Tiroit hastalığı ve bebek düşünenler

Kızlar hangi değerlerin nasıl olması gerekiyor?
Bugün doktordan sonuçları aldım. Süper bir gelişme var dedi. Aşağıdaki değerleri verdi.
Siz ne diyorsunuz?

Tiroid Foksiyon testi sonucu:

Thyroid stimulating hormone
Şu anki değer: 1.50
Bir önceki değer: 4.41
Normal değer aralığı: 0.40-5.00 uIU/mL

çok iyi ne kadar zaman da bu değerler oldu benimde 20 gün önce 5 di bakalım 1 hafta sonra tekrar bakıcam

çok iyi ne kadar zaman da bu değerler oldu benimde 20 gün önce 5 di bakalım 1 hafta sonra tekrar bakıcam

Elanaz'cım,
Eylül ayında 4.41'di.
5 ay sonra 1.50'ye düştü.

Yardımım dokunursa hayatımda neleri değiştirdikten sonra TSH'ımın düştüğünü anlatayım sana:
Benim birkaç tane de kocaman nodülüm vardı. Etkisi var mı bilemiyorum ama son 6 aydır dışarıda yapılmış bir şey yemiyorum. İçine katkı maddesi konan hiçbir şey yemedim. Yemekhanedeki yemeklere çin tuzu, GDO bir şeyler koyuyorlarmış, onları kestim. O fast-food'lara yaklaşmadım.. Bir bisküvi bile yemiyorum. Onun yerine kuru kayısı yiyorum mesela. Ceviz yiyorum, yoğurda bi elma dilimleyip tarçınla yiyorum mesela. Artık canım o gofretleri, pastane ürünlerini, boyalı gazozları falan hiç çekmiyor. Başta çekiyordu, artık çekmiyor.
Öğünleri güzel yiyorum, dolu dolu. Annemin tarhanası, eriştesi bunları yiyorum. Mümkün olduğunca organik yemeye çalışıyorum. Haftada 2-3 balık yiyorum.

Düzenli ve sağlıklı beslenince miktar olarak daha çok yemeye başladım. Buna rağmen 5-6 kilo verdim.

Dediğim gibi etkisi olup olmadığını bilmiyorum ama son 6 ayda hayatımda değiştirdiğim şeyler bunlar.
Bir de geceleri oyalanmayıp hemen yatmaya başladım. Eskiden gece 2'lere 3'lere kadar oyalanırdım. Meğerse uykunun doğru alınmaması bazı hormonları etkiliyormuş. Uykuyu düzene sokarak vücuduma bir vücut saati kurdum. Artık geceleri en en en geç 12'de uyumuş oluyorum.

Yoksa benim de bundan önceki değerlerim 5.00 civarındaydı.

çok teşekkür ederim inan çok faydalı oldu çünkü bu yazdıklarının hepsini yapıyorum ne yazıkki bende bunlara son vermeye gayret edeceğim çok saol

Merhaba,

Benimde bir sorum var.
Son Adet tarihim, 01 şubat 2015
Kasıklarımdaki ağrı ve iki yana çekilip genişliyormuşum hissi ve göğüs hassasiyeti ile dr.a gittim. 26 şubat prş. günü.
10 yıldır hipotiroidi hastasıyım.

Ultrasonla inceleme yapıldı. Dr. iki noktayı + ile işaretledi. Ancak, bize birşey göremedim kan ve idrar testi yapalım dedi. Kan testinde bcg değerim 30.68 çıktı. "Akşam saati idi ve tam çıkıyordu kapının ağzında bize gebelik var İki gün sonra testleri yenileyim " dedi.
Cmt günü verdiğimiz kanda beta hcg değeri 63,92 çıktı. "Bir gebelikte olabilir olmayadabilir. Belki dış gebelik olabilir yada kimyasal gebelik olabilir" gibi bir açıklama yaptı. ve tekrar çağırdı. bugün yine kan verdim ve beta hcg değerim 72.. Bugün başka bir dr. gideceğiz tabi ama ben artık üzüntüden bitiyorum.

Bugün adet olmam gerekiyordu. Ancak adet belirtilerim yok. Ama dr. un dediğine göre bebeğimiz kimyasal olabilir. Değer bana yakın olan var mı? ve bebeğini kucağına alan.. ((

Hcg değerinin düşiklüğüne tiroid sebep oluyor olabilir mi

kızlar selam..tirodim yüksek olduğu için euthyrox 150 lik kullanıyordum..bu sırada klomen ve çatlatma iğnesi tedavisi görüyorum..ilk denememiz negatif..bu ay tekrar deneyeceğiz..ama dün yaptırdığımn tahlil sonuçlarımda tsh değerim 0,061 çıktı..t3 t4 normal..doktorum uzakta,yarın doktora gidicem ama zaman kaybetmiyeyim diyeeuthyrox un dozunu 75 mg a düşürdüm..asıl merak ettiğim bu değer yükselmezse klomen tedavisi ne devam edilirmi acaba..başına böyle bir şey gelen varmı..hepimize acil şifalar inşallah..

merhaba cnm ben troid ameliyatı oldum ve tsh değerim hep düşüktü ilacımın dozunu düşürdü doktor ve 0.30 larda gebe kaldım bu gün yine kan verdim bakalım kaç oldu değerler

Bu arada ilacın dozunu kendinmi düşürdün ????
öncelikle ilginden dolayı teşekkür ederim..sana da çok geçmiş olsun..evet malesef..aynı dozda almaya devam etmek istemedim..fazla geliyo belli dedim..:)..kendi dozumu 3 gün kullanıcam sadece...yarın doktora gidicemde içim içimi yiyor..bu ay klomeni ertelemem gerekir diye merak ediyorum.....

:))...bu arada alttaki bilgiyi şimdi farkettim..bebeğini Hayırlısıyla, sağlıkla kucağına almak nasip etsin ALLAH..
Amin cnm Rabbim isteyen herkese versin inşallah,sanada çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda bebişin olur doktora gidince buraya da yaz cnm

endokrinemi gitcen kadın doğumamı endokrine gitceksen sabah ilacını içmeden git kan verirsen gerçi biliyorsundur :)

AMİNNNN...:) ... Kadın doğuma gidiyorum..3 aydır tedavi görüyorum..hastanede endokrin bölümü yok malesef..kadın doğum doktoruma danışıp dahiliye ye de çıkmayı düşünüyorum..doktor dönüşü yazarım mutlaka..

Amin cnm Rabbim isteyen herkese versin inşallah,sanada çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda bebişin olur doktora gidince buraya da yaz cnm

AMİNNNN...:) ... Kadın doğuma gidiyorum..3 aydır tedavi görüyorum..hastanede endokrin bölümü yok malesef..kadın doğum doktoruma danışıp dahiliye ye de çıkmayı düşünüyorum..doktor dönüşü yazarım mutlaka..

bugun doktora gittim, dahiliye ve kadin doguma..ilacimi kendim 150 den 75 e dusurmustum..uc gunde 0.06 dan 0.1 e cikmis..ayni 75 devam edicekmisim..kadin dogum doktorumda klomen tedavisinde, tsh in dusuk olmasinin bir engel olmayacagini soyledi..daha klomene 10 gunum var o zamana kadar dengelenir insallah..acil sifalar herkeze..

Geçmiş olsun tekrardan tsh ın düşük olması gebe kalmayı da zorlaştırıyo 0.1 çok iyi ,zaten 10 güne kadarda biraz daha yükselir veee bebişin gelir inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…