Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Anladım canım. Ciddi birsey olmadıgına sevindim. Demir maalesef kadinlarda genelde eksik oluyor,annemde de demir eksikliğine bağli anemi var,bu sebeple bende de eksik olabilir diye düşünüyordum,ben detaylı yaptırdım o tahlilleri b12,kolesterol,demir ve sekerle ilgili olanları,ilk etapta sağlık ocaginda yaptirdim,özelde tekrar ettik sonra,çok farkli cıkmadı ikisi,ciddi eksiklik yoktu,hafif düşük çıktı o dönem (4 ay olmuştur sanırim) zira ben emzirirken b12 ve demir hapı kullanmıştım ,özellikle kış döneminde, ondan saniyorum cok düşmedi değerlerim. 2 ay sonra bende tekrar baktıracaģım,bu beslenme düzeni insulin direncine ne yapmış,demir ve b12 yükselmişmi,bende bu sayede ögrenirim.
Belki antidaiyabetiği birakırım degerler düzeldiyse,bakalim.

Aslinda hepimiz dikkat etmeliyiz ama öyle bir devir ki doğal birsey bulmak imkansıza yakın. Avokado'da çok faydalı,özellikle cocuklara,ben muzla ve 1 kaşık doğal balla karıştirıp veriyorum kızıma,yarısını o yiyor,öteki yarısıni ben limonlayip salata gibi tuketiyorum. Ama dikkatli tüketmek gerek,kalorisi fazla biraz.

Benim kızım yemez hayatta ya. Yani inanılmaz yeme sorunu var.Annem 4 çocuk büyütmesine rağmen kızıma hep blendırdan geçirip verdi. Taneli gıdalara çok zor geçti. Mesela doğduğundan beri ekmek yemiyor. Bunu ben bilinçli yapmadım. Gerçi şu an “iyi ki böyle olmuş” diyorum ama bu beslenme bozukluğundan kaynaklanıyor. En çok içtiği şey süt. Ama böyle yaşıtları gibi yemiyor. Boy kilo durumları iyi nasıl olduğuna hayret ediyorum ama süslemeler falan da bizde işe yaramıyor. Akşam yediği 3 fındık+2 badem +3 kuru üzüm yerse seviniyorum. Bebek gibi.

Bendede var o canım. Bak bunu yiyor,birde kuruyemiş sever, balik,tavuk,onun dışında herşey bizdede ite kaka. Ekmek hiç vermezdim,okulda alıştı ekmeğe. Öyleki mantiya ekmek dogramiş yemiş,öğretmeni söyledi, evde hala ekmek bulamiyor ama. Zeytinyagi,tereyağı,tam bugday unlu,ruşeymli ve evde ne varsa çorekotu,ay cekirdegi ekleyip,kalıpla kesip kurabiye yapıyorum ekmek yerine onu yiyor evde. Benimki 3 yaşını 4 ay gećti hala kandırılabilir durumdayken yedirebildiğimi yediriyorum. 1-2 seneye yemeyecek biliyorum. Bu sebeple kışın vitamin veriyorum..
Birde ben hiç blender kullanmadım,taneli yiyor ama çok seçici maalesef dolayısıyla yemeyen çocuk zor canım. Bir ara akşam yemeği yemedi 2 hafta hicbir şekilde yediremedim,elma istiyordu,bende kestane pişirdim yedirdim her akşam seviyor ,besin değeride iyi diye. Her yolu deniyorum yani anlayacağın.

Bide kızlar benim ferritin değerim 86 dan 23 e inmiş bu da 2 ayda oluyo, aralıkta 86 şubatta 23, ben o dönem ester c vitamini kullanıyodum antioksidan olarak sanırım c vitamini demir emilimini arttırıyodu bırakınca demir düştü, hemoglobin değerim iyi ama

Nedense benim demirim 101 çıkmıştı en son. Ne etkiledi bilmiyorum da keçi boynuzu özü kullanıyorum Hunnap marka. Bilmeden yıllardır olan alerjik burun tıkanıklığım bunun sayesinde geçti. O yüzden kızıma da veriyorum. Tamamen doğal ve glikoz içermiyor. Demeni şiddetliceee tavsiye ederim. Çünkü ek olarak zencefilden başka bunu alıyorum düzenli.

