Tokide oturanlar yada yakını olanlar bakar mısınız???

Amerikan mutfak demişsiniz

evet bazıları öyle ama toki ler de tip tip

bizimki ayrı mutfak idi 2+1 ler Amerikan idi fakat başka 2+1 ayrı mutfak olan da

ama sizin asıl sorununuz o şehirde kalmak gibi

TOKİ vs bahane yani; siz kv kp den var uzağa gitmek istiyorsunuz

çok çalışıp atanacaksınız

eşiniz öğretmen imiş kendi memleketinde imiş neden tayin istesin ki daha kötü bir yer olursa ya gittiği yer

hiç olmazsa orayı biliyor alışmış

siz atanırsanız mecburen gider

bir de iki kredi var demişsiniz yaza araba alacağız demişsiniz

arabanın eski modeli bile 20000TL oldu artık

bunu alabiliyorsanız paranız var demektir

2000 TL toki peşinatı da dokunmaz

taksitlerine iyi bakın ama peşinat az ama taksidi çok olmasın

o kadar aylık ödeyerek ne kadar banka kredisi alınır mutlaka hesaplayın

bir de şu var görümcelerim iki kız 2 odalı toki aldılar zamanında biraz oturdular sonra kiraya verdiler 8 yıllık ödemesi bitti

içinde kiracı var satsalar bura standardında iyi de değer kazandı

kimse içinde oturmasa da gelir işte

sen 800 tl lik yerde otur oradan 500 gelsin kar kardır yani

Gerekirse ölene kadar burdayız :KK17:
Bi huyu var sinirlenince inada girer benimle.O yüzden böyle bir cevap verdi bna

Insanlar sinirlendiklerinde gercek hissiyatlarini en acik haliyle ortaya koyarlar.Esiniz eve basvurursa sasirmayin.Oraya alismaya calisin yada bunu yatirim olarak gorun.Atanma olursa da kiraya verirsiniz.Kiracidan gelen para oranin kira taksidini oder.iki kisi calisiyorken de borclari kapatirsiniz.

Yarısına kadar okudum..adamın dediği çok mantıklı.. sıkısmadan ev sahibi olunmuyor.. alrıca kira ödüyorsinuz ev sizin oluyor çok maakul..

Ben Toki de oturuyorum yapılalı çok olmamış bizden önceki de tek yaşayan bir erkekmiş ve polismiş, hep dışarıdan yemek yemiş sanırım :) Evim çok temizdi.Ve ısı yalıtımı var ev çok güzel ısınıyor.2 kişilik ve az eşyası olan bir aile için güzel fakat Tokiden ev almayın diyorlar sebebi de bu üfe tüfe midir nedir onun yüzünden sabit bir fiyatla ödenmiyor yani her an ödediğiniz takside zam geliyormuş.Oturduğum yerde ki Tokilerin şu an çevresinde çalışmalar ve çevresi yapılınca fiyatı baya artacak elimde olsa şu an oturduğum yerden Tokiden ev alırım çünkü şimdi ki fiyatı 130.000 civarı ama 4-5 yıla 200.000-250.000 olacak diyorlar ve bizim girdiğimizden beri fiyatı 20.000 falan arttı.Oturmak için değilde yatırım için alırım.Ama sizin alacağınız Tokide ileri ki yıllarda fiyat artacak mı bunun garantisi varsa neden olmasın ?

Ysz
Amerikan mutfak demişsiniz

evet bazıları öyle ama toki ler de tip tip

bizimki ayrı mutfak idi 2+1 ler Amerikan idi fakat başka 2+1 ayrı mutfak olan da

ama sizin asıl sorununuz o şehirde kalmak gibi

TOKİ vs bahane yani; siz kv kp den var uzağa gitmek istiyorsunuz

çok çalışıp atanacaksınız

eşiniz öğretmen imiş kendi memleketinde imiş neden tayin istesin ki daha kötü bir yer olursa ya gittiği yer

hiç olmazsa orayı biliyor alışmış

siz atanırsanız mecburen gider

bir de iki kredi var demişsiniz yaza araba alacağız demişsiniz

arabanın eski modeli bile 20000TL oldu artık

bunu alabiliyorsanız paranız var demektir

2000 TL toki peşinatı da dokunmaz

taksitlerine iyi bakın ama peşinat az ama taksidi çok olmasın

o kadar aylık ödeyerek ne kadar banka kredisi alınır mutlaka hesaplayın

bir de şu var görümcelerim iki kız 2 odalı toki aldılar zamanında biraz oturdular sonra kiraya verdiler 8 yıllık ödemesi bitti

