• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tobik'in Diyet Günlüğü

tobik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2012
81
0
36
İstanbul
merhaba ben 21 yaşındayım. öğrenciyim. küçükken cok zayıftım. sonrada kilo alıp verdim sürekli. cokta şikayetçi degildim halimden. cnku 2 gun yemek yemesem direk göbeğim gidiyordu. hiç öyle haftalarca rejim yapmadım. mutlu olduğumda kendiliğinden bütün kilolarım gidiyordu zaten 2 yıl öncesine kadar... sürekli şişmanlamaya başladım yavaş yavaş şişmanladıgımdan cok fazla hissedemedim durumumun kötüye gittiğini. bu aralar yeni yeni hissetmeye başladım. dolabım kıyafetten kapanmıyor ama ben hiçbirisine giremiyorum. resmen en az 10 kilo aldıgımı farkettim bazıları basenlerimden yukarı bile cıkmıyorlar bırakın kapanmayı :( bende yine 2 gun ac kalıyım dedim ama metobolizmamın yavaşladıgını ve artık yemedigim zamanlarda bile göbeğimin özelliklede yan yağlarımın gitmediğini farkettim. hep kendimi cokta fazla bogazımı sıkmadım iyice bogazımı sıkarsam yine 2 gunde gider göbeğim diye kandırdım. 1 hafta önce farkettim gitmiyormuş. bunu farkettiğimde de sinirden oturdum 1 saat içinde 7 tane çikolata yedim :(
bende çok kötü bir özellik var; herhangi birşeyle uğraştıgımda hemen etkisini gormem lazım. göremediğim zaman bırakırım emeklerim boşa gidiyor diye. hiç sabırlı değilimdir. genellikle hırslıyımdır o yuzden diğer konularda bu özelliğimi pek ön plana cıkarmam gerekmedi. yalnız bu kilo verme konusunda cok endişelerim var. kendime güvenmiyorum. üniversite öğrencisiyim yurtta kalıyorum ve sürekli arkadaşlarla bişeyler yiyoruz. ben aksam yemegini yedim artık hiçbişey yemiycem diye kendimi frenlemeye çalısırken biri cıkıp bi yaş pasta getiriyor ve malesef kendimi tutamıyorum. yemeklere özelliklede çikolataya karsı zaafım var.
2 gün önce kendimi sıkıp sizin yorumlarınızı okuyarak düzenli beslenmeye karar verdim. normlde meyve sebze hiç yemem sırf salata yapıp yiyebileyim diye kalan son paramla gidip salata sosları aldım kendimi teşfik etmek için. bide yagsız yogurt, cavdar ekmeği ve soda. geceleri geç vakitlere kadar oturdugum için sürekli kahve, kola, meyve suyu tuketiyordum bunu engellemek için soda içiyorum. zayıflamam için yararlı mı degil mi hiçbir fikrim yok en azından şekersiz diye dusunuyorum.
1.gün sabah kahvaltısında 2dilim çavdar ekmegi zeytin peynir ve bal yedim. öğlen zeytin yaglı, sirkeli ve nar ekşili salata yedim. aksamda yağsız yoğurt çorba ve 2 dilim çavdar ekmegi yedim. gece arkadaşlarım haşlanmış patates aldılar dayanamadım 2 dilim çavdar ekmeğiyle de onu yedim.
2.gün sabah kahvaltısında kremalı mantar çorbası yedim. öğle yemeginde yine zeytin yağlı. sirkeli ve nar ekşili salatanın yanında taze fasulye yedim. aksam 4 dilim çavdar ekmeğiyle patates yedim. arada da 2 şekerli siyah cay içiyorum.
yalnız kendimde hiçbir değişiklik hissetmiyorum. önceden girdiğim her mekanda insanlar dönüp bana bakardı şişmanladığımdan beri kimsenin dikkatini cekmiyorum. çok büyük bir düşüş yaşadım hayatımda bu kilolar yuzunden ve psikolojim bozulmak üzere. tartıya cıkmaya korkuyorum cunku görceğim rakamı kaldıramıycağımdan korkuyorum. dün alışveriş merkezine gittik korkudan hiçbişey alıp deneyemedim bile. yardımınıza çok ihtiyacım var. bana destek olup benimle beraber bu işi başarmanıza gerçekten çok ihtiyacım var.
internette dolanırken bi reklam gordum. çabuk zayıflama rejim programıymış. hemen ondan sipariş ettim. markasını yazamıyorum cunku yasak olup olmadığını bilmiyorum. o geldiğinde ona devam etcem. yan etkisi yokmuş.
1 ay en fazla 2 ay içinde yaklaşık olarak 10 15 kilo civarında vermek istiyorum. kilomu bilmiyorum ama kendimi tartılabilir seviyede hissettiğim anda en yakın eczaneye gidip tartılcam. desteklerinizi bekliyorum. neyi yanlış yapıyorum neyi doğru yapıyorum hiç bilmiyorum.
bu arada erik çayı gercekten hem tok tutuyormuş hemde metabolizmayı hızlandırıyormuş. buyuk marketlerde bulunuyor. ama malesef içinde tarçın var ve tarcından iğrendiğim için ben içemiyorum. :(
şimdiden hepinize cok teşekkür ediyorum.

