Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Göz kararı yapıyorum 750 gr için 2 yemek kaşığı yoğurt, 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı salça,3-4 diş sarımsak rendesi, tuz,karabiber kekik tercih ediyorsanız kekik de yakışıyor...2-3 saat buzdolabında bu şekilde beklesin sonra hooooop fırına :KK76:
Icıne sogan neden rendelemıyorsun?

ben hiç parça halinde satıldığını görmedim bir ara carfuda tüm görmüştüm ama cesaret edip almadım birazda pahalı diye kalmış aklımda.
Mıgrosta varmıs canım bu hafta.gogus olarak.sımdı baktım 750 gr 9.9 tl.alacagım bakalım bulursam.

ben migrota satılan frosh varya ondan kullanıyorum soda bazlıymış daha az zararlıymış gibi geliyor
Elınde mı yıkıyorsun.benım de ıcıme sınmıyor makına artık.petrol bazlıymıs ya tabletler.cıktıktan sonra sırkelı sudan gecırın dıyo ama bır de kurutması var vs vs kac ıs.

Granola bende çok severim ama 2 aydır almıyorum tatli diye.
Kuru meyve komposto yapmak ićin alıyorum yada kızıma kurabiye kek yapmak için. Bazende tatlı krizindeyken kahvaltıda 2 tane yiyorum.
Karatayın sayfasında vardı gecen gun.kuru ıncırden koca sehır kanser oldu dıye.bunları beyazlatmak ıcın oksıjen peroksıt kullanılıyormus.ben peyman alıyordum.arkasını okudum.kuru uzum kurusu+pamuk yagı yazıyor.kuru kayısıda da sulfat gıbı bısey var.bır de uretımın ıcındeyım ben gıda degıl ama bır makına var bızım sektorde bır maddeyı kurıtmak ıcın ondan gectıkten sonra bır gun beklemesı gerekıyor.aynı makınanın benzerı kısa zamanda kurutma yapmak ıcın kullanılıyot ve UV ıle kurutuluyor.hattan gırıp cıkması 40 dk suruyor.bunlarda da oyle seylet vardır.dun yaban mersını cıkartıyrum kızım sevıyor.ustunde %100 naturel glukoz ıcermez dıyor.cevırdım arkasını.ıcerık: yaban mersını kurusu+elma suyu konsantresı.ama nasıl kurutuldugu yazmıyor.ana vatanı da usa.kafam karısık bu kuru meyvede.

aynen çilek aroması veren bir böcek varmış , ne zaman çilek aromalı birşey görsem midem kalkar
O böceğin adi carmin(karmin). Aztekler kumaş boyamada kullanırmış. Kola ya rengini verende o. Çilek ve benzeri renkte ki mevya aromalı mamüllerde kullanılıyor renk vermek için.Hollanda da yapılan bir araştırmaya göre yılda 500gr karmin yiyormuşuz. Sonra gelsin ümmin sistem hastalıkları, alerjiler, astım, çocuklarda, dikkat eksikliği, hiperaktivite vb. Uzak durulmalı.

Son düzenleme:

Karmin kene gibi bir böcek.
Altta resmi var ve içinde bulunduğu ürünlerden bazıları. Kullanmayın, kullandırtmayın arkadaşlar. Kaymaklı bisküvi, marşmelov, çokomel, halley türevi ürünlerde zehirin katmerlisi o beyaz kısımları nedeniyle, uzak durun.

68751.jpg

40.20120414175208.jpg

1.png

fcd6330a3b91.jpg

Son düzenleme:
Denesem mi ki hindiyi merve yaa.
Bu kadar ucuz olması anormal değil demi?
Hormonlu hindi hiç duymadım. Belki sebebi de hindi etine çok aşina bir millet değiliz yani çok tüketilmediği için fazla üretime gerek duyulmuyor diye mi hayvanların genetiğini bozmuyorlar ki?
İpek aynen sebep bu, Arz talep meselesi doğrultusunda bu hayvanlar daha temiz kalıyor.

