Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Özellikle dikkat etmeme az yememe rağmen kilo veremiyorum bunun üzerine aile hekimine test yaptırdım bir sorun yok dedi ama emin değilim nette de baktım emin olamadım size de bi bakar mısınız
T3 2.4
T4 1
TSH 3.7
Yaşım 24

26.11.2015 Tarihinde, 50'lik hormon hapımı keserek Zencefil kürüne başladım.

Son zamanlarda reflü benzeri ağrı ve yanmalarım olunca zencefili sadece sabahları içmeye başladım ve yine bu süreçte pek hareketli değildim, spor filan da yapmadım. D vit ve B12 takviyesi almadım. Pek dereotu da yemedim. Hormon ilacını bıraktığımdan beri de kilo almaya başladım (5 kilo civarı). Keşke zencefili tam olarak sabah-akşam düzenli kullandığım dönemde de tahlil yaptırsaydım daha belirleyici olurdu.

Bu arada Zencefil kürüne başlamadan önce ki tahlilimde baktırabildiğim değerlerim:

26.11.2015

Anti TPO: 1.49 .... Ref. Aralığı: <5.61

TSH: 3.27 ... Ref. Aralığı: 035-4.94

Serbest T3: 2.18 ... Ref. Aralığı: 1.71 İla 3.71 arası

Serbest T4: 0.99 .... Ref. Aralığı: 0.70 İla 1.48

B12 Vitamini: 436.... Ref. Aralığı: 187- 883

Bunlarda son tahlilimin sonuçları:

22.02.2016

TSH : 5.59 (3.27 idi) µIU/mL ...... Ref. aralığı : 0,34 - 5,6

fT4 (Serbest T4) : 0.65 (0.99 idi) ng/dL ...... Ref. aralığı : 0,5 - 1,51

B12 Vitamini: 385 (436 idi ) pg/mL ...... Ref. aralığı : 126,5 - 505

25-OH D Vitamini : 27.56 ng/mL ...... Ref. aralığı : 30 - 100 (Bu değer d vitimini yüklemesi, sonucunda yükselmiş halidir.

( 17.3.2015 de, D vit: 4.26 idi )

Son düzenleme:
1.) B12 seviyende bir düşüş yok bence. Önceki tahlilinde referans değerleri baya geniş tutulmuş ancak şu an max sınır 436 iken seninki baya iyi çıkmış. Eski değerine göre 700 küsür bence.
2.) Eski Dvit seviyenin bu kadar düşük olduğunu bilmiyordum. 4,26 ile nasıl ağrıların olmuştur Allah bilir. Şu an bunun 7 katına çıkmış. Fena sayılmaz ama yine de çok düşük. AdAm_OLaCaK_KIZ ın da Dvit seviyesi 16 mı neydi gün aşırı 6 ampul aldı şu an 60. Hatta o da bu kadar hızlı yükselmesinden endişelendi. Haftada bir ampule mi düşürsen ki? Ben de 18 martta kontrole gideceğim. O zaman baktıracağım Dvite eğer ele alınır şekilde yükselmediyse ben de kafama göre ampul içeceğim artık. Doktorlar biraz savsaklıyor sanki bu işi.
3.) TSH ında bir yükselme var ama dönemsel bir şey de olabilir. Ben de yaşadım bunu. Hatta bir kaç gün sonra baya düşüş veya yükseliş oldu. Dereotuna ve zencefile ağırlık vererek 1 ay daha dene bence. Benim doktorum "TSH 8-9 olanlara ben ilaç vermiyorum" demişti. Boşuna sentetik bir şey alma. 1 ay daha iyi bir diyet yaparak dene. Nasıl olsa sağlık ocağı falan hemen kan işini hallediyor.

mesaj tekrarı..........

mesaj tekrarı

Referans değerlerini yazmamışsın ama mutlaka ki TSH referans aralıklardadır.

Doktorlar bu aralıklara girince genelde normal deyip geçiyorlar.