Canım bence önce kilonla yüzleşmelisin.
Ben de kaç kilo olduğumu bilmediğim için kendimi kandırıyordum. Evet bir iki kilo almışımdır ama sorun değil diyordum.
Geçenlerde tartıya çıktım ve sonrasında hüngür hüngür ağladım :/
Asla tahmin edemezdim öyle bir rakama ulaşabileceğimi...
Ve o rakamı o tartıda görmeseydim işin ciddiyetini anlayıp diyete başlamazdım.
Şimdi 2-3 haftadır çok dikkat ediyorum ve üç dört kilo kadar vermişim.

Bence kontrolü bir an önce ele almak için durumunla yüzleş.
Biraz dikkat et, hareketi arttır. En önemlisi de bunu hayat tarzın haline getir.
Sadece şekeri bile çıkarsan hayatından çok şey farkediyor. Emin ol.
Başarılar.

Canım bence önce kilonla yüzleşmelisin.
Ben de kaç kilo olduğumu bilmediğim için kendimi kandırıyordum. Evet bir iki kilo almışımdır ama sorun değil diyordum.
Geçenlerde tartıya çıktım ve sonrasında hüngür hüngür ağladım :/
Asla tahmin edemezdim öyle bir rakama ulaşabileceğimi...
Ve o rakamı o tartıda görmeseydim işin ciddiyetini anlayıp diyete başlamazdım.
Şimdi 2-3 haftadır çok dikkat ediyorum ve üç dört kilo kadar vermişim.

Bence kontrolü bir an önce ele almak için durumunla yüzleş.
Biraz dikkat et, hareketi arttır. En önemlisi de bunu hayat tarzın haline getir.
Sadece şekeri bile çıkarsan hayatından çok şey farkediyor. Emin ol.
Başarılar.

teşekkür ederim. dogru soyluyorsunuz. yarın tartıyla yüzleşebilirim sanırım. hareket etmem lazım biliyorum önceden cok dans ederdim ama artık yurtta kaldıgım için böyle bir fısratım olmuyor. dısarı cıkıp gezmeyi de severdim ama şişmanladığımdan beri inanın dolabımdaki sadece 2 pantolonum bana oluyor onlarda cok sıkıyor. utanıyorum kendimden o yuzden hiç çıkmıyorum nerdeyse. eşofman giyip okula gidiyorum sadece. o kadar kötü hissediyorum ki kendimi sacıma başıma bile özen göstermez oldum :( tartıya cıkmam için gercekten cesaret verdiniz. cok tesekkur ederim. en kısa zamanda bu gerçekle yüzleşip sizinle paylaşcam.

