Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Zencefilin hatırı sayılır bir yeri var. Ben 2 aydır düzenli kullanıyorum. Bendeki bazı değişimleri de emin olmadan söylemeyeceğim ki insanlar umutlanmasın. Bünye bazında değişebilir çünkü. Ancak gerçekten pes etmeden denemelisin. TSH den başka dertlerine de çözüm olur.

Yulaf yararlı bir besin ama dozunda. İçinde gluten varmış. Ben günde 2 yemek kaşığı kadar yiyorum. Çölyak gibi bir hastalığın yoksa tüketebilirsin. Hazır gıdalardan gelen şeker direkt olarak kan yağlarına yani trigiliseride dönüşüyor ve bu da kolesterolle arkadaş. Tiroid sorunu olanlarda özellikle haşimatoda kolesterol ve trigiliserid yüksekliği görülür. Bir de benim gibi kolesterolün yüksek olmasına aileden gelen bir yatkınlık da eklenince çok fena. Ancak bunu yediklerine dikkat ederek kontrol altına alabilirsin. Bitkilerde kolesterol 0. O yüzden vegan tarzı beslenen sağlıklı insanlarda kolesterol olmaz. Ben de vegana doğru kayıyorum ama onlar kadar katı değilim henüz. O da bende B12 seviyesini düşürdü. Dışarıdan takviye almam lazım.
Allah razı olsun belki ileri doğru çıkar çıkmadan önlem alayım bari.çünkü hiçbir mantıklı açıklaması yok. bazı durumlarda kolestrol ve triglesid in yüksek olmasının. sadece dkontrol hapı kullanırkende yüksekti sonra düştü bırakınca ilacı.

derindenizlerden derindenizlerden dıger topıkte en cok senınle konustuk daha ıyı bılıyorsun benım detaylarımı.cumadan salıya yanı tam 4. Gun kan vermıs oluyorum.cuma 1.9 olan deger dun 3.67 cıkar mı sence?

Diğer tarafa yazmıştım ama buraya da yazayım farklı kişiler okursa yararlansın.

B12 yi en iyi alabildiğimiz gıdaların başında et, sakatatlar, yumurta,peynir vb. geliyor. O yüzden olabilir evet. B12 Tiroid üretimi içinde gerekli bir vitamin diye okumuştum Prof. Dr. Karatay'ın yazılarından birindeydi sanırım. Tsh'ındaki dalgalanmanın sebebi B12 düşüşün olabilir diye düşündüm bu yüzden. Dodeks ampul yaptırabilirsin kalçadan. Karatay 1000 olmalı diyordu B12 için. Üstelik bir de rahatsızlığın var ciğerde vücut açığı kapatmak için stokları oraya kanalize ediyordur, D-vit'ede baktırmalı oda hızla tükeniyordur, vücut savaşta çünkü. Hem bu mevsimde güneşten de alamıyoruz D-viti, ülkemizin konumundan dolayı.

Lab. gelince, farklı yöntemler uygulayabiliyorlarmış ama vardıkları sonuç aynı oluyormuş. Tsh ölçümünde kanın beklemesi çok bir değişime sebep olmazmış. Yalnız şöyle bir şey var, testi nerede yaptırdın? Bu önemli çünkü özellerde kullanılan Lab. cihazları en ucuzundan seçiliyor ve çok kaliteli olmuyormuş bu nedenle devlet-üniv. hastaneleri tercih edilmeliymiş, sonuçlar daha güvenilirmiş kaliteli cihazlar kullanıldığı için. Bu bilgileri yakın olduğum bir sağlıkçıdan öğrenmiştim.

Bu arada çokkk çokkk aşırı, uçurumsal bir dalgalanma yok tsh.ında. Stres bile değişime sebep olabiliyormuş, çok kasma kendini. Hele de diğer değerlerinde ki müthiş düzelmeleri düşününce dans etmeye başlamalısın. :KK66:

11222195_741513885958344_2280036467382892294_n.jpg

TİROİDİN SAĞLIKLI ÇALIŞABİLMESİ İÇİN DOĞAL VE SAĞLIKLI BESLENMEK, D VİTAMİNİ VE A VİTAMİNİ ALMAK GEREKİYOR.

Tiroid bezinin iyi çalışabilmesi için öncelikle dengeli, doğal ve sağlıklı beslenmemiz gerekiyor. Tiroid bezinin ürettiği hormonlardan yararlanmak için ise mutlaka D vitaminine ihtiyacımız var.

Beslenme ve tiroid ilişkisini şematize olarak anlatan bu diyagramı Türkçeye çevirdik ve sizlerle paylaşıyoruz.

Beynin hipotalamus bölgesinde üretilen TSH için;
- Protein,
- Magnezyum,
- B12 ve
- Çinko gerekiyor.