Müsli ile yulaf ezmesi arasında minik de olsa fark var mı?
Tek fark kuru meyve ya da kuruyemiş eklenmiş hali mi?
Öyle bile olsa meyveli yulaf ezmesi neden denmiyor?
Kafam mı karışık saçmalıyor muyum bilmem ama aklıma takıldı.
Hepsi işlenmiş gıda ve glutenli çok da meyletmeyin kızlar.

cidden mi?
Henüz onlara bulaşmadılar demi?
Denemek istiyorum bakalım yarın fikrim değişmezse.Normalde de bu kadar ucuz mu ?
750 gramı 10 TL gibi.
Aynen. Fiyatı da normal. Hindi tavuğa göre çokk daha büyük bir hayvan, daha çok et çıkıyor zaten. Dene, Terbiyele, sosla külbastı yap tavada, kuşbaşı şeklini baharat ve sebzelerle sote yap. Zaten tatile otellere gidip yemek yemiyor musunuz? Oralar (%90) süsler püsler hindi etini yedirir millete kimsenin ruhu duymaz.

merhaba babama soğuk noduler guatr şüphesi kondu bir çok hastanede tetkikleri hep aynı çıkıncı ameliyat olması konusunda karar kıldık ve özel bir hastanede bıçak parasını vererek ameliyatını gerçekleştirdik Allah'a bin şükür ses tellerinde bir sorun yaşamadık amaeliyat bölgesinde biraz sarkma mevcut oldu sadece (bilginiz varsa nasıl giderebiliriz) ASIL sorunumuz öksürük ve gıcık olayı kesemiyoruz, uykuyu bozacak şekilde şiddetleniyor ve üzülüyoruz ailecek. İlaç tedavisi olarak veya doğal ilaç olarak önerlileriniz nedir bu sorunu çeken arkadaşlar yada bilgisi olanlar acil yardım ederse sevinirim.
Teşekkürler

Aslında aklıma gelmedi bir de şu an düşündüm soğan sulandırabilir fırında..? Balığı da öyle soğanla sevmiyorum fırında çıtır çıtır olsun diye :) ama denenebilir tabiiii...
Soğan koyarak deneyeceğim bakalım. Yazarım buraya da..
Tabi bulursam hindiyi.

Karmin kene gibi bir böcek. Altta resmi var ve içinde bulunduğu ürünlerden bazıları. Kullanmayın, kullandırtmayın arkadaşlar. Kaymaklı bisküvi, marşmelov, çokomel, halley türevi ürünlerde zehirin katmerlisi o beyaz kısımları nedeniyle, uzak durun.

68751.jpg

40.20120414175208.jpg

1.png

fcd6330a3b91.jpg
Gerçekten hepsi bir zamanlar ayıla bayıla yediğimiz şeyler. En tatlı zehir hakkatten Karatay'ın dediği gibi.

merhaba babama soğuk noduler guatr şüphesi kondu bir çok hastanede tetkikleri hep aynı çıkıncı ameliyat olması konusunda karar kıldık ve özel bir hastanede bıçak parasını vererek ameliyatını gerçekleştirdik Allah'a bin şükür ses tellerinde bir sorun yaşamadık amaeliyat bölgesinde biraz sarkma mevcut oldu sadece (bilginiz varsa nasıl giderebiliriz) ASIL sorunumuz öksürük ve gıcık olayı kesemiyoruz, uykuyu bozacak şekilde şiddetleniyor ve üzülüyoruz ailecek. İlaç tedavisi olarak veya doğal ilaç olarak önerlileriniz nedir bu sorunu çeken arkadaşlar yada bilgisi olanlar acil yardım ederse sevinirim.
Teşekkürler

Çok geçmiş olsun.

Parça biyopsiye gitti mi peki?

Bizden bir tek @mrvee28 ameliyat oldu o daha iyi bilir ama boğazı yumuşatacak bir şeyler olması lazım. Mesela öksürük olduğu zaman ben kızıma bal veriyorum bir kaşık çok iyi geliyor. Biraz yapışkan olduğu için mukozaya yapışıyor ve orada kısmi tahrişi önlüyor diye yorumluyorum balı.
Gelişmeleri bize de yazarsan belki başkasına da yararı olur.

