Tiroit hastalığı ve bebek düşünenler

merhaba öncelikle tedavin şimdiden hayırlı olsun... bende troid hastasıyım.. mayıs ayında tüp bebek denemem oldu .. tsh ım 0,89 du tedaviye başladığım dönemde tuttu da çok şükür... hamile olduğumu öğrendiğimde yani 5,5 haftalıkken tsh tahlili yaptırdığımda 30 çıktı değerim.. tüp bebek tedavisi için kullandığım ilaçlar troid ilacımın etkisini düşürmüş endokrin doktorumun söylediğine göre... troid ilacınla başka bir ilacı aynı anda almamak gerekiyormuş.. ben 1 saat bırakıyordum aralarında ama yeterli değilmiş.. 4 saat olması gerekiyormuş... bunu öğrendim ama geç oldu.. 8,5 haftalık bebeğimin kalbi durdu 17 gün önce ayrılmak zorunda kaldım bebeğimden patoloji den sonuç gelmedi henüz neden öldüğünü tam olarak bilmiyorum ama ben tsh diye düşünüyorum.. 8 senedir troid hastasıyım ilk defa 30 gibi bir rakkam gördüm malesef sana tavsiyem troid ilacınla başka bir ilacı aynı anda almaman... ben çok kötü bir tecrübeyle öğrendim malesef

Papatyam... bu acı deneyimin için çok üzüldüm, eminim çok zor olmuştur tam da yavruma kavuşuyorum derken( Ama bize verdiğin önemli bilgi için de ayrıca çok teşekkür ederim ben de tiroid hipotiroid hastasıyım. En yüksek değerim 12 idi, euthyrox bana aşırı baş ağrısı ve mide yanması yaptığından doktorumla Levotiron'a geçtik. Şu anda 25+12.5 yani bir tam bir yarım tablet her sabah aç karnıma alıyorum yarım saat bir sat sonra birşeyler yiyorum. Ancak ben levotiron'un yanısıra folik asit desteğimi alıyorum beş gün de klomen'i kullandım tiroid hapımla aynı anda. Demek ki tiroid hapını sabah alıp diğerlerini akşama doğru almak daha doğru olacak, e hamile kalırsak da bu verdiğin detay o kadar önemli ki. Oluşmuş bir bebeği kaybetmek çok üzücü, umarım en yakın zamanda tekrar bebeğin olur onu korursun bu deneyimin sayesinde. Canım çok geçmiş olsun çok teşekkürler bu önemli paylaşımın için....

Sevgiler....selamlar...

Papatyam cok ama cok gecmis olsun,cok uzuldum inanin insallah en kisa zamanda saglikli ve huzurlu bir surecle bebek sahibi olursun, peki troid sebebiylemi tupbebek denediniz siz cunku bildigim kadariýla tsh dusuklugu gebe kalmayi engelleyen birsey degil.Beni o kadar iyi anlamis ve cevaplar vermissinki cok tesekkur ederim.ilac kullandigimizi bilmelerine karsin doktor nasil soylemez 4 saat ara verilmesi gerektigini.benim doktorlarimda suan troid konusunda cok rahatlar ve buda béni rahatsiz ediyor.Sen gunluk kaclik ilac kullaniyorsun, ben 100 luk kullaniyordum doktor simdi haftada iki gun 150 yapti, ama degerlerimde hic farketmeyecek eminim daha once 150 de kullanmistim.Cok sey sordum ama kusura bakma.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

tşkr ederm cnm .. benim ekim gibi diğer uygulamam olacak kısmetse.. umarım onda kavuşurum yavruma canım bana söylenen özellikle vitamin ilaçlarıyla birlikte almaman .. klomen için bişey diyemiycem ama folik asitle kesinlikle alma... sen her ihtimale karşı 4 saat ara ver derim ben... çünkü benim 0,89 dan 30 a çıkması 20-25 günlük bir süre... şuan hala düşürmel için uğraşıyorum Allah'ım hiçbirimizin kucağını boş bırakmasın inş...