Tiroid bezine gelen TSH'dan iyot, B2 ve C vitamini ile T4 hormonu üretiliyor. T4 hormonunu aktive ederek T3 üretmek için ise selenyum gerek. T3'ün hücreye girişi ise D vitaminiyle oluyor.

Prof. Dr. Canan Karatay'ın neden tiroidimdeki nodülleri aldırmak yerine bana B12 Vitamini, D Vitamini ve iyot önerdiğini, magnezyumu 2-2,5 aralığında tutmam gerektiğini şimdi çok daha iyi anladım.

Tiroid ameliyatı olmak yerine nodüllerimi nasıl küçülttüğümü www.woto.com/oneriler 'den öneri 15 'ten okuyabilirsiniz.

ALINTI: SAĞLIKLI YAŞIYORUZ

11222195_741513885958344_2280036467382892294_n.jpg

TİROİDİN SAĞLIKLI ÇALIŞABİLMESİ İÇİN DOĞAL VE SAĞLIKLI BESLENMEK, D VİTAMİNİ VE A VİTAMİNİ ALMAK GEREKİYOR.

Tiroid bezinin iyi çalışabilmesi için öncelikle dengeli, doğal ve sağlıklı beslenmemiz gerekiyor. Tiroid bezinin ürettiği hormonlardan yararlanmak için ise mutlaka D vitaminine ihtiyacımız var.

Beslenme ve tiroid ilişkisini şematize olarak anlatan bu diyagramı Türkçeye çevirdik ve sizlerle paylaşıyoruz.

Beynin hipotalamus bölgesinde üretilen TSH için;
- Protein,
- Magnezyum,
- B12 ve
- Çinko gerekiyor.

Tiroid bezine gelen TSH'dan iyot, B2 ve C vitamini ile T4 hormonu üretiliyor. T4 hormonunu aktive ederek T3 üretmek için ise selenyum gerek. T3'ün hücreye girişi ise D vitaminiyle oluyor.

Prof. Dr. Canan Karatay'ın neden tiroidimdeki nodülleri aldırmak yerine bana B12 Vitamini, D Vitamini ve iyot önerdiğini, magnezyumu 2-2,5 aralığında tutmam gerektiğini şimdi çok daha iyi anladım.

Tiroid ameliyatı olmak yerine nodüllerimi nasıl küçülttüğümü www.woto.com/oneriler 'den öneri 15 'ten okuyabilirsiniz.

ALINTI: SAĞLIKLI YAŞIYORUZ
Bu verdiğin linkte çok güzel şeyler var. Onları bir ara okuyacağım.
sana şey soracağım fikrini alayım bir. Şimdi ciğerde bir sorun çıkmadı benim. 2mm nodül enfeksiyondan kalma. Ama doktor o kadar ilginç ki şu an enfeksiyon var demiyor. Önceden de kalmış olabilir dedi. Kanda bir PCT değeri var normal max sınır 0,228 iken benim 2,32 çıkmış 10 katı gibi. Korktum aradım. Bana aynen şöyle dedi "bunları sen istedin ben bir tek BT istedim senden.Git ilgili doktora sor.” Özel hastane. Neyse daha önce gittiğim bir dahiliye uzmanı vardı onu aradım aynı hastanede değerin tek başına anlam ifade etmediğini söyledi. Normalde çok ciddi şeyler yazıyor nette.

Neyse ben bir rahatladım. Psikolojik olarak bu işin peşini bırakmaya çalıştım. 2 saat önce falan bir ayağa kalktım 10 adım zor gittim. Göğüs bölgem bir sıkıştı. Normalde bildiğim kalp sorunu yok. Psikolojik olarak rahattım hatta her şey yolunda gibi.. Şimdi öyle olunca kafam o kısma gitti ve ister istemez göğüs bölgemde bir ağırlık hissediyorum. Yarın kardiyolojiden randevu aldım ama bu işin de sonu yok. Hem iş yerinde anormal konumuna düşeceğim hem de evdekileri üzüyorum. Ya psikolojik değilse diyorum. Böyle bir çıkmazdayım şu an.

Ölçüm yapılacak banada 12 şubatta. .
Tsh 51 , 13 . .
Exturtry 150 kullanıyorum. .
Nefesim daralıyor, hızla kilo alıyorum. .

