Tiroit hastalığı ve bebek düşünenler

Selam, bende hashimoto hastasym gun gectice dikkat etmedikce kilo aliyorum.. sende mi oylesin? Birde insulun dorenci nedir ilacmi aliyosun onun icinde

Bol bol derotu tuketmeni tavsiye ederim bende de hasimato rahatsızlığı var ama ben hic kilo almiyorum bol bol meyve tuket canim iyi gelir sabah ac karina aldığın ilaci da eksik etmezsen insaallah hic sorun yasamazsin

Evet testi isteyen kadin dogumcu fakat eger bir troid rahatsızlık ortaya çıkarsa dahileye uzmanina yönlendiriyor ve ilac verme yetkisi dahiliyenin diye biliyorum ben oyle yapmistim ki halende dahiliye takip ediyor..

Merhaba canım, aclık sekerım 88 tokluk sekerım 115 cıvarında doktor sorun olmadıgını söyledi ama ben ıstahımı kontrol edemıyorum cogu zaman
o zaman bu güzel haber çünkü ünsilin direnci kilo vermeyi ciddi anlamda zorlaştırıyor. dengesiz kilo artışı ise biliyorsun ki gebelik için ciddi bir sorun. Sevindim senin adına.

mrb arkadaslar bızde 1 yıldır bebek dusunuyoruz fakat olmadı kadın dogum doktoruna gıttım 3 ay once hıc bır sorun olmadıgını soyledı ama kan tahlılıde ıstemedı bende suphelendım hıc bı sorun olmamasına ragmen bebek olmayınca arastırdım tsh degerı onemlıymıs hemen evdekı 6 ay oncekı yaptırdıgım kan testıne baktım tsh degerım 4,76 acaba bu deger gebe kalmayı zorlastırıyor olabılırmı ve 6 ay ıcınde dahada artmıs olabılır yarın endokrın doktoruna gıdecegım ama doktor bulmakta zor 160 tl muayne ucretı

merhaba arkadaşlar bizde 2.5 yıllık evliyiz artık çocuk sahibi olmayı düşünüyoruz. Ama şuana kadar korunmayı bırakmadık. Bütün kontrollerimi oldum çok şükür bi problem çıkmadı. Fakat kan tahlilimde troit hormonlarım yüksek çıktı. tsh:4.94 t3:3.59 t4:1.61 euthyrox kullanmaya başladım. Normal bir gebelikte hormon degeri 2-3 arasında olmalıymış çünkü ilk aylarda bebek anneden hormon salgılıyormuş. Yani ister istemez yine yükseliyormuş degerler ilk aylarda. İnşallah kısa zamanda düzene girer.

Canım degerin benim gibi biraz yüksek ama hallolmayacak bi durum degil telaş yapma. Hormon hapı verirler sanada düzenli kullanırsan degerlerin düşer inş. Şuan tayinden dolayı Ankaradayız. Gatada yaptırdım kontrollerimi gayette memnunum. Bulunduğun ilde araştırma hastanesi, üniv. hastaneleri varsa oradada o kadar ücret ödemeden tedavi olabilirsin. Ama özele gitmek istiyorsan hekimin bilgisine ve tecrübesine göre fiyatlarda degişiyor

slm arkadaşlar bende hamilelik düşündüğüm için kadın doğuma gittim muayne oldum tsh 13 çıktı tesadüfen öğrendim kim bilir nezamandan beri var ben bilmiyordum..dahiliyeye yönlendirdiler ama endokrinoloji asıl bölümüymüş bende oraya gitti ultrason falan çekildi ilaç verdiler 15 gündür kullanıyorum daha 1 ay kullanıcam sonra kontrole gidicem bakalım düşmüşmü inş sorun yaratmaz

kontrol olduğun surece ve ilaçlarını aldığın surece sorun yaratmaz bence Allahım isteyen herkese sağlıklı sıhatlı bebişler versin cnm

kontrol olduğun surece ve ilaçlarını aldığın surece sorun yaratmaz bence Allahım isteyen herkese sağlıklı sıhatlı bebişler versin cnm
İnş canım amin Rabbim hepimize nasip etsin inş