içinde kiracı var satsalar bura standardında iyi de değer kazandı

kimse içinde oturmasa da gelir işte

sen 800 tl lik yerde otur oradan 500 gelsin kar kardır yani
Yaza kadar araba için üç beş biriktirmeyi düşünüyorduk canım.yazın da artık eksiği de borç ya da krediyle tamamlayacaktık
Sıkıcaktık yani kendimizi canım.
Ama toki çıkarsa 10bin peşinat istiyorlar.borç alcaz büyük ihtimalle
Ee o zaman araba borcu toki borcu olmuyor
Bunu anlatamıyorum eşime
Tokiyi istiyorsa vazgeçsin o zaman arabadan :110:
Teşekkürler canım cevabın için

Ben Toki de oturuyorum yapılalı çok olmamış bizden önceki de tek yaşayan bir erkekmiş ve polismiş, hep dışarıdan yemek yemiş sanırım :) Evim çok temizdi.Ve ısı yalıtımı var ev çok güzel ısınıyor.2 kişilik ve az eşyası olan bir aile için güzel fakat Tokiden ev almayın diyorlar sebebi de bu üfe tüfe midir nedir onun yüzünden sabit bir fiyatla ödenmiyor yani her an ödediğiniz takside zam geliyormuş.Oturduğum yerde ki Tokilerin şu an çevresinde çalışmalar ve çevresi yapılınca fiyatı baya artacak elimde olsa şu an oturduğum yerden Tokiden ev alırım çünkü şimdi ki fiyatı 130.000 civarı ama 4-5 yıla 200.000-250.000 olacak diyorlar ve bizim girdiğimizden beri fiyatı 20.000 falan arttı.Oturmak için değilde yatırım için alırım.Ama sizin alacağınız Tokide ileri ki yıllarda fiyat artacak mı bunun garantisi varsa neden olmasın ?
Anladım canım

Insanlar sinirlendiklerinde gercek hissiyatlarini en acik haliyle ortaya koyarlar.Esiniz eve basvurursa sasirmayin.Oraya alismaya calisin yada bunu yatirim olarak gorun.Atanma olursa da kiraya verirsiniz.Kiracidan gelen para oranin kira taksidini oder.iki kisi calisiyorken de borclari kapatirsiniz.
Yapmaz umarım benden habersiz yoksa çok üzülürüm :KK12:

ceplerinde para olmayan insanlar toki evlerini beğenmıyorlarya şaşıyorum ben benım arkadaşlarım hep toki de oturuyor çoğu karı koca mühendis öğretim üyesi veya doktor BMW porce kullananlar var aralarında toki o kadar fakir fukara yeri değil sanıldığı gibi 4 artı 1 evlerin çoğu zengin kişilerin

Ben de akademisyenim sehrimizde yeni toki yapılıyor okulda bir sürü hocanin gözü orda bekliyorlar ki satışa çıksın kuraya girecekler.Hepsinin de durumu cok cok iyi.
Millet niye burun kiviriyor anlamiyorum toki esittir kotu diye bir sey yok o da sinif sinif ve orta gelir grubu icin yapılanlar normal oturulabilor evler.

Uzun Kızlar biraz ona göre :)
küçük bir şehirde oturuyorum. Doğuda.

Eşim dün ikindi geldi eve.dediki Kardeşim aradı.Tokilerde ev var.2 bin ile başvuru,çıkarsa 7 8 bin gibi bi peşinatla Ev artık bizim olcak ve geriye kalanı kira öder gibi ödeyeceğiz
Sanırsam 90 bindir ya da 100 bin.oda sayısına göre falan.
Neyse ben daha bunlar ağzından çıkar çıkmaz hayır kesinlikle olmaz istemediğimi biliyorsn falan diye yüksek sesle konuştum.Geçen yaz da böyle bir mevzu açılmıştı ve istememiştim yine hatta o zaman da tartşmştk:KK51:

