• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tiroit hastalığı ve bebek düşünenler

Cnm herşey yoluna şükür. Dr um TSH gebeliğe engel değil ilaci kullanirsan dedi ve hala hergun kullanıyorum. Önümüzdeki hafta yine testiniz var inşallah güzel cikar. Ama normal seviyede olduğunu hissediyorum ben. Sinirini kontrol edişinden anliyorum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canim benim cok sevindim hep iyi olun haberdar edersin yine

benim sorunum infertelite... eşimide de bende de sorun yok... doktorlar çocuğunuz olur dediler ama ben 2 senedir gebelik elde edemeyince zaman kaybetmemek adına tüp bebek uygulaması yaptım... troid için kesinlikle dahiliyeye gitme derim ben... ben hamileyken dahiliyeye gittim.. 30 çıkınca tsh ım dahiliye doktorum hiçbişey olmaz rahat ol demesine rağmen ben olacakları tahmin ettiğim için endokrine gittim.. doktor 30 u görünce inanamadı .. tekrar tahlil istedi 29 çıktı.. doktorun tedirginliğinden ben bişey olacağını anlamıştım :( bildiğin telaş yaptı doktorum... kötü mü dedim .. inşallah değildir seni korkutmak istemiyorum ama en kısa zamanda düşmesi lazım dedi.. 75 mg levatiron kullanıyordum 125 mg çıkardı .. 15 gün sonra gel tekrar arttırıcam dozu dedi ama tam 15, gün doktora randevum olduğu gün bebeğimin öldüğünü öğrendim :50: şuan hala 125 mg kullanıyorum doktorum izine çıkmış dahiliyeye asla gitmeyi düşünmediğim için doktorumu bekliyorum... zaten bu saatten sonra düşük olsa ne olur , yüksek olsa ne olur benim bebeğim gittikten sonra hiçbir önemi yok :(( ayrıca 150 mg yeterli gelirr bence sana çünkü değerin yüksek değildi yanlış hatırlamıyorsam... ben 125 mg la 30 lardan düşürdüm.. kadın doğum ve dahiliye doktoruna asla güvenme troid konusunda, bilgileri yok çünkü... ezbere konuşuyorlar... kusura bakma uzun oldu biraz ama bu konuda çok dertliyim sayfalarca yazabilirim :50:

Ekımde ınsallah guzel haberlerını alırız dıyelım ozaman :) ben 8 yildir troid hastasiyim ameliyat iyot tedavisi falan derken o konularda uzman oldum zaten duzenlli endokrin kontrollerimi oluyordum ama yurt disina cikinca benim anlattigimi esim doktora cevirdigi icin tedirgindim dun yine doktorumla konustum hamile kalana kadar normal bu degerler hamile kalinca degisiklige gore bakacagiz dedi.uzun yazdim demissin ama su yazisma bile ne iyi geldi tesekkurler

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Benimde bugun kontrolum vardi.
Bir ay once 2.1 idi degerim bigunku sonucum 3.7 cikti.
Ben dahiliyeye gidiyorum.
Cok kotu degil dedi doktorum. 125 mg cikardi ilacimi ve 20 gun sonraya kontrol dedi.
Normali 2-2,5 benimki suanda 3 lerde.
Cok endise etmeli miyim?

Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...

Herkese merhaba

Ben tiroid hastalığımı yeni öğrendim.Birkaç aydır bebiş istiyorduk olmuyordu sebebi buymuş.doktora gittim ve tadaviye başladım doktorum normal seviyeye gelene kadar korunmamı istedi.Tiroid hastalığı olup hamile kalan yada hamilelik sırasında tedavi gören arkadaşlarımdan destek bekliyorum şu an çok üzgünüm ve bilgisizim bu konuda.Bilgisi ve tecrubesi olan arkadaşlarımın bizlere yardımlarını ve desteklerini bekliyorum.

merhabalar
bende troid hastasıyım 6 ayda bir muayene oluyorum doktorum ilaç ayarlaması yapıyor.
doktor hamile kalmaya karar verdiğinde 3 ay önce gel demişti tabi ki çalışıyoruz yoğunluk ıvır zıvır derken kendimi ihmal ettim gidemedim. Ve hamile kaldım.
daha sonra da kadın doğum doktoruna başladım. bütün kan testlerime baktı etti hamileliğimin 4.haftasında 4,66 çıktı tsh değerim. levatiron içiyordum 50mg.lık onu 75mg.a yükseltti. ama bunu yapan kadın doğum doktorum belki de ilaç mg. az geldi belki de başka bir şey bilmiyorum ama geçen hafta bebeğimin kalbi durdu. kürtaj olmak zorunda kaldım... başıma bu kadar şey geldikten sonra da pazartesi günü dokuzeylüldeki endokrin doktoruma gideceğim..
gerekli testlerimin hepsini yaptıracağım başımdan geçenleri tek tek anlatacağım.
bakalım ne diyecek.. sonrasında yine sizinle paylaşırım.