Bu verdiğin linkte çok güzel şeyler var. Onları bir ara okuyacağım.
sana şey soracağım fikrini alayım bir. Şimdi ciğerde bir sorun çıkmadı benim. 2mm nodül enfeksiyondan kalma. Ama doktor o kadar ilginç ki şu an enfeksiyon var demiyor. Önceden de kalmış olabilir dedi. Kanda bir PCT değeri var normal max sınır 0,228 iken benim 2,32 çıkmış 10 katı gibi. Korktum aradım. Bana aynen şöyle dedi "bunları sen istedin ben bir tek BT istedim senden.Git ilgili doktora sor.” Özel hastane. Neyse daha önce gittiğim bir dahiliye uzmanı vardı onu aradım aynı hastanede değerin tek başına anlam ifade etmediğini söyledi. Normalde çok ciddi şeyler yazıyor nette.

Neyse ben bir rahatladım. Psikolojik olarak bu işin peşini bırakmaya çalıştım. 2 saat önce falan bir ayağa kalktım 10 adım zor gittim. Göğüs bölgem bir sıkıştı. Normalde bildiğim kalp sorunu yok. Psikolojik olarak rahattım hatta her şey yolunda gibi.. Şimdi öyle olunca kafam o kısma gitti ve ister istemez göğüs bölgemde bir ağırlık hissediyorum. Yarın kardiyolojiden randevu aldım ama bu işin de sonu yok. Hem iş yerinde anormal konumuna düşeceğim hem de evdekileri üzüyorum. Ya psikolojik değilse diyorum. Böyle bir çıkmazdayım şu an.

Aynen site çok güzel bir rehber. Gruba da üyeyim sizlerde detaylıca okuyup değerlendirin.
Tahlil detaylarını yorumlayamam ama senin olay fazla panik durumuna giriyor gibi. Alakasız gibi görünse de kafein kullanma oranın nedir, yoğun mu? Günde ne kadar kahve-çay-çikolata tüketiyorsun?

Tsh 51 , 13 . .
eses dr nin açıklaması ne bu kadar yüksek TSH ta.
ilk kez bu kadar yüksek olduğunu gördüm.
İlaçla da mı düşmüyor?

Ben bu detayları yorumlayamam ama senin olay fazla panik durumuna giriyor gibi. Alakasız gibi görünse de kafein kullanma oranın nedir, yoğun mu? Günde ne kadar kahve-çay-çikolata tüketiyorsun?
İş yerinde her zaman kullandığım kadar. Hatta dikkat etmeye başlayınca kendimce Karatay nescafe uydurdum. 1 kaşık kahve+1 kaşık krema. Çayı şekersiz içtiğim için zaten tad alamıyorum, bitki çayı daha çok içiyorum ama psikolojik olarak kaptırdım kendimi. Rahatlamam lazım. Okullar kapandığından beri izin almamıştım. Cuma ctsi izin aldım pazar zaten evdeyiz, bir kaç gün birlikte olalım diye. SAbah hastaneye gidip geleceğim. Evimin yakınında devlet hastanesi var sanırım özele bin basar. Bir de gitmişken TSH rica edeyim bakayım. İnşallah bu da son gidişim olacak doktor sayfasını kapatıyorum. Sen evli misin? Çocuk var mı?
Ben aslında kendime çok düşkün biri değilim tüm paniğim kızım. İnsan çocuk sahibi olduktan sonra kendi için değil onun için yaşıyor.

Tsh 51 , 13 . .
bir de antikorların ölçülüyor mu?
Nodül var mıydı sende hatırlayamadım?
Ne kadar aralıklı ölçüm yaptırıyorsun?

eses dr nin açıklaması ne bu kadar yüksek TSH ta.
ilk kez bu kadar yüksek olduğunu gördüm.
İlaçla da mı düşmüyor?

Normalde 4 5 i geçmiyordu. .
İlk kez bu şekilde. .
Bakalım ölçüm yapacak. .
Dışta görünen bir şey yok. .

İş yerinde her zaman kullandığım kadar. Hatta dikkat etmeye başlayınca kendimce Karatay nescafe uydurdum. 1 kaşık kahve+1 kaşık krema. Çayı şekersiz içtiğim için zaten tad alamıyorum, bitki çayı daha çok içiyorum ama psikolojik olarak kaptırdım kendimi. Rahatlamam lazım. Okullar kapandığından beri izin almamıştım. Cuma ctsi izin aldım pazar zaten evdeyiz, bir kaç gün birlikte olalım diye. SAbah hastaneye gidip geleceğim. Evimin yakınında devlet hastanesi var sanırım özele bin basar. Bir de gitmişken TSH rica edeyim bakayım. İnşallah bu da son gidişim olacak doktor sayfasını kapatıyorum. Sen evli misin? Çocuk var mı?
Ben aslında kendime çok düşkün biri değilim tüm paniğim kızım. İnsan çocuk sahibi olduktan sonra kendi için değil onun için yaşıyor.
Devlet hastanesine git tahlil için söylediğim sebepten.