Neyse o Hiç doğru düzgün açıklama yapmadan çıkıştm.nerden getircen o peşinatı zaten borçlarımız var,ev istemiyorm şimdilik,çok sıkışacağız dedim.
Ve o da onun sözünü kesip, daha açıklama yapmasına bile izin vermediğim için sinirlendi haklı olarak o_O

tartışmaya başladık.:KK53:
İşte diyo şuan kirada oturuyorz.
Kira parası ödüyorz madem, orda oturursak hem aynı paraya kira ödeyeceğiz hem de ev almış olacağız.
Hoşumuza gitmezse çıkarız kiraya veririz gayrı menkuldür yatırım yapmış olcam.Kira olmasa bile satarım
Başvuru yapacağım eğer çıkarsa o 7 8 bini de babamlardan borç alcam dedi.
Ve ben kızdım hayır dedim bizi tekrar borcun altına sokma ne gerek var
Ben ev falan istemiyorum 4 5 yıl sonra istediğim yerde ve gönlüme göre ev almak istiyorum dedim
sinirlendi

Bu cevabım ona mantıklı gelmiyormş.
Ben de bağırdım ve dedim ki ben bu şehirde oturmak istemiyorum ve o yüzden şimdiden bizi ne borç altına koy ne de ev falan al.
1 2 yıla gideceğiz burdan

Tabi eşim de hâlâ sinirli laflarını ikide bi ağzına tıkladığım için
Sinirlendi ve dediki sen atanmayana kadar,atanmazsan da 4-5 yıl kendimizi iyice toparlamayana kadar bu şehirden gitmicez

o böyle diince ben çok sinirlendim

Hani nişanlıyken böyle bi isteğimn oldğnu söylemiştm ( şehir dışı) ve sen tamm demiştin.
Şuan kendinle çelişiyorsn
Demekki sen beni kandırmşsn
Benim rızam yok toki almana.
Sana hiç bi destek de bulunmayacağım
Git al tek başına içinde otur ben gelmiyorum dedim.Tamam dedi.
Kalktım kapıyı çarptım yatak odasına gittim

1 saat sonra yanıma geldi öptü sarıldı
Ben seni kandırmadm.
sen bni dinlemiyorsun o yüzden sinirleniyorum dedi.
Ben ses çıkarmadım.uzanmıştm.
Yanıma uzandı.yorgundu uykuya daldı.
Sonra kalktı 5te yurt nöbeti vardı gitti oraya.Orda msj attı seni seviyorum falan

Ama hiç ev konusu açılmadı.
Ben de sna kızgn ve kırgnm konuşmk istemiyorum seninle ddm.bugün de kurstan geldi.
Yemek yedik normal günlük şeyler konuşuyor bnmle.
Ben bir iki kelime dışında konuşmadm.suratım da asık zaten.
Şimdi gitti uyudu.
Ev konusu hiç açılmadı

Şimdi kızlar böyle davranmamın sebebi de şu;
Ben atanamazsam ,1 2 yıl sonra eşimn tayiniyle bu şehirden gitmek istiyorum
Önceki konumda da bahsetmiştm.
Birikimimiz yok.Araba almak istiyrz yazın.

Ee zaten krediler var e bi de bu evi alırsak, ki babasından borç alacakmış hiç vereceklerini de sanmıyorum. Adam 50lira verse 100lira alıyor bizden,biz onlara borcumuzu nasıl ödeyeceğizki.o zaman cebimizde hiç para kalmayacak.

Ayrıca tokileri nedense hiç sevmiyorum
Çoğu amerikan mutfaklı.
Hiç sevmem.
Ev alacaksam gönlüme göre almak istiyorum mimarisi falan.
O diyo hoşuna gitmezse satarız ya da kiraya verirz

Ama ben böyle bir şeyin altına girmemize ne gerek var anlamiyorum
Ayrıca korkum şu
Alırsak tokiyi kendimizi toparlamamız daha da uzayacak ve bu şehirden çıkmayacağız.
Siz ne düşünüyorsunuz kızlar

Eşimin dediği gibi gerçekten mantıksız mı fikrim.
Siz olursaydınız napardınız.
Tokiler güzel mi
Ya dediğini yapar gider başvurursa.o zaman çok kızarım ona rızam olmadan yaptığı için.
Hiç konuyu açmıyor
Ben böyle küs davrancam bi kaç gün ona.
Gitmicez alıcam o evi falan dediği için.umarım yapmaz:-(

Toki evlerini oyle satiliga cikaramiyorsun ve kiraya veremiyorsun cunku yasak daha da beteri duvarina çivi çakman bile yasak sadece icinde ikamet edebiliyorsun... Arti yan dairenin normal muhabbet sohbet konusmasina oldugu gibi dahil oluyorsun ses yalitimi vs. Yok...Yani bu evler ev sahibi olamayan kötü sartlarda kirada yasayan alt gelir insanlar icin yapilmis evler oyle aman aman bir sey beklemeyin... Su an yasadiginiz evin standartlari iyi ise tokiden memnun kalmayacaksiniz...

