Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Birde 37.5 ateşte ben ateş düşürücü dahi vermiyorum. 38.5 dan sonra veriyorum. Doktorumuz 38.5-39 arası yüksek kabul edilir demişti. Ben ince giydirip,ılık duş aldırıp,takip ediyorum ateş durumunda.
Herkes bıktı benden. Fabrikanın doktoruna gittim şimdi oradan geliyorum.
Değerler normal aralıkta ama alt sınıra yakın dedim.
Normal hepsi hiç kafanı takma. Viral enfeksiyonlarda normal sınırın altına bile inebilir dedi. İleri tetkik falan dedim.
Ben olsam şunların üstüne hiç bir şey tavsiye etmem dedi.
Bir de daha ciddi olarak kendini ortaya koyar anne babanın anlamaması mümkün değil dedi.
Mesela kasıklarında, koltuk altında, boynunda ele gelen dışarıdan net görülebilen bezeler olur dedi. Artı kansızlık olur ilk basta dedi. Çünkü vucut kan üretemez bu durumda dedi. Bu tahlillerden sonra başka bir şeye gerek yok dedi.
Bir nefes aldım ki. Böyle rahatça sorunca insan rahatlıyor. acildeki adama soramıyorsun bunları.Bir de nedense hemoglobinle HCT önemli dedi. Yani hemoglobin önemli zaten onu biliyordum da yanında HCT'ye baktıklarını bilmiyordum.
Allah herkesin kuzuna sağlık versin. Gözüm başka bir şeyde yok şu fani hayatta.

Ya dün moralim çok bozuktu giremedim işe vurdum kendimi. Dün yazsaydım keşke ATP yi öğrenirdim. Ay çarşıya giden olsa da aldırsam keşkeeeeee.

Birde 37.5 ateşte ben ateş düşürücü dahi vermiyorum. 38.5 dan sonra veriyorum. Doktorumuz 38.5-39 arası yüksek kabul edilir demişti. Ben ince giydirip,ılık duş aldırıp,takip ediyorum ateş durumunda.
heyecan yaptım. Antibiyotik dışı başka ne işe yarıyor bu. Normalde de vermemin yararı olur mu?

netten baktım da 20 şase diyor. bunlar tek kullanımlık kaşık şeklinde olan sıvı şeylerden mi?

Amin canım inşallah cumlemizinkine. Bak ikinci doktorda sorun yok demis. Biraz rahatla lütfen.
Ya dün moralim çok bozuktu giremedim işe vurdum kendimi. Dün yazsaydım keşke ATP yi öğrenirdim. Ay çarşıya giden olsa da aldırsam keşkeeeeee.
Canım al evde bulunsun.Ben 40li sase aliyorum. Hasta olacak gibiyse hemen kullanıyorum.
heyecan yaptım. Antibiyotik dışı başka ne işe yarıyor bu. Normalde de vermemin yararı olur mu?
Ben hastalanacak gibi olduğunda veriyorum,kusma,ishal vs olmuyor,kolay toparlanmasına yardım ediyor. Hani kefirde yoğurtta bulunan yararlı bakteriler varya,bu onlardan işte.
netten baktım da 20 şase diyor. bunlar tek kullanımlık kaşık şeklinde olan sıvı şeylerden mi?
Canım toz halinde. Sütüne, suyuna ekleyip eritip iciriyorsun. Sadece eklediğin şey kaynar halde olmayacak,ılık yada oda sıcaklığında olmalı. Hafif tatlı bir tadı var öyle baskın hissedilir bir tadı yok.

Kızlar şimdi Gratisten geldim.
Shooll aldım,uzun zamandır istiyordum denemek,99 liraydı almamıştım,sonra 79 liraya düştü yine almadım,bugün 63.90tl gorünce dahada düşmez herhalde dedim aldım.
Düğüm açıcı tarak aldım bir tane,kızım için,saçlarınin uçları lüle lüle,tararken zorlanıyordum umarim işe yarar,yumuşak yapısı var,zarar vermez diye düşünüyorum.
Birde uzun zamandır denemek istediğim ama yağ olduğu için saçımdan arındırmakta zorlanırım dediğim Dax Süpergro aldım,sürdüm kafama bekliyorum,umarım beğenirim,zira mecbur kaldım artık cok yıprandı saçlarım.
Gratiste loreal'in süperstar maskara ve eyeliner seti vardı,hani şu jen lo kirpikleri dedikleri ürün, oda 39a düşmüş. Sanırim 25lira uzeri alişverişe.
Birde Diadermine sıkılaştirıcı etkili güneş koruyucusunu aldım yüzüm için,cildim lekelenmeye çok musait bu ara,önlem almak istedim şimdiden. Bu markanın gece/gündüz kremlerini kullanmıştım,memnun kalmıştım bakalım umarım bundanda memnun kalırım.
İhtiyaciniz varsa uğrayın kizlar.
Bu arada resim yükleyecektim ama olmadi nedense.

Baya paraları harcamışsın, geçmiş olsun. Çok gezmemek lazım gezince nasıl gidiyor anlamıyorsun bile.

Paranın da değeri kalmamış ki 50 TL ye hiçbir şey alamıyorsun artık marketten. Kıymanın kilosun minimum 35 TL sen düşün gerisini. Şu ülkede 1300TL ile geçinenleri cidden mercek altına yatırmak lazım nasıl başarıyorlar diye..

