Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Himalayasını kullanan bir arkadaşım tavsiye etmişti bana da bende bunu denemek istedim...evet biraz miktarı azaltmam gerekecek ama sanıyorum normal tuz a oranla...teşekkür ederim yanıtın için
Rica ederim. Tuz değirmeni alırsan cidden azaltırsın miktarı. Ben uzun zamandır değirmen kullanıyorum,birde tuzu un ufak etmediği için,salatalarda vs çok daha iyi oluyor,lezzetli bir tuzsa. Degirmen aldığımda eskiye nazaran daha az miktarda tuz harcadıgımi farkettim mutfakta. 1 ay giden miktarı,2-2.5 ay gibi bir sürede kullanıyorum.
Bu arada hepinize günaydın,mutlu sabahlar dilerim.

Günaydın herkese iyi haftalar diliyorum bende...karabiberi tane olarak değirmende öğüterek kullanıyorum...ama kesinlikle tuzu da öyle kullanacağım bundan sonra kristalimsi çünkü ve dün ayarlayamadım salata tuz bombasıydı...

Erimemiştir oğütmeden eklediysen. Birde bu tuzun tadı daha baskın,daha az miktarda kullanmak yetiyor.

Elınde mı yıkıyorsun.benım de ıcıme sınmıyor makına artık.petrol bazlıymıs ya tabletler.cıktıktan sonra sırkelı sudan gecırın dıyo ama bır de kurutması var vs vs kac ıs.
Yok bulaşık makinesi deterjanıda var elde yıkama deterjanıda var ama kimyasal içerikliler kadar iyi parlamıyor çokta öneml değil

Acaba narkoza falan alerjisi mi vardı o yüzden öksürüyor olabilir mi yada ameliyatta oksijen maskesi takıp boğaza bişey sokuyorlar o tahriş etmiş olabilir.

benim dehşet alerjim var burnum maşallah sümük salgılamaktan düşecek:) Hep bu kimyasallardan

Kızlar selamlar.
Hiç giremedim bugün.
Halbuki anlatacak çok şeyim var..
Kızım baya hasta kuzucum. Gece neredeyse hiç uyumadım. Dökülüyorum şu an...

Kızlar selamlar.
Hiç giremedim bugün.
Halbuki anlatacak çok şeyim var..
Kızım baya hasta kuzucum. Gece neredeyse hiç uyumadım. Dökülüyorum şu an...

Aynen ya benim oğlumda hasta gece hiç uyumadım nesi var kızının bizimki ateşli bademcikleri şimiş doktor öyle dedi .
Acil şifalar diliyorum kuzucuklara.
Bende hastayım çok. Dün klimadan carpıldım sanırım,heryerim ağrıyor.

kızlar selam. bende 3 aydır tiroid rahatsızlığından muzdarıbim . değerlerim t3:4,56 T4: 1,86 TSH:0,006 hipertiroid teşhisi konuldu ilk ay propcily kullandım karaciğer enzimlerimi bozdu bir ay ara verdik tedaviye bugün dr gittim dr thyromazol verdi kızlar 2 ay sonra tüp bebek tedavisine başlayacağım tsh değerim 1 e falan çıkar mı valla sters oldum bu hastalıkla ilgili bişey bilmiyorum araştırıyorum ama bilgili olan arkadaşlarım biraz beni aydınlatırsa çok sevinirim. tedavi olur muyum yoksa hep böyle mi kalacak korkuyorum acaba yıllarca gebe kalmayışımın nedeni bu olabilir mi eşimde ve bende hamilelikle ilgili sperm sayısı yumurta sayısı vs. sorun yok

Ben tiroid gebe kalmayı zorlaştırıyor diye duymuştum belki tiroid hormonların dengeye girdiğinde hamile kalabilirsin içini ferah tutinşallah en kısa sürede güzel haberlerini alırız

