Slm kızlar bende hamıleyım tsh 19.96 ydı daha hapım bıtmedı kontrol ıcın ama yarın dr a gıdıcem ınsallah hemen duser.
Gel bebeğim göbüşüne gel :)
Canım merhaba. Hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah.
Benim de tsh 14 çıktı. Hangi ilacı kullanıyorsun. Bir de kaç mg lık merak ettim.
mrb cnm experıox 50 mg kullanıyorum cnm. bu arada en son bi kutu bitirince 2,69 düştü ama gebelik boyunca hep kullanıcam aynı hapı.
Merhaba buseikiz, sanırım sorunlarımız tamamen aynı. ben bugün diyetisyene gittim kilo veremediğim için o da tahliller yaptırdı vs troit hormonunun alt sınırın çok az altında olduğunu ramazandan sonra bir dahilyeciye gitmemi söyledi. Ayrıca ben 2009 dan beri de pko ile mücade ediyorum. Geçen yıl gittiğim kadın doğum uzmanı doğum kontrol hapı verdi, kullandım ve 3 ay sonra yeniden gittiğimde temizlenmiş olduğunu söylemişti. Evli olduğum için ara ara doğum kontrol hapını 2- 3 aylık peryotlar dahilinde kullanmaya devam ettim ama bu sene gitmedim geçmiş demişti diye. İşte bugün gittiğim diyetisyen troit sınırda kolestrol yüksek dedi ve kilo veremiyorum... Bakalım bayramdan sonra ne olacak...
herkese merhaba. ben nisan 2013te evlendim. düğünümden birkaç ay önce zayıf olduğum için beslenme uzmanına gitmiştim. tiroitlerime baktırmamı istedi beslenme uzmanı... ultrason ve kan testi yapıldı. hipotiroidi herkeste olabilecek seviyede ama evleneceksen çocuk düşünmeden önce bi doktora görün dedi doktorum.... bende baktım ne ilaç verdi nede umursadı boş verdim... eşimle çocuk planları yapmaya başlayınca aklıma doktorun söyledikleri geldi ve şubat ayında hem endokrin uzmanına hem kadın doğuma gittim. endokrin uzmanı hasmimoto tiroidi hastalığımın olduğunu bu hastalığı gebe kalmadan farkeden nadir insanlardan olduğumu söyledi (genelde bu hastalıktan haberdar olmayan bayanların gebelikleri düşükle sonuçlanıyormuş ve öylece farkediliyomuş.) eşim ve ben doktora bu hastalığın tedavisi bitsin kurtulayım sonra çocuk düşünelim dediğimizde ömür boyu bu ilacı içemem gerektiğini hastalığın kalıtsal olduğunu hamilelik için sorun yaratacak bi hastalık olmadığını gebelik boyunca kadın doğum uzmanıyla beraber endokrindede kontrolde olmamı istedi. 15 şubattan beri tiroit ilacımı kullanıyorum. mayıstan itibaren de folik asit ve demir ilacı kullanmaya başladım.2 ay bebiş denememizden olumlu sonuç alamadık. ya olmazsa korkum yüzünden bu ay ovulasyon testi bile aldım yumurtlama dönemini takip için çok düzenli adet görmeme rağmen ovulasyondan pozitif sonuç almadım test yaptığım hergün negatif çıktı... 2temmuzda reglim başladı... sizce ben çokmu aceleciyim? inşallah bende çok beklemeden (inş bu ay) bu haberi alırım... herkesin yaşadıklarını okumaya çalıştım sizlerle yaşadıklarımı paylaşmanın beni rahatlatacağını düşündüm... allah isteyen herkese aratmadan sağlıklı evlatlar versin inşallah...
baslayacagım ama yumurtlama dönemim geçti sanırım. ilaca devam edicem evet doktor oyle dedi... ömür boyu kullanacak mıyım ki? inşallah en kısa zamanda güzel haberlerimizi birbirimize ulaştırırız :)
stres yapma canım bnm o dediğin boş gebelik dıs gebelik mi nedir onlar kücücük ihtimaller ve 10 gebelikten 2-3 tane kadında oluyo bu tür hamilelikler. bnce sonuna kadar tadını çıkarmalısn eşine çok güzel bir babalar günü hediyesi verdin
keseyi de kalp atısınıda görürsün duyarsın emin ol. Mutlu ol kaygılanma inş bir sorun olmucak. Güzel dileklerin ve duaların için çok tşk ederim
Canim bayadir girmiyorum varmi bi gelisme mujde
Canim.sende bi gelisme varmi
Herkese merhaba
Ben tiroid hastalığımı yeni öğrendim.Birkaç aydır bebiş istiyorduk olmuyordu sebebi buymuş.doktora gittim ve tadaviye başladım doktorum normal seviyeye gelene kadar korunmamı istedi.Tiroid hastalığı olup hamile kalan yada hamilelik sırasında tedavi gören arkadaşlarımdan destek bekliyorum şu an çok üzgünüm ve bilgisizim bu konuda.Bilgisi ve tecrubesi olan arkadaşlarımın bizlere yardımlarını ve desteklerini bekliyorum.
Merhaba buseikiz , aslında kilo verme isteğim de tamamen çocuk içindi ama şimdi bir süre ara vericez sanırım.. Bakalım bayramdan sonra yeniden testler yapılacak.Troid duzene girince kilo veriyosun canim merak etme.bebek dusunuyomusun
Birsey sorucam bilen varsa cevap verirse cok sevinirim :)
Benim t3 t4 e bakilmadi ama kadin dogum dr istedigi tahlillerde tsh 5.14 görünüyo yanj yuksek ve ben bu tahlili yaptirdiktan birkac gun sonra kimyasal gebelik gecirdigimi farkettim. Gerci bende toxoplazma ve cvm igmler pozitif cikti ama tsh in 5.14 degerde olmadi dusuk yapmaya sebeb midir yani bu deger bile yuksek mi sayiliyo?
Tesekkur ederim :)Bu deger Yüksek sayiliyo. Normali 1 ile 2,5 aradinda bi deger olmali. 5.14 sizinki ilac kullanmalisiniz.
Düsuge direk sebep bumudur bilmiyorum.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Birsey sorucam bilen varsa cevap verirse cok sevinirim :)
Benim t3 t4 e bakilmadi ama kadin dogum dr istedigi tahlillerde tsh 5.14 görünüyo yanj yuksek ve ben bu tahlili yaptirdiktan birkac gun sonra kimyasal gebelik gecirdigimi farkettim. Gerci bende toxoplazma ve cvm igmler pozitif cikti ama tsh in 5.14 degerde olmadi dusuk yapmaya sebeb midir yani bu deger bile yuksek mi sayiliyo?
Cok tesekkurler peki ilaci sadece endokrinci mi veriyo kadin dogum yazmiyo dimi?hayır, düşük tsh düşük sebebi ama yükseği değil, bundan daha yüksek değerlerle bile hamile kalmaya izin veriyor doktorlar ama hamile kalınca endokrinci yada dahiliyeci acilen ilaç dozunu ayarlayıp ilk 3 ay bitene kadar 2,5 altına düşürüyorlar bebeğin zeka gelişimi açısından gerekli böyle olması.
yani normalde hamile değilken 4.80 altında hamileyken 2,5 gibi olmalı. seninki biraz yüksek ilaç kullanman lazım. zaten yüksek tsh gebe kalmayıda zorlaştırıyor ben 3ün altına inene kadar hamile kalamadım. bence gebelik planlıyorsanız doktorunuzla görüşüp baştan değeri düşürüp işi sağlama alın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?