Ben de anneler günü kampanyasını bekliyorum bu tür bir alış veriş için : ) Aslında onu bile çok abartmamak lazım. Kadınlar Günü’nde aldığım pek çok şeyi açmadım bile. Hele rujlar, paraben var diye pek kullanmıyorum artık olduğu gibi duruyor.Aslında ihtiyacın varsa alacaksın nasıl olsa başka yerde yine oluyor kampanyası. Geçen Carrefourda bulaşık mak tabletlerinde vardı stoklamıştım bu hafta yine varmış mesela. Durduk yere paramı malzemeye çeviriyorum: )

Bende uzun zamandır almıyorum kendime birşey. Biriktirip alıyorum genelde,1 tek malzeme için girmiyorum bu tür mağazalara zira muhakkak alınacak birseyler cıkıyor.Baya stoğum vardı benimde,kampanyadan almıştım yüz temizleme,gece/gündüz kremleri ama güneş koruyucum yoktu, diğerleride ihtiyaçtı.
Anneler gününe kadar almam birşey artık.
Ondada kullanabileceğim kadarıni alıcam dedigin gibi. Bir kampanya bitiyor diğeri başlıyor o günü,bu günü adı altında.

Eşime şimdi tanıdık bir eczaneyi arattırdım da elinde yokmuş bulurum falan demiş.

5li şase 14TL

20 li 40Tl demiş.

İnternette daha ucuz görünüyor.

Eşime şimdi tanıdık bir eczaneyi arattırdım da elinde yokmuş bulurum falan demiş.

5li şase 14TL

20 li 40Tl demiş.

İnternette daha ucuz görünüyor.
20liymiş İpek evdeki,baktım şimdi. Ben 40 liraya aldığım için 40lı diye düşünmüşüm. Zaten 20li kutudan ambalajlı iki paket çıkıyor,10arlı.
Ben memnunum. Istersen ilk etapta 5li aldır,günde 1 tane içiriyorum ben,sizinde antibiotik kullanimiyla doğru orantıli biter.

Yoktur boşuna endişe endiyorsun bizim burda bizi biri gözümüzün önünde lösemi oldu dudakları mor mordu rengi sapsarıydı yüzünde falan benek benek birşeyler çıkmıştı Allah göstermesin kötü düşünme ayrıca değerlerin baya düşük olması lazım , kan tahlili tek başına çok anlmalı değil ileri tetkike gerek olmazdı kanda herşey belli olsa birde ufak tefek oynamalar kan alınırken yada taşıma koşullarında olumsuzluklar olduğundada farklı sonuçlar çıkarmış içini ferah tut 2-3 güne antibiyotik etki eder bizimkinede antibiyotik verdi

bende sobe den bir macun almıştım bitkisel yazıyor geçen bir açtım küflenmiş baya doğalmış :=))

bende sobe den bir macun almıştım bitkisel yazıyor geçen bir açtım küflenmiş baya doğalmış :=))

Mavicim; bizim iş yeri hekimiyle baya detaylı konuştum. Sağolsun çok güzel açıklıyor adam her şeyi sabırla. Bir çeşit psikolog da oldu artık: )

Dediğin gibi belirtiler daha net ve anlaşılır olurmuş ilk etapta.

Mesela koltuk altı, kasıklarda, boyunda lenfler şişermiş. Kırmızı benekler dökermiş vücut, kanamalar falan..

Artı kandaki ilk belirtisi kansızlık olurmuş. Yani hemoglobin üretemezmiş ilik bir de HCT dedi bu da sanırım oksijen taşıyormuş. İkisine birlikte bakılıyormuş.

4 değere bakarız dedi:

WBC-lokositler-beyaz kan hücreleri

RBC- kırmızı kan hücreleri

Hemoglobin-HCT

Trombositler yani PLT.

Çok şükür normal hepsi. Aralık değerlerine takılma dedi. İçim rahatladı.

Bir de at gibi koştursa evde daha mutlu olacağım: )

iş çıkışı Metro'ya gideceğim telefon almak için. Orada daha uygun oluyor fiyatlar..
Bakalım meyve sebze reyonundan neler alacağım bu sefer. Değişik bir şeyler almak istiyorum ama adını koyamıyorum.
Pınar'ın organik yoğurdunu deneyen var mı?
Cidden bu organik kelimesi hayatımızı zindan etti.
diğer yoğurdunun üstünde de %100 doğal yazıyor.
Şimdi organikle doğal arasındaki 1 farklı söyleyin bana.

Evet arkadaşım tavsiye etmişti himalayasını bende bunu görünce bunu aldım...çok gecmiş olsun lütfen bu kadar hırpalama kendini birşey olsa Allah korusun o değerler ya 0 ın altına düşer ya da 1000 lere çıkar kötüyü düşünme her defasında...

Ben degişik olarak pancar aldım,haşladım,doğradım sirkeyle kavanoza doldurdum. Salatalarıma ekliyorum,kahvaltıda bile yedim. Besin değerleride güzelmiş ama ben çok yabancıydım ilk kez denedim. Sevdim,tavsiye ederim.
Organik dediği muhtemelen organik sütten üretiliyor ama iki sütün farkını bilemiyorum. Organik olan sütü yapanlar sütaş reklamındaki hatta milka reklamlarındaki mutlu mesut inekler sanırım

İpek geçmiş olsun yavruna. Vücut, ısısını yükselttiğinde bil ki savaş halinde. Ateşi düşürerek 39 üstü değilse tabi, bu savaşta silahsız bırakıyorsun savunma sistemini. Hatta vücudumuzda biraz kırıklık hisseder gibi olduğumuzda kalın giyinip vücudu ısıtmak hatta eskilerin yaptığı terletmek bunla alakalıdır.
ANTİ- BİOTİK (Barsak florasını mahfeder)
PRO- BİOTİK (Barsak florasını düzeltir)

Kefir ve ev yapımı katkısız turşular, tarhana vb. çok iyi bir kaynaktır hatta o şaselerden bile. Yaptığın ev yoğurduna o toz şaselerden alıp ekleyebilirsin istersen.

Merve, Kataray işlenmemiş kaya tuzu öneriyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…