benim sorunum infertelite... eşimide de bende de sorun yok... doktorlar çocuğunuz olur dediler ama ben 2 senedir gebelik elde edemeyince zaman kaybetmemek adına tüp bebek uygulaması yaptım... troid için kesinlikle dahiliyeye gitme derim ben... ben hamileyken dahiliyeye gittim.. 30 çıkınca tsh ım dahiliye doktorum hiçbişey olmaz rahat ol demesine rağmen ben olacakları tahmin ettiğim için endokrine gittim.. doktor 30 u görünce inanamadı .. tekrar tahlil istedi 29 çıktı.. doktorun tedirginliğinden ben bişey olacağını anlamıştım bildiğin telaş yaptı doktorum... kötü mü dedim .. inşallah değildir seni korkutmak istemiyorum ama en kısa zamanda düşmesi lazım dedi.. 75 mg levatiron kullanıyordum 125 mg çıkardı .. 15 gün sonra gel tekrar arttırıcam dozu dedi ama tam 15, gün doktora randevum olduğu gün bebeğimin öldüğünü öğrendim şuan hala 125 mg kullanıyorum doktorum izine çıkmış dahiliyeye asla gitmeyi düşünmediğim için doktorumu bekliyorum... zaten bu saatten sonra düşük olsa ne olur , yüksek olsa ne olur benim bebeğim gittikten sonra hiçbir önemi yok ( ayrıca 150 mg yeterli gelirr bence sana çünkü değerin yüksek değildi yanlış hatırlamıyorsam... ben 125 mg la 30 lardan düşürdüm.. kadın doğum ve dahiliye doktoruna asla güvenme troid konusunda, bilgileri yok çünkü... ezbere konuşuyorlar... kusura bakma uzun oldu biraz ama bu konuda çok dertliyim sayfalarca yazabilirim

Bsy sorucam düşük tsh gebelige engelmi bnm 0.48 lerde

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bsy sorucam düşük tsh gebelige engelmi bnm 0.48 lerde

senin tsh ın düşük değilki.. normal sınırda... düşük olması için sıfırın altında olması lazım...

senin tsh ın düşük değilki.. normal sınırda... düşük olması için sıfırın altında olması lazım...

Arkadaşlar,

Herkesin bünyesi, bebeği tutma durumu ayrıdır tabii ki kimisi 0.48'le hamile kalabilir, kimisi 4-5'le... Ancak benim GATA'daki üREME SAĞLIĞI VE TÜP BEBEK MERKEZİ BAŞINDAKİ pROF. dR.'UM BİZ TSH'IN 2.-2.5 arası en ideal olduğunu görüyoruz ve öyle olmasını isteriz demişti. Benim okuduğum kadarıyla 2'nin altındaki değerler de bizi hiper tiroidli olmaya yaklaştırıyormuş ve bu nedenle sürekli doz kontrolü ve tsh takibi lazım. Bu işlerde bir standart olmasa da uzmanın yıllardır edindiği deneyimle bana söylediği bu idi. Herkese sağlıklı bebekler diliyorum....

canım benim tüp bebek tedavimde tshın 1-1,5 arası olması gerektiğini söylüyordu hep doktorum.. ben 0,89 la başladım tedaviye ve doktorum harika bir değer olumlu sonuç alacağımızı düşünüyorum dedi ve öyle de oldu... mutlaka 2-2,5 ta normal değerler ama 2 nin altındakiler hipertroid diye bişey yok .. ilaçsız 1 in altındaysa sana katılıyorum ama ilaç kullanıpta değerler 1 in altına düşüyorsa bu normal değerdir.. zaten ilaç kullandığın için normale dönüyor...

Tabii ki kendi doktorunla takiptesin, ona kimsenin etkisi olamaz ama tüp bebek ayrı bir prosedür onlarca ilaç kullanılıyor tüp bebekte belki de üreme ilaçlarının etkisini tam göstermesi için sendeki gibi değerler isteniyordur. Benim açıklamam şu yönde, sadece tiroidi düşürmek suretiyle hamile kalanlar için yazdım çünkü benim doktorum da bana bu şekilde izah etti ve deneyimleri araştırma hastanesi olduğu için çok güvenilir bana göre ve aynıo hastanenin endokrinoloğu da bu değerleri istedi kolay hamilelik için. Yani gerçekten deneyimli bir profesörün söyledikleri olduğu için ve hipertiroide yaklaşmanın da bir engel olduğunu belirtmek istedim, birçok topic'te de okuduğum şu ki çoğu 2-3 arası hamile kalmışlar. Hipertiroide yaklaşılmıyor düşüncesine girmemek lazım temkinli olmak lazım çünkü 1 ve altı değerler zaten hipertiroid başlangıcı kabul ediliyor bunu da hipotiroid hastası olarak doktorum bana ilaç dozajlarını ayarlarken söylemişti, yani ilacı kafama göre fazla almaya kalkışmayayım diye:)). Diyeceğim şu ki arkadaşlarımız her zaman bu ihtimali de göz önünde bulundursunlar, tüp bebek zaten ayrı bir prosedür onlarca ilaç kullanılıyor, ona göre tiroid değerleri de farklı olabilir canım senin durumun biraz daha kişisel sonuçta tüp bebek tedavisi altındasın....Tüp bebek yapmayıp da tiroidini düzelterek hamile kalmak isteyenlere kendi doktorlarımın önerisini paylaştım ve topiclerin çoğunda 2-3 değerleri arasında hamile kaldıklarını okudum hipotiroid topiclerinde...