Arkadaşlar düşmesi yetmiyor bnm doktorm hamilelik için değerin 2-2.30 arası olmasi gerektiğini söyledi ve o değeri yakalamk çok zor bn bi tutturamadm ya altına iniyor ya 3 lerde seyrediyor ve bn kac aydr bkliyorum bilmiyorum ya bn çok korkuyorum bu hastalktn ya bebeğim olmazsa dye

Selam kızlar, ben de Haşimatoluyum 10 ay oldu deniyoruz, bir türlü hamile kalamıyorum
Yıllarca otoimmün tiroidit çektim. Son 5 yıldır iyiyim çok şükür. İlaç kullanmıyorum ama antikorlarım yine yükseliyo tabii. Endokrincim gebelik düşünüyorsan şu anki değerlerin gebe kalmana engel değil dedi ama hamile kalamamamı başka birşeye bağlayamıyorum içimden..

Ha
HasImatolusun Ama ilac kullanmıyorum demişsin nasıl oldu o

Dengeleme terapisi yapıldı ilk hastalandığımda. Önce hipertiroidi ile başladı, metimazol kullandım, bu sefer hipo oldum. Bir süre öyle gitti. Daha sonra yaklaşık 4-5 sene önce ötiroidi seviyesini yakaladık ve o tarihten bu yana ufak tefek alçalmalar ve yükselmeler olsa bile ilk zamanlardaki sıkıntılı günlerime dönüş yaşamadım. İyotlu tuz kullanmıyorum. Deniz ürünlerinden uzak duruyorum. Bu şekilde bende tekrar alevlenme olmadı. Ötiroidiyi bir şekilde koruyorum. Değerlerim normal sınırlarda şu an. İlk konan teşhis, otoimmün tiroidit idi. Akabinde haşimato olduğu söylendi. Herkese geçmişler olsun.

Anladm çok geçmiş olsun bnmde hasimato ama bna ömür boyu ilaç kullanicaksn dedi

Tesekkur ederimm Valla hic bilmiyorum ki en son iki ay önce gitmiştim o zaman 3.14tu bu ay noldu bilmiyorum bi kc gün oldu zaten ogreneli yarın gdcem tekrar işte dozu ayarlamalari için darısı sizlere isteyen herkese inşallah

merhaba bayanlar tiroid olduğunu bir ay önce öğrendim ama nerdeyse 2 yıldır bebek istiyorum tsh değerim 1 ay önce 9 çıktı şimdi ise 5 hamile olup tsh değeri normalin üstünde olan varmı lütfen bilgilerimizi deneyimlerimizi paylaşıp birbirimize umut olalım dolayısıyla tsh değerimin yüksek olmasından dolayıhamile kalmam zorlaşmış bu ay klomen kullandım ve çatlatma iğnesi vuruldum heyecanla bekliyorum benim gibi olan varsa bilgilerimizi deneyimlerimizi paylaşalım dualaarda buluşalım

Hamileyken ilaç kullandınız mı?

Çapa'daki bölüm başkanı "Tiroidi tedavi edilmeyen hanımların bebeklerinde IQ geriliği görüyoruz" dedi.
Sadece hamile kalmadan önce tiroid hormonlarının düzenli olması yetmiyor; hamileyken de hormonların dengede olması gerekiyor. Ama hamileyken alınan ilaçlar da bebek için çok zararlı. Bu ilaçlar hamileyken kullanıldığında dudak-damak yarığı, damakta kalınlık, gelişim geçliği vb yapıyor.

Bebek karnınızdayken hangi ilaçları aldınız? Hamileyken ilaç alıp da bebeğinde bir sıkıntı olan var mı aramızda?

Kullandgmz ilacin bebeğe hic br zarari yok bz vucudumyza eksik olan hormonu aliyoruz bunu bebek içinde almk zorundayız baska yapilacak bsy yok zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…