tokiden ev alan var mı?

CamasirSuyunaCorba

♥etmiyorum eyvallah♥
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2008
2.511
8
43
eşimle biz tokiden ev aldık ve bu kararımızdan da memnunuz. eylülde de teslim alıp taşınacağız. 15yıl sonra borç bitince ev bizimolacak. ama çevremde tokiden ev alan fazla yok, eğer tokiden ev alan varsa ve paylaşımlarını yazarsa çok sevinirim...

hala eylülde teslim diyorlar ama bi gelişme yok...bakalım ne olacak? teslim edildiğinde yazarım buraya da..sanırım çok fazla ev alan yok tokiden

Son düzenleme:
biz de aldık şekerim.Bu ocakta 2 sene olacak kısmetse.Kocaelide kuraya katılmıştık,eşime çıktı şükürler olsun.Ödüyoruz şimdi ve bu kasımda teslim edilecek.Kalan ödeme 6 sene.Toplam 8 seneydi bizim ödemeler .

bizde düşünüyoruz
alan arkadaşlar bilgi verebilirmi
nekadar peşinat
ayda kaç kaç ödüyorsunuz
nekadar süre sonra teslim ediliyor
odalar nasıl genişmi,kaç oda
bide bolkonu yok diye duymuştum doğrumu

bu konuyu actigin icin tesekkürler.bizde almayi düsünüyoruz.dogru düzgün bilgi alamamistim kimseden.valla nerden aklina geldiyse bu konuyu acmak allah senden razi olsun.

bu konuyu actigin icin tesekkürler.bizde almayi düsünüyoruz.dogru düzgün bilgi alamamistim kimseden.valla nerden aklina geldiyse bu konuyu acmak allah senden razi olsun.

valla, evin teslim edilmesi için dört gözle beklediğim için hiç aklımdan çıkmıyor, birden yazmaya karar verdim buraya. link vermek yasak ama google dan toki diye aratın ve ilk zaten tokinin sitesi açılıyor, orda şehir şehir nerde ev var nasıl, hepsi değişiyor. evlerde tek tip değil zaten bir sürü çeşiti var şehire göre ilçeye göre. bizim aldığımız yerde 840 konut var, b tipi var iki oda 1 salon, c tipi var 3 oda 1 salon ve ck var 3oda 1 salon cden daha büyük. balkon konusuna gelince o da değişiyor, bizim evlerde tek ve küçük balkon var, başka yerlerde iki balkonlu, geniş balkonulu evlerde var

bizde düşünüyoruz
alan arkadaşlar bilgi verebilirmi
nekadar peşinat
ayda kaç kaç ödüyorsunuz
nekadar süre sonra teslim ediliyor
odalar nasıl genişmi,kaç oda
bide bolkonu yok diye duymuştum doğrumu

canımcım bilgi vermeye çalıştım, tokinin sitesinde herşey var. ödemelerde her yerde değişik. tokinin sitesinden bak valla. ordan istediğin evi bulabilirsin. ödemeleri dahil herşeyi yazıyor

peki tokiden ev alıpda oturan varmı içinde aramızda
bende istiyorum ama eşim malzemesi iyi değl şöyle böyle diyerek uzak tutuyor beni
kiracı geldim kiracı gidecem bu gidişle :-(

peki tokiden ev alıpda oturan varmı içinde aramızda
bende istiyorum ama eşim malzemesi iyi değl şöyle böyle diyerek uzak tutuyor beni
kiracı geldim kiracı gidecem bu gidişle :-(

valla malzemesi iyi değil diye bişi yok, zaten her yerin yüklenici firması ayrı. ama kötü olsa toki tutar mı onları? ayrıca zaten evi teslim almadan önce gezip bakıyorsun, bi bozukluk falan varsa diyorsun, eşimin abisi de tokiden ev aldı, gayet memnunlar

bende tokıden ev aldım 2 aydırda ıcınde oturuyorum pek memnun degılım :KK43:
evım c tıpı 3+1 120m2 balkonuda var odalarıda genıs evın seklı falan cok guzel kullanıslı ama yonetıme koydukları kısıler evın her kusuru ıcın bızden para ıstıyorlar ve sundan artık emınım ucuz malzemeyle yapılmıs bıraz kalıtesız :KK43:

arkadaşlar toki konutlarının kalitesi yapan firmaya bağlı.binaların maliyeti işçilik,yani içindedir.nerden alırsanız alın içini iyice kontrol edin.akıllı hiçbir mütaahhit demirden,çimentodan çalmaz,çünkü masraf içeride.dikkat..

bende tokıden ev aldım 2 aydırda ıcınde oturuyorum pek memnun degılım :KK43:
evım c tıpı 3+1 120m2 balkonuda var odalarıda genıs evın seklı falan cok guzel kullanıslı ama yonetıme koydukları kısıler evın her kusuru ıcın bızden para ıstıyorlar ve sundan artık emınım ucuz malzemeyle yapılmıs bıraz kalıtesız :KK43:

bizim modelde aynı...ama umarım yüklenici firma aynı değildir..hangi şehir de eviniz??? malzemeler kalitesiz mi? o kadar para alıyorlar ya...

