- 19 Kasım 2013
- 18.645
- 33.614
Anladım canım. Ciddi birsey olmadıgına sevindim. Demir maalesef kadinlarda genelde eksik oluyor,annemde de demir eksikliğine bağli anemi var,bu sebeple bende de eksik olabilir diye düşünüyordum,ben detaylı yaptırdım o tahlilleri b12,kolesterol,demir ve sekerle ilgili olanları,ilk etapta sağlık ocaginda yaptirdim,özelde tekrar ettik sonra,çok farkli cıkmadı ikisi,ciddi eksiklik yoktu,hafif düşük çıktı o dönem (4 ay olmuştur sanırim) zira ben emzirirken b12 ve demir hapı kullanmıştım ,özellikle kış döneminde, ondan saniyorum cok düşmedi değerlerim. 2 ay sonra bende tekrar baktıracaģım,bu beslenme düzeni insulin direncine ne yapmış,demir ve b12 yükselmişmi,bende bu sayede ögrenirim.Canım benim sırt ağrılarım, eklem ağrılarım vardı ama nedense hep soğukta kalmak olarak yorumladım. Gerçi Karatay beslenmeye geçtikten sonra baktırmak istiyordum ama nedense doktorlar hiç oralı olmuyor.
Normal kontrolüm sırasında parathormonum yüksek çıktı. Çok korktum tümör gibi bir şey mi var diye. Allah’tan ugs de bir şey çıkmadı da bu da Dvit eksikliğinden oluyormuş. Kanda kalsiyum yükselmesi oluyor, kemiklerden emiyor kalsiyumu. O zaman dr baktıralım dedi ama özellerde çok pahalı ve ciddi fiyat farkı var. Bir hastane muayene hariç 120 TL dedi biri 55TL dedi. Benim değerim 22 çıktı. Normal sınırlarda ama bir çok kuruma göre düşük hele Karatay’a göre. Dr bana kalçadan tek seferlik iğne ve damla verdi 5 damla/gün olarak ay dedi. Burada okuduklarım ve Okan Beyler’in yaptıklarından sonra ben süreci uzatmak istemedim. 2 gün önce ampul içtim. Bugün bir daha içmeyi düşünüyorum. Sonrasında ayda 1 kez içip değerime baktıracağım.
Aslinda hepimiz dikkat etmeliyiz ama öyle bir devir ki doğal birsey bulmak imkansıza yakın. Avokado'da çok faydalı,özellikle cocuklara,ben muzla ve 1 kaşık doğal balla karıştirıp veriyorum kızıma,yarısını o yiyor,öteki yarısıni ben limonlayip salata gibi tuketiyorum. Ama dikkatli tüketmek gerek,kalorisi fazla biraz.Ben kilo vermeden öte güzel beslenmeye çalışıyorum. Zaten kendiliğinden gidiyor da ananas da çok faydalı hem çocuklara hem de bize. Mesela Hindistan Cevizi de öyle ama yararlarının yanında GI indeksinin önemi kalmıyor bence.Ölçülü yedikten sonra.
Benim kızım yemez hayatta ya. Yani inanılmaz yeme sorunu var.Annem 4 çocuk büyütmesine rağmen kızıma hep blendırdan geçirip verdi. Taneli gıdalara çok zor geçti. Mesela doğduğundan beri ekmek yemiyor. Bunu ben bilinçli yapmadım. Gerçi şu an “iyi ki böyle olmuş” diyorum ama bu beslenme bozukluğundan kaynaklanıyor. En çok içtiği şey süt. Ama böyle yaşıtları gibi yemiyor. Boy kilo durumları iyi nasıl olduğuna hayret ediyorum ama süslemeler falan da bizde işe yaramıyor. Akşam yediği 3 fındık+2 badem +3 kuru üzüm yerse seviniyorum. Bebek gibi.Aslinda hepimiz dikkat etmeliyiz ama öyle bir devir ki doğal birsey bulmak imkansıza yakın. Avokado'da çok faydalı,özellikle cocuklara,ben muzla ve 1 kaşık doğal balla karıştirıp veriyorum kızıma,yarısını o yiyor,öteki yarısıni ben limonlayip salata gibi tuketiyorum. Ama dikkatli tüketmek gerek,kalorisi fazla biraz.