Aynen ya benim oğlumda hasta gece hiç uyumadım nesi var kızının bizimki ateşli bademcikleri şimiş doktor öyle dedi .
Canım size de geçmiş olsun. Şöyle emin değilim aslında cuma annem biraz kırgın olduğunu söyledi. Eve gittim az ateşi var gibiydi. Hemen acile götürdük. Kan tahlili istedim doktor kan yapamam idrar dedi. İdrar normal çıktı. Antibiyotik falan verdi eve gönderdi ama iltihap var mı yok mu bakmadan nasıl antibiyotik verir diye vermedim kızıma. Ctsi Acıbadem'e gittik diş için onu da anlatacağım. Akşam 37,5 oldu ateşi. Zaman zaman başım ağrıyor dedi, bazen karnım, bazen midem bulanıyor dedi. Yine de iyi gibiydi. Neyse bir kez daha acile gittik ama uykusu vardı. Belki uyusaydı dinlenecekti. Ben korkuyorum biliyorsun. Doktordan rica ettim kan baktı. Aklıma takılan hepsi normal sınırlarda ama hep alt sınıra yakın. Mesela WBC diyelim 4,10 la başlıyor kızımın 4,7. Başka değer 26 diyelim bunun 26,2 gibi.
Yani geneli bu şekilde. Doktor normal dedi. CRP si 21 çıktı grip-nezleden dolayı tamam bunu biliyorum. Antibiyotik başladık mecbur. Pazar akşamı sabaha kadar uyumadım korkudan. Bu da çok uyandı. Sinirliydi küçük boyuyla. Çıt çıksa uyanıp ağlıyor ses yapmayın diye ki korkudan nefes almıyoruz. Neyse moral sıfr geldim tabi buraya. Ya kızımda kötü bir hastalık başlangıcıysa falan diye. Alt sınıra yakın olunca. Eşim psikoloğa gidelim böyle olmayacak diyor. Çocuk hasta olabilir, herkes hasta oluyor diyor. Dün akşam oynuyoruz parmağım acıyor dedi. Öldüm geberdim. İlikle mi ilgili diye. Kızlar ne yapıcam ben bu psikoloji ile.
Kanlar normal sınrılarda alta sınıra yakın olsa da.Bir şey yoktur demi? Dün iyiydi kuzucum. İlaçsız ateş de olmadı hiç. Çok az öksürük vardı ama diğer semptomlar geçmişti. Biraz ses çatallı o kadar. Karnı, midesi, başı, bacağı, gözü vs vs ağrımıyor normal.
Paranoyak oldum ciddi boyutta.

mavi_ekran
choccywhoccydoodah çocuğu olan kim varsa.
Biz kızıma diş macunu olarak sensodyne junior alıyorduk. Üstünde kocaman zaten florürlü diş macunu yazıyor. Bu hafta WinX kahramanlı bir şey gördü Banat'ın. Tamamen şekil olarak beğendiği için istedi. Baktım tam aradığım şey.
Üstünde florür, paraben içermez yazıyor. Haberiniz olsun. Resmini çektim de telim arızalı. Ona da ayrı sinir oldum. Tekliyordu zaten açılmadı sabah. Akşam iş çıkışı almam lazım hemen. Tamiri bekleyecek sabrım yok.

@mrvee28 tuzun güzel de ben bunları pazarlama hilesi olarak görüyorum. Folik asit bir takviye ise bunu tuza nasıl ilave ediyorlar?
İlla ki yapay oluyor. Onun yerine normal deniz/kaya tuzu alsan işlem görmemiş. Folik asiti zaten kullanıyorsun dışarıdan.
Bence yanii.

mavi_ekran , choccywhoccydoodah kızlar acil yardım edin.
Cuma kızım biraz kırgındı, dün iyiydi. Bugün sabah ateşi varmış annem aferin vermiş. Ama dünkü kadar keyfi yokmuş. Düne göre daha iyileşmesi gerekmez mi? Neden tam tersi oldu sizce???
Biz uzun zamandır hasta olmuyoruz bu şekilde. O yüzden sanki beynim resetlenmiş gibi.
Sizin hastalık kaç gün sürüyor? Ateş vs kaç gün oluyor.
Bu arada ateşi hiç 37,5 u geçmedi.

Canım çok geçmiş olsun. Antibiotige başladıysan muhakkak probiotic kullan yanında. Ben antibiotik kullanmak gerektiginde Nbl Probiotic Atp kullanıyorum. Bağırsaktaki antibiotiğin oluşturduğu zararlı durumu toparliyor ,zaten gıda takviyesi,birde kusma,ishal vs olmuyor. Ateş konusuna takılma,bizimde 3 gün surüyor agır hastalandıysa. Değerler konusunda seni çok iyi anlıyorum ama biraz daha sakin olmanı istiyorum. Lütfen kötüyü kurma. İlaclarını düzenli kullansın ki zaten en az 3 gün gerekli antibiotiğin etkisini göstermesi için. Biraz sakin ol rica ederim,kötüyü kurma,cağırma. Doktor zaten ciddi bir düşüklük olsa uzerinde dururdu. Icin rahat edecekse iyilesince tekrarlarsın tahlilleri ama bence sadece gribal bir durumu var kuzunun.

Birde 37.5 ateşte ben ateş düşürücü dahi vermiyorum. 38.5 dan sonra veriyorum. Doktorumuz 38.5-39 arası yüksek kabul edilir demişti. Ben ince giydirip,ılık duş aldırıp,takip ediyorum ateş durumunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…