3.56 cok yuksek bır deger degıl ama kaale alınması gereken bır deger.bebek dusundugum sırada 4.1 cıkan tsh degerıme kadın dogumcu normal yorumu yapmıstı.Allahtan konu hakkında bılgım var da ustune gıttım olayın.yanı asla tamamen guvenmeyeceksın.bıleceksın ve takıp edeceksın.ben hayret edıyorum bazı ınsanlar tahlıl sonucunu alıyır hangısı yuksek ya da normal bılemıyor.ınsan bır bakar kagıda degerlerı verılen parametlerın neresınde.bılmıyorsa elının altında ınternet var.hatta farklı doktorları dene.senın 8 yumurtanın olmasından cok buyukluklerı daha onemlı.duzenlı 28 gunde bır oluyorsan takıp etmen daha kolay tabı.sen ebatlarını ogren. Tıroıdle ılgılı de ılk etapta tsh, t3, t4,antı tpo,antı tg baktırman lazım.bunun harıcınde hastalıgı ılgılendıren baska testler de var.genel anlamda demır,b12, dvıt,parathormon,folat ve tabı kolesterol vetrıgılıserıd degerlerını bılmen senj hastalıga hakım kılar.benim ilk tsh sonucum regl 2. günü 3.56 çıktı ,serbest t4: 0.9 kadın doğumcu gördü normal dedi gönderdi. 1 dahaki ay normal bir zamanda dahiliye doktoruna gittim bu sefer 4.08 çıktı henüz göstermedim bebek düşünüyorum . regl 3. günü trans vajinal usg de 8 yumurtam göründü ama takip ettirmedim. ben doktorumdan hangi tahlillleri yaptırmasını istemeliyim tiroidlerle ilgili ?
Kaç çıktı?Kızlar d vitamini kullanan var mı ben ayda 1 ampul kullanacağım. D vitaminim düşük çıktı 1 ampul az mı sizce hiçbir fikrim yok benim
Evet ne anlatmak istediğinin farkındayım. Benim anlatmak istediğimse her ne için olursa olsun fazla dertlenmemek gerektiği. İnsanoğlu sadece fizyolojik bir yaratık değil. Ne kadar mükemmel beslenirsen beslen, ne kadar spor yaparsan yap, ne kadar kötü alışkanlıklardan uzak durursan dur, duygu durumun endişeli, kötü haldeyse, çok takıp panik oluyor, üzülüyor, yıpranıyorsan diğerlerinin çok da etkisi kalmıyormuş. Duvarı nem insanı gam yıkar diye boşuna söylememiş büyüklerimiz.Ben aslında şunu anlatmaya çalıştım; çocuk olunca insan öncelikle ona olan sorumluluklarını düşünüyor. En azından biz Türk anneleri hayatımızdaki roller içinde en çok annelik baş rolünü alıyoruz. Ne kadar iyi becerdiğimiz çok farklı bir tartışma konusu ama yabancı kadın yeri geliyor çocuğunu bakıcısına bırakıp eşiyle tatile çıkıyor, hatta en basit örnek biz koca çocukları masallarla uyuturuz da onlar yeni doğumdan itibaren ayrı odada uyuturlar gibi. Tabi bu genel çerçevede öyle ama eski kuşak analarla büyümüş bizler de kıyısından köşesinden Türk annesi geleneklerine kayıyoruz bence. Bir yazı okumuştum orada diyor ki “Superman Türk olsaydı annesi arkasından “ varınca çaldır pelerinini bağla” derdi kesin…”O yüzden ben de dahil olmak üzere pek çok Türk kadını hasta olunca önce çocuğunu düşünüyor. Neden dersen kızıma ilk kez Pamuk Prensesi okuduğum zaman kitabın içinde annesinin öldüğünden bahsediyor ya o kısmı es geçmedim hayatın gerçeklerini bilsin diye. O an beni durdurdu “hayır okuma ölmesin annesi” yani çocuk anne baba figürünü ayrı düşünemiyor. Resim çiziyor okulda ben, kendisi, babası….
