Canım onu istersen meyve suyuna bile ekleyebilirsin. Tadını değiştirmiyor içine koyduğun şeyin asla. Ben tadına bakmıştım. Sadece yenebilecek ısıda olması önemli,çok sıcak olmasın birde tadı ve kokusu değismemesi,etkisini kaybetmemesi için 30 dakika içinde tüketmesi gerekiyor.Sana bir şey soracaktım. Kızımın demir seviyesi baya düşüktü. Geçen omega almaya gitmişken ona da ferromixin aldım. Eve gelince açtım ki kutunun üstünde emekleyen bebek resmi orada dikkat etmedim demek ki. Dozu düşük gelir mi acaba ya. Bir de her zaman yarı katı bir şey bulamıyorum. Yoğurda falan karıştırıyorum olur mu ki?
Eczacıya sordum o da iki tane ver günlük demişti de geri almamak için dedigini düşünmedim degil:)böyle deneyeyim bir de.Canım onu istersen meyve suyuna bile ekleyebilirsin. Tadını değiştirmiyor içine koyduğun şeyin asla. Ben tadına bakmıştım. Sadece yenebilecek ısıda olması önemli,çok sıcak olmasın birde tadı ve kokusu değismemesi,etkisini kaybetmemesi için 30 dakika içinde tüketmesi gerekiyor.
Doz olarak iki şase kullanabilirsin sabah 1 akşam 1,üzerindeki doza bak istersen,kızının yaşına uygun dozajı ona göre ayarlayabilirsin. Sanırım sitesinde günde 2 doz kullanabilirsiniz demir depolarını doldurur diye birşeyler okumuştum.
Bizde haziran için rezervasyon yaptırdık. Benim kızımda geçen sene tatilden geldiğimizden beri soruyor tatili,çok eğlenmişti. Haziranda çok sıcak olmaz canım. Bence gidebilirsin. Geçen sene vardı bizim otelde yedi buçuk hamile bir kadınBen de zekai Tahiri aradım on sonuç için çarşamba öğleden sonra çıkar demişlerdi. Çalışıyormuş perşembe cuma dediyorum bu sefer de.ne kadar zor demi ya çocuk sahibi olmak.sağlam bi psikoloji gerektiriyor resmen.kızlar haziran gibi tatile gitmeyi düşünüyoruz. Kızım çok istiyor o zaman 7 aylık olacağım. Hadi havuza girmem de denize falan da girmezsem pişerim. Tüm gün napicm hem.eşim girme riske atmayalım diyor ama böyle uzaktan bakmak o sıcakta. Hani 7 aylık hamile falan da hiç görmedim tatil yerlerinde.tampon falan kullansam bişey olur mu ki ya? Siz en son kaç aylık girdiniz denize.
Yok canım. Bitkisel,gıda takviyesi tarzında birşey o. Sıkıntı olmaz. En güzel tarafı kabızlık,gaz vs yapmıyor. Ben çok severek kullandım onu,muadillerine nazaran.Eczacıya sordum o da iki tane ver günlük demişti de geri almamak için dedigini düşünmedim degil:)böyle deneyeyim bir de.
Ben de zekai Tahiri aradım on sonuç için çarşamba öğleden sonra çıkar demişlerdi. Çalışıyormuş perşembe cuma dediyorum bu sefer de.ne kadar zor demi ya çocuk sahibi olmak.sağlam bi psikoloji gerektiriyor resmen.kızlar haziran gibi tatile gitmeyi düşünüyoruz. Kızım çok istiyor o zaman 7 aylık olacağım. Hadi havuza girmem de denize falan da girmezsem pişerim. Tüm gün napicm hem.eşim girme riske atmayalım diyor ama böyle uzaktan bakmak o sıcakta. Hani 7 aylık hamile falan da hiç görmedim tatil yerlerinde.tampon falan kullansam bişey olur mu ki ya? Siz en son kaç aylık girdiniz denize.
