- 12 Mart 2014
- 481
- 206
- 34
Parathormonun d vitaminin yükseldiği için düşmüş olabilir mi . TSH aç yada tok yaptırmandan dolayı değişkenlik gösterir mi acaba .Kızlar geldim sonunda.Yani nereden başlasam bilemiyorum. Çok karışık 3 gün geçirdim.
Soru işaretleri falan derken neyse toplanıyorum.
Yorumlarınızı alayım.
derindenizlerden , mrveee28 , mavi_ekran
ASlında resmini koyacağım bir müsait olamadım.
Devlette yaptırdığım TSH değerim 2,64 çıktı. 1 gün sonra özelde 1,77 çıktı.
Anti TG tırmanmaya devam ediyor hızla. Max sınır 4,1 benimki, 15 küsür. Sanırım artık haşimato hastasıyım. Trigiliseridim tırmanmış kuruyemişlerden olsa gerek. Kolesterol paralel yükselmiş tabi.
Eve geldikten sonra baya bir zencefil rendeledim ve yedim sabahki TSH 1,77 çıktı. Sanırım suyu dah etkili ki benim ıssırarak yediğim son zaman bu denli etkilemedi. Rendede bol su çıkıyor.
UGS ye girmeden önce Dvit seviyeme baktırdım. 1 kalçadan+2 ağızdan ampulle 106 olmuş. Şok oldum.AdAm_OLaCaK_KIZ peşpeşe sen 5 ampul içip nasıl 60 a ulaştın?
Sıkı durun şimdi. PArathormonum 81 den 27 ye düşmüş. Birden ürktüm ani düşüşünden dolayı. Kafama takıldı şimdi ben Karataycılar gibi gün aşırı 5-6 ampul alsaydım demek hiperparatiroid falan oluşacaktı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
D vit konusunda madalya takıcam sana.Kızlar geldim sonunda.Yani nereden başlasam bilemiyorum. Çok karışık 3 gün geçirdim.
Soru işaretleri falan derken neyse toplanıyorum.
Yorumlarınızı alayım.
derindenizlerden , mrveee28 , mavi_ekran
ASlında resmini koyacağım bir müsait olamadım.
Devlette yaptırdığım TSH değerim 2,64 çıktı. 1 gün sonra özelde 1,77 çıktı.
Anti TG tırmanmaya devam ediyor hızla. Max sınır 4,1 benimki, 15 küsür. Sanırım artık haşimato hastasıyım. Trigiliseridim tırmanmış kuruyemişlerden olsa gerek. Kolesterol paralel yükselmiş tabi.
Eve geldikten sonra baya bir zencefil rendeledim ve yedim sabahki TSH 1,77 çıktı. Sanırım suyu dah etkili ki benim ıssırarak yediğim son zaman bu denli etkilemedi. Rendede bol su çıkıyor.
UGS ye girmeden önce Dvit seviyeme baktırdım. 1 kalçadan+2 ağızdan ampulle 106 olmuş. Şok oldum.AdAm_OLaCaK_KIZ peşpeşe sen 5 ampul içip nasıl 60 a ulaştın?
Sıkı durun şimdi. PArathormonum 81 den 27 ye düşmüş. Birden ürktüm ani düşüşünden dolayı. Kafama takıldı şimdi ben Karataycılar gibi gün aşırı 5-6 ampul alsaydım demek hiperparatiroid falan oluşacaktı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Kesınlıkle oyleymıs zaten parathormon dusuyormus dvıt alınca.aslında cok hızlı alım da yapmadım.once kalcadan bır tane sonra 15 gun damla sonra bır ampul agızdan ve bır hafta sonra bır ampul daha agızdan.azıcık dururum zaten.ıyı kı yaptırmısım yoksa bu hafta bır ampul daha ıcecektım.Parathormonun d vitaminin yükseldiği için düşmüş olabilir mi . TSH aç yada tok yaptırmandan dolayı değişkenlik gösterir mi acaba .