Allah hiç kimseyi annesiz babasız bırakmasın. Ben 34 yaşındayken babamı kaybettim hala ilk gün gibi acısı, hala arıyorum sıcaklığını..
Ilacın fazla gelmıs gıbı. Ya da bazen doktorların bıle nedenını acıklayamadıgı anı dalgalanmalar oluyor.benım gecen cuma 1.9 cıktı bu salı 3.67 gıbı.yarın kardıyolojıye gıdecegım bır de orada baktırım.belkı senın boyle bır dalgalı zamanında ılacı hatalı verdıler kı ılac kullanacak kadar fazla degıl tsh.antı tpo yuksek degıl sanırım sende.benım de oyle antı tg hafıf yuksek tpo normal.dr antı tg jın tek basına yuksek olması tedavı gerektırmez dedı.zaten tsh ve turevlerı normal.olursa antıkorlara baktırmana gerek yok.ben bu yasımda boyle antıkorlar oldugunu yenı ogrendım mesela.kadın dogumcuma sordugumda o da kendısı ıcın tsh nın normal olmasının yeterlı oldugunu soylemıstı.noldulun yoksa cok da takma.daha önce başka konuda yazmıştım buraya da yazayım.
yaklaşık 2-3 ay önce rutin kontrolde tsh'ım 4,9 çıktığı için eutyrox başladım.
gebelik istediğim için ilaç başlandı, yoksa çok da gerek yoktu.
15 sonra tsh'ım aşırı baskılandı 0,27'ye düştü.
bu arada t3-t4 hep normal.
o gün verdiğim kanda anti tg değerim 113 çıktı, sınır değer 60.
endokrine gittim usg filan normal çıktı, eutyrox 25 mg kullanıyorum, şu anda takipteyim.
en son dün kan verdim, değerlerim normal hala.
Ya bugun karatayı okudum da dvıt en az 80 olmalı dıyor.benım en son 16 ıdı ıkı uc yıl once.ozeller bıle yapmıyor nasıl yaptıraxagız bu dvıt testını?Kızlar d vitamini kullanan var mı ben ayda 1 ampul kullanacağım. D vitaminim düşük çıktı 1 ampul az mı sizce hiçbir fikrim yok benim
Eses deyınce: ) onlar eses der genelde..Hayır. .
Antalya. .
Eses deyınce: ) onlar eses der genelde..
Anti tpo normal evetIlacın fazla gelmıs gıbı. Ya da bazen doktorların bıle nedenını acıklayamadıgı anı dalgalanmalar oluyor.benım gecen cuma 1.9 cıktı bu salı 3.67 gıbı.yarın kardıyolojıye gıdecegım bır de orada baktırım.belkı senın boyle bır dalgalı zamanında ılacı hatalı verdıler kı ılac kullanacak kadar fazla degıl tsh.antı tpo yuksek degıl sanırım sende.benım de oyle antı tg hafıf yuksek tpo normal.dr antı tg jın tek basına yuksek olması tedavı gerektırmez dedı.zaten tsh ve turevlerı normal.olursa antıkorlara baktırmana gerek yok.ben bu yasımda boyle antıkorlar oldugunu yenı ogrendım mesela.kadın dogumcuma sordugumda o da kendısı ıcın tsh nın normal olmasının yeterlı oldugunu soylemıstı.noldulun yoksa cok da takma.
8 küsür du canım değerler yanımda değil de 8 küsür yaniKaç çıktı?
Ben devlet hastanesinde yaptırdım canım doktorum kendi yapiyoYa bugun karatayı okudum da dvıt en az 80 olmalı dıyor.benım en son 16 ıdı ıkı uc yıl once.ozeller bıle yapmıyor nasıl yaptıraxagız bu dvıt testını?
D Vitamininin 80 - 100 ng/ml arası koruyucu, 100 den sonra tedavi edici özelliğe büründüğünü ve hamilerde 100 olması gerektiğini söylüyor.Ya bugun karatayı okudum da dvıt en az 80 olmalı dıyor.benım en son 16 ıdı ıkı uc yıl once.ozeller bıle yapmıyor nasıl yaptıraxagız bu dvıt testını?