Canım panikleme hemen. Tek bir yerde varsa muhtemelen alerjik birşeydir. Gözlemle bakalım yayılıyormu yoksa azalıyormu. Çok hassas,narin oluyor bebeklerin teni,anneninde dediği gibi jel yapmış olabilir,iyi temizleyememişsinizdir o bacağını.Canım ben Ağustos'un sonunda tatildeydim 25 haftalıktım Kalkan'a gitmiştik baya da uzundu hayat oradan Alanya ya geçtik havuza girmedim denize de yarım saat girip çıkıyordum...istersen bi Fırat hocaya danış 32.haftadan sonra yolculuk gerekmedikçe önermiyorlar...30.hafta da İstanbul'a gitmiştim ama denize girmedim..bu arada kızlar ben sanırım anne olduktan sonra kafayı sıyırdım kızımın bacağında minik benek şeklinde morluklar var Yeni farkettim bu aşı reaksiyonu olabilir mi doktoru bu saatte aramaya çekiniyorum...bacağın bazı yerlerinde var dün kalça ultrasonu çektirdik annem belki jel alerji yapmıştır dedi ama öyle olsa iki bacakta da olmaz mıydı?choccywhoccydoodah
Canım panikleme hemen. Tek bir yerde varsa muhtemelen alerjik birşeydir. Gözlemle bakalım yayılıyormu yoksa azalıyormu. Çok hassas,narin oluyor bebeklerin teni,anneninde dediği gibi jel yapmış olabilir,iyi temizleyememişsinizdir o bacağını.
Benim kızım orta kulak iltihabı olmuştu,doktor 2 damla vermişti,biri alerji yapabilir,diğeri yapmaz demişti,inan alerji yapmaz dediği damla bize alerji yaptı,yüzü benek benek oldu. Doktora götürdüm tekrar şaşırdı,lokal birşey bu damla nasıl oldu anlamadım dedi hatta kadın. Kullanmayı bıraktımda düzeldi. Yani olmayacak şeyler olabiliyor inanki.
Geçiyormuş işte sakin ol lütfen. Hemen internete sarılma,doğru bilgiler olduğu kadar,doğruluk payı olmayan birçok bilgi var nette bunu sende çok iyi biliyorsun.Paniklemek az kaldı resmenbütün gece şiddetli baş ağrısı yaşadım stresten kendimi nasıl kastıysam vücudum kaskatı...bir de ne yazık ki internete baktım inanılmaz kötü şeyler yazıyor bacakta morluklarla alakalı...şu an yeniden kontrol ettim birkaç yerde kalmış gibi..sanki geçiyor...öğlene kadar bekleyeceğim geçmiyorsa götüreceğim hastaneye...evet jel de yapmış olabilir diğer aşılardan sonra rota ağır gelmiş olabilir ama 3 kere sordum herhangi bir reaksiyon olur mu diye "aaaa asla olmaz" dediler...birazdan arayacağım enjeksiyon odasındaki hemşireleri..."evet olabilir" derlerse de ağzıma ne geliyorsa saydıracağım %0.1 bile risk olsa söylemek zorundalar bunu...annem de gitti...o gidince yapayalnız kaldığımı hissediyorum...iyi temizleyememiş olabiliriz çünkü çok ağladı acele ettim bende bir de ultrason odasının bulunduğu kat radyoloji bir an önce çıkalım istedim manyetik alan sonuçta...doktorumuz 2 yaşına kadar avm yi yasakladı bir de tv hiç açılmayacak evde çok mutluyum...tam benim kafadan bir doktor bu konuda :) saçlarımı boyatabilir miyim emzirirken dedim..o da şu an saçların çok güzel bu konuda bilimsel bir araştırma yok sen bilirsin dedi...bende peki boyatmıyorum o zaman dedim..
