Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Valla şunu bilir şunu söylerim,kimseyle tartışmaya degmiyor canım. Ben bunu anladım zira sinir olduğunla kalıyorsun. Boşver sende,zaten seviyeli yazıyorsun,sinirlenme,umursama. İnsana koyuyor ban. Ben 3 gün girmek istemedim en son banımda,soğudum kk'dan.
Krem konusunda şayet bulursan alternatif buradan bilgi verirsin. Memnunum cosmed'ten ama alternatif olsun. Avene'de güzeldir ama fazla yoğun geldi bana kullanamadım onu günlük hayatta,plajda,havuzda kullanarak bitirdim.
Belki sen daha hafif daha günlük birseyler bulursun,haklısın indirimi degerlendirmek lazim,mesaj yağıyor şu an kozmetik mağazalarından. Hepsinde indirim var.

Avene baya eskiden kullanmıştım. Dediğin şekilde çok yoğun bir yapısı var. Kalın boya tabakası gibi. Bakalım bugün buluruz bir şeyler.

Avene baya eskiden kullanmıştım. Dediğin şekilde çok yoğun bir yapısı var. Kalın boya tabakası gibi. Bakalım bugün buluruz bir şeyler.
Aynen canım,oda mineral bazlı yağlı yağli ve bembeyaz kaliyordu ama plajda,havuzda işimi gördü yinede.Yüzümü korudu gayet,boşa gitmedi yani.
Kızımada mineral bazli kullanıyorum oda aynen böyle emilmiyor,aslında doğru olan bu ama günlük kullanımda olmuyor işte.

Onda hangisini kullanıyorsun?

Onda hangisini kullanıyorsun?
Mustela ve trukid kullanıyorum canım. Mustelayı bu zamanlarda yada yaz bitiminde indirimli alıyorum genelde,güneş sonrası spreyiyle birlikte ikili paket halinde baya indirimli oluyor. İlk dönemler trukid kullanmıştım oda iyi.
İkiside yapıs yapiş olmuyor,mineral bazlı olmasına rağmen hafif kremler,sür unut. Birde mustela sprey formunda ,kolay sürülüyor,iki fıs tamamdır,malum zaptetmek zor minikleri.

Evet şimdi almak mantıklı. Ben de bakayım ona. Ben de Nivea Baby/Junior tarzı kullandım ama bundan sonra mineral bazlı alırım artık. Mustella çok güzel zaten her ürünü harika.

Sen Dvit kullanıyor musun? ampul, iğne vs?

AdAm_OLaCaK_KIZ sen kullandığın 6 ampulden sonra bıraktın mı Dvit kullanmayı.
Okan Çağlar'a tekrar baktım sonra senin durumunu okuyunca drnin verdiği damlayı kızıma kullanmaya başladım. Kendime ampul aldım 2 gün önce içtim birini. Gidip yaptırma durumum yok reçete olmadığından dolayı kasıyorlar. Bir de B12 Dodex yaptırıyor musun sen?

6 ampul gün aşırı ictikten sonra 4 şubatta bıraktım 23 şubatta 7.ampulü içtim her ayın 23ünde bir ampul içiçem artık

B12 için hiç iğne yaptırmadim, bazı sitelerde B12 yüksekliği kalp hastalığı belirtisi olabilir diyo korktum yaa

Vay be şimdi kaç acaba seviyen. Nereye kadar içeceksin?
Ben de okudum B12 için ama onlar herhangi bir takviye almadan kendiliğinden kanında yüksek çıkanlar.
Mesela kalsiyum takviyesi almadan ya da kalsiyum zengini beslenmeden kanında kalsiyumun yüksek çıkması ve altında başka bir şey yatması gibi. Bizzat yaşadım da parathormondan çıktı ya.
Ben de şu an hem Dvit hem de B12 aynı anda içmeye korkuyorum.

Sen Dvit kullanıyor musun? ampul, iğne vs?
Kullanmıyorum canım. Bir ara değerlerime baktırmayı düşünüyorum. Bende insülin direnci var,tiroitde yavaş çalışıyor. Beslenme duzenimi degiştirdim,Karatay tarzı besleniyorum,1 ay oldu,2 ay daha deneyimleyip,baktırmak istiyorum kanda demir,b12 ve glikoza ,ona göre kullanırım diyorum.
Sen kullanıyormusun? Doktor kontrolünde mi?

Artık hep içicem yaz kış ayda bir ampul, bir de ben B12 için takviye almadım ki 2 ayda kendisi yükseldi o kadar ha et balık çok yiyorum o ayrı ama kafama takıldı gene de, çokta didiklemek istemiyorum kendimi

Ben 1 aydır meyve yemedim ekmek tatlı makarna vs keza öyle, arada bulgur pilavı yediğim oldu, geçen sen ananas dedin ya ipek, alayım dedim glisemik indeksine bi baktım 65 diyo, yemedim

Evet şimdi almak mantıklı. Ben de bakayım ona. Ben de Nivea Baby/Junior tarzı kullandım ama bundan sonra mineral bazlı alırım artık. Mustella çok güzel zaten her ürünü harika.
Kesinlikle mustela derim,başkada birsey demem. 2 kez tatile gittik,havuzdan çıkmadık geçen yaz,kızımda gram renk değişimi,ve yanmadan dolayı rahatsızlık yasamadım. Bende nivea baby aldım denemek için ama sürunce cildinde emilince içime sinmedi bıraktım,koşa koşa Mustela aldım. Özellikle kızımda dikkat ediyorum fazlaca.

Ben 1 aydır meyve yemedim ekmek tatlı makarna vs keza öyle, arada bulgur pilavı yediğim oldu, geçen sen ananas dedin ya ipek, alayım dedim glisemik indeksine bi baktım 65 diyo, yemedim
Sende Karatay tarzi besleniyorsun sanirım. Bende 1 aydır tüketmiyorum soylediklerini,bulgur pilavı dahi yemedim,1 kez ıspanakta esmer bulgur kullandım. Hiç aramıyorum şu an,tatlı,pilav,makarna vs. Çok iyi geldi bana bu beslenme.

Bende oğluma nemlendirici krem almak istiyorum, cildi kurudu müşteri ya da Seba med düşünüyorum

Ben de aramıyorum valla sporda yapıyorum 3 kilo verdim o 1 ayda,en çok adet günlerimden korkuyodum tatlı ister mi canım diye ama istemedim gene, ankaraya gidince hba1c baktircam sağlık ocağı bakmıyo Batman'da, devlet hastanesi de uzak, her sene baktiriyorum bakalım ne çıkacak

Ben inanmazdım tatlısız,ekmeksiz yaşayabileceğime. O derece tatlı bağımlisıydım,çikolatasız gün gecirmezdim şimdi aklıma dahi gelmiyor. Bende sabahları spor yapıyorum kahvaltı öncesi. Akşam saat 4-5 gibi yediğimle sabah sporu bile yapabiliyorum,spor bitiyor,1-1.5 saat bekleyebiliyorum. (Spordan hemen sonra yememek icin)inanılmaz gercekten. Bundan sonra ben bu beslenme tarzina uyarım kesinlikle.
Beslenme cidden etkiliyor. Muhtemelen düzelme vardır degerlerinde.

Canım benim sırt ağrılarım, eklem ağrılarım vardı ama nedense hep soğukta kalmak olarak yorumladım. Gerçi Karatay beslenmeye geçtikten sonra baktırmak istiyordum ama nedense doktorlar hiç oralı olmuyor.

Normal kontrolüm sırasında parathormonum yüksek çıktı. Çok korktum tümör gibi bir şey mi var diye. Allah’tan ugs de bir şey çıkmadı da bu da Dvit eksikliğinden oluyormuş. Kanda kalsiyum yükselmesi oluyor, kemiklerden emiyor kalsiyumu. O zaman dr baktıralım dedi ama özellerde çok pahalı ve ciddi fiyat farkı var. Bir hastane muayene hariç 120 TL dedi biri 55TL dedi. Benim değerim 22 çıktı. Normal sınırlarda ama bir çok kuruma göre düşük hele Karatay’a göre. Dr bana kalçadan tek seferlik iğne ve damla verdi 5 damla/gün olarak ay dedi. Burada okuduklarım ve Okan Beyler’in yaptıklarından sonra ben süreci uzatmak istemedim. 2 gün önce ampul içtim. Bugün bir daha içmeyi düşünüyorum. Sonrasında ayda 1 kez içip değerime baktıracağım.

Ben kilo vermeden öte güzel beslenmeye çalışıyorum. Zaten kendiliğinden gidiyor da ananas da çok faydalı hem çocuklara hem de bize. Mesela Hindistan Cevizi de öyle ama yararlarının yanında GI indeksinin önemi kalmıyor bence.Ölçülü yedikten sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…