Son düzenleme:
Toki evlerini oyle satiliga cikaramiyorsun ve kiraya veremiyorsun cunku yasak daha da beteri duvarina çivi çakman bile yasak sadece icinde ikamet edebiliyorsun... Arti yan dairenin normal muhabbet sohbet konusmasina oldugu gibi dahil oluyorsun ses yalitimi vs. Yok...Yani bu evler ev sahibi olamayan kötü sartlarda kirada yasayan alt gelir insanlar icin yapilmis evler oyle aman aman bir sey beklemeyin... Su an yasadiginiz evin standartlari iyi ise tokiden memnun kalmayacaksiniz...

Alt gelir grubu için geçerli bu durum. Diğerleri satılabiliyor ve kiraya verilebiliyor.Alt gelir grubu için satılamama ve kiralanamama sebebi de gerçekten bu evlere ihtiyacı olanların alabilmesini sağlamak için.Çünkü toki bir yatırım aracı olarak görülüyor ve mesela bir sürü emlakçı da kuraya katılıyor.Hatta garanti olsun diye ayarlayıp onbeş yirmi kişilik gruplar halinde giriyorlar . Çıkan evleri de peşinatı yatırıp taksitler başlayınca üstüne kar 5- 10 bin lira koyup satıyorlar. Hiç elini kolunu kaldırmadan havadan kar. Bu gibi durumlar alt gelir grubu için büyük mağduriyet, çünkü bu insanların başka şekilde ev sahibi olma imkanı yok. O yüzden alt gelir grubu evler için satılamama devir edilememe kiraya verilememe şartı koşulmuş. Diğerlerinde böyle bir şart yok.

Alt gelir grubu için geçerli bu durum. Diğerleri satılabiliyor ve kiraya verilebiliyor.Alt gelir grubu için satılamama ve kiralanamama sebebi de gerçekten bu evlere ihtiyacı olanların alabilmesini sağlamak için.Çünkü toki bir yatırım aracı olarak görülüyor ve mesela bir sürü emlakçı da kuraya katılıyor.Hatta garanti olsun diye ayarlayıp onbeş yirmi kişilik gruplar halinde giriyorlar . Çıkan evleri de peşinatı yatırıp taksitler başlayınca üstüne kar 5- 10 bin lira koyup satıyorlar. Hiç elini kolunu kaldırmadan havadan kar. Bu gibi durumlar alt gelir grubu için büyük mağduriyet, çünkü bu insanların başka şekilde ev sahibi olma imkanı yok. O yüzden alt gelir grubu evler için satılamama devir edilememe kiraya verilememe şartı koşulmuş. Diğerlerinde böyle bir şart yok.

Aaa ben tokilerde cesit cesit daire tipi oldugunu bilmiyordum... Genel olarak alt gelir grubu icin yapilmis satilamaz kiraya verilemez daireler olarak biliyordum o_O

Aaa ben tokilerde cesit cesit daire tipi oldugunu bilmiyordum... Genel olarak alt gelir grubu icin yapilmis satilamaz kiraya verilemez daireler olarak biliyordum o_O
Evet çeşit çeşit. Alt.orta ve iyi diye 3 e ayrılıyor belki isimlerini yanlış söylemiş olabilirim 3 grup diye biliyorum.

Bizde ciksadada ödeyip kendi evimiz olsun diye bekliyoruz sizde istemiyosunuz herkesin derdi başka:KK51:

Eğer eşinizin dediği gibi hemen ayrılmayacaksanız neden olmasın yatırım olur.Peşinatlarda çok değilmiş.Giderken satarsınız.Gittiğiniz memleketten alırsınız.Zamanında bende yerim yurdum belli olsun onda sonra alayım dedim ama öncedende alabilirmişim.Boşuna bir sürü kira ödedim.

X