Saç boyama konusunda bende ilk 10 ay boyamadım,sonra organik boyayla boyattım,psikolojik olarak ihtiyacım vardı açıkcası.Paniklemek az kaldı resmenbütün gece şiddetli baş ağrısı yaşadım stresten kendimi nasıl kastıysam vücudum kaskatı...bir de ne yazık ki internete baktım inanılmaz kötü şeyler yazıyor bacakta morluklarla alakalı...şu an yeniden kontrol ettim birkaç yerde kalmış gibi..sanki geçiyor...öğlene kadar bekleyeceğim geçmiyorsa götüreceğim hastaneye...evet jel de yapmış olabilir diğer aşılardan sonra rota ağır gelmiş olabilir ama 3 kere sordum herhangi bir reaksiyon olur mu diye "aaaa asla olmaz" dediler...birazdan arayacağım enjeksiyon odasındaki hemşireleri..."evet olabilir" derlerse de ağzıma ne geliyorsa saydıracağım %0.1 bile risk olsa söylemek zorundalar bunu...annem de gitti...o gidince yapayalnız kaldığımı hissediyorum...iyi temizleyememiş olabiliriz çünkü çok ağladı acele ettim bende bir de ultrason odasının bulunduğu kat radyoloji bir an önce çıkalım istedim manyetik alan sonuçta...doktorumuz 2 yaşına kadar avm yi yasakladı bir de tv hiç açılmayacak evde çok mutluyum...tam benim kafadan bir doktor bu konuda :) saçlarımı boyatabilir miyim emzirirken dedim..o da şu an saçların çok güzel bu konuda bilimsel bir araştırma yok sen bilirsin dedi...bende peki boyatmıyorum o zaman dedim..
Geçiyormuş işte sakin ol lütfen. Hemen internete sarılma,doğru bilgiler olduğu kadar,doğruluk payı olmayan birçok bilgi var nette bunu sende çok iyi biliyorsun.
Ne kadar sakin olursan o kadar aklıselim hareket edersin,senin stresin Rihem'ede geçiyor lütfen yapma.
Bak yüzü komple beneklendi diyorum,ilacı bırakınca geçti,kötüyü düşünmemek gerek hemen. Ayrıca ek gıda zamanında da olacak sık sık bu tip şeyler,alerjisi olacak bazı şeylere,zaman içinde tekrar tekrar deneyeceksin,kaybolacak o alerjiler zamanla.
Muhtemelen arayınca olabilir diyecekler bunada hazır ol. Bende çok yaşadım inan.
Saç boyama konusunda bende ilk 10 ay boyamadım,sonra organik boyayla boyattım,psikolojik olarak ihtiyacım vardı açıkcası.
Oy kuzum ya. Tabiki hissediyor o inan bana. Sen gergin olunca oda geriliyor. Kuzu ya,yerim onu maşallah.Tam 11 ay oldu boyatmadım zaten ve saç rengim sarıydı diplerden kahverengiler çıktı şu an tam ortada sarılar yani aslında çok çirkin görünüyorlar ama bende psikolojik olarak ihtiyaç duyana kadar bekleyeceğim...sonrasında organik boyayla boyatırım artıkkızım duygusal gelişimi yüksek bir çocuk dün karanlıkta emzirmeye çalışıyorum bir taraftan da bacağına taktım kafayı gözlerim doldu bıraktı memeyi ve yüzüme baktı dudaklarını büzdü ağlayacak sardım sarmaladım anneciğim korkma ben iyiyim ikimiz de çok sağlıklıyız diye telkin ettim sonra sakinleşti...eşim de bende şok olduk...doktorumuz yan odada fısıltıyla bile tartışmak Yok dedi...deneyimsizlik çok kötüymüş annelik konusunda...evet ek gıda zamanında da olacakmış ki sanıyorum süt ve ürünlerine karşı hassasiyet var ne zaman yoğurt ya da peynir yemeyi abartsam yüzünde isilik benzeri şeyler oluşuyor...zamanla geçer alışır bünyesi dedi doktor...iyi ki varsınız burada dertleşiyorum sizinle de rahatlıyorum...