Ben sivil savunma gönüllüsüyüm, kurtarma da bir kural vardır. Önce kendi ve çevre güvenliğini sağla sonra müdahele et. Bunu sağlamadan bodoslama dalarsan olaya hem kendini hem de yardım etmek istediğinin zarar görmesine hatta daha büyük felakete neden olabilirsin. *Uçak düşerken anne ile çocuk yan yana iken oksijen maskeleri indiğinde önce anne takacak maskeyi sonra çocuğa takacak. Anne iyi olacak ki çocuğuna yardım edebilsin faydası dokunsun. Yoksa her ikisi de gidebilir. Ayrıca sen de tek başına bir insansın ve değerlisin, kendin içinde iyi olmalısın sadece başkaları için değil. Bu hayatın tekrarı yok.

Bir Yar. Doç. Uzman Dr. un paylaştığı tıbbi bir çalışma okudum;

Panik bozukluğu olan 4 erkek, 2 kadın ele alınmış. Günlük kafein tüketimleri 1,5 ila 3,5 fincan kahve arasındadır. Bir hafta kafeinden uzak kalmak belirtilerin belirgin şekilde azalmasına neden olmuş ve bu kişiler o kadar iyi olmuş ki gönüllü olarak kafeini bırakmışlar. Sonra devamını yazarım çıkmalıyım...

Devlet hastanesine git tahlil için söylediğim sebepten.

Ben sivil savunma gönüllüsüyüm, kurtarma da bir kural vardır. Önce kendi ve çevre güvenliğini sağla sonra müdahele et. Bunu sağlamadan bodoslama dalarsan olaya hem kendini hem de yardım etmek istediğinin zarar görmesine hatta daha büyük felakete neden olabilirsin. *Uçak düşerken anne ile çocuk yan yana iken oksijen maskeleri indiğinde önce anne takacak maskeyi sonra çocuğa takacak. Anne iyi olacak ki çocuğuna yardım edebilsin faydası dokunsun. Yoksa her ikisi de gidebilir. Ayrıca sen de tek başına bir insansın ve değerlisin, kendin içinde iyi olmalısın sadece başkaları için değil. Bu hayatın tekrarı yok.

Bir Yar. Doç. Uzman Dr. un paylaştığı tıbbi bir çalışma okudum;

Panik bozukluğu olan 4 erkek, 2 kadın ele alınmış. Günlük kafein tüketimleri 1,5 ila 3,5 fincan kahve arasındadır. Bir hafta kafeinden uzak kalmak belirtilerin belirgin şekilde azalmasına neden olmuş ve bu kişiler o kadar iyi olmuş ki gönüllü olarak kafeini bırakmışlar. Sonra devamını yazarım çıkmalıyım...

Ben aslında şunu anlatmaya çalıştım; çocuk olunca insan öncelikle ona olan sorumluluklarını düşünüyor. En azından biz Türk anneleri hayatımızdaki roller içinde en çok annelik baş rolünü alıyoruz. Ne kadar iyi becerdiğimiz çok farklı bir tartışma konusu ama yabancı kadın yeri geliyor çocuğunu bakıcısına bırakıp eşiyle tatile çıkıyor, hatta en basit örnek biz koca çocukları masallarla uyuturuz da onlar yeni doğumdan itibaren ayrı odada uyuturlar gibi. Tabi bu genel çerçevede öyle ama eski kuşak analarla büyümüş bizler de kıyısından köşesinden Türk annesi geleneklerine kayıyoruz bence. Bir yazı okumuştum orada diyor ki “Superman Türk olsaydı annesi arkasından “ varınca çaldır pelerinini bağla” derdi kesin…”O yüzden ben de dahil olmak üzere pek çok Türk kadını hasta olunca önce çocuğunu düşünüyor. Neden dersen kızıma ilk kez Pamuk Prensesi okuduğum zaman kitabın içinde annesinin öldüğünden bahsediyor ya o kısmı es geçmedim hayatın gerçeklerini bilsin diye. O an beni durdurdu “hayır okuma ölmesin annesi” yani çocuk anne baba figürünü ayrı düşünemiyor. Resim çiziyor okulda ben, kendisi, babası….

Allah hiç kimseyi annesiz babasız bırakmasın. Ben 34 yaşındayken babamı kaybettim hala ilk gün gibi acısı, hala arıyorum sıcaklığını..

benim ilk tsh sonucum regl 2. günü 3.56 çıktı ,serbest t4: 0.9 kadın doğumcu gördü normal dedi gönderdi. 1 dahaki ay normal bir zamanda dahiliye doktoruna gittim bu sefer 4.08 çıktı henüz göstermedim bebek düşünüyorum . regl 3. günü trans vajinal usg de 8 yumurtam göründü ama takip ettirmedim. ben doktorumdan hangi tahlillleri yaptırmasını istemeliyim tiroidlerle ilgili ?

X