayınca fark ettim.malzeme çok iyi bile olsa işinin ehli olmayan bir usta fayansları çok berbat döşeyebilir.imkanlarımız ölçüsünde beklentilerimi ortalama düzeyde karşıladığını söyleyebilirim.başka türlü nasıl ev sahibi olurduk biz bilemiyorum.

evet arkadaşım, ben de senin gibi düşündüğüm için tokiden ev alma yoluna gittik...işin garibi ben diğer inşaatlara güvenemediğim için tokiden ev aldım...bizim aldığımız yerde çok yoğun talep var evlere...çok fazla bir beklentim de yok zaten...bütçem olsa başka bir yol denerdim....eğer tokiye girmeseydik biz 5 senede ev alamazdık...bir de 5 yıl boyunca ödeyeceğimiz kiraları düşünürsek iyi yaptığımızı düşünüyorum...aynı sorunlar başka bir evde de çıkabilirdi....benim için önemli olan ödeme koşullarıydı...

ben de tokiden ev almıştım açık satıştan...satamadılar evleri, taksitleri çok yüksekti
satamadıkları için de evler bitmesine rağmen 2 seneye yaklındır teslim etmediler..ben de çıktım..ödediğim tüm parayı geri alıp bankaya yatırdım....

valla canım bu konuda şöle bi bilgim var ben diil ama görümcem tokiden ew aldı yeni diil daha ilk yapılan tokilerden 3 yıl oluyo yerleşeli ewine
zaten 1,5 yılda teslim edilmişti yani 4-5 yıldır ortalama ödüyo öyle memnunki ama ilkler kadar memnun olan yok ilk yapılanlar hem fiyet açısından daha düşük hemde daha az problemliydi sonrada tokiden konut edinen arkadaşlarımdan aldığım bilgiler doğrultusunda bu kanıya vardım tabi ama görümcem öyle menun ewi 125mtrekare ayda 450ytl gibi bi para ödüyo yani öyle bi ewde kirayla otursa 500-600 burada kiralar hem daha az ödüyo hemde kendine ödüyo yani bi bakıma o parayı
toplamda 55 milyona ulaştılarmı ew kendilerinin olacak onların üzerine böyle şertlarla toki konutu sahibi görmedim zaten
çok sewindim sizinde adınıza Allah umarım tüm ihtiyaç sahiplerinin yüzüne güler darısı başımızaaa.s.

arkadaşlar, geçen gün kendi dairemizi gezme şansımız oldu...malzemeler kaliteli ama işçilik çok iyi değildi....her yere aynı özen gösterilmemişti....yani iyice bir elden geçirmek gerek..Allahtan biz de bunu planlamıştık..yoksa onların teslim ettikleri şekilde yerleşmek mümkün gibi görünmüyor....gerçi son şekli değildi, belki teslim etmeden iyice bir gözden geçirirler ama bilmiyorum..yine de iyi ki almışız diyorum....

arkadaşlar, bizim ödememiz 15 yıldı, hiç geçmez sanıyorduk ama 1 yılı geçti bile valla çok sevindim....darısı geri kalan 14 yıla...
ama tokiden ev almanın en kötü yanı geç teslim ediyorlar evi...hem onun taksidi hem de kira, çökertti valla bizi....güya yazın vereceklerdi....şimdi de şubat diyorlar, zaten bizim sözleşme şubattaydı ama erken verecekler diye acayip sevinmiştim....neyse o zamana kadar ev eşyalarının da taksidi biter de rahat rahat taşınırız, olaylara iyi yanından bakayım biraz...

bizde buaralar düşünüyoruz aslında ama benımde kafam karıstı acıkcası ama kıra vermekten ıyıdır sanırım hayırlısı olsun dıyelım

arkadaşım bizim evimiz izmitte .teslim almadan önce şikayetci olduğumuz herşeyi değiştirttik ve yenilettik öyle teslim aldık.4 senedir kiracı oturuyor.75m2.ayda 175ytl ödüyoruz.bana orda oturmak nasip olmadı ama kiracıdanda hiç şikayet duymadık.bence toki evleri en güveniliri ama tabii işçilik cok önemli.sözleşmede zaten gözünüze görünen ve memnun olmadığınız şeyleri söyleyim değiştirte biliyorsunuz.tabii standart dahilinde.bizimde 6 senemiz kaldı.

arkadaşım bizim evimiz izmitte .teslim almadan önce şikayetci olduğumuz herşeyi değiştirttik ve yenilettik öyle teslim aldık.4 senedir kiracı oturuyor.75m2.ayda 175ytl ödüyoruz.bana orda oturmak nasip olmadı ama kiracıdanda hiç şikayet duymadık.bence toki evleri en güveniliri ama tabii işçilik cok önemli.sözleşmede zaten gözünüze görünen ve memnun olmadığınız şeyleri söyleyim değiştirte biliyorsunuz.tabii standart dahilinde.bizimde 6 senemiz kaldı.