Bendede var o canım. Bak bunu yiyor,birde kuruyemiş sever, balik,tavuk,onun dışında herşey bizdede ite kaka. Ekmek hiç vermezdim,okulda alıştı ekmeğe. Öyleki mantiya ekmek dogramiş yemiş,öğretmeni söyledi, evde hala ekmek bulamiyor ama. Zeytinyagi,tereyağı,tam bugday unlu,ruşeymli ve evde ne varsa çorekotu,ay cekirdegi ekleyip,kalıpla kesip kurabiye yapıyorum ekmek yerine onu yiyor evde. Benimki 3 yaşını 4 ay gećti hala kandırılabilir durumdayken yedirebildiğimi yediriyorum. 1-2 seneye yemeyecek biliyorum. Bu sebeple kışın vitamin veriyorum..Benim kızım yemez hayatta ya. Yani inanılmaz yeme sorunu var.Annem 4 çocuk büyütmesine rağmen kızıma hep blendırdan geçirip verdi. Taneli gıdalara çok zor geçti. Mesela doğduğundan beri ekmek yemiyor. Bunu ben bilinçli yapmadım. Gerçi şu an “iyi ki böyle olmuş” diyorum ama bu beslenme bozukluğundan kaynaklanıyor. En çok içtiği şey süt. Ama böyle yaşıtları gibi yemiyor. Boy kilo durumları iyi nasıl olduğuna hayret ediyorum ama süslemeler falan da bizde işe yaramıyor. Akşam yediği 3 fındık+2 badem +3 kuru üzüm yerse seviniyorum. Bebek gibi.
Bide kızlar benim ferritin değerim 86 dan 23 e inmiş bu da 2 ayda oluyo, aralıkta 86 şubatta 23, ben o dönem ester c vitamini kullanıyodum antioksidan olarak sanırım c vitamini demir emilimini arttırıyodu bırakınca demir düştü, hemoglobin değerim iyi ama
Hoş gledin yoktun . Hamilton kullanıyorum ben çok memnunum sivilce falan yapmıyor.Biraz pahalı ama çok gidiyorderindenizlerden @choccywhoccydoodah, mavi_ekran bir de güneş koruyucu alacağım yüzüm için.
Malum yaşım 35 kırışıklığı geciktirmek amaçlı. Bizim misyona uyan marka var mı bildiğiniz?
Bu kapsamda edineceğim ilk krem olacak.
D vitaminin çok düşük olduğu için mi bu kadar çok kullanıyorsun. Bana biraz fazlaymış gibi geldi6 ampul gün aşırı ictikten sonra 4 şubatta bıraktım 23 şubatta 7.ampulü içtim her ayın 23ünde bir ampul içiçem artık
B12 için hiç iğne yaptırmadim, bazı sitelerde B12 yüksekliği kalp hastalığı belirtisi olabilir diyo korktum yaa
D vitaminin çok düşük olduğu için mi bu kadar çok kullanıyorsun. Bana biraz fazlaymış gibi geldi
benimde 15 di 3 tane ampul verdi ama 1 ay ara ile aldım şimdide 28 di sanırım. benimkinin birazdaha yükselmesi lazım13 tü, şu an 64 düşmediyse tabi
Sorma canım mapıslara attılar benı.ptsı aksam tam gırıs yapacagım sıte kocaman bır banla karsılastım.daha bu sabah aktıf oldum.bugun de gun boyu evrak ısım vardı.ıso denetlemelerı yaklasıyor bızım egıtımler bılmem neler bır ton sey...senın de dedıgın dermokometık sanırım.normalde ben de dermokozmetık kullanmayı daha cok sevıyorum.dermologıca gecmıste kullanıp en memnun kaldıklarımdan.Hoş gledin yoktun . Hamilton kullanıyorum ben çok memnunum sivilce falan yapmıyor.Biraz pahalı ama çok gidiyor
15 cıkan degeler 28 arasında ne kadar zaman var?benimde 15 di 3 tane ampul verdi ama 1 ay ara ile aldım şimdide 28 di sanırım. benimkinin birazdaha yükselmesi lazım
Ben de ipeğ'in sesi çıkmıyor bir şey mi oldu diye düşünmüştüm. Hiç banlanmadığım için aklıma gelmedi. Meğer dama düşmüş.derindenizlerden @choccywhoccydoodah, mavi_ekran bir de güneş koruyucu alacağım yüzüm için.
Malum yaşım 35 kırışıklığı geciktirmek amaçlı. Bizim misyona uyan marka var mı bildiğiniz?
Bu kapsamda edineceğim ilk krem olacak.