gunaydın canım cok mutsuz gıbısın hepsını okudum kendıne boyle yapma almamız nasıl bızım elımızdeyse vermekte bızım elımızde ınanırmısın canım bende senın gıbı dusunerek ve tam bıseylerı bılmeyerek basladım ama sımdı azda olsa doğruyu ve yanlısları bılıyorum sanada soyleye bılırım kı aksam ekmek cavdar dahı olsa yeme aksam patetes yeme öğlen ye aksam salata ye tuz seker ve unlu seylerden mumkun oldukca uzak dur cukulatasız bı hayat benım ıcınde ımkansızdı ama her gun on grm hakkımız olduğunu öğrendım ve sabahları bıtter sarlle olarak tukettm her gunde yedım ıkı haftada bır kendıme ıkı catal olmak uzere canımın ıstedıklerınden yedım canım bıde ıcebılırsen yesıl cay ıc ve ucu bır arada cok masum değil ıkıye bolup ıcebılırsın ve ben sabahları elma sırkelı su ıcıyom sert oluyo ama cok ıyımıs dıye ben ıcıyom ve ben bunlarla vede spora gıderek on kılo verdım canım ıkı ayda ıstedığine kavusur ve mutlu ol canım uzulmeye değmez sen bıraz azım göster bak nasıl ıncelıyon bır ıkı ayda bu kadar canım sormak ıstedığin olursa sayfama yazarsan soylrm genede uğrarım burayada tatlım:16:

günaydın :) bugün biraz daha mutlu hissediyorum kendimi. buraya sorunumu yazmam bile fayda etti.
çok teşekkür ederim önerilerin için :) demek ki patates ve ekmek yüzünden veremedim kilo. bundan sonra asla akşam patates ve ekmek yok :) yalnız ben çayı şekersiz kesinlikle içemiyorum. cayı 2 bardağa indirsem gunde 4 küp seker almış olurum. cok olurmu ki?
birde elma sirkeli su mideye zararlı diye duymuştum onun yerine ben salataya sirke koyuyorum.
salata demişken zeytinyağsız kesinlikle yiyemiyorum. sizce dökmelimiyim? yada ne kadar dokmeliyim?
bu arada tartılcaktım bugün ama regl sancılarım başladı. yakında özel günlerim başlıycak sanırım. bittikten sonra tartılsam benim için daha iyi olur diye düşündüm.
daha kahvaltı yapmadım. yediklerimi yazmaya devam etcem. önerilerinizi bekliyorum. cok sağolun :)

günaydın :) bugün biraz daha mutlu hissediyorum kendimi. buraya sorunumu yazmam bile fayda etti.
çok teşekkür ederim önerilerin için :) demek ki patates ve ekmek yüzünden veremedim kilo. bundan sonra asla akşam patates ve ekmek yok :) yalnız ben çayı şekersiz kesinlikle içemiyorum. cayı 2 bardağa indirsem gunde 4 küp seker almış olurum. cok olurmu ki?
birde elma sirkeli su mideye zararlı diye duymuştum onun yerine ben salataya sirke koyuyorum.
salata demişken zeytinyağsız kesinlikle yiyemiyorum. sizce dökmelimiyim? yada ne kadar dokmeliyim?
bu arada tartılcaktım bugün ama regl sancılarım başladı. yakında özel günlerim başlıycak sanırım. bittikten sonra tartılsam benim için daha iyi olur diye düşündüm.
daha kahvaltı yapmadım. yediklerimi yazmaya devam etcem. önerilerinizi bekliyorum. cok sağolun :)

sanırım bana cevap yazmıssın canım sekersız bende asla ıcemezdım cayı ve bır fıcana bır tatlı kasığı atardım ve bırden cıkardım hıc azaltmadan da cıkardım sanada tavsıye ederım bı kac gun zor gelıyo ama sonra alısıyosun benım gıbı bırı tatlıyı sekerı hayatından cıkarmayı basardıysa basaramayanda kımse olmaz dıyorum her gun bır tatlı kasığı yağ tuketebılıyomusuz canım salatanda kullan bence ben o yağı bıle ıkıye bolup yedığimde oluyo yarısını yağda omlet yaparken bazen salata bazende sebze kavurup oyle yıyom sebze haslaması yapıp yağını arada oylede kullan lımonla falan ama tuz kullanma hemen odem yapıyo bırde sırkenıde elma sırkesı kullan canım kesınlıkle ekmek aksam yeme ben ıkı aydır ne pılav ne makarna patetes yemıyom vede hıc canım ıstemıyo alısıyo zaten ınsan surda yaza ne kadar kaldı ıncecık kıyaftlerı gıyıp herkes cıkcak dısarlra bız her seyı yersek oylece onları seyrederız ne guzl yakısmıs bızmı dıyelım yoksa bızemı desınler bence yemesek yaza hıc sıkılmadan ne beğenırsek gıyer cıkarız ve alısverıslerımızde mutlu oluruz bende cok ıstıyom zayıflamayı daha on klıo vercm :52::52::52::52::52::52::16::16:

Canim sen benim kardesimin yasindasin.. O zaman kardesimin yasadiklarini dinle de nesen yerine gelsin ..

Kiz kardesim ( boyu da uzundur hani ) bir donem cok fazla kilo almaya basladi.. annem falan yeme dedikce bir de inatcidir ki yedi de yedi.. Ama genc kizdi artik.. istedigini giyememek ne kotu birseydir.. nasilsa kararini verdi.. diyetisyene gittik.. listesini aldi.. ve oyle bir uyduki o listeye.. inatciligini diyetindeki istikrarinda da kullandi.. ilk 2 ayda 9 kilo verdi.. ve devam etti.. su anda fistik gibi.. ne alsa, ne giyse yakisiyor.. 25 kilo falan verdi.. O yapti sende yapabilirsin.. kendine yazik etme.. genceciksin.. bededine yazik etme..

Sonra ben evlendim .. yurtdisina ciktim.. eeeeeeee aksama kadar evde oturan ben napar.. yer de yer... ilk TR ye gittigimde sadece iki kilo almistim.. ama yine de gayet iyi gorunuyordum.. sonraki sene iki kilo.. az az alinca insan ciddiye almiyor.. sonra misafirler su bu derken ben birden bir baktimki 10 kilo almisim evlendikten sonra.. heee bir de hamile kaldim.. erken sonlndi ama bu arada da 4 kilo almisim.. psikolojik tamamen.. yedim de yedim.. ama simdi psikolojim zaten bozuk.. kendimi iyi hissetmek icin diyet yapiyorum.. bir ayi devirdim cok sukur.. gunlugum de var ordan da bakabilirsin..

sende yaparsin.. hemde burdaki bir cok insandan daha hizli yaparsin.. cunku senin yasin kucuk.. saglik problemi olmadiktan sonra sakir sakir gider o kilolar.. yeter ki gercekten iste ve iradeni ortaya koy..

hemencecik gitsin kurtulayim diye bekleme,, ayda 4-5 kilo cok ideal.. gitsinler ve bir daha gelmesinler.. oyle dusun.. aceleci olma..

basarilar..

şekeri kesinlikle bırakıyorum. bende başarabilirim bunu sanırım. olmadı çay içmem yapcak bişey yok :) bu yolculugumda bana gercekten cok yararlı bilgiler sagladınız. size cok teşekkür ederim bana destek oldugunuz için :)
yurtta oldugum için tek yapabildiğim yemek salata :/ yurdun yemekleri de gercekten çok kötü. genelde yememeye çalışıyorum. çok sağlıksız ve vıcık vıcık yağlı gözüküyorlar. 3. gunumdeyim bu sabah uyandıgımda gercekten göbeğimin azıcık düzleştigini farkettim. ama kalkıp aynaya baktığımda yan yağlarım ve göbeğim hala duruyodu :( olsun yinede bugün biraz daha mutluyum.

kız kardeşiniz azimliymiş keske diyetisyene gitcek durumum olsa benimde. su anda neyi doğru neyi yanlış yaptıgımı kesinlikle bilmiyorum. sizlerin tavsiyelerine uyuyorum. burda sizin yazdıklarınızı okumasaydım emin olun hala bol bol kola içmeye, bol şekerli çay içmeye, litrelerce meyve suyu, kahve içmeye devam ederdim. sadece yemekten kısardım. hayatımda ilk defa bu kadar uzun süredir kola içmiyorum. önceden rahat 1,5 lt kolayı tek basıma bitiriyordum.

