- 16 Temmuz 2014
- 380
- 534
- 158
Selam, bende hashimoto hastasym gun gectice dikkat etmedikce kilo aliyorum.. sende mi oylesin? Birde insulun dorenci nedir ilacmi aliyosun onun icinde
Merhaba arkadaşlar bu tiroid hastalığı gebe kalmadan önce kadın doğum doktorunun istediği tsh sonucunda mı anlaşılıyor yoksa başka bir test mi olması lazımm.. Benim ablamda da tiroid çıkmış, doktor aile bireylerinin de test yapömasını istemiş ancak bebek istediğim için önceden bu tsh testini yapmıştım normal çıkmıştı, dediğim gibi farklı bir test mi yaptırmam lazım acaba
o zaman bu güzel haber çünkü ünsilin direnci kilo vermeyi ciddi anlamda zorlaştırıyor. dengesiz kilo artışı ise biliyorsun ki gebelik için ciddi bir sorun. Sevindim senin adına.Merhaba canım, aclık sekerım 88 tokluk sekerım 115 cıvarında doktor sorun olmadıgını söyledi ama ben ıstahımı kontrol edemıyorum cogu zaman
mrb arkadaslar bızde 1 yıldır bebek dusunuyoruz fakat olmadı kadın dogum doktoruna gıttım 3 ay once hıc bır sorun olmadıgını soyledı ama kan tahlılıde ıstemedı bende suphelendım hıc bı sorun olmamasına ragmen bebek olmayınca arastırdım tsh degerı onemlıymıs hemen evdekı 6 ay oncekı yaptırdıgım kan testıne baktım tsh degerım 4,76 acaba bu deger gebe kalmayı zorlastırıyor olabılırmı ve 6 ay ıcınde dahada artmıs olabılır yarın endokrın doktoruna gıdecegım ama doktor bulmakta zor 160 tl muayne ucretı
kontrol olduğun surece ve ilaçlarını aldığın surece sorun yaratmaz bence Allahım isteyen herkese sağlıklı sıhatlı bebişler versin cnmslm arkadaşlar bende hamilelik düşündüğüm için kadın doğuma gittim muayne oldum tsh 13 çıktı tesadüfen öğrendim kim bilir nezamandan beri var ben bilmiyordum..dahiliyeye yönlendirdiler ama endokrinoloji asıl bölümüymüş bende oraya gitti ultrason falan çekildi ilaç verdiler 15 gündür kullanıyorum daha 1 ay kullanıcam sonra kontrole gidicem bakalım düşmüşmü inş sorun yaratmaz
İnş canım amin Rabbim hepimize nasip etsin inşkontrol olduğun surece ve ilaçlarını aldığın surece sorun yaratmaz bence Allahım isteyen herkese sağlıklı sıhatlı bebişler versin cnm
HasImatolusun Ama ilac kullanmıyorum demişsin nasıl oldu oSelam kızlar, ben de Haşimatoluyum10 ay oldu deniyoruz, bir türlü hamile kalamıyorum
Yıllarca otoimmün tiroidit çektim. Son 5 yıldır iyiyim çok şükür. İlaç kullanmıyorum ama antikorlarım yine yükseliyo tabii. Endokrincim gebelik düşünüyorsan şu anki değerlerin gebe kalmana engel değil dedi ama hamile kalamamamı başka birşeye bağlayamıyorum içimden..
Anladm çok geçmiş olsun bnmde hasimato ama bna ömür boyu ilaç kullanicaksn dediDengeleme terapisi yapıldı ilk hastalandığımda. Önce hipertiroidi ile başladı, metimazol kullandım, bu sefer hipo oldum. Bir süre öyle gitti. Daha sonra yaklaşık 4-5 sene önce ötiroidi seviyesini yakaladık ve o tarihten bu yana ufak tefek alçalmalar ve yükselmeler olsa bile ilk zamanlardaki sıkıntılı günlerime dönüş yaşamadım. İyotlu tuz kullanmıyorum. Deniz ürünlerinden uzak duruyorum. Bu şekilde bende tekrar alevlenme olmadı. Ötiroidiyi bir şekilde koruyorum. Değerlerim normal sınırlarda şu an. İlk konan teşhis, otoimmün tiroidit idi. Akabinde haşimato olduğu söylendi. Herkese geçmişler olsun.
cnmm çok sevindim Allah tamamına erdirsin sağlıklı sıhhatli kucağına alırsın inşallah ,tsh kaçla hamile kaldın cnm darısı bizlere inşallahKizlar hamileyimm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?