Ancak 3,67 normalde hafif bir yüksekliktir.

Evli misin bilmiyorum ama bu değerle hamile kalman da zor.

İlaç kullanmanı gerektirecek kadar değil ama beslenmene dikkat edecek kadar önemli.

Dereotu ve çiğ zencefil işe yarıyor.

T3 2.4. aralığı 1.71-3.71
T4 1. aralığı 0.70-1.48
TSH 3.7 aralığı 0.35-4.94

Evet doktorlar aralıkta olunca normal diyorlar yok evli değilim ama adet düzensizliği sorunum var kilo alınca daha da belirginleşti bu sorun civanperçemi soğan suyu filan denediğim zaman olurdu şimdi işe yaramıyor dere otu ve zencefil araştırcam teşekkürler

Geçmiş yıllara göre yani mesela senin annenin zamanlarına göre hastalıklar hayli arttı. Bunun başlıca sebebi yediğimiz gıdaların bozulmasından kaynaklanıyor.

İyinin kötüsünü yaparak dikkatli beslenirsen en azından bu hastalıklarında ilaçsız düzelme elde edebilirsin.

Yediklerimi gözden geçirdikten vücudumdaki pek çok şey kendiliğinden düzeldi.

Aslında vücudun sana bir şeyler anlatmaya çalışıyor dinlersen.

Geçmiş yıllara göre yani mesela senin annenin zamanlarına göre hastalıklar hayli arttı. Bunun başlıca sebebi yediğimiz gıdaların bozulmasından kaynaklanıyor.

İyinin kötüsünü yaparak dikkatli beslenirsen en azından bu hastalıklarında ilaçsız düzelme elde edebilirsin.

Yediklerimi gözden geçirdikten vücudumdaki pek çok şey kendiliğinden düzeldi.

Aslında vücudun sana bir şeyler anlatmaya çalışıyor dinlersen.

2 ay önceye göre benim TSH 1 küsürden 3.22 ye çıkmış neden acaba, hala referans aralığında ama bilemedim, dönemsel birsey olabilir mi, daha önce olmadı hiç çünkü

2 ay önceye göre benim TSH 1 küsürden 3.22 ye çıkmış neden acaba, hala referans aralığında ama bilemedim, dönemsel birsey olabilir mi, daha önce olmadı hiç çünkü

Dönemsel de olabilir. Benim dönemsel 4,10 olduğu bir ay ben kimyasal gebelik geçirdim ve üstüne giderek nodülüm olduğunu öğrendim. Kısa aralıklarla değişik oynamalara şahit oldum. 3 ay içinde defalarca kan verdim bu konuda ve gün aşırı 4,10-1,9-2,8 çıktığına şahit oldum.

Sen bir ara yeniden TSH ve diğerlerine de baktır hatta imkan varsa ultrasona da gir.

Biz TSH dengelemek için çiğ zencefil yiyoruz, müthiş faydası var.

Dönemsel de olabilir. Benim dönemsel 4,10 olduğu bir ay ben kimyasal gebelik geçirdim ve üstüne giderek nodülüm olduğunu öğrendim. Kısa aralıklarla değişik oynamalara şahit oldum. 3 ay içinde defalarca kan verdim bu konuda ve gün aşırı 4,10-1,9-2,8 çıktığına şahit oldum.

Sen bir ara yeniden TSH ve diğerlerine de baktır hatta imkan varsa ultrasona da gir.

Kaya tuzuna geçmeyi düşünüyorum

Ben de düşünüyorum ama kafam çok karışık. Çocuklar nasıl iyot alacak? Bu sefer iyot ağırlıklı bir şeyler yedirmek lazım.

Ben de 2 gündür sütüne 5-6 damla Dvit damlatıyorum kızımın seninle konuştuğumdan beri.

Cok tesekkur ederim onerilerin icin haklisin vucudumuzu dogru dinlemek ona dogru sekilde cevap vermek onemli olan ilaclara sarilmak yerine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…