sakın üzülme tedavini olduktan sonra hamile kalınmama gibi bir problemin olacağını düşünmüyorum. sonuçta bende troid hastasıyım ve tedavi gördüğüm için bir sorunum olmadı... tek hatam hamile kaldıktan sonra pek önemseyemedim bu troidi.. sakın üzülme ve inancını yitirme.. senden daha zor durumda olan insanlar var onları düşün ve kendini rahatlat tatlım.

geçmiş olsun..
:nazar:

Kızlar merhaba;
Daha önce de bu başlık altında yazmıştım, bayramdan sonra tahlillerim çıkacak ve ona göre ilaç tedavisine başlayacağız diye. Hashimoto troiditi denen bir troit iltihabıymış ve bununla ilgili levotiron kullanıyorum ayrıca ünsilin direnci varmış bunun için de diaformin. Neredeyse 1 ay olacak ilaçlara başlayalı yalnız bende hiç kilo verme durumu olmadı. Çok mu acele ediyorum yoksa gerçekten bu ilaçlarla bile kilo veremeyecek miyim? çocuktan önce kilo vermem şart :(

İns iyi sonuclar alirsin canim
pek iyi sonuçlar almadım canım yaa :( biraz önce de yazdım buraya Hashimoto troiditi var mış , zaten daha önce pko tedavisi görmüştüm, bir de insülün direnci çıktı... Neden kilo veremediğimi anlamış olduk yani. istiyorum ki hamile kalmadan önce biraz zayıflayayım heraçıdan iyi gelecek ama ilaçlara başlayalı 1 ay oldu yaklaşık benim kilomda hiç bi değişklik yok :( acele mi ediyorum sence?

:KK24:Merhaba cnm bende troid hastasıyım 3 sene evvel ameliyat oldum atom aldım su andada hem endokrin hemde kadın doğum Dr eşliğinde gebe kaldım su an çok yenı dün test yaptırdım pozitif ama bugün kanamam geldi Dr progestan verdi inşa tutunur bebeğimmm görünce başlığı yazayım dedim inşa sende sağlığına kavuşur ve bir an önce hamiş olursun

[QUOTEhemenlden, post: 36792602, member: 508707"]pek iyi sonuçlar almadım canım yaa :KK43: biraz önce de yazdım buraya Hashimoto troiditi var mış , zaten daha önce pko tedavisi görmüştüm, bir de insülün direnci çıktı... Neden kilo veremediğimi anlamış olduk yani. istiyorum ki hamile kalmadan önce biraz zayıflayayım heraçıdan iyi gelecek ama ilaçlara başlayalı 1 ay oldu yaklaşık benim kilomda hiç bi değişklik yok :KK43: acele mi ediyorum sence?[/QUOTE]
Canim benim hemen duzen girmedu troidim surekli yukseldi daha bu ay duzene girdi ve hemen yediklerime dikkat ettim 3haftada 5 kiko verdim canim hemen verememen normal moralini bozma sabret
pek iyi sonuçlar almadım canım yaa :KK43: biraz önce de yazdım buraya Hashimoto troiditi var mış , zaten daha önce pko tedavisi görmüştüm, bir de insülün direnci çıktı... Neden kilo veremediğimi anlamış olduk yani. istiyorum ki hamile kalmadan önce biraz zayıflayayım heraçıdan iyi gelecek ama ilaçlara başlayalı 1 ay oldu yaklaşık benim kilomda hiç bi değişklik yok :KK43: acele mi ediyorum sence?

OTE="Canipir, post: 36795341, member: 621104"]:KK24:Merhaba cnm bende troid hastasıyım 3 sene evvel
:KK24:Merhaba cnm bende troid hastasıyım 3 sene evvel ameliyat oldum atom aldım su andada hem endokrin hemde kadın doğum Dr eşliğinde gebe kaldım su an çok yenı dün test yaptırdım pozitif ama bugün kanamam geldi Dr progestan verdi inşa tutunur bebeğimmm görünce başlığı yazayım dedim inşa sende sağlığına kavuşur ve bir an önce hamiş olursun

Canim gecmis olsun ins bebegin seninle kalir uzmez annesini dikkat kendine

OTE="Canipir, post: 36795341, member: 621104"]:KK24:Merhaba cnm bende troid hastasıyım 3 sene evvel

Canim gecmis olsun ins bebegin seninle kalir uzmez annesini dikkat kendine
Sanirim bebegim beni birakiyoooo cook uzgunumm cook kotuyuum degerim 93 e inmis :( :( :(