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canım...çoğu insanın bu şansı var ve bilmiyor...benim eşim bile olmayan yerleri görüp biz yaptırırız artık deyip duruyor...ben de diyorum ki teslim almayız.....sonuçta gerçekten de böyle bir hakkımız var....bekleriz biraz ama içimize siner en azından....

selam bende kayseri toki de oturuyorum 1 sene kadar oldu kendi evim olduğu için memnunum tek derdim uzak ama kendi evimya çık derdi yok ya bende 8 sene ödeyeceğim.aşağı yukarı 30 taksit kadar ödedik biraz pahalı ama ne yapalım en azından kira derdinden kurtuluyoruz. site yönetiminden bizde şikayetçiyiz anca para istiyorlar icraat yok artık ne yapacağız bilmiyoruz zaten taksitleri zar zor ödüyoruz. kullanılan malzeme güzel İŞÇİLİK hiç yok onun için biraz masraf yapmal lazım ama ben daha bir şey yapamadım malum piyasa şartları inşallah maddi durumu düzeltince yaptırırım almak istiyenlere tavsiye ederim çünkü devlet garantisi var bir kooperatif gibi değil peşinatlar zaten internet te her şeyiyle anlatılıyor.

selam bende kayseri toki de oturuyorum 1 sene kadar oldu kendi evim olduğu için memnunum tek derdim uzak ama kendi evimya çık derdi yok ya bende 8 sene ödeyeceğim.aşağı yukarı 30 taksit kadar ödedik biraz pahalı ama ne yapalım en azından kira derdinden kurtuluyoruz. site yönetiminden bizde şikayetçiyiz anca para istiyorlar icraat yok artık ne yapacağız bilmiyoruz zaten taksitleri zar zor ödüyoruz. kullanılan malzeme güzel İŞÇİLİK hiç yok onun için biraz masraf yapmal lazım ama ben daha bir şey yapamadım malum piyasa şartları inşallah maddi durumu düzeltince yaptırırım almak istiyenlere tavsiye ederim çünkü devlet garantisi var bir kooperatif gibi değil peşinatlar zaten internet te her şeyiyle anlatılıyor.

ayazlar, umarım bu sorumu görürsün..şimdi bizim merak ettiğimiz birşey var..bu yönetici arkadaşlar, ne için para topluyor...zaten merkezi ısıtma sistemi için ortak bir para toplanacak....bunun içinde belki merdiven yıkama parası, otomat parası, işte bekçi falan varsa onların parası olacak...aidat vereceğiz...ayrıca yeni evlerin yeni sitenin ne masrafı oluyor, sizden para alırlarken ne parası diyorlar...?

geçenlerde bir haber gördüm....elektirikleri yok, kaloriferleri yanmıyor, harebe gibi, tuvaletlerikullanılmıyor diye....dedim kineresi burası ya...nasıl birşeymiş? birden haberde demez mi? bu yaşananlar toki evlerinde oluyor diye..çok canım sıkıldı ama yapacak birşey yok...eşimede söylemedim ama o da görmüş haberi.....sonra baktık yüklenici firma başkası, içimiz rahatladı biraz ama o evlerdeki ailelere üzüldüm...koşulları uygun ama aldığımız evler çok ucuz değil yani...o paraya 2 ev bile alınır...sadece ödeme koşulları uygun diye girdik...kredi çeksek ödeyemezdik......ay e bileyim ya..günün birinde bunlar benim de başıma gelebilir....bir de en kötüsü muhattap bulamıyorsun, ankarayı arıyorsun, birşey sormak için o ona bağlıyor, diğeri başka bir numara veriyor, en sonunda kapanıyor...hala evleri vermediler....1 yıldır vereceğiz diyorlar....

ya kızlar soylım ben tokı oıturuyonm 2 yıl oldu tasınalı bıraz gec teslım aldık bızde ama soylum hıc hıc ıscılık yokkkk kesınlıkle tokıde luksu aramayın heryerı zaten sonradan dokuluyo bız korkumuzdan kapıları kapatamaz olduk kapıyı kapattıgımız gıbı duvar soyuluyo parca parca yere dokuluyo kı zaten yere serılen halıfılekler yokmu onlardanda aynı renkte kırkayak cıkıyo bu elazgda zaten bız kırkayarkların elınde kaldık tum takode bu mevcud o halıfıleksler neden kırkayak yapıyo hemen onuda solım ıslanınca nem yapıyo ondan kırkayak nemde hemmen halıfıleksın altına gırıyo valla ben daha oglumun kulagına gırcek dıye ok korkuyorum ımkanınız varsa lamınant yaptırın eger yenı tokıler lamıneyse bısey dıyemem ama bızımkıler halıflekstı

X