bugün okuldan arkadaşımın doğumgünü var. korkulu rüya... birazdan kalkıp üstüme düzgün olcak ve göbeğimi saklıycak bi kıyafet bulmam lazım :( alkol olarakta sadece 1 kadeh kırmızı şarap içcem. çok fazla kalorisi yok sanırım. hiçte sevmem :/ pastadan kesinlikle tadmıycam. kendime gercekten hakim olmam lazım :(
bugün doğumgünü sebebiyle öğle yemeğini atladım. göbegim cok cıkmasın diye.
sabah: 1,5 dilim çavdar ekmeği zeytin ve peynir yedim 2 şekerli çayla (bu şekerli cayım sondu) :(
akşam: salata ve yagsız yogurt yiycem.

destekleriniz için cok teşekkür ediyorum. ve devamına ihtiyacım oldugunu bilmenizi istiyorum. iyi akşamlar :)

sana ıyı eğlenceler canım bende ıkı ay ıcınde kendımın doğum gunuyle bırlıkte dort doğum gunu gordum ve bır catal pasta dısında hıc bır seyden de yemedım ısrar ettıler bakınca ıcımde gıttı ama kendıme soz verdım 60 olmadan asla boyle seylerı yemıcem dıye vede yemedım

BEN DE KORKUYORUM bugunlerde ozellikle... 59.5 falan oldum 56'ydim bi ara noldu bana yaa hemen kilo vermem lazim ama surekli yemek yiyorum

yemedim pasta :) çok işkence çektim ama yemedim. bol bol su içtim sadece o kadar :) çok mutluyum kendime resmen hakim olabildim :)

BEN DE KORKUYORUM bugunlerde ozellikle... 59.5 falan oldum 56'ydim bi ara noldu bana yaa hemen kilo vermem lazim ama surekli yemek yiyorum

böyle dusunursen hep yersin. yemeden de olur de bak bnde 3 gun öncesine kdr snn gibiydim smdi kendime hakim olabiliyorum. bugun önüme pasta koydular yemedim inanamıyorum kendime. :)

biryerlerde yine hata yapıyorum sanırım...
bir kaç arkadaşımın günlüğünü okudum yemek saatleri genelde sabah 11.00 öğlen 15.00 akşam da 19.00 gibi sabit saatler.
benim sabit olamıyor yemek saatim bazen böyle sabahlıyorum kalktıgımda 14.00 oluyor kahvaltımı o zaman yapıyorum bazen de okul oluyor 08.00 gibi kahvaltıyı yapıp okula gidiyorum. kahvaltıdan genelde 3 4 saat sonra öğle yemegi 3 4 saat sonra da akşam yemegimi yiyorum. en son yemegimi 20.00 da yemege calısıyorum. sabahladıgımda dahi 20.00 den sonra yemek yemiyorum. uyku duzenim olmadığı için saatlerde aksamalar oluyor. bu problem yaratır mı?

merhaba günlüğüm ve arkadaşlar... bugün sabah 10 da uyandım. diyet ürünüm geldi sonunda :)
saat 12.30 da 300gr yağsız yoğurdumla diyet ürünümü karıştırdım bi güzel afiyetle yedim. sonra limonlu soda içtim
saat 18.00 gibi akşam bu sefer 300ml yağsız yogurda diyet ürünümü karıstırıp yiycem.
bol bol su içmeyi de ihmal etmiyorum. yalnız su ve soda içmekten sıkıldım artık :( bu aksam kendime güzel bi kahve yapcam sekersiz ama sut tozu koycam :(
kendimde gercekten hiç bi değişiklik hissetmiyorum :/
neyse pazartesi günü de tartılıp kilo tablosundan bende yapcam :) o zaman görcez değişiklik varmı yokmu :)