Oy kuzum ya. Tabiki hissediyor o inan bana. Sen gergin olunca oda geriliyor. Kuzu ya,yerim onu maşallah.
Sende iyiki varsın. Kendini üzme,Rabbim dermansız dert vermesin yeterki,inan alerji,enfeksiyon hepsi geçiyor. Tabiki üzülüyoruz ama hep şükretmek lazım bu halimize. Neler var neler. Rabbim hepsine şifa versin inşallah. Tüm çocukları korusun,annesine,babasına bağışlasın.
Günaydın. Çay gibi demleyerek içmeyi deneyin. Yada rendeleyip kavanoza koyun,üzerine bal ekleyin o baya sulanacak,zencefil suyunu verecek 3/4 saat sonra,öylede içebilirsiniz ,fazla yaparsanız buzdolabında saklayın.Merhaba benimde tsh 2.88 di bi ay sonra 3.88 oldu doktor normal dedi 5 aydır bebeğimiz olmuyor dün zencefil başladım bende ama okadar acı ki içerken boğazın çok yanıyor acaba biraz sulandirarak içsek olur mu başka türlü devam edemiyorum aşırı aci
Günaydın hepinize mutlu sabahlar.
Nerelerdesiniz kızlar?
BenIpek ön sonucu alacaktın yanılmıyorsam ne oldu varmı bir gelişme?@mrveee28 sen nasılsın? Rihem nasıl?
Hay Allah ya.Günaydın canım bizde durumlar pek iyi değil...geçen cuma rihemi dermataloga götürdük bacağındaki morluklardan ötürü isilik dedi bende "mor renk isilik mi olur?" Diye çıkıştım meğer yavruma rota ağır gelmiş diğer karmalardan sonra ondan ötürü rotaya 3.ay diyorlarmış ama bizim dengesiz doktor birşey olmaz dedi..Allah esirgemiş yavrumu...ona gerildim sanıyorum...hafta sonundan beri meme reddi yaşıyoruz ki ciddi anlamda kucağıma alır almaz feryat figan asla kabul etmiyor memeyi emzirme danışmanına gittik tamamen psikolojik senden ayrı kalma korkusu yaşıyor dedi...1 hafta ne bir yere gideceksiniz ne de misafir ağırlayacaksın dediama haber veren verene önceden de ayarlanan misafirler var kızımla oturacağım artık odada dün 9 saat aç kaldı yine emmedi göğüs Kalkan'ıyla emzirdim...perişan oldum ağla ağla...çok üzülüyorum ama elimden birşey gelmiyor...sen nasılsın kızın nasıl herşey yolunda mı?
Hay Allah ya.
Keşke 1 ay sonra yaptır deseydi doktorun. Yazık yavrum perişan oldu tabi sende öyle.
Sakin ve sabırlı olmaya çalış canım. Bu bir süreç ve geçecek. Biliyorum zor ama.
Misafirde çok elzem olmayanları ertele diyeceğim. 2 hafta sonra gelsinler.
Üzme kendini lütfen.
Biz iyiyiz aynen bildiğiniz gibi herşey. Bir sorun yok şükür.
Anlıyorum seni ama mama vermek gerekirsede inan dünyanın sonu değil. Kendine eziyet etme sen. Düzelir zamanla. Stres yapma ki sütün azalmasın. Biberonla veriyorsan sütünü anne memesine benzeyen emdikçe gelen biberonlar vardı onlardan dene,kolaya alışırsa emmek istemeyebilir bir daha.Herşeyin doğalını savunurken tüketmeye çalışırken o şekilde yaşarken yavrumu 2.ayda mamalarla besleyecek olmayı düşünmek beni çığrımdan çıkarıyor resmenamannnn ne var mamalarla büyüyenler insan değil mi diyorlar evet öyle bende 2.aydan itibaren mama almışım yaşadığım sağlık sorunlarını ona bağlıyorum...inşallah geçicidir Rabb'imin izniyle...