Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

bende ultrasonda nodül yok t4 dalgalanması var.kolestrol ve trigilesit yüksek gizli bir şeyler olabilir mi cevap bekliyorum acil özelden de olabilir.

Sakın öyle düşünme. En azından sen kendin fark ettin. Çok geç kalan insanlar var biliyorsun. Birini tanıyorum taa lenf bezlerine kadar alındı. İşte işin içine girince gerçekten insanın morali bozuluyor.

Allah sana hayırlı zamanda hayırlısıyla versin.

Ben 2. Bebeğimi düşünüyordum biliyor musun? Geçen sene nisanda kimyasal gebelik geçirdim o zaman tsh normaldi ya da normal göründü anlık. Sonra geçen kasımda bir kez daha kimyasal gebelik geçirince TSH değerimin 4.1 olduğunu öğrendim. Doktor normal dedi ama ben üstüne gittim olayın. İyi ki gitmişim bak takip ediyorum şimdi. Bir yıl sonra karşıma direkt kanser olarak çıkabilirdi. Beterin beteri var diyorum artık. Ama şu an çocuk planlarımı geri attım. Ne olur ne olmaz diye cesaret edemiyorum. Benim yaşım da baya var 80 doğumluyum. Yani doğurganlığım da bitiyor. Ama önce sağlık, gerisi önemli değil.

bende ultrasonda nodül yok t4 dalgalanması var.kolestrol ve trigilesit yüksek gizli bir şeyler olabilir mi cevap bekliyorum acil özelden de olabilir.
bunun için yapabileceğin çok şey var.
Bizzat deneyerek yaptım ben.
Benim ortamım kalabalık şimdi. Az sonra yazacağım.

Canim öncelikle hayırlı olsun topik 2 gün sonra 2 ay olacak zencefil canım. Ama ben bir tüp bebek yaptırdım geçen ay o yüzden değerlerim çok yükseldi ilaçlar etkiliyormus değerleri.
Yine de zencefilden umutluydum ben. Ama benim değerimin 3,67 olmasını gerçekten anlayamıyorum. Hastalık falan etkiler mi ki ya? Geçen cuma 1,91 di.
İlaç kullanmıyorsun sen demi antikorlar için TSH normal olduğu için.

Daha önce konusmustuk ipek. Benim nodülümün boyutu 15*10 mm. Biyopsi de bir sey cıkmadı ama takip altındayım. Zencefil nodüle mi iyi geliyor yoksa tsh değerlerine mi?
Canım her ikisine de iyi geliyormuş.
Ben 2 aydır düzenli kullandım. Yukarıda rakam detayları var bak istersen.
Gerçek anlamda işe yarıyor. Ama son sonucumu ben de anlamadım.

Belki de ama her şeye açığım. Bir taraftan diyorum olacaksam bu olsun ki takip ediyorum aylık anormal bir yükselişte hemen müdahale ettiririm. Bir taraftan psikolojik yönü beni bitiriyor. Ev düzenin bozulması, kızıma olayı anlatamamak, onu korkutmak ve panik, yaygaracı annem ve türevleri işte. Yoksa bir ton insandan yine şanslıyız belki.

Benim nodülüm 6mm olduğu için ve TSH ım çok yüksek olmadığı için ben yapabileceklerimden başladım.

Öncelikle beslenme şeklimi sigarayı bırakmak kadar ani değiştirdim.

1.) Sabah işe gelmeden aç karna 2cm kadar eninde çiğ zencefil yedim ki arkadaşlar 1 yemek kaşığı suyunu içti. Benim sıkacak vaktim yoktu.

2.) Sabah kahvaltısı niyetine poğaça gibi şeyleri hayatımdan çıkararak 1 elma yedim, 10,30 gibi siyah havuç. Başka bir şey de yiyebilirsin sağlıklı olduktan sonra. Önemli olan kolesterole ya da trigiliseride çevirmeyecek şeyler yemen. Yani hazır şeylerden kaçınman.

3.) Öğlen 1 dilim ekmek yedim.

4.) Akşam genelde çorba+kereviz salatası. Çiğ olduğu için tercih ettim. Çorba ev yapımı ve bakliyat sebze döner şekilde. Tıka basa doymadım.

5.) Yemekten sonra 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi, keçi boynuzu özü 1 tatlı kaşığı, 1 kuru incir, 2 ceviz ya da içeriği değişecek şekilde bir karışım hazırladım. Yulafın kolesterolü düşürme özelliği var. Artı baya faydası araştır istersen.

6.) Tüm hazır şeyleri sildim hayatımdan, dışarıda ne yemek yedim ne de hazır bir şey aldım. Evdeki bisküvi stoklarını sıfırladım. Çok canım isterse bitter çikolata yedim.