Ben de sok oldum ogrendıgım zaten.cunku adam olacak kız altı ampulle 60 yapmıstı hem de gun asırı..bıraz daha gecsın bır daha baktıracagım ama bakarlar mı bılmıyorum.benım parathormonum yuksek olunca ayrıcalıklı sınıftan saydılar benı.esıme yapmadı mesela:)) yalnız kafama takılan su gcen ay demır sevıyem 101 dı bu ay dırek ferıttıne baktı 12 bosalmıs demır deposu ama normal kan drmır sevıyesı o kadar yuksek olabılır mı kı bu kadar dusuk depoya? Bugun ferro sanal baslıyorum.D vit konusunda madalya takıcam sana.Peş peşe 1 gün atlayarak 6 adet ve sonrasında ay, ay(bir seferinde 2-3 ay civarı atlasamda) D vitim 27 ye yükseldi. Kişide ki rahatsızlıklara göre vücut takviye alınan Dviti hemen kullanıma çekiyormuş. O yüzden kiminde az sayı ile tavan yaparken kiminde galon galon da alınsa yükselmiyor işte.
Benım ezelden trıgılıserıd yukseklıgım var.bu beslenme tarzıyla.kontrol altına alıp en cok 110 yapabılmıstım 300 den.kıyaslana ıkımızım degerını.ben de kuruyemısı cok yedım.nasıl olsa faydalo yaglar var dıye ama bır yerde trıgılıserıd yukseklıgınız varsa kontrollu yıyın yazıyordu.bıt sure ara verdım.D vitamini cidden ilginç, ben emzirme döneminde epey yıprandım kemiklerim ağrıyodu direk oraya gitti zahir, parathormon işini hiç bilmiyorum ipek, kolesterolde çok taktığım birsey değil Karatay hocanın söylemleri gereği, ben deli gibi kuruyemiş yiyorum ama trigliserid 43 çıktı mesela
Ben onu baya once okudum cok etkılendım.onun dedıgı takvıye usa da varmıs.bı de rastgele de almamak lazım.burada bana sen cok streslısın magnezyum takvıyesı al demıstı derya hanım.baktırayım bır dedım.max sınır 2.5 mu ne benım 2.18 degerım.yanı fazlası da zarar aslında.o yuzden ıyot degerıne baktırmak lazım.sordum da devlette yokmus.Okan beyin modüllerini yok etme hikayesi var sağlıklı yaşıyoruz sayfasında,o iyot takviyesi de alıyomuş o yazıyı bir okuyun kızlar
Pınkcat ne yaptın? Merak ettım.bugun hıc gıremedım ben ekran rontgencısınden dolayı.nasıl gectı ugs?İpekcim bence sen tekrar cektir bir şey çıkmayacak bence ama için rahat etsin en azından. Benim kulaklarim tıkandı agriyor özellikle sisligin olduğu taraftaki kulağım agriyor ve o taraftaki Burnum da tıkali. Bademciklerim de sisti ultrasona kadar inmezse bildiğin hep şişlikler çıkacak.
Ne oldu bugun tam olarak? Baktılar ne yorum yaptılar? Insallah dusundugum gıbı cıkmaz.stress ınsanı mahvedıyor.dıkkat et.bıze de haber ver.allah yardımcın olsun.Kızlar sonuçlar kötü moralim çok bozuk. Bugün kan verdim yarın tekrar gidicem büyük ihtimal biyopsi isteyecek ama yaptırmak istemiyorum çok korkuyorum
Sana da Günaydın,Ben de sok oldum ogrendıgım zaten.cunku adam olacak kız altı ampulle 60 yapmıstı hem de gun asırı..bıraz daha gecsın bır daha baktıracagım ama bakarlar mı bılmıyorum.benım parathormonum yuksek olunca ayrıcalıklı sınıftan saydılar benı.esıme yapmadı mesela:)) yalnız kafama takılan su gcen ay demır sevıyem 101 dı bu ay dırek ferıttıne baktı 12 bosalmıs demır deposu ama normal kan drmır sevıyesı o kadar yuksek olabılır mı kı bu kadar dusuk depoya? Bugun ferro sanal baslıyorum.
Neler yaptın? Güzel haberlerle gelirsin inşallah.Kızlar sonuçlar kötü moralim çok bozuk. Bugün kan verdim yarın tekrar gidicem büyük ihtimal biyopsi isteyecek ama yaptırmak istemiyorum çok korkuyorum
Sen K vitamini kullanıyor musun hala?Ben 57den önce 54e şimdide 52ye indim,akşam 6dan sonra sakız çiğnemek bile yok sadece limonlu sıcak su, günde 5 avuç rahat fındık yiyorumdur badem cevizde dahil, demirim düşüp duruyo,o kadar ete nasıl düşüyor anlamadım gitti, c vitamini kullanıcam gene demir emilimini arttırsın
İmkanı olanın Karatay hocayla görüşmesini öneririm kızlar, korkmayın yüreğinizi ferah tutun