merhaba günlüğüm ve arkadaşlar... bugün sabah 10 da uyandım. diyet ürünüm geldi sonunda :)
saat 12.30 da 300gr yağsız yoğurdumla diyet ürünümü karıştırdım bi güzel afiyetle yedim. sonra limonlu soda içtim
saat 18.00 gibi akşam bu sefer 300ml yağsız yogurda diyet ürünümü karıstırıp yiycem.
bol bol su içmeyi de ihmal etmiyorum. yalnız su ve soda içmekten sıkıldım artık :( bu aksam kendime güzel bi kahve yapcam sekersiz ama sut tozu koycam :(
kendimde gercekten hiç bi değişiklik hissetmiyorum :/
neyse pazartesi günü de tartılıp kilo tablosundan bende yapcam :) o zaman görcez değişiklik varmı yokmu :)
canım merak ettım dıyet urun derken acıklrmısın ne olduğunu bıde sade sodayamı lımon sıktın yoksa lımonlu kendınden olandansa kotu ıcme sade ıc cunku onlarda tadlandırıcılar varmıs kılo yapmayada destekmıs arada meyve de ye hazır ucu bır aradalardan ıkıye bolup paketı ıc yesıl cayıda ıcmeye calıs layt sut kahvaltıda ıc faydası oluyo canım

canım merak ettım dıyet urun derken acıklrmısın ne olduğunu bıde sade sodayamı lımon sıktın yoksa lımonlu kendınden olandansa kotu ıcme sade ıc cunku onlarda tadlandırıcılar varmıs kılo yapmayada destekmıs arada meyve de ye hazır ucu bır aradalardan ıkıye bolup paketı ıc yesıl cayıda ıcmeye calıs layt sut kahvaltıda ıc faydası oluyo canım

aslında ürünün adını yazcaktım önceden kullananlardan ip ucu alırım diye ama yasak olabilir diye yazmamıştım. dexx diyet ürünü. internette reklamını gordum. indirimdeydi hemen aldım. dexx devam ürününün tadı hiçte fena değil :)
valla size gerçekten çok teşekkür ederim. yine bir yanlışımı yakaladınız. limonlu soda alıp içiyordum. artık agzıma sürmem madem öyle.. şu şekersiz cay içme olayına alışabilsem cok iyi olcak ama olmuo :/ bugün kahve içcem cok mutluyum :D biraz acıkmayı bekliyorum. kahveyle bastırcam açlığımı sonrada uyuycam :)

canım benım etı formun cesıtlerınden al acıktıkca onlardan ye bak hem tok tutuyo hemde arada ıyı gelıyo ben adet olcağım zaman cukulatasız duramazdım sımdı etı form cukulatalı buskıvısı lımonlusu ve tahıllısıda cok guzel al bence hemde ucuz 50 kurus ben onlarla hem aclığımı bastırıyom hemde daha hafıf yıyom aksam ustu spordan gelınce bı paket lımonlusunu ve layt sut bır bardak ıctım aksam yemekte bısey ıstemedım yeıyemedım bı kase corbayla gunumu bıtırdım sende super gıdıyosun sekerım

bısey daha dıcektım unuttum sana seker ıcın tatlandırıcılardan kullana bnnnnyle demıstı spor hocam ama ben kullanmıyom sana tavsıye edeyım dedım deneyebılırsın bence ustlerınde yazıyo zaten dıyet yapanlar kullanabılır dıye hocamızda kullanıyo :16::16:uste karıstırdım yazılrı kusura bakma :16::16::16::16:

tatlandırıcı hiç aklıma gelmemişti. aslında hoşlanmam tadı biraz ilaç gibi ama denemekte fayda var :) hemen yarın gidip bi tane alcam :)
iyi gidiyorum bencede sizin destekleriniz ve önerilerinizle. daha hiç kaçamak yapmadım ama malesef kendimde hiç bir değişiklik görmüyorum :( istanbul da ucuz spor salonu aramaya başladım şimdi de. boyle yatarak olmıycak gibi :(
bu arada cok mutluyum... kahvemi yaptım ama yavas yavas içiyorum :D yaklasık 1 saattir elimde gezdiriyorum. resmen içmeye kıyamadım :)
yarında bugünki menüm gibi sadece sabah akşam yoğurduma diyet ürünümü karıştırıp yiycem. biraz zorlandım gibi bugün :( ama hiç kaçamak yok :)
resmen pazartesi sabahı yapcagım kahvaltının hayaliyle yaşıyorum... sanırım 1 kilo domates 1 kilo salatalık hiç gozümü kırpmadan yiyebilirim :D
çabuk gel pazartesiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :)

Back