7.) Gece yatmadan önce aynı şekilde 2cm kadar zencefille yedim.

Aklıma gelenler bunlar. Bu esnada nedense tatlı canavarı olan ben tiksindim tatlıdan. Zencefil ya da yulaf veya beslenme alışkanlığımı değiştirmem insülin direncimi kırdı.

Aklıma geldikçe yazarım.

Kızlar burası benim iç sesim gibi oldu.
Evde bahsedince eşim kızıyor. Takıyorsun falan diye.
ya da o da üzülüyor falan.
Evde 1 konuşuyorsam 2 tane içimde kalıyor. Artık sürekli buraya yazarım.

derindenizlerden dıger topıkte en cok senınle konustuk daha ıyı bılıyorsun benım detaylarımı.cumadan salıya yanı tam 4. Gun kan vermıs oluyorum.cuma 1.9 olan deger dun 3.67 cıkar mı sence?

Benim eşim de çok kızıyor hastalığımla alakalı konuştuğum da ama bunu yaşayanlarla birşeyler paylaşmak iyi geliyor gerçekten...

İlaç kullanıyorum canim 75 mg. Doktor suan aynı dozda devam et dedi tam dengede suan dedi. Hastalık ilaçlar antibiyotikler etkiliyor canım stres sıkıntı hepsi etkiliyor

derindenizlerden dıger topıkte en cok senınle konustuk daha ıyı bılıyorsun benım detaylarımı.cumadan salıya yanı tam 4. Gun kan vermıs oluyorum.cuma 1.9 olan deger dun 3.67 cıkar mı sence?

Canım hayırlı olsun yeni topik. Ben uzun süre girmedim nete burayı da şimdi gördüm, diğer tarafa uzunca cevaplar yazdım, oradan bak istersen. Bu arada yulafta gluten var. Gluten iyi değil bu hastalık için kullanma istersen.

bunun için yapabileceğin çok şey var.
Bizzat deneyerek yaptım ben.
Benim ortamım kalabalık şimdi. Az sonra yazacağım.

anladığım kadarıyla 1-zencefil 2-yulaf 3-tüm kolestrol ve triglesit ve tatlılardan uzak durmak.ama ben kahvaltı yapamıyorum. eşim yüzünden yemek düzenimde bozuk.tahlillerde de dalgalanma çıktığı için adam gibi bi tedavi verebilen de yok.

Zencefilin hatırı sayılır bir yeri var. Ben 2 aydır düzenli kullanıyorum. Bendeki bazı değişimleri de emin olmadan söylemeyeceğim ki insanlar umutlanmasın. Bünye bazında değişebilir çünkü. Ancak gerçekten pes etmeden denemelisin. TSH den başka dertlerine de çözüm olur.

Yulaf yararlı bir besin ama dozunda. İçinde gluten varmış. Ben günde 2 yemek kaşığı kadar yiyorum. Çölyak gibi bir hastalığın yoksa tüketebilirsin. Hazır gıdalardan gelen şeker direkt olarak kan yağlarına yani trigiliseride dönüşüyor ve bu da kolesterolle arkadaş. Tiroid sorunu olanlarda özellikle haşimatoda kolesterol ve trigiliserid yüksekliği görülür. Bir de benim gibi kolesterolün yüksek olmasına aileden gelen bir yatkınlık da eklenince çok fena. Ancak bunu yediklerine dikkat ederek kontrol altına alabilirsin. Bitkilerde kolesterol 0. O yüzden vegan tarzı beslenen sağlıklı insanlarda kolesterol olmaz. Ben de vegana doğru kayıyorum ama onlar kadar katı değilim henüz. O da bende B12 seviyesini düşürdü. Dışarıdan takviye almam lazım.

Okudum onları. Ben de öyle düşünüyorum hayvansal gıdayı azalttığım için stokları kullandım. Evde B12 vardı dün akşam aldım. Bir sonraki seferde doktora gidip bu konu üzerinde be Dvit üzerinde özellikle konuşacağım. Bazen hasta kendini daha iyi tanıyor ama dr kulak vermiyor. 3 aydır kaç dr ye gittiysem 1 tanesi dvit seviyesine bakmadı ısrarla istememe rağmen. Bazı testler pahalı olduğu için acaba “yazmayın” baskısı mı yapılıyor ki onlara da.

Ayrıca dünkü TSH sonucum özeldeydi. Devlet hastanesi yemin ederim özelden daha iyi. Antikorlarıma ilk ben Acıbadem’de baktırmıştım 2 günde çıktı. Sonra devlette baktırdım 2 saat sonra nette gördüm.

Gluteni de limon gibi dikkate alacağım. Zaten günde 2 yemek kaşığı falan yiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…