Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

inşallah güzel çıkar.
Bizim için de önemli veri oluyor bu sonuçlar.
Bu saatten sonra yarına kalır. Sanırım doktor onayından sonra çıkıyor devlette sonuçlar. Onlar da çıkmıştır artık.

çıktı sonuçlar .
Yanılmamışım yükselmiş son ölçüm 3,68
şimdi tsh 4,50

çıktı sonuçlar .
Yanılmamışım yükselmiş son ölçüm 3,68
şimdi tsh 4,50
Muazzam bır fark ve yukselıs yok ama maalesef hafıf yukselmeler bıle moralımızı etkılıyor.dıger degerlerın nasıl? Detaylı yaptırdın mı kolesterol,trıgılıserıd vs vs.sen zencefıle yenı basladın sakın bırakma.mutlaka dusecek.

yani şöyleki 4--5-6 bu skalada çok kötü oluyorum üstünde veya altında hiç bi sıkıntı yok.

t3 - 3.70 ( referans 1,71 - 3,71 )
t4 1,10 ( referans 0,7 - 1,48 )
tpo <0,5 ( < 5,6 )

t3 daha 2,99 du tsh yükselince oda yükseliyo

Ya anlamadıgım bır sey var.senın tpo na bakılıyor da neden tg degerıne bakılmıyor.mesela su degerlerle sana hasımato denmez ama tg degerı onemsız mı? Benım de tpo dusuk ama antı tg ust sınırın ıkı katıydı en son.ve ılk olcturdugumden son olcume kadar hep yukselerek ıkı katını gordu.Allah bılır hala yukselıyordur.

Bilmiyorum ki mesela bygün özellikle prolaktini unutmayın diye söyledim onu işaretlememiş.
triodin herşeyini seçtim dedi ama anlamadım.

endokrinde, dahiliyede, romatolojide,fizik tedavide hepsinde tiroidim yapıldı hiçbiri istememiş neye göre seçiyolar onuda anlamadım

i
İlginç ben endokrine gittiğim zaman ikisini birlikte istiyorlar.

bebim yengemde kötü huylu troid miş.

Numune alma Numune kabul onay
TSH 0.06 uIu/ml 0.24 4.2
tiroglobulin 10.89 ng/ml 1.40 78
serbest t4 1.44 ng/dl 0.93 1.6
anti tiroglobin antikor 10 IU/ml <115

Bu değerlerden kötü denmez ki asmu. bir tek TSH düşük onun da zehirli olma ihtimali var ama şu an kanserli denmez buna. En azından nodülden parça alınana kadar. Bir de maşallah antikor değerleri çok iyi. Artı Tiroglobulin seviyesine bakmak için daha önce tiroidlerinin tümünün alınmış olması lazım. Eğer bu değer yükselirse nüks ettiği anlamına gelirmiş. Yengenin tiroidleri duruyorsa neden baktılar ki? ayrıca o da normal.
Zehirli olma ihtimaline göre demişlerdir ama değerleri kötü değil bence TSH dışında.

bilmem dediğim gibi 2 3 kere atom aldı yengem..
sadece bir doktoada bağlı kalmadı. izmirde izmitte istanbulda.

bilmem dediğim gibi 2 3 kere atom aldı yengem..
sadece bir doktoada bağlı kalmadı. izmirde izmitte istanbulda.
hee hatırladım o yenge o yenge yani. Tamam o zaman.
Olay farklı olabilir.
Ama nodülü yoktu sanırım demi?
İlaç falan alıyor mu asmu?
Neler yiyor? Dikkat ediyor mu?

hee hatırladım o yenge o yenge yani. Tamam o zaman.
Olay farklı olabilir.
Ama nodülü yoktu sanırım demi?
İlaç falan alıyor mu asmu?
Neler yiyor? Dikkat ediyor mu?
nodül derken neyi kasettiğini anlamadım.
kalsiyum kullanıyor düzenli onu biliyorum. başkada var ama ne bilmiyorum
beslenmesine pek dikkat etmiyor. onun için bana dedi. bitki olarak ne kullansam iyi gelir diye

nodül derken neyi kasettiğini anlamadım.
kalsiyum kullanıyor düzenli onu biliyorum. başkada var ama ne bilmiyorum
beslenmesine pek dikkat etmiyor. onun için bana dedi. bitki olarak ne kullansam iyi gelir diye
Nodül derken hani kadınların göğüslerinde kist gibi oluyor ya.
Bazıları iyi huylu bazıları kötü huylu. Ama kötüler bazen kötü başlıyor, bazen iyi başlayıp kötüye dönüyor gibi.
O yüzden nodülü olan herkes takip ettiriyor. Benim de 6mm lik 1 tane var. Ama yengen kalsiyum kullanıyorsa yüksek ihtimal tiroidleri alınıp birlikte paratiroid bezleri de alınmıştır. Paratroid bezi alınanlar kalsiyum almak zorunda hayatları boyunca.
Biz çiğ zencefil yiyoruz. Kesinlikle en etkilisi bu şimdiye kadar.

sen ameliyat olsun mu abla

sen ameliyat olsun mu abla

Hayır asmu olmadım. Benim trioid sorunum yoktu 3 ay önce kimyasal gebelik geçirince çıktı. Belki son birkaç aydır vardı bilemiyorum. En son yazın baktırmıştım normaldi.

Doktor bana baktır da demedi kadın doğumcu TSH 4,10 çıkınca ben üstüne gittim de nodülü öğrendim. O zaman “istersen 3 ay bekleyelim bebek için büyüme durumuna bakalım” dedi. Çok şükür büyümedi ama garantisi yok tabi.

Şu an takip durumundayım.

anladım en iyisi önlem anlamk ve farkında olmak. herkese acil şifalar diyorum

İpek 2 gün önce tahlil yaptırdım. Serçe parmağımda ki ağrı için fizik tedavi bölümüne gittim. Dr. hipotiroidin buna sebep olabileceğini söyledi. Testlere bunları da ekledi. D vit 20 küsür çıktı, hatırlarsan tsh.ım 3 küsürdü zencefile başlarken,hormon ilacını da, tamamen kesmiştim 5 küsüre yükselmiş. Ama son zamanlarda reflümsü ağrılarım olunca yemek borumda zencefili günde teke düşürmüştüm bir süredir. Moralim bozuldu biraz. Detayları daha sonra yazarım şimdi vaktim yok. Görüşmek üzere...

Allah Allah neleri etkiliyormuş öyle. Ta tiroid nerede, serçe parmak nerede diye basit bir bakkal hesabı yapası geliyor insanın da vucut çok karmaşık bir mekanizma.
Dvit için takviye alıyordun çok çok düşük çıkmış. Benimkinden bile düşük.
Benim de 1,9 ken 3 gün sonra 3,67 çıktı ya yani böyle bir dalgalanma olabilir mi ki?
Basit şekilde ölçtürme şansın varsa sağlık ocağı falan tekrarlasan iyi olur sanki.
İnşallah diğer değerlerin iyidir. Ama parmak ağrısını cidden bağdaştırmadım tiroidle, dvit eksikliği daha çok ilgili sanki ama tabi biz sadece tecrübelerimize göre yorum yapıyoruz. Doktor öyle dediyle mutlaka ilgisi vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…