Sanirim bebegim beni birakiyoooo cook uzgunumm cook kotuyuum degerim 93 e inmis :KK43: :KK43: :KK43:

OTE="Canipir, post: 36816983, member: 621104"]Sanirim bebegim beni birakiyoooo cook uzgunumm cook kotuyuum degerim 93 e inmis :KK43: :KK43: :KK43:[/QUOTE]
COk uzuldum canim cok zor bir durum gecen sene temmuz ayinda bende dusuk yasadim kurtajda yapildi hala cok uzuluyorum FAzla takmamaya calis camim

OTE="Canipir, post: 36816983, member: 621104"]Sanirim bebegim beni birakiyoooo cook uzgunumm cook kotuyuum degerim 93 e inmis :KK43: :KK43: :KK43:
COk uzuldum canim cok zor bir durum gecen sene temmuz ayinda bende dusuk yasadim kurtajda yapildi hala cok uzuluyorum FAzla takmamaya calis camim[/QUOTE]
Cnm değerim 130 yükseldi 93 ten 48 saat sonraki kanda şimdi pztesi tekrar kan vercem herşey belli olur sanırım bu arada adet günüm 17 Eylül onun içinde düşüp yükselirmi bilmiyorum

COk uzuldum canim cok zor bir durum gecen sene temmuz ayinda bende dusuk yasadim kurtajda yapildi hala cok uzuluyorum FAzla takmamaya calis camim
Cnm değerim 130 yükseldi 93 ten 48 saat sonraki kanda şimdi pztesi tekrar kan vercem herşey belli olur sanırım bu arada adet günüm 17 Eylül onun içinde düşüp yükselirmi bilmiyorum[/QUOTE]
Canim naptin yazcam bir turlu yazamadim ins iyi haberker alirim

merhaba cnm malesef kimyasal gebelik yaşadım ve sonlandı hayırlısı neyse o olsun :(

Merhaba arkadaşlar bu tiroid hastalığı gebe kalmadan önce kadın doğum doktorunun istediği tsh sonucunda mı anlaşılıyor yoksa başka bir test mi olması lazımm.. Benim ablamda da tiroid çıkmış, doktor aile bireylerinin de test yapömasını istemiş ancak bebek istediğim için önceden bu tsh testini yapmıştım normal çıkmıştı, dediğim gibi farklı bir test mi yaptırmam lazım acaba o_O

Merhaba arkadaşlar bu tiroid hastalığı gebe kalmadan önce kadın doğum doktorunun istediği tsh sonucunda mı anlaşılıyor yoksa başka bir test mi olması lazımm.. Benim ablamda da tiroid çıkmış, doktor aile bireylerinin de test yapömasını istemiş ancak bebek istediğim için önceden bu tsh testini yapmıştım normal çıkmıştı, dediğim gibi farklı bir test mi yaptırmam lazım acaba o_O
merhaba cnm tsh t3 t4 değerlerine bakılıyo önce ters bişey varsa başka testlerde isteniyo bildiğim kadarıyla

Kızlar merhaba;
Daha önce de bu başlık altında yazmıştım, bayramdan sonra tahlillerim çıkacak ve ona göre ilaç tedavisine başlayacağız diye. Hashimoto troiditi denen bir troit iltihabıymış ve bununla ilgili levotiron kullanıyorum ayrıca ünsilin direnci varmış bunun için de diaformin. Neredeyse 1 ay olacak ilaçlara başlayalı yalnız bende hiç kilo verme durumu olmadı. Çok mu acele ediyorum yoksa gerçekten bu ilaçlarla bile kilo veremeyecek miyim? çocuktan önce kilo vermem şart :KK43:
Selam, bende hashimoto hastasym gun gectice dikkat etmedikce kilo aliyorum.. sende mi oylesin? Birde insulun dorenci nedir ilacmi aliyosun onun icinde

Selam, bende hashimoto hastasym gun gectice dikkat etmedikce kilo aliyorum.. sende mi oylesin? Birde insulun dorenci nedir ilacmi aliyosun onun icinde

Merhaba Galina , evet ünsilin direnci için de ilaç kullanıyorum. doktorun açlık ve tokluk şekerine bakarsa anlaşılır sende de öyle bir sorun var mı. geçmiş olsun, hoşçakalın.

Merhaba Galina , evet ünsilin direnci için de ilaç kullanıyorum. doktorun açlık ve tokluk şekerine bakarsa anlaşılır sende de öyle bir sorun var mı. geçmiş olsun, hoşçakalın.
Merhaba canım, aclık sekerım 88 tokluk sekerım 115 cıvarında doktor sorun olmadıgını söyledi ama ben ıstahımı kontrol edemıyorum cogu zaman :(

Back