arkadaşlar toki konutlarının kalitesi yapan firmaya bağlı.binaların maliyeti işçilik,yani içindedir.nerden alırsanız alın içini iyice kontrol edin.akıllı hiçbir mütaahhit demirden,çimentodan çalmaz,çünkü masraf içeride.dikkat..

evet, yüklenici firmaya göre değişiyor tabi...

zaten dışıyla ilgili, zeminle ilgili bir sorun olacağını sanmıyorum....içinde kullandıkları malzeme içinde yapacak bir şey yok...zaten çok fazla bir beklentim yok...ama bina sağlamlığı benim için önemli...ayrıca takip ediyoruz, sorup soruşturuyoruz o konu da içim rahat ama belli olmaz. ben ne anlarım inşaat işinden

sağlamlığı konusunda şüphe duymayın.çok sıkı denetleniyor.ama içi yapan firmanın insafına kalmış.

evet canım, senin gibi düşünüyorum...zaten bu yüzden orayı tercih ettim....dediğim gibi içinden çok fazla bir beklentim yok.....zaten paramız oldukça biz uğraşacağız içiyle...............

benim çevremde tokiden ev alanların hepsi bin pişman...dağın başında yaşıyoruz diyorlar şehire uzak malzeme göz boyama diyorlar...
benimde pek konutlar şahsen hoşuma gitmiyor...

benim çevremde tokiden ev alanların hepsi bin pişman...dağın başında yaşıyoruz diyorlar şehire uzak malzeme göz boyama diyorlar...

evet haklısın....bazıları şehir merkezine uzak....konutlar da öyle süper değil, ama herkes bütçesine göre davranıyor, bizim de gücümüz ona yetti...malzeme göz boyamamı bilmem ama çok kaliteli olduğunu da düşünmüyorum, zaten paramız oldukça banyosunu, mutfağını zevkimize göre yaptıracağız inş..umarım çok pişman olmayız ama bu bizim kendi seçimimizdi, sonuçlarına katlanıcaz artık....

canım zaten sehrın merkezınde olsa bu kadar ucuz olmaz..
ve tokı yerlestıkten sonra oralarda merkez halıne gelecek 3-5 yıl zaman alır ama oralarda merkes olacaksengözlerimebaksanab

bizim modelde aynı...ama umarım yüklenici firma aynı değildir..hangi şehir de eviniz??? malzemeler kalitesiz mi? o kadar para alıyorlar ya...

canım malzemeler cok kotu degıl sonradan degsebılır seyler(mutfak dolapları vs.)ama en onemlısı emege saygı yok,adam guya ev boyamıs kapı pencere ne varsa maskara etmıs kaş yapıyım derken goz cıkarmıs..
benım en buyuk sıkayetım gıderlerımın tıkalı olması ve wclerden gelen pıs koku benneyaptımki
onlar hal olsa baska bı sorunum yok gamyoncuiremsu
bu arada ıstanbul /hadımkoy konutları
fırma adı cakır yapı

canım malzemeler cok kotu degıl sonradan degsebılır seyler(mutfak dolapları vs.)ama en onemlısı emege saygı yok,adam guya ev boyamıs kapı pencere ne varsa maskara etmıs kaş yapıyım derken goz cıkarmıs..
benım en buyuk sıkayetım gıderlerımın tıkalı olması ve wclerden gelen pıs koku benneyaptımki
onlar hal olsa baska bı sorunum yok gamyoncuiremsu
bu arada ıstanbul /hadımkoy konutları
fırma adı cakır yapı

sağol canım, dediğim gibi biz içini paramız oldukça yaptırmaya çalışacağız...çünkü ben yeni gelin olduğum da eşimin bekar evine yerleştim ve ev çok eski...sadece merkezde ve iş yerimize yakın diye kalmaya karar verdim..yeni gelin evi olmadı evim pek..eşyalar yeni ama ev eski olduğu için (iç, dış) kendini de göstermedi...ben de özeniyorum yeni gelin evine...o yüzden aldığımız evin içine kendimiz birşeyler yapacağız...pis koku gelmesi, giderlerin kapalı olmasına bir çare bulunur elbet..şu anda oturduğum evde de aynı sorun var, ayrıca üst kattaki yemek yapıyor benim evime doluyor...şimdi pek takmıyorum ama kendi evimde neyse çaresi bakarız...ayrıca senin de dediğin gibi merkeze uzak ama toki konutları o kadar çok insan barındırıyor ki kendisi merkez oluyor...içinde okulu, camisi, parkı, alışveriş merkezi var. ayrıca otobüsler, dolmuşlar içine kadar geliyor..ayrıca etap etap yapıldığı için yanına yeni evler yapılacak...bizimki 1. etap ama parsellemişler 2, 3 belki de 4 etap daha yapacaklar....

X