Oooo bendensin, 6 idi benimde. Yükleme yapacaksın. Bir kaç paket D vit 3 ampul al bir kaçta şırınga kalçadan yaptıracaksan eğer. 1 Gün atlayarak 6 gün yaptıracaksın. İçmek istersen şırınga yerine, kahvaltı esnasında bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağının içine ampulu kırıp dök ve iç. Yağda çözünen bir vitamin olduğu için böyle yapıyoruz. Yemene içmene devam edebilirsin. Sonrasında takvim yap ayda bir ampul alacaksın. Böbreklerinde sorun yoksa tabi. Bu arada bol bol limonlu su içmen böbreklerde taş kum oluşunu engeller. Seviye 100 lü değerlere çıktığında K2 vit. takviyesi de alınmalıymış, kalsiyumun damlara çökmemesi ve kemiklere yönlenmesi için.8 küsür du canım değerler yanımda değil de 8 küsür yani
Canim bana doktor ampul şeklinde olan dvıt 3 verdi. Ayda 1 tane suya yada ekmeğe döküp iceceksin dedi. Az mi olur banaOooo bendensin, 6 idi benimde. Yükleme yapacaksın. Bir kaç paket D vit 3 ampul al bir kaçta şırınga kalçadan yaptıracaksan eğer. 1 Gün atlayarak 6 gün yaptıracaksın. İçmek istersen şırınga yerine, kahvaltı esnasında bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağının içine ampulu kırıp dök ve iç. Yağda çözünen bir vitamin olduğu için böyle yapıyoruz. Yemene içmene devam edebilirsin. Sonrasında takvim yap ayda bir ampul alacaksın. Böbreklerinde sorun yoksa tabi. Bu arada bol bol limonlu su içmen böbreklerde taş kum oluşunu engeller. Seviye 100 lü değerlere çıktığında K2 vit. takviyesi de alınmalıymış, kalsiyumun damlara çökmemesi ve kemiklere yönlenmesi için.
Canim bana doktor ampul şeklinde olan dvıt 3 verdi. Ayda 1 tane suya yada ekmeğe döküp iceceksin dedi. Az mi olur bana
Degıl canım.tsh genelde normal seyredıyor.bır tek antı tg az yuksek ama 6 mm nodulum var solıd.yanı kanser olasılıgı olan.Evet biliyorum cnm :)
Senin hipertiroidi mi?
Değerleri nasıl?
diğer hormonlarda böyle çıktı : FERRİTİN 50.3---- B12 VİTAMİNİ:246----- FOLİK ASİT 6.18---PARATHORMON :40.83.56 cok yuksek bır deger degıl ama kaale alınması gereken bır deger.bebek dusundugum sırada 4.1 cıkan tsh degerıme kadın dogumcu normal yorumu yapmıstı.Allahtan konu hakkında bılgım var da ustune gıttım olayın.yanı asla tamamen guvenmeyeceksın.bıleceksın ve takıp edeceksın.ben hayret edıyorum bazı ınsanlar tahlıl sonucunu alıyır hangısı yuksek ya da normal bılemıyor.ınsan bır bakar kagıda degerlerı verılen parametlerın neresınde.bılmıyorsa elının altında ınternet var.hatta farklı doktorları dene.senın 8 yumurtanın olmasından cok buyukluklerı daha onemlı.duzenlı 28 gunde bır oluyorsan takıp etmen daha kolay tabı.sen ebatlarını ogren. Tıroıdle ılgılı de ılk etapta tsh, t3, t4,antı tpo,antı tg baktırman lazım.bunun harıcınde hastalıgı ılgılendıren baska testler de var.genel anlamda demır,b12, dvıt,parathormon,folat ve tabı kolesterol vetrıgılıserıd degerlerını bılmen senj hastalıga hakım kılar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?