Hoş gledin yoktun . Hamilton kullanıyorum ben çok memnunum sivilce falan yapmıyor.Biraz pahalı ama çok gidiyor

D vitaminin çok düşük olduğu için mi bu kadar çok kullanıyorsun. Bana biraz fazlaymış gibi geldi

Hoş gledin yoktun . Hamilton kullanıyorum ben çok memnunum sivilce falan yapmıyor.Biraz pahalı ama çok gidiyor
Sorma canım mapıslara attılar benı.ptsı aksam tam gırıs yapacagım sıte kocaman bır banla karsılastım.daha bu sabah aktıf oldum.bugun de gun boyu evrak ısım vardı.ıso denetlemelerı yaklasıyor bızım egıtımler bılmem neler bır ton sey...senın de dedıgın dermokometık sanırım.normalde ben de dermokozmetık kullanmayı daha cok sevıyorum.dermologıca gecmıste kullanıp en memnun kaldıklarımdan.

Ben de ipeğ'in sesi çıkmıyor bir şey mi oldu diye düşünmüştüm. Hiç banlanmadığım için aklıma gelmedi. Meğer dama düşmüş. Ben eskiden 50 faktör ürünlere meylederdim takiii Karatay ı detaylı tanıyana kadar. Hele de bu Dvit eksikliği ile artık sürmüyorum öyle şeyler. Avrupada ki bazı ülkelerde yasakmış mesela yüksek faktörler. Güneşlendikten sonra zeytinyağı sürüyorum cildime. Hem D vit yağda eriyen bir vitamin sentezlenmesi de kolay oluyormuş böylece. Karatay'ın yalancısıyım.

Not: Güneşlendikten sonra sabunla, duş jeliyle alınan duş bile dvit sentezini engelliyormuş ki bir de kremle koruyucu kalkan oluşturmak... Yerine şapka,gözlük, açık renk ince kapalı kıyafetler, su ve nemlendirme...

Banlanınca rengın grı olyuyor ya oradan anlamıssınızdır dıye dusunmustum..zeytınyagı olayını okudum ama benım cıldım sıvılceye cok meyıllı.o yuzden cok.korkarım ters teperse dıye.yoksa her seyın dogalını kullanmaya calısırken zeytınyagı gıbı bır nımetı gerı atmak olmaz.dun saglıklı yasıyoruz da okudum senın dedıgını sentez yapamayacagını korumalı kremler kuanılırsa.kullanılmazsa da kırısıklk erken yaslanma.sadece yuzume dusunuyorum.avene almıstım yıllar once.oradakı reklam benı cezbetmıstı.tek yumurta ıkızlerınden bırısı altı ay gece altı ay gunduz olan bır yerde yasıyormus ya da gunesı cok gormeyen sanırım.dıgerı ıse bol guneslı bır yerde.yetmıs yasında aradakı fark sıyahla beyaz gıbıydı resımlerde.sanırım temsılı yapılmıs bır sey ama yıne de ıyı bır reklamdı.guneslı yerde yasayan kadın nıne goruntusune gelırken dıgerı yarısı kadar gosterıyordu.gercı gunessız bır hayatın malıyetını artık bız karataycılar cok ıyı bılıyor ama reklam da son derece guzeldı.bulursam koyarım buraya.

Bak canım, karatay Tv de dalından kopan zeytini eliyle ezip cildine sürüyordu şifa bu en iyi nemlendirici diye. Bizde yaptık kadeşimle taze zeytini çok iyi oldu üstelikkkk kız kardeşim zamanında sivilceleri için Roctan kullanmış ve fayda görememiş yağlı ciltli biri olarak taze zeytini (dalından toplanıp işlem görmemiş halde) ezip yüzüne sürüp bir süre bekletip yıkayınca süper oldu. Korkma azar azar dene sen.

Bu arada frenle kendini rengin gri mıri olup sararıp solmasın.

Siz bu konuda çok şanslısınız ama biz İç Anadolu’da ancak bozkırları süreriz yüzümüze: )

Tatil olayımı ayarlarken bu sene alış veriş imkanı olan yerleri tercih etmeyi düşünüyorum. Datça bile olabilir.

Normalde pansiyon tatilleri kesinlikle bana göre değil. Çocuk da olunca konforlu bir tatil istiyorsun. Geçen baktım otellere Datça’da plajlar halk plajı niteliğinde. Çok istiyorum gitmek en azından bir şeyler alırım. Ayvalık da aynı şekilde…

Kızlar her yerde indirim var bugün. Dalan olive bakacağım ben de. Bakalım bu alış veriş yeni tarzıma göre neler değiştirmiş olacak bende. Artı pazara gidip köylülerden yumurta alacağım.

Ptsi paylaşırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…