Banlanınca rengın grı olyuyor ya oradan anlamıssınızdır dıye dusunmustum..zeytınyagı olayını okudum ama benım cıldım sıvılceye cok meyıllı.o yuzden cok.korkarım ters teperse dıye.yoksa her seyın dogalını kullanmaya calısırken zeytınyagı gıbı bır nımetı gerı atmak olmaz.dun saglıklı yasıyoruz da okudum senın dedıgını sentez yapamayacagını korumalı kremler kuanılırsa.kullanılmazsa da kırısıklk erken yaslanma.sadece yuzume dusunuyorum.avene almıstım yıllar once.oradakı reklam benı cezbetmıstı.tek yumurta ıkızlerınden bırısı altı ay gece altı ay gunduz olan bır yerde yasıyormus ya da gunesı cok gormeyen sanırım.dıgerı ıse bol guneslı bır yerde.yetmıs yasında aradakı fark sıyahla beyaz gıbıydı resımlerde.sanırım temsılı yapılmıs bır sey ama yıne de ıyı bır reklamdı.guneslı yerde yasayan kadın nıne goruntusune gelırken dıgerı yarısı kadar gosterıyordu.gercı gunessız bır hayatın malıyetını artık bız karataycılar cok ıyı bılıyor ama reklam da son derece guzeldı.bulursam koyarım buraya.Ben de ipeğ'in sesi çıkmıyor bir şey mi oldu diye düşünmüştüm. Hiç banlanmadığım için aklıma gelmedi. Meğer dama düşmüş.Ben eskiden 50 faktör ürünlere meylederdim takiii Karatay ı detaylı tanıyana kadar. Hele de bu Dvit eksikliği ile artık sürmüyorum öyle şeyler. Avrupada ki bazı ülkelerde yasakmış mesela yüksek faktörler. Güneşlendikten sonra zeytinyağı sürüyorum cildime. Hem D vit yağda eriyen bir vitamin sentezlenmesi de kolay oluyormuş böylece. Karatay'ın yalancısıyım.
Not: Güneşlendikten sonra sabunla, duş jeliyle alınan duş bile dvit sentezini engelliyormuş ki bir de kremle koruyucu kalkan oluşturmak... Yerine şapka,gözlük, açık renk ince kapalı kıyafetler, su ve nemlendirme...
Bak canım, karatay Tv de dalından kopan zeytini eliyle ezip cildine sürüyordu şifa bu en iyi nemlendirici diye. Bizde yaptık kadeşimle taze zeytini çok iyi oldu üstelikkkk kız kardeşim zamanında sivilceleri için Roctan kullanmış ve fayda görememiş yağlı ciltli biri olarak taze zeytini (dalından toplanıp işlem görmemiş halde) ezip yüzüne sürüp bir süre bekletip yıkayınca süper oldu. Korkma azar azar dene sen.Banlanınca rengın grı olyuyor ya oradan anlamıssınızdır dıye dusunmustum..zeytınyagı olayını okudum ama benım cıldım sıvılceye cok meyıllı.o yuzden cok.korkarım ters teperse dıye.yoksa her seyın dogalını kullanmaya calısırken zeytınyagı gıbı bır nımetı gerı atmak olmaz.dun saglıklı yasıyoruz da okudum senın dedıgını sentez yapamayacagını korumalı kremler kuanılırsa.kullanılmazsa da kırısıklk erken yaslanma.sadece yuzume dusunuyorum.avene almıstım yıllar once.oradakı reklam benı cezbetmıstı.tek yumurta ıkızlerınden bırısı altı ay gece altı ay gunduz olan bır yerde yasıyormus ya da gunesı cok gormeyen sanırım.dıgerı ıse bol guneslı bır yerde.yetmıs yasında aradakı fark sıyahla beyaz gıbıydı resımlerde.sanırım temsılı yapılmıs bır sey ama yıne de ıyı bır reklamdı.guneslı yerde yasayan kadın nıne goruntusune gelırken dıgerı yarısı kadar gosterıyordu.gercı gunessız bır hayatın malıyetını artık bız karataycılar cok ıyı bılıyor ama reklam da son derece guzeldı.bulursam koyarım buraya.
Bak canım, karatay Tv de dalından kopan zeytini eliyle ezip cildine sürüyordu şifa bu en iyi nemlendirici diye. Bizde yaptık kadeşimle taze zeytini çok iyi oldu üstelikkkk kız kardeşim zamanında sivilceleri için Roctan kullanmış ve fayda görememiş yağlı ciltli biri olarak taze zeytini (dalından toplanıp işlem görmemiş halde) ezip yüzüne sürüp bir süre bekletip yıkayınca süper oldu. Korkma azar azar dene sen.
Bu arada frenle kendini rengin gri mıri olup sararıp solmasın.
http://woto.com/tiroid-nodul
Dönüp dolaşıp şu sayfayı okuyorum. Yeniden, belki on kez..
Mutlaka bakın.