Teşekkürler

Öncelikle çok çok geçmiş olsun bende 2014 ocak ayında ameliyat oldum tüm troidlerim alındı...ameliyat bölgesindeki sarkma için estetik ve plastik cerrahi ile görüşmenizi tavsiye ederim benim dikiş izim için "contractubex" isimli kremi vermişti doktorum...ameliyattan sonraki 1 hafta hiç konuşmadım narkozdan uyanırken "sesim çıkmıyooooorrrrr" diye bağırarak ağlayarak uyanmışım...videoya çekmişler :) bana o videoları izlettiler ama yok konuşsam sesim çıkmayacaktı sanki bir hafta sonraki kontrolümde doktorum iyi burnundan tellerle girip bi ses tellerini kontrol edelim dediğinde 5 yaşındaki çocuk gibi "yok yok çıkar sesim" dedim ve sesim çıktı şükürler olsun eskisi gibi :) öksürük ve gıcık bende hiç olmadı ama BenIpek BenIpek in dediği gibi ballı ılık su iyi gelir diye düşünüyorum...

Parçaya gitti sonucunda bir tanesi kötü huylu olmak üzere iki kitle gözlendin normal de ameliyat sonrasında 3 ay içinde Atom alınması önerildi fakat sonraki tetkikler de şuan için durumun iyi olduğunu atom için bi aciliyet olmadığından babamıda o psikoloji içinde bırakmak istemedik ve aldırmadık fakat öksürük ve gıcık olayı ameliyat sonrası tekrar eder bi hal aldı. Siyah Turp-Bal deniyeceğiz bakalım nolacak, dereotu faydalı olur diyorlar ama ameliyat öncesi durum için mi sonrası için mi emin olamadım ? @mrvee28, BenIpek BenIpek teşekkür ederim cvplarınız için

Parçaya gitti sonucunda bir tanesi kötü huylu olmak üzere iki kitle gözlendin normal de ameliyat sonrasında 3 ay içinde Atom alınması önerildi fakat sonraki tetkikler de şuan için durumun iyi olduğunu atom için bi aciliyet olmadığından babamıda o psikoloji içinde bırakmak istemedik ve aldırmadık fakat öksürük ve gıcık olayı ameliyat sonrası tekrar eder bi hal aldı. Siyah Turp-Bal deniyeceğiz bakalım nolacak, dereotu faydalı olur diyorlar ama ameliyat öncesi durum için mi sonrası için mi emin olamadım ? @mrvee28, BenIpek BenIpek teşekkür ederim cvplarınız için

Allah şifasını versin atom alsa da korkulacak birşey yok endişe etmeyin ve hep gülen gözlerle bakın çünkü en çok şu an ona ihtiyacı var bol neşe ve kahkahaya...

Bugün yeni bi tuz aldım doktorum iyot sınırlamasına girmemin anlamsız olduğunu söyledi rahat davran dedi...günlük ihtiyacın %29 unu karşılıyormuş bebiş de düşündüğüm için folik asitli aldım deneyeceğim bu konuda deneyimi bilgisi olan var mı? derindenizlerden derindenizlerden BenIpek BenIpek choccywhoccydoodah choccywhoccydoodah mavi_ekran mavi_ekran

Eklentiler

• image.jpeg
    image.jpeg
    39,6 KB · Görüntüleme: 81
Bugün yeni bi tuz aldım doktorum iyot sınırlamasına girmemin anlamsız olduğunu söyledi rahat davran dedi...günlük ihtiyacın %29 unu karşılıyormuş bebiş de düşündüğüm için folik asitli aldım deneyeceğim bu konuda deneyimi bilgisi olan var mı? derindenizlerden derindenizlerden BenIpek BenIpek choccywhoccydoodah choccywhoccydoodah mavi_ekran mavi_ekran
Uzun zamandır bu markanın kaya tuzu ve himalaya tuzunu dönüşümlü kullandım,memnunum. Deniz tuzunu denemedim sadece.
Birde ben öğütülmemiş alıp kendim çekiyorum genelde,böylece daha az kullanmış oluyorum tuzu,kaşıkla dökmek yada tuzlukla serpmekten daha iyi oluyor aklınızda olsun.

Uzun zamandır bu markanın kaya tuzu ve himalaya tuzunu dönüşümlü kullandım,memnunum. Deniz tuzunu denemedim sadece.
Birde ben öğütülmemiş alıp kendim çekiyorum genelde,böylece daha az kullanmış oluyorum tuzu,kaşıkla dökmek yada tuzlukla serpmekten daha iyi oluyor aklınızda olsun.

Himalayasını kullanan bir arkadaşım tavsiye etmişti bana da bende bunu denemek istedim...evet biraz miktarı azaltmam gerekecek ama sanıyorum normal tuz a oranla...teşekkür ederim yanıtın için

X