Neyse canım en kısa zamanda bebeğini, mis kokulunu kucağına almanı diliyorum....

Canim varmi bi gelisme

Cnm herşey yoluna şükür. Dr um TSH gebeliğe engel değil ilaci kullanirsan dedi ve hala hergun kullanıyorum. Önümüzdeki hafta yine testiniz var inşallah güzel cikar. Ama normal seviyede olduğunu hissediyorum ben. Sinirini kontrol edişinden anliyorum.

Yani kısaca troid problrmi olan herkes doktoruyla iletişimini kesmeyecek hele ki bir de bebek istiyorsa :) biz burdan ne desek boş , doktorlar ne dediyse onu biliyoruz hepsi de ayri söylüyor bu da ayrı bir konu :) inşallah cnm rabbim hepimize tattirsin o duyguyu....

Istanbulda endokrin için hangi hastanede tedavi oluyorsunuz arkadaşlar? Birkaç özel hastaneye sordum çok fiyatlıydi.

Istanbulda endokrin için hangi hastanede tedavi oluyorsunuz arkadaşlar? Birkaç özel hastaneye sordum çok fiyatlıydi.

Ben dahiliyeciye gidiyorum şu sıralar yakın diye. Ama endokrinolglar genelde Araştırma ve üniversite hastanelerinde oluyor, asker yakınıysan da GATA harika...Şişli Etfal, Çapa, Okmeydanı, Göztepe başlıcaları bir de Kartal araştırma var....Endokrinolog heryerde yok oysa tüm devlet hastanelerinde olmalı bu devirde böyle şey olmaz artık. Dahiliyeci herşeye bakıyor :)) basura da dahiliyeci, et benine dahiliyeci, tiroide, kansere bile artık her olay onda devlet hastanelerinde...Endo bence herşeyin başı ama niye az uzman var ki...tuhaf ve devlet hastanelerinde de olmaması kötü....

Medipol muayene 100 + 90 testler. 2-3 ayda bir gitsek senede 1.200 kadar bir parayı sırf test için vereceğim değer mi değmez bence....Normal tsh takibi zor birşey değil ona dahiliye de endocu da aynı testi yapıyor. Alengirli bir sorununuz olmadıkça gitmeyin özele derim ben de....

Çok teşekkür ederim BlackBerry ve Kittykat. Kadın doğum doktorum endokrin e git demişti, prolaktin den sebep.bende bir iki ay bekleyip öyle gitmek istedim.bayramdan sonra sanırım gidicem bende..

Subat ayinda tiroit rahatsizligimi ogrendim. Ve iki tane nodulumun oldugunu.
Levotiron 100 mg ile basladik.
Daha sonra bir ay once devlet hastanesinde dahiliyeye kontrillerime basladim.
Subattaki tsh degerim 3,17
Nisanda 0,51
Haziranda 2,01 olmustu.
Sevindim:)
Ve doktoruma aslinda hic dusunmeme ragmen ne olur ne olmaz diye gebelik icin guzel mi degerler? Dedim. Eveet dedi:)
Ve bir ay sonra kontrole gittigimde 7 haftalik hamileydim.
Hic ummadigim bir anda surpriz oldu.
Simdi pazartesi sonuclarimi alicam insallah. Galiba doz ayarlamasi yapacak doktorum.
Allah herkese en basta saglik sihhat verip kucaklarini doldursun. Aminn

Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...

Canim naptin yaptin mi test varmi bebis ins vardir umit olursun bana.benimde bu ay gecikti ama yokmus bisey troidim yukseldi doktor dozunu yukseltti bu ay tekrar denicez bakalim

Ayyy ins bizimde hemencik olur insanda moral diye birsey kalmiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…