- 19 Kasım 2013
- 18.644
- 33.614
Anladım canım. Ciddi birsey olmadıgına sevindim. Demir maalesef kadinlarda genelde eksik oluyor,annemde de demir eksikliğine bağli anemi var,bu sebeple bende de eksik olabilir diye düşünüyordum,ben detaylı yaptırdım o tahlilleri b12,kolesterol,demir ve sekerle ilgili olanları,ilk etapta sağlık ocaginda yaptirdim,özelde tekrar ettik sonra,çok farkli cıkmadı ikisi,ciddi eksiklik yoktu,hafif düşük çıktı o dönem (4 ay olmuştur sanırim) zira ben emzirirken b12 ve demir hapı kullanmıştım ,özellikle kış döneminde, ondan saniyorum cok düşmedi değerlerim. 2 ay sonra bende tekrar baktıracaģım,bu beslenme düzeni insulin direncine ne yapmış,demir ve b12 yükselmişmi,bende bu sayede ögrenirim.Canım benim sırt ağrılarım, eklem ağrılarım vardı ama nedense hep soğukta kalmak olarak yorumladım. Gerçi Karatay beslenmeye geçtikten sonra baktırmak istiyordum ama nedense doktorlar hiç oralı olmuyor.
Normal kontrolüm sırasında parathormonum yüksek çıktı. Çok korktum tümör gibi bir şey mi var diye. Allah’tan ugs de bir şey çıkmadı da bu da Dvit eksikliğinden oluyormuş. Kanda kalsiyum yükselmesi oluyor, kemiklerden emiyor kalsiyumu. O zaman dr baktıralım dedi ama özellerde çok pahalı ve ciddi fiyat farkı var. Bir hastane muayene hariç 120 TL dedi biri 55TL dedi. Benim değerim 22 çıktı. Normal sınırlarda ama bir çok kuruma göre düşük hele Karatay’a göre. Dr bana kalçadan tek seferlik iğne ve damla verdi 5 damla/gün olarak ay dedi. Burada okuduklarım ve Okan Beyler’in yaptıklarından sonra ben süreci uzatmak istemedim. 2 gün önce ampul içtim. Bugün bir daha içmeyi düşünüyorum. Sonrasında ayda 1 kez içip değerime baktıracağım.
Belki antidaiyabetiği birakırım